Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
Odpowiedz

Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''

Oceń ten wątek:
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2021, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niewyspana wrote:
    I jak teraz będę żyć?!

Spokojnie, 05.03 mam mieć 🐵 to zatestuje, musisz Chwilę poczekać 😂😂

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2021, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jest to wcześnie, nie da się ukryć 😂 ale może to jakiś cudowny test 😂
    Ty się nie nakręcaj i pozwól ze my się ponakrecamy za Ciebie 😂😂

klz9df9h8o8dolch.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2021, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna33 wrote:
    No jest to wcześnie, nie da się ukryć 😂 ale może to jakiś cudowny test 😂
    Ty się nie nakręcaj i pozwól ze my się ponakrecamy za Ciebie 😂😂

Za wcześnie to mało powiedziane, to jest hiper za wcześnie 😂😂 nie no ja sie nie nakręcam i to poważnie mówię,
    Test wadliwy, nie było tematu 😂

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2021, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka a moze mialas wczesniej owulacje odrazu po malpie? 🤞🤞🤞✊✊✊ zaciskam mocno kciukasy...
    Alutka zatestuj ponownie chociaz za 2 dni! 🥰🥰🥰

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2021, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn wrote:
    Alutka a moze mialas wczesniej owulacje odrazu po malpie? 🤞🤞🤞✊✊✊ zaciskam mocno kciukasy...
    Alutka zatestuj ponownie chociaz za 2 dni! 🥰🥰🥰

W sumie ból lewego jajnika miałam już 6dc, 8 DC pojawiła się duza ilość śluzu płodnego. Niby miałam się nie nakręcać ale wiecie jak to jest 👍😂😂 plus nie daje mi spokoju te bóle podbrzusza jak na okres wczoraj i przedwczoraj bardzo mocne . .

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2021, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niewyspana, Luna33, dzięki za odpowiedzi! Gin od badań prenatalnych walnął mi tekstem, że raczej płeć żeńska, i dobrze, że byłam na fotelu, bo pewnie bym spadła z hukiem. Generalnie dopuszczam zaledwie 0,5% szans, że mówi prawdę, i że się nie pomylił, bo po 4 synkach to raczej ciężko mi uwierzyć, że moglibyśmy stworzyć coś innego niż siusiaka! Dam wam znać, jak coś.. :)

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2021, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka wiec jasli to bylo 6dc -8dc czyli teraz bylo by juz jakies 10dni po 😊😊😊 wierze ze ten test jednak nie jest wadliwy a jeden z najlepszych🥰 powtorka jutro!

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2021, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria wrote:
    niewyspana, Luna33, dzięki za odpowiedzi! Gin od badań prenatalnych walnął mi tekstem, że raczej płeć żeńska, i dobrze, że byłam na fotelu, bo pewnie bym spadła z hukiem. Generalnie dopuszczam zaledwie 0,5% szans, że mówi prawdę, i że się nie pomylił, bo po 4 synkach to raczej ciężko mi uwierzyć, że moglibyśmy stworzyć coś innego niż siusiaka! Dam wam znać, jak coś.. :)

Kochana podaj wstepna date rozwiazania to wpiszemy i bedziemy wyczekiwac z toba ❤

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2021, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn wrote:
    Alutka wiec jasli to bylo 6dc -8dc czyli teraz bylo by juz jakies 10dni po 😊😊😊 wierze ze ten test jednak nie jest wadliwy a jeden z najlepszych🥰 powtorka jutro!

A ja sądzę że jestem idiotka że wpadłam na taki genialny pomysł 😂😂😂 chyba za dużo siedzę w domu że wpadam na takie głupie pomysły 😂😂😂

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2021, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria, a może jednak będzie księżniczka w tej zgrai chłopaków 😂😂 chociaż domyślam się ze ciężko uwierzyć mając już 4 Panów 😁 czekam z niecierpliwością ☺️

Alutka, No już powiedziałaś A to musisz powiedzieć B, bo my tu takiej cierpliwości jak Ty nie mamy 😂😂

klz9df9h8o8dolch.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2021, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde nie potrzebnie sobie jaja robiłam z tego testu... Teraz cały czas o tym myślę ... Przecież to nie możliwe żeby test był pozytywny 17 dnia cyklu....

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2021, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli miałaś owulację wcześniej niż później, to wszystko jest możliwe.
    U mnie pozytywny był w 21 dc, ale mam wrażenie, że u mnie owu jednak była w normalnym terminie, a nie wcześniej, tak jak zakładałam.

Tak na chłodno podejdę - poczekaj do 19dc i spróbuj sikać :*
    Bo gdybym podeszła na gorąco, to powiedziałabym: PROSZĘ SIKAĆ JUZ JUTRO, DZIĘKUJĘ.

Marienn lubi tę wiadomość

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2021, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka - wszystko jest możliwe <3

Kochane, zadzwonilam do tego doktora sie umowic, i powiem wam tak:
    Jestem w totalnym szoku ze tacy lekarze istnieją ! 😍 Pani na recepcji byla tak prze kochana ze nawet powiedziala ze nieoficjalnie bede mogla wejsc do gabinetu doktora z partnerem - i wtedy sie z radości rozplakałam przez telefon <3😭😂🙈 Powiedziala mi tez ze jest pod telefonem nawet w nocy 24h w potrzebie gdyby się coś działo mozna zawsze dzwonic. 😭

Wizyta 04 Marca 💓✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2021, 13:14

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2021, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niewyspana wrote:
    Jeśli miałaś owulację wcześniej niż później, to wszystko jest możliwe.
    U mnie pozytywny był w 21 dc, ale mam wrażenie, że u mnie owu jednak była w normalnym terminie, a nie wcześniej, tak jak zakładałam.

Tak na chłodno podejdę - poczekaj do 19dc i spróbuj sikać :*
    Bo gdybym podeszła na gorąco, to powiedziałabym: PROSZĘ SIKAĆ JUZ JUTRO, DZIĘKUJĘ.

Na początku miałam wrażenie że owulacja była w 8 DC, dużo płodnego śluzu, ból jajnika, później śluz zmienil się w biały bezpłodny, 4 dni później znowu niby płodny niby biały, więc od samego początku myślałam że owy w 8dc,
    Wczoraj i przedwczoraj strasznie bolalo mnie podbrzusze, jak na okres, myślałam "aha czyli jednak teraz owulka", a teraz już, się sama pogubiłam, sorki że truje wam dupę.....

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2021, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka128 wrote:
    Na początku miałam wrażenie że owulacja była w 8 DC, dużo płodnego śluzu, ból jajnika, później śluz zmienil się w biały bezpłodny, 4 dni później znowu niby płodny niby biały, więc od samego początku myślałam że owy w 8dc,
    Wczoraj i przedwczoraj strasznie bolalo mnie podbrzusze, jak na okres, myślałam "aha czyli jednak teraz owulka", a teraz już, się sama pogubiłam, sorki że truje wam dupę.....
    Nie trujesz żadnej dupy i więcej tak nie mów! Bo jedna z tych dup wymierzy Ci kopa! 😱
    Organizm potrafi nas porządnie zmylić, więc teraz szukanie objawów będzie stratą czasu - pozostaje czekać i robić testy.
    Wdech, wydech i jedziemy.
    Wszystko mogło się przesunąć, ile się czyta, że po poronieniu w organizmie zachodzą ogromne zmiany. Może i u Ciebie coś takiego się zadziało?
    Trzymam za Ciebie mocno kciuki, żeby tam była fasoleczka.
    Weź kup testy i nie ma co się denerwować, że "nie wiem jaki byłby dzisiaj" po prostu trzeba go zrobić.

Marienn,
    Macie wizytę w najpiękniejszy dzień roku. 😂 Na pewno będzie udana, w końcu ciocia niewyspana będzie urodzinowo czuwać nad Wami! 😁😁😁😂

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2021, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niewyspana wrote:
    Nie trujesz żadnej dupy i więcej tak nie mów! Bo jedna z tych dup wymierzy Ci kopa! 😱
    Organizm potrafi nas porządnie zmylić, więc teraz szukanie objawów będzie stratą czasu - pozostaje czekać i robić testy.
    Wdech, wydech i jedziemy.
    Wszystko mogło się przesunąć, ile się czyta, że po poronieniu w organizmie zachodzą ogromne zmiany. Może i u Ciebie coś takiego się zadziało?
    Trzymam za Ciebie mocno kciuki, żeby tam była fasoleczka.
    Weź kup testy i nie ma co się denerwować, że "nie wiem jaki byłby dzisiaj" po prostu trzeba go zrobić.

Marienn,
    Macie wizytę w najpiękniejszy dzień roku. 😂 Na pewno będzie udana, w końcu ciocia niewyspana będzie urodzinowo czuwać nad Wami! 😁😁😁😂

A ja mam w ogóle inny pomysł, a mianowicie zrobię test dopiero za tydzień w poniedziałek,.wtedy będę miała pewność, albo pójdę od razu na betę i nie będę się zadręczać :p

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2021, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejkuuu naprawde? <3 Mega fajnie sie zeszlo <3 ciocia niewyspana bedzie trzymala mocno kciuki i to bedzie piekny dzien <3

Chyba naprawde hormony mi dzis zabzikowały, to jakis dziwny hormon radosci z łezkami w oczkach <3

AnnaMaria podpatrzylam se u ciebie ten tracker i tez se taki zrobilam <3 nie bądz zła :P

Alutka serio lec po testy i testuj kiedy mozesz jak najszybciej , przeciez wszyscy wiemy ze nie wytrzymasz tak jak my tez nie wytrzymamy <3

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2021, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie, że będę trzymać kciuki. Na pewno będzie zdrowa krewetka 😈😈

Obejrzałam sobie właśnie bajkę z 2015 roku "Inside out". Widziałam to już, ale teraz przez caaaaaalutki czas wyłam 😂😂😂

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2021, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn, jak ustawić tutaj taki suwak?? 🙈 pokonało mnie to 🤷‍♀️

klz9df9h8o8dolch.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2021, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie zauwazylam ze chyba nie dziala na telefonie.. na laptopie go widze, ale nie na telefonie...

Ja kliknelam w suwak u anny i uzupelnilam tam date swoja i pokazal mi sie pink to skopiowania, kopiowalam i wklepilam w swoje profil konta tutaj (Spolecznosc) ale to tylko na latopie da sie zrobic..

Poszukam jakiegos co bedzie dzialal tez na telefonie ;)

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ