X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
Odpowiedz

Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''

Oceń ten wątek:
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2021, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki kochana za taka wypowiedz 💜❤ Duzo daje mi do przemyslen 😊

I tak zanim podejmiemy taka decyzje i tak za pare lat a to sie moze jeszcze duzo zmienic 😊😊😊

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Mała_mm Znajoma

Wysłany: 20 lutego 2021, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo 😘

My mamy z mężem kredyt na mieszkanie nasze. Mieliśmy wkład własny. Niestety takiej kwoty jak cena mieszkania byśmy nie uzbierali chyba nigdy.. co pewnie byśmy odłożyli to ceny mieszkan poszlyby do góry i tak w kółko. Ratę płacimy ok 1400 zł Ale za takie mieszkanie jakie mamy musielibyśmy płacić komuś za wynajem ok 2500 tyś +opłaty.. więc chyba warto płacić 'opłatę' dla siebie.

Zależy czym się zajmujesz, czego oczekujesz, jakich warunków umowy itd.
    Ja zarabiam na życie, swoje potrzeby i zachcianki, mam umowę o pracę i niczym się nie martwię.
    Jeździmy na wakacje za granicę Ale w europie bo np we Włoszech jest porównywalne cenowo niż w Polsce nad morzem i zawsze jest pogoda. W góry jeździmy w Polsce - mamy przecież tyle pięknych miejsc.
    Z resztą mieszkamy nad morzem więc wiesz ciągnie nas w góry 😉
    Ja nie narzekam. Czuje się tu dobrze, mam wspaniałych ludzi wokół no i zawsze jestem 'u siebie' 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2021, 18:09

Marienn lubi tę wiadomość

• Alutka128 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2021, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poradzicie mi....
    Zaraz po okresie (7dc) pojawił się śluz jak woda i dużej ilości, 10dc charakterystyczny ból jajnika lewego, wzięłam to za owulację, szyjka była bardzo wysoko że nie mogłam jej sięgnąć.. 12dc wieczorek/w nocy straszny ból podbrzusza jak na okres szyjka zdecydowanie nizej, wczoraj wieczorem delikatny też jak na okres i szyjka również niżej jak była plus od groma białego śluzu,
    Dzisiaj(14dc) trochę białego trochę rozciągliwego śluzu, i straszny jak nigdy ból lewego i prawego jajnika, bardziej lewy jak prawy... O co chodzi? Kurde no nigdy tak nie miałam, zaczynam się martwic że coś jest nie tak...

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2021, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O szyjce się nie wypowiem, bo raczej uważam, że jej nie damy razy kontrolować, chyba, że któraś jest naprawdę specjalistką i bardzo uważa przy badaniu.

Co do reszty - dla mnie mimo wszystko to 'nornalny' cykl. Ja miałam bardzo bolesne dni przed owulacją już i to tak, że zwijałam się w kulkę.
    Wiele razy myślałam, że już po owulacji, aż któregoś razu byłam u lekarza i on do mnie "owulacja będzie jakoś jutro". A ja zrobiłam wielkie oczy, bo przecież myślałam, że była tydzień temu.
    A śluz... To też pewnie zależy od miesiąca, nawodnienia organizmu itd.
    U mnie w ogóle nie było nigdy przed, dzień przed owulacją kropla płodnego, a później biała fala.

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2021, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka 💜 ja o szyjsce nic nie wiem tak samo, nigdy tam nie zagladalam w takich celach, i powiem tak..
    Ja naczytalam sie w necie strasznie duzo odnosnie sprawdzan itp.
    Mierzenie temperatury, czy nawet same testy owulacyjne jakbym to wszystko robila i czekala na owulacje to pewnie dzis bym nie byla w ciazy nadal.
    A mimo tego ze sprawdzalam sobie temperature, czy robilam testy na owulke nic na to nie wskazywalo ze zajde.
    My mimo sily woli staralismy sie co 3 dni regularnie.
    Jajniki i pachwiny bolaly mnie jak na owulacje od 11dc az do 21dc
    Takze nie mam pojecia kiedy ona byla.
    Mysle ze mozesz miec podobnie do mnie :) nie staraj sie doszukiwac u siebie kiedy jest owulacja 💜
    Wg mnie twoje objawy sa typowo owulacyjne.

PS. Kilka dni temu mierzylam sobie tempke i kilka razy pokazalo mi 36.6 a nawet 36.4 mialam zawal bo przeczytalam ze to oznacza ze wlasnie dochodzi do poronienia... 😵 'pizł...am'tym termometrem i powiedzialam ok dosc...
    Serio i wszystko narazie gra cacy ❤❤

Alus 💞 3mam za ciebie kciuki mocno i nie badaj cialka w tym cyklu tylko cyku cyku 😁😁😁

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2021, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala - dziekuje za ta cudowna wypowiedz ❤ napewno takie slowa beda dla mniewazne przy ostatecznym podjeciu decyzji 💜 Tez bym chciala byc juz u siebie.... 😍

Niewyspana
    Luna

Wstawiam wam Ksiezniczki dziewczynki przy rozwiazaniu 💞 😁

Mała_mm lubi tę wiadomość

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2021, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu 'u siebie' być może nie będziemy miały niedługo żadnych praw, ja to już patrzę gdzie w razie czego warto wyjechać 😂

Dzięki Marien! Moja Księżniczka stwierdziła, że się nudzi i od wczoraj męczy matkę wymiotami. Myślałam, że wieczorem się przekręce. Ale żeby nie było tak monotonnie, to w ramach gratisu do mdłości i wymiotów dostałam ból głowy 😊

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2021, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewyspana, masz tam diablice 😂

Moja za to chyba szybko chce urosnąć bo wieczorami tak bardzo bolą mnie więzadła w pachwinie, ze aż mi noga drętwieje. Nie mogę normalnie chodzić 🙄
    Ale poza tym, trochę boje się tego napisać, żeby nie zapeszyć, ale czuje się lepiej 😲 wczoraj mogłam pojechać na zakupy i wyjść na dłuższy spacer z psem. Błagam, niech tak już zostanie ✊😂
    No i nadal nie mogę sobie wyobrazić ze to dziewczynka 🤷‍♀️😁

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2021, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się bałam. W piątek i sobotę do południa czułam się świetnie! Nawet chciałam starego po pracy wyciągnąć na jakąś wycieczkę i co?
    Gówno.
    Umieram xD

Mam nadzieje, że u Ciebie będzie lepiej trochę dłużej! 😁😁

Ja też nie wierzę, że to córka.
    To jest dla mnie jakiś szok, zaczęłam rozglądać się na dziewczęcymi ubrankami, ale... Widziałaś, że wszystko, wszystko, WSZYSTKO jest różowe?! 🤣🤦

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2021, 10:01

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2021, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się że wczoraj ta owulke była jednak, dziś nic nie boli, jak ręką odjął :)
    Szyjka wysoko miękka i otwarta także albo wczoraj albo dzisiaj była :) ❤️ były także się nie martwię :p

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2021, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka, no to teraz odliczamy 😁 musi się udać ☺️

Niewyspana, taaak! Jednak nasza córka będzie śmigać w ubrankach po swoich starszych kolegach i kuzynach bo u nas SAMI CHŁOPCY wokół 😂 i już dostaliśmy sporo ciuszków. Na wyjścia będzie różowym cukierkiem 😂
    Szukałas już sklepów z odzieżą ciążowa? Coś ciekawego wpadło Ci w oko? Bo ja nie wiem gdzie zacząć się rozglądać, chociaż wiadomo ze w necie ich mnóstwo

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2021, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka, kciuki zaciśnięte. Zresztą Ty wiesz, że jesteśmy z Tobą!

Luna, ja chyba będę zamawiała ciuchy z Shein. Czeka się chwilę, ale cenowo jest mega + rabaty.
    Przyjaciółka zamawiała z missquided, ale tam to się kompletnie nie mogę odnaleźć w tym..m stylu 🤣

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2021, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie tez oglądałam missguided ale podobały mi się tylko jedne gacie 😂
    Zerknę na shein, dzięki :)

klz9df9h8o8dolch.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2021, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewyspana straszanie ci wspolczuje 🙈
    Ksieznicznka zatrzymala mame dla siebie na weekend 😂
    Tak se mysle a moze masz niedobor witaminy B6? To ona powoduje wielkie wymioty....

Luna ciesze sie ze ci lepiej 😁

Ja wczoraj chyba podeszlam zbyt intensywnie do dnia i wzielam sie za sprzatania, duzo chodzilam gora dol...
    A na noc to sie przenioslo w bol podbrzusza... zalowalam ze tak postapilam w ten dzien ale juz sie nie powtorzy... dzis juz lepiej 💞

Alutka trzymam za ciebie kciki ✊

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2021, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn, odpocznij i wszystko na pewno będzie ok. To podobno normalne ze po wysiłku pojawia się ból w podbrzuszu, ważne żeby się nie przemęczyć :)

klz9df9h8o8dolch.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2021, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna33, a w którym tc ci już prognozowali wstępnie córeczkę? :)

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2021, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 12 😲 oczywiście wiem, ze to jeszcze bardzo wczesnie i tu może się wszystko wydarzyć ☺️ Także czekam na kolejne wizyty No i zobaczymy czy coś się zmieni 😁

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2021, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna33 wrote:
    W 12 😲 oczywiście wiem, ze to jeszcze bardzo wczesnie i tu może się wszystko wydarzyć ☺️ Także czekam na kolejne wizyty No i zobaczymy czy coś się zmieni 😁
    U mnie niby 12+0, z USG 13+1 i mam poczucie, że ta mała wredota, pozostanie już małą wredotą 😂😂😂😂

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2021, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to było dokładnie 12+4 😁

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2021, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech już zostanie jak jest 😁
    5 marca mam wizytę, Pani Doktor na pewno będzie zaglądać między nogi 😁

A ja czekam i już tupie na Twoje prenatalne 🖤

klz9krhm1wqtef7i.png
‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ