Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
Odpowiedz

Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''

Oceń ten wątek:
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NadziejaUmiera wrote:
    Witajcie :) czytuję Was od początku ale teraz chce się zameldować:) pisałam na wątku testowanie.
    Jestem po pierwszej wizycie i widziałam bijące serduszko ❤ nawet nie wiem jak opisać ulgę i radość!
    6 t i 6d c
    Dostałam skierowanie na badania i zwolnienie. Nastepna wizyta 23.03, lekarz mi mowil o prenetalnych miedzy 11 a 13 tc.
    Zadzwoniłam do szefa poinformować, czułam niezadowolenie jego.

Eee tam szefa niezadowolenie to tam nie ważne ważne że ty jesteś zadowolona :)
    Super wieści, ❤️

NadziejaUmiera lubi tę wiadomość

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NadziejaUmiera, gratulacje 🥰 jak się czujesz? Męczą Cię ciążowe dolegliwości?
    Moja szefowa mi gratulowała i twierdziła ze super, a co opowiadała poza mną to inna bajka.. nie ma się co tym przejmować.

Alutka, No widzisz, trzeba wierzyć 😁😁 No to czekamy do rana na test, oby pozytywny ✊

NadziejaUmiera lubi tę wiadomość

klz9df9h8o8dolch.png
  • NadziejaUmiera Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2021, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam okropne nudności. Od 1,5tyg wstręt do jedzenia. Niepokoi mnie to. W ogóle nie przygotowuje posiłków bo na sama myśl mam pod gardłem. Zjem bułkę, jabłko, kiwi i nie mam sił. Miałaś tak Luna?
    Lekarz powiedział że imbir i cytryna. Zobaczymy.
    Poza tym brak sił i senność, ból podbrzusza, l4 jest dla mnie zbawienne, bo wracałam do domu i od razu do łóżka, umyć się, zrobić cokolwiek jest wysiłkiem. Pracuje w szkole więc wszyscy będą zaraz gadać, rozniesie sie po nauczycielach. Ale co tam . Nie pierwsza i nie ostatnia. Teraz trzeba dbać o siebie.

Synek <3
    Poród SN 8 października 2021

atdctgf63k7uacir.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NadziejaUmiera wrote:
    Mam okropne nudności. Od 1,5tyg wstręt do jedzenia. Niepokoi mnie to. W ogóle nie przygotowuje posiłków bo na sama myśl mam pod gardłem. Zjem bułkę, jabłko, kiwi i nie mam sił. Miałaś tak Luna?
    Lekarz powiedział że imbir i cytryna. Zobaczymy.
    Poza tym brak sił i senność, ból podbrzusza, l4 jest dla mnie zbawienne, bo wracałam do domu i od razu do łóżka, umyć się, zrobić cokolwiek jest wysiłkiem. Pracuje w szkole więc wszyscy będą zaraz gadać, rozniesie sie po nauczycielach. Ale co tam . Nie pierwsza i nie ostatnia. Teraz trzeba dbać o siebie.

Tez mi było z tym ciężko ale po dwóch dniach l4 miałam to już gdzieś. Musimy myśleć teraz o sobie i o małym człowieku, świata nie zbawimy.
    Ja wstrętu do jedzenia nie miałam, generalnie byłam ciagle głodna i nie byłam w stanie się niczym najeść. Ale z drugiej strony nie mam ochoty na jakieś konkretne jedzenie. Najchętniej bym jadła zupy bo to łatwo połknąć, ale wogole nie hamuje to głodu. Także z jednej strony głodna, z drugiej jem cokolwiek bo nic mi jakoś szczególnie nie smakuje.
    Mdłości mam właśnie jak jestem głodna wiec staram się cały czas coś mieć w żołądku, żeby nie wymiotować 🙈 błędne koło, miałam tego serdecznie dość, teraz się do tego przyzwyczaiłam i wiem już koedy i ile zjeść żeby czuć się lepiej.
    Zmęczona tez byłam caaaaaly czas! Mogłam spać 11h w nocy, wstać i po 3 h zrobic sobie drzemkę. I czekać do wieczora byle pójść spać. Spacer z psem to była dla mnie katorga, szczególnie w tym śniegu i błocie, wracałam zasapana jakbym miała z 80 lat 😂 Teraz tez jest już lepiej, tylko czasami mam takie napady senności. Wiec chyba to wszystko normalne :)

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka128 wrote:
    Ja sądzę że ten test to chyba mnie nie oszukał...
    Wieczorem taki ból piersi że nie mogłam na brzuchu zasnąć, ciągnie mnie w jajnikach..... No i standardowo nie mogę zasnąć wieczorem od 3 dni....

Może schizuje ale jak byłam w tej cb to na początku przed niż się dowiedziałam śniły mi się cycki moje,
    Wczoraj również się mi śniły (w noc przed tym głupim testem) więc promyk nadziei jest 😂
    Lecę do labo odebrać wyniki tarczycy i skoczę do apteki po test, ale zrobię go jutro rano :)

Ja trzymam za Ciebie mocno kciuki. Daj też znać jak z tą tarczycą, bo to mega ważne.
    I wierzę, że będzie druga kreseczka jutro rano, bardzo bardzo nie mogę już się doczekać rana 😘

klz9krhm1wqtef7i.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Nadzieja
    Ja Ci nie będę kłamać, najbliższe tygodnie to może być katorga jeżeli chodzi o mdłości, wymioty, jedzenie i tak dalej.
    Najważniejsze, żebyś znalazła złoty środek. Ja jeszcze miałam cukierki imbirowe - czasami je zwymiotowałam, czasami pomogły.
    Moim złotym środkiem okazała się zwykła mięta. Ale trzeba pamiętać, żeby nie przesadzić, bo to zioło, które jest moczopędne. Ja przesadziłam i rozwaliłam trochę pęcherz, ale szybko da się to naprawić, wystarczy odstawić.
    Jedz lekkie posiłki, mało a często.
    Ale najlepsza swoją metodę będziesz musiała znaleźć sama, każda na inaczej.

Co do zwolnień - ja jestem już od 15 stycznia na oficjalnym L4, ale poprzednie kilka dni byłam już na urlopie, bo nie dawałam rady. Szefowe dowiedziały się o ciąży półtora tygodnia później niż ja. Chciałam, żeby wszyscy mieli tę wiedzę od razu, bo nie wiedziałam ile wytrzymam. Pierwsza reakcja była szokiem, ale mam wspaniałe kierowniczki i jestem z nimi w kontakcie raz w tygodniu - a po każdej wizycie dostają zdjęcia maluszka.
    Wszystko zależy od człowieka i podejścia w firmie.
    Ja się bardzo bałam, a okazało się, że mam w nich mega wsparcie. Ba... Zadzwoniły i powiedziały, że mam się niczym nie przejmować, bo przedłużą mi umowę o pracę i będą czekać aż wrócę do nich po macierzyńskim.
    Każdemu życzę takich złotych ludzi. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2021, 11:44

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moje wyniki tarczycy.... Nie jest dobrze...

https://naforum.zapodaj.net/4f4a4bd4c093.jpg.html

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo mdłości - mój lekarz ostatnio wspomniał mi o aviomarinie. Stwierdził ze jeśli będę miała sytuacje ze już nie daje rady z wymiotami, wtedy mogę wziąć właśnie to, podobno pomaga. Oczywiście im mniej leków w ciąży tym lepiej, mnie nie męczyło aż tak żebym musiała brać, ale może komuś pomoże w najgorszych momentach :) tylko wiadomo, aviomarin często usypia - trzeba najpierw zobaczyć jak zareaguje organizm, zanim np wsiądziemy po tym do auta.

Alutka, a jesteś pod opieka endokrynologa czy nie miałaś wcześniej problemów takich?

klz9df9h8o8dolch.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej nadzieja! Kochana Gratuluje po raz kolejny i milo mi ze dolaczysz do naszego zwariowanego Teamu
    Z nami podobno lepiej sie zyje 😂😂😂
    Takie wirtualne przyjaciolki 😂😂

Slonce powiedz prosze na kiedy masz wstepny termin rozwiazania to Ciebie zapisze 😍🥰
    Masz ciaze starsza ode mnie o tydzien i killa dni jak dobrze licze 😍🥰 powiedz mi czy na usg bylo juz cos widac czy tylko serduszko i kuleczke? Czy jest tam juz glowka?

Ja bede w 6t5d na usg i mam nadzieje ze juz uslysze serducho i zobacze maluszka ❤

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka ❤ Moim pierwszym objawem po tescie pozytywnym byly bolesne piersi 🙈 takze yhymmm czekam na twoj cudowny test poranny 🤞💪

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka128 wrote:
    To moje wyniki tarczycy.... Nie jest dobrze...

https://naforum.zapodaj.net/4f4a4bd4c093.jpg.html
    Spokojnie.
    Anty TPO może wskazywać na Hashimoto, ja miałam wyższe wartości. TG masz w normie, nie chcesz wiedzieć jaka wartość mam ja.
    TSH jest za niskie, co może powodować, że między innymi może być problem z jajeczkowaniem - ja tak miałam w pewnym momencie, zaszłam w ciążę w kluczowym momencie, kiedy TSH skoczyło od zera w górę.
    Śmigaj do endokrynologa, spojrzy na wyniki, na pewno wdroży Ci leki i będzie wszystko w porządku.
    Tarczycę trzeba po prostu kontrolować i reagować, a będzie dobrze. To mała cholera, ale da się z nią dogadać.
    🤞🤞🤞

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niewyspana wrote:
    Spokojnie.
    Anty TPO może wskazywać na Hashimoto, ja miałam wyższe wartości. TG masz w normie, nie chcesz wiedzieć jaka wartość mam ja.
    TSH jest za niskie, co może powodować, że między innymi może być problem z jajeczkowaniem - ja tak miałam w pewnym momencie, zaszłam w ciążę w kluczowym momencie, kiedy TSH skoczyło od zera w górę.
    Śmigaj do endokrynologa, spojrzy na wyniki, na pewno wdroży Ci leki i będzie wszystko w porządku.
    Tarczycę trzeba po prostu kontrolować i reagować, a będzie dobrze. To mała cholera, ale da się z nią dogadać.
    🤞🤞🤞[/QUOTE

Ja to wiem wszystko tylko że 1,5 miesiąca temu miałam 4,6 TSH, nie wiem jak reszta.. więc czemu mogło mi tak drastycznie spaść jeśli leki przyjmuje cały czas od jakiś pół roku ta samą dawkę..?

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn wrote:
    Hej nadzieja! Kochana Gratuluje po raz kolejny i milo mi ze dolaczysz do naszego zwariowanego Teamu
    Z nami podobno lepiej sie zyje 😂😂😂
    Takie wirtualne przyjaciolki 😂😂

Slonce powiedz prosze na kiedy masz wstepny termin rozwiazania to Ciebie zapisze 😍🥰
    Masz ciaze starsza ode mnie o tydzien i killa dni jak dobrze licze 😍🥰 powiedz mi czy na usg bylo juz cos widac czy tylko serduszko i kuleczke? Czy jest tam juz glowka?

Ja bede w 6t5d na usg i mam nadzieje ze juz uslysze serducho i zobacze maluszka ❤
    Kochanie, serduszka możesz nie usłyszeć, mi lekarz puścił dopiero teraz na prenatalnych. Do 12 tygodnia nie powinno się podobno słuchać na tych wszystkich maszynach. Dobrze, że domowy detektor jest niegroźny 😂
    Nie ma na to oczywiście badań naukowych, ale różnie jest i to też od lekarza zależy.
    Nawet jeśli nie usłyszycie, to zobaczycie pijąca kropeczke. Samo to daje fale emocji! 😍

klz9krhm1wqtef7i.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka128 wrote:
    niewyspana wrote:
    Spokojnie.
    🤞🤞🤞[/QUOTE

Ja to wiem wszystko tylko że 1,5 miesiąca temu miałam 4,6 TSH, nie wiem jak reszta.. więc czemu mogło mi tak drastycznie spaść jeśli leki przyjmuje cały czas od jakiś pół roku ta samą dawkę..?
    Nie chcę nic mówić, ale TSH może drastycznie spaść po zajściu w ciążę.
    U mnie wzrosło, drastycznie, u większości kobiet spada. 😊

Może być też tak, że tarczyca była akurat bardziej wrażliwa i dawkę trzeba troszkę zmniejszyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2021, 12:16

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam oczywiście test, nie wytrzymałam do jutra, 😂😂 biel ale jakby się przyjrzeć to kuzyna cienia można zobaczyć,

Tylko że wczoraj robiłam o czułości 10 a dzisiaj 25.

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za tę 25 to powinnaś dostać kopa w dupę i na rzęsach jechać po kolejną 10 🙈

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niewyspana wrote:
    Za tę 25 to powinnaś dostać kopa w dupę i na rzęsach jechać po kolejną 10 🙈

No kurcze nie było w aptece a ja mieszkam w takiej dziurze że jest jedną apteka na całą wiochę 😂😂😂

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka128 wrote:
    No kurcze nie było w aptece a ja mieszkam w takiej dziurze że jest jedną apteka na całą wiochę 😂😂😂
    Zaraz kuźwa wyśle Ci jakimś gołębiem!!!! 😂

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niewyspana wrote:
    Zaraz kuźwa wyśle Ci jakimś gołębiem!!!! 😂

Jak doleci do Serbii to proszę bardzo 😂😂😂

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka mi 25mlu wyszla w poludnie dopiero 2dni przed @ wiec dalas ciala 😂😂😂 ale dobrze ze cienia widac 💪 pleaseee lec do innej wsi po 10 😂😂😂😂😂✊

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ