Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
Odpowiedz

Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''

Oceń ten wątek:
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania, domyślam się jak musisz się martwić.. odezwij się po jutrzejszej wizycie i myśl pozytywnie ✊

Hania123 lubi tę wiadomość

klz9df9h8o8dolch.png
  • Milka8686 Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karloina wrote:
    Anitka daj znać jak wizyta i spokojnie staraj się nie stresować❤
    Milka mysle ze to byl zly pomysł z tymi ścianami ale ze spokojem. Niektóre kobiety czasami w tym tyg jeszcze nie wiedzą że są w ciazy i robią gorsze rzeczy:)
    Na pewno bedzie dobrze;)

Dziewczyny na majówkę macie jakieś plany?;)

No właśnie trochę żałuję, że malowałam ale już cholerka było zaplanowane wcześniej 😔
    Nie spodziewałam się, że zajde .
    No właśnie wiem, że np używki niektóre kobiety biorą itp 😱 też się zdarza niestety . No ale ba taki człowiek głupi że chce wszystko sam zrobić 🤦
    No mój typ tak ma 😅
    Mi się dłuży ten tydzień strasznie 😱 oby do piątku do wizyty 🤔

• niewyspana Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki.

Wszystko jest ok.
    Z moim "dołem" wszystko w porządku, mam się nie martwic, jest bezpiecznie i nic się nie dzieje.
    Mogę wdrożyć meliskę w takich sytuacjach.
    Najwyraźniej jestem bardzo delikatna od środka i czuje wszystko mocniej niż inne Panie w ciąży. Dodatkowo Diana siedzi dupskiem na moim pęcherzu, dlatego ciągle sikam i cały czas mam wrażenie, że po prostu mam mokro w gaciach...

Mam brać magnez i się oszczędzać, leżeć.

Dodatkowo na USG miałam zaszczyt zobaczyć, jak moja córeczka pije wody płodowe. Pani Doktor włączyła nam widok 4D, więc widziałam wyraźnie jak otwiera usteczka, pije i przy okazji wyglądała, jakby się uśmiechała. Nóżki miała nad główką, śliczna dziewczynka... Wiem, że każda matka powie tak o swoim dziecku, ale dla mnie jest idealna. :)
    W końcu mogłam ją pokazać mężowi, bo dostaliśmy zdjęcia :)

Hania123, Milka8686, Annamaria, Anitka lubią tę wiadomość

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewyspana, uf ☺️ Coś czuje ze charakterek to będzie miała porządny ta Twoja córcia 🙈

klz9df9h8o8dolch.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomocy.... Dzisiaj trochę grałam z dzieciakami piłka, (rzucalismy sobie) no i teraz boli mnie podbrzusze, promieniuje mi prawie do pępka... Zupełnie inny ból niż zazwyczaj, taki bardziej jakby zakwasy, rozciąganie, sama nie umiem określić tego boli.... Boli nawet jak leżę i podnoszę nogi ... Czy mogę wziąć no spe?

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka mozesz wziasc nospe jesli nie wytrzymujesz, postaraj sie juz tylko na siku wstawac nie rob najlepiej nic. Cos zadwyrezylas ♥️ lepiej juz nie meczyc lozyska...

Niewyspana dobrze ze masz dobre wiesci... ciekawi mnie jak bedzie wygladala ta charakterna dziewczynka 🙈🥰

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn wrote:
    Alutka mozesz wziasc nospe jesli nie wytrzymujesz, postaraj sie juz tylko na siku wstawac nie rob najlepiej nic. Cos zadwyrezylas ♥️ lepiej juz nie meczyc lozyska...

Niewyspana dobrze ze masz dobre wiesci... ciekawi mnie jak bedzie wygladala ta charakterna dziewczynka 🙈🥰

Bardzo się boje że przez moją głupotę i To że chce robić wszystko mogę stracić fasolkę....

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Milka8686 Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka128 wrote:
    Dziewczyny pomocy.... Dzisiaj trochę grałam z dzieciakami piłka, (rzucalismy sobie) no i teraz boli mnie podbrzusze, promieniuje mi prawie do pępka... Zupełnie inny ból niż zazwyczaj, taki bardziej jakby zakwasy, rozciąganie, sama nie umiem określić tego boli.... Boli nawet jak leżę i podnoszę nogi ... Czy mogę wziąć no spe?

Jeju a ja dziś pielilam w ogródku i czuje że mnie owialo zgrzalam się i oczywiście raz z czapką raz bez 🤦 i czułam że mi szyję tak owiewa 😩 mam nadzieję że to tylko przedrazliwienie moje i nic z tego nie wyniknie .

Mnie również ciągnie troszkę już od dołu .

• NadziejaUmiera Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś cały dzień z mężem, bo mial wolne, jak miło zjeść obiad razem już dawno tak bez powodu nie siedzieliśmy.

Niewyspana to cudne widoki miałaś.
    Uśmiałam się jak delikatnie nazwalas Diany pupkę 😂😂

Synek <3
    Poród SN 8 października 2021

atdctgf63k7uacir.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania,

Dawaj znać co tam się dzieje w Twoim brzuszku, mocno trzymam kciuki, żeby to jednak bobas walczył.

Luna,
    Ja już jestem pewna, że to dziecko to demon. Ona naprawdę ma coś z łepetynką, aż się boje co się zacznie w niej kotłować jak przyjdzie na świat.
    Nadal mam przed oczami ten obraz z USG, żałuję, że nie mam tego widoku na płytce - tatuś by oszalał na 100%.

Przyszły do nas kolejne ciuszki, dobrze, że dzisiaj już malowanie, a w weekend składanie szafy, bo ja już nie mam gdzie tego chować... Trochę przeginam, ale no, nie mogę się powstrzymać, trudno.

Alutka,
    Słuchaj, będę stanowcza - albo się uspokoisz i dasz minąć tym 14 tygodniom spokojnie, albo będziesz narażała siebie i maluszka.
    Pamiętaj, że pierwszy trymestr jest najbardziej niebezpieczny. Nikt nie będzie kazał Ci leżeć na kanapie i jeść chipsy, ale przystopuj. Albo to i dziecko, albo zrobicie sobie krzywdę. No kurcze!
    Proszę grzecznie. 😡

Nadzieja,
    Uwierz mi, że to dziecko ma z moich ust takie określenia, że na forum by mnie za nie zablokowali pewnie 😅😂

Marien,
    Też jestem ciekawa 😅 na wczorajszym USG wyglądała naprawdę ślicznie! I ten nosek... Kurcze, nosek identyczny jak tatusia, nie mogła lepiej wylosować z puli genów!😁
    Na szczęście nie mój, nie mojej rodziny i na szczęście nie rodziny mojego męża, tylko właśnie tatusia 🤩

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2021, 08:58

Hania123 lubi tę wiadomość

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewyspana, masz racje, już nie będę szaleć, wczoraj w taka panikę wpadłam że przeplakalam pół nocy.... Dzisiaj już nic nie boli ale strasznie się boje.... Do środy to ja zniosę jajo....

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka128 wrote:
    Niewyspana, masz racje, już nie będę szaleć, wczoraj w taka panikę wpadłam że przeplakalam pół nocy.... Dzisiaj już nic nie boli ale strasznie się boje.... Do środy to ja zniosę jajo....
    Jestem pewna, że nic się nie stało, pewnie się przemęczyłaś i tyle, ale musisz niestety trochę zmienić styl życia teraz.
    Mnie też było ciężko, bo ja zawsze wszystko wszędzie i na szybko.
    Ale teraz nie mamy wyjścia. Wrócisz do "formy" jak już bobas będzie na świecie. :)

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niewyspana wrote:
    Jestem pewna, że nic się nie stało, pewnie się przemęczyłaś i tyle, ale musisz niestety trochę zmienić styl życia teraz.
    Mnie też było ciężko, bo ja zawsze wszystko wszędzie i na szybko.
    Ale teraz nie mamy wyjścia. Wrócisz do "formy" jak już bobas będzie na świecie. :)

Mam nadzieję że nic się nie stało, szczególnie że nie plamkę ani nic, w środę pójdę do lekarza, a do środy leżenie i będę znów jadła sałatkę jarzynowa bo tutaj mamy Wielkanoc prawosławna :p

Kiedy się robi test PAPPA? czytam na internecie że między 12-14tc. No i ile taka przyjemność w Polsce kosztuje w ogóle?

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka128 wrote:
    Mam nadzieję że nic się nie stało, szczególnie że nie plamkę ani nic, w środę pójdę do lekarza, a do środy leżenie i będę znów jadła sałatkę jarzynowa bo tutaj mamy Wielkanoc prawosławna :p

Kiedy się robi test PAPPA? czytam na internecie że między 12-14tc. No i ile taka przyjemność w Polsce kosztuje w ogóle?
    Sałatkę też bym zjadła ;P
    Robi się między 12-14 tygodniem. U mnie to koszt 250zł, ale ja testu z krwi nie robiłam :)

klz9krhm1wqtef7i.png

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka128 wrote:

Ja zapłaciłam 300zl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2021, 13:49

Synek <3

atdctgf63k7uacir.png
  • Anitka Koleżanka

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka8686 spokojnie, ja jeszcze nie wiedząc, że się udało umyłam 20 okien🤦🏻‍♀️ myślę, że bardziej mogą zaszkodzić nasze wyrzuty sumienia niż faktyczny wysiłek. Będzie dobrze!
    Alutka odpoczywaj i uważaj na was 😘

Ale odnośnie bólu, czy was też ok. 5/6 tygodnia tak ciągną brzuch od dołu, nie jest to ból jak na okres tylko taki specyficzny, rozpychający?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2021, 15:31

Milka8686 lubi tę wiadomość

💃22l.
    🕺26l.
    💒22.02.20
    ⏸️cb.04.03.21➡️👼14.03.21
    ⏸️16.04.21💗 bHCG 19.04- 85,87. 20.04-152,54
    18.05.21 💗 CRL 1,64cm
  • agaga Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka mnie dziwnie bolał brzuch w sumie od 4 tygodnia, ale to były bardziej skurcze, trochę inne od bólu okresowego. Wczoraj zdałam sobie sprawę że od kilku dni ich nie mam.

Dzisiaj się troszkę nasilowalam w pracy i w sumie sama byłam zła na to wszystko 😒 myślę że niedługo przejdę na l4 bo to jednak dosyć niebezpieczne bez względu na pracę i kontakt z mnóstwem ludzi codziennie szczególnie teraz w pandemii.

Anitka lubi tę wiadomość

m3sxs65gvjb9w3j9.png
  • Anitka Koleżanka

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaga wrote:
    Anitka mnie dziwnie bolał brzuch w sumie od 4 tygodnia, ale to były bardziej skurcze, trochę inne od bólu okresowego. Wczoraj zdałam sobie sprawę że od kilku dni ich nie mam.

Dzisiaj się troszkę nasilowalam w pracy i w sumie sama byłam zła na to wszystko 😒 myślę że niedługo przejdę na l4 bo to jednak dosyć niebezpieczne bez względu na pracę i kontakt z mnóstwem ludzi codziennie szczególnie teraz w pandemii.
    Uspokoiłaś mnie troszkę, ja dostałam l4 właśnie od 5 TC ze względu na poprzednie poronienie i pracę z dziećmi. Także idź na zwolnienie chociażby dla własnego komfortu psychicznego

agaga lubi tę wiadomość

💃22l.
    🕺26l.
    💒22.02.20
    ⏸️cb.04.03.21➡️👼14.03.21
    ⏸️16.04.21💗 bHCG 19.04- 85,87. 20.04-152,54
    18.05.21 💗 CRL 1,64cm
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania, jak po wizycie?

klz9df9h8o8dolch.png

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawialiśmy z mężem i jednogłośnie wybraliśmy imię Jakub ❤

Oby mi się nie odmieniło bo dziwnie się zachowuje w tej ciąży czasami😂😂😂
    Rozważalam jeszcze dwa inne imiona ale mąż uznał że imię powinno pasować też do nazwiska. I ma rację. Raz że nam obojgu się podoba, dwa że pasuje do nazwiska☺

agaga lubi tę wiadomość

Synek <3

atdctgf63k7uacir.png
‹‹ 85 86 87 88 89 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ