Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejo 😘
My mamy z mężem kredyt na mieszkanie nasze. Mieliśmy wkład własny. Niestety takiej kwoty jak cena mieszkania byśmy nie uzbierali chyba nigdy.. co pewnie byśmy odłożyli to ceny mieszkan poszlyby do góry i tak w kółko. Ratę płacimy ok 1400 zł Ale za takie mieszkanie jakie mamy musielibyśmy płacić komuś za wynajem ok 2500 tyś +opłaty.. więc chyba warto płacić 'opłatę' dla siebie.
Zależy czym się zajmujesz, czego oczekujesz, jakich warunków umowy itd.
Ja zarabiam na życie, swoje potrzeby i zachcianki, mam umowę o pracę i niczym się nie martwię.
Jeździmy na wakacje za granicę Ale w europie bo np we Włoszech jest porównywalne cenowo niż w Polsce nad morzem i zawsze jest pogoda. W góry jeździmy w Polsce - mamy przecież tyle pięknych miejsc.
Z resztą mieszkamy nad morzem więc wiesz ciągnie nas w góry 😉
Ja nie narzekam. Czuje się tu dobrze, mam wspaniałych ludzi wokół no i zawsze jestem 'u siebie' 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2021, 18:09
Marienn lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny poradzicie mi....
Zaraz po okresie (7dc) pojawił się śluz jak woda i dużej ilości, 10dc charakterystyczny ból jajnika lewego, wzięłam to za owulację, szyjka była bardzo wysoko że nie mogłam jej sięgnąć.. 12dc wieczorek/w nocy straszny ból podbrzusza jak na okres szyjka zdecydowanie nizej, wczoraj wieczorem delikatny też jak na okres i szyjka również niżej jak była plus od groma białego śluzu,
Dzisiaj(14dc) trochę białego trochę rozciągliwego śluzu, i straszny jak nigdy ból lewego i prawego jajnika, bardziej lewy jak prawy... O co chodzi? Kurde no nigdy tak nie miałam, zaczynam się martwic że coś jest nie tak... -
O szyjce się nie wypowiem, bo raczej uważam, że jej nie damy razy kontrolować, chyba, że któraś jest naprawdę specjalistką i bardzo uważa przy badaniu.
Co do reszty - dla mnie mimo wszystko to 'nornalny' cykl. Ja miałam bardzo bolesne dni przed owulacją już i to tak, że zwijałam się w kulkę.
Wiele razy myślałam, że już po owulacji, aż któregoś razu byłam u lekarza i on do mnie "owulacja będzie jakoś jutro". A ja zrobiłam wielkie oczy, bo przecież myślałam, że była tydzień temu.
A śluz... To też pewnie zależy od miesiąca, nawodnienia organizmu itd.
U mnie w ogóle nie było nigdy przed, dzień przed owulacją kropla płodnego, a później biała fala. -
Alutka 💜 ja o szyjsce nic nie wiem tak samo, nigdy tam nie zagladalam w takich celach, i powiem tak..
Ja naczytalam sie w necie strasznie duzo odnosnie sprawdzan itp.
Mierzenie temperatury, czy nawet same testy owulacyjne jakbym to wszystko robila i czekala na owulacje to pewnie dzis bym nie byla w ciazy nadal.
A mimo tego ze sprawdzalam sobie temperature, czy robilam testy na owulke nic na to nie wskazywalo ze zajde.
My mimo sily woli staralismy sie co 3 dni regularnie.
Jajniki i pachwiny bolaly mnie jak na owulacje od 11dc az do 21dc
Takze nie mam pojecia kiedy ona byla.
Mysle ze mozesz miec podobnie do mnie nie staraj sie doszukiwac u siebie kiedy jest owulacja 💜
Wg mnie twoje objawy sa typowo owulacyjne.
PS. Kilka dni temu mierzylam sobie tempke i kilka razy pokazalo mi 36.6 a nawet 36.4 mialam zawal bo przeczytalam ze to oznacza ze wlasnie dochodzi do poronienia... 😵 'pizł...am'tym termometrem i powiedzialam ok dosc...
Serio i wszystko narazie gra cacy ❤❤
Alus 💞 3mam za ciebie kciuki mocno i nie badaj cialka w tym cyklu tylko cyku cyku 😁😁😁👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Mala - dziekuje za ta cudowna wypowiedz ❤ napewno takie slowa beda dla mniewazne przy ostatecznym podjeciu decyzji 💜 Tez bym chciala byc juz u siebie.... 😍
Niewyspana
Luna
Wstawiam wam Ksiezniczki dziewczynki przy rozwiazaniu 💞 😁Mała_mm lubi tę wiadomość
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Tu 'u siebie' być może nie będziemy miały niedługo żadnych praw, ja to już patrzę gdzie w razie czego warto wyjechać 😂
Dzięki Marien! Moja Księżniczka stwierdziła, że się nudzi i od wczoraj męczy matkę wymiotami. Myślałam, że wieczorem się przekręce. Ale żeby nie było tak monotonnie, to w ramach gratisu do mdłości i wymiotów dostałam ból głowy 😊
-
Niewyspana, masz tam diablice 😂
Moja za to chyba szybko chce urosnąć bo wieczorami tak bardzo bolą mnie więzadła w pachwinie, ze aż mi noga drętwieje. Nie mogę normalnie chodzić 🙄
Ale poza tym, trochę boje się tego napisać, żeby nie zapeszyć, ale czuje się lepiej 😲 wczoraj mogłam pojechać na zakupy i wyjść na dłuższy spacer z psem. Błagam, niech tak już zostanie ✊😂
No i nadal nie mogę sobie wyobrazić ze to dziewczynka 🤷♀️😁 -
Też się bałam. W piątek i sobotę do południa czułam się świetnie! Nawet chciałam starego po pracy wyciągnąć na jakąś wycieczkę i co?
Gówno.
Umieram xD
Mam nadzieje, że u Ciebie będzie lepiej trochę dłużej! 😁😁
Ja też nie wierzę, że to córka.
To jest dla mnie jakiś szok, zaczęłam rozglądać się na dziewczęcymi ubrankami, ale... Widziałaś, że wszystko, wszystko, WSZYSTKO jest różowe?! 🤣🤦Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2021, 10:01
-
Alutka, no to teraz odliczamy 😁 musi się udać ☺️
Niewyspana, taaak! Jednak nasza córka będzie śmigać w ubrankach po swoich starszych kolegach i kuzynach bo u nas SAMI CHŁOPCY wokół 😂 i już dostaliśmy sporo ciuszków. Na wyjścia będzie różowym cukierkiem 😂
Szukałas już sklepów z odzieżą ciążowa? Coś ciekawego wpadło Ci w oko? Bo ja nie wiem gdzie zacząć się rozglądać, chociaż wiadomo ze w necie ich mnóstwo -
Alutka, kciuki zaciśnięte. Zresztą Ty wiesz, że jesteśmy z Tobą!
Luna, ja chyba będę zamawiała ciuchy z Shein. Czeka się chwilę, ale cenowo jest mega + rabaty.
Przyjaciółka zamawiała z missquided, ale tam to się kompletnie nie mogę odnaleźć w tym..m stylu 🤣 -
Niewyspana straszanie ci wspolczuje 🙈
Ksieznicznka zatrzymala mame dla siebie na weekend 😂
Tak se mysle a moze masz niedobor witaminy B6? To ona powoduje wielkie wymioty....
Luna ciesze sie ze ci lepiej 😁
Ja wczoraj chyba podeszlam zbyt intensywnie do dnia i wzielam sie za sprzatania, duzo chodzilam gora dol...
A na noc to sie przenioslo w bol podbrzusza... zalowalam ze tak postapilam w ten dzien ale juz sie nie powtorzy... dzis juz lepiej 💞
Alutka trzymam za ciebie kciki ✊👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Luna33 wrote:W 12 😲 oczywiście wiem, ze to jeszcze bardzo wczesnie i tu może się wszystko wydarzyć ☺️ Także czekam na kolejne wizyty No i zobaczymy czy coś się zmieni 😁