X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Zabija mnie ciekawość
Odpowiedz

Zabija mnie ciekawość

Oceń ten wątek:
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2020, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka, mi też się marzył drugi synek :)
    Pappa razem z usg określa ryzyko wystąpienia wad genetycznych u dziecka. Usg wyszło mi dobrze, mam nadzieję, że pappa jeszcze poprawi te parametry :)

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Oleczka, mi też się marzył drugi synek :)
    Pappa razem z usg określa ryzyko wystąpienia wad genetycznych u dziecka. Usg wyszło mi dobrze, mam nadzieję, że pappa jeszcze poprawi te parametry :)
    Napewno wyniki beda dobre😏 a kiedy usg nastepne? I na kiedy termin?

Coreczki sa fajne, ale jak juz mam synka to jakos trudno mi sie wyobrazic jak to jest byc mama dziewczynki😏

U nas sluchajcie juz posiedzone, maly pelza i raczkuje jak szalony. Do tego zaczal sie wspinac po meblach. Powiem wam ze boje sie go zostawiac nawet na sekunde🙄

Edit. To chyba poprostu jest watek chlopiecy😏 bedzie ciezko o dziewczynke😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2020, 10:55

Magdoczka lubi tę wiadomość

10.09.2019 Marcel
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    Napewno wyniki beda dobre😏 a kiedy usg nastepne? I na kiedy termin?

Coreczki sa fajne, ale jak juz mam synka to jakos trudno mi sie wyobrazic jak to jest byc mama dziewczynki😏

U nas sluchajcie juz posiedzone, maly pelza i raczkuje jak szalony. Do tego zaczal sie wspinac po meblach. Powiem wam ze boje sie go zostawiac nawet na sekunde🙄

Edit. To chyba poprostu jest watek chlopiecy😏 bedzie ciezko o dziewczynke😂

Oleczka, wyniki pappy pod koniec tego tygodnia.
    A termin mam na 12 grudnia :) Ale zważywszy na to, że synka urodziłam prawie 3 tygodnie przed terminem, to nastawiam się na listopad ;)

Mnie jakoś nie kręcą te sukieneczki, kokardki, wstążeczki ;) A np.moja siostra chciałaby kiedyś mieć dziewczynkę, bo mówi, że będzie ją stroić jak księżniczkę :) Każdy ma jakieś tam swoje upodobania.
    A nasz wątek faktycznie jest chłopakowy :)
    A Agniecha będzie mieć drugiego syna czy córkę? Bo nie pamiętam, czy pisała.. A nie odzywa się ostatnio ;)

No powiem Ci, że Marcelek jest już takim wieku, że trudno mu usiedzieć w miejscu :) Robi się ciekawski i wszędzie będzie mógł sam sobie popełzać czy poraczkować. A potem będziesz po domu szukać dziecka :-D Rosną te nasze dzieciaczki w szybkim tempie. Ja mam wrażenie, że do roku czas płynął w miarę wolno. Ale jak już skończył rok, to czas tak zasuwa, że nie nadążam.

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Oleczka, wyniki pappy pod koniec tego tygodnia.
    A termin mam na 12 grudnia :) Ale zważywszy na to, że synka urodziłam prawie 3 tygodnie przed terminem, to nastawiam się na listopad ;)

Mnie jakoś nie kręcą te sukieneczki, kokardki, wstążeczki ;) A np.moja siostra chciałaby kiedyś mieć dziewczynkę, bo mówi, że będzie ją stroić jak księżniczkę :) Każdy ma jakieś tam swoje upodobania.
    A nasz wątek faktycznie jest chłopakowy :)
    A Agniecha będzie mieć drugiego syna czy córkę? Bo nie pamiętam, czy pisała.. A nie odzywa się ostatnio ;)

No powiem Ci, że Marcelek jest już takim wieku, że trudno mu usiedzieć w miejscu :) Robi się ciekawski i wszędzie będzie mógł sam sobie popełzać czy poraczkować. A potem będziesz po domu szukać dziecka :-D Rosną te nasze dzieciaczki w szybkim tempie. Ja mam wrażenie, że do roku czas płynął w miarę wolno. Ale jak już skończył rok, to czas tak zasuwa, że nie nadążam.
    Szukac nie bede to jak znikam mu z oczu to placze. Oczywiscie czasem reaguje ale jak musze no. Siku to poprostu ide. No trzeba jakos funkcjonowac. Ale teraz zaczyna wstawacv wiec bede musiala uwazac bardziej.😏

Nie pamietam czy u Agniechy chlopczyk czy dziewczynka. W ogole zapomnialam ze ona tez jest w ciazy!

10.09.2019 Marcel
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    Szukac nie bede to jak znikam mu z oczu to placze. Oczywiscie czasem reaguje ale jak musze no. Siku to poprostu ide. No trzeba jakos funkcjonowac. Ale teraz zaczyna wstawacv wiec bede musiala uwazac bardziej.😏

Nie pamietam czy u Agniechy chlopczyk czy dziewczynka. W ogole zapomnialam ze ona tez jest w ciazy!
    U nas jest to samo, Kubuś ciagle tylko mama i mama, nie można przy nim nawet nic zrobić, jest ze mną wszędzie, w kuchnii, na ogrodzie, w toalecie 🙈
    Liczę, że niedługo mu to przejdzie 😊
    Dodatkowo mamy problem z jedzeniem, nie chce jeść żadnych konkretów, chleb jest ble, wycwanił się i wyjadą tylko "obkład", zaczęłam robić mu pancake'i na śniadanie, wyjada sam dżem, już nie wiem co wymyślać 😪
    A no i bym zapomniała, wznowilismy starania o drugiego maluszka, na razie bardzo na luzie, raczej na zasadzie 'co ma być to będzie', bo nadal jesteśmy na jednym pokoju i się śmiejemy, że jakby pyklo od razu to zrobimy dzieciom piętrowe łóżko niemowlęce 😂
    A co u Was brzuchatki?
    Oleczka jak Marcelek?
    Alicja jak radzisz sobie w nowej roli? :)

agniecha2101 lubi tę wiadomość

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werka93 wrote:
    U nas jest to samo, Kubuś ciagle tylko mama i mama, nie można przy nim nawet nic zrobić, jest ze mną wszędzie, w kuchnii, na ogrodzie, w toalecie 🙈
    Liczę, że niedługo mu to przejdzie 😊
    Dodatkowo mamy problem z jedzeniem, nie chce jeść żadnych konkretów, chleb jest ble, wycwanił się i wyjadą tylko "obkład", zaczęłam robić mu pancake'i na śniadanie, wyjada sam dżem, już nie wiem co wymyślać 😪
    A no i bym zapomniała, wznowilismy starania o drugiego maluszka, na razie bardzo na luzie, raczej na zasadzie 'co ma być to będzie', bo nadal jesteśmy na jednym pokoju i się śmiejemy, że jakby pyklo od razu to zrobimy dzieciom piętrowe łóżko niemowlęce 😂
    A co u Was brzuchatki?
    Oleczka jak Marcelek?
    Alicja jak radzisz sobie w nowej roli? :)
    Hehe u nas z jedzeniem tez ciezko. Pomalu cos ruszylo a to dlatego ze kupuje sloicZki i karmimy sie na ziemi a nie w foteliku. Nie ma mowy o siedzeniu! A tak to jakos idzie w miare.
    Maly juz wszedzie wstaje. Probije sie przemieszczac ale jeszcze sie boji. 😏 raczkuje z predkoscia swiatla.
    Dzisiaj konczymy 9 miesiecy!😏

10.09.2019 Marcel
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziś kończymy półtora roku :) kiedy to zleciało.. Ale mam już dużego mężczyznę w domu.
    A wczoraj miałam wizytę - na 100% będzie drugi chłopak. Pokazał swoje klejnoty w całej okazałości :)

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 01:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    A my dziś kończymy półtora roku :) kiedy to zleciało.. Ale mam już dużego mężczyznę w domu.
    A wczoraj miałam wizytę - na 100% będzie drugi chłopak. Pokazał swoje klejnoty w całej okazałości :)
    Super Magdoczka. Fajnie ze bedziesz miala drugiego wymarzonego synka.😍 macie jakies imie juz wybrane?

A jak z wyprawka? Zostawialiscie po (zabij mnie, ale nie pamietam czy Marcel czy Szymuś) M? Sz? Czy wszystko od nowa bedziecie kupowac?😏

10.09.2019 Marcel
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    Super Magdoczka. Fajnie ze bedziesz miala drugiego wymarzonego synka.😍 macie jakies imie juz wybrane?

A jak z wyprawka? Zostawialiscie po (zabij mnie, ale nie pamietam czy Marcel czy Szymuś) M? Sz? Czy wszystko od nowa bedziecie kupowac?😏

Pierwszy to Szymuś, a dla drugiego nie mamy pomysłu na imię :) Ostatnio przeglądaliśmy kalendarz i nic nie wybraliśmy ;) Wszystkie rzeczy mam, więc nie muszę kupować wyprawki - to duży plus posiadania dzieci jedno po drugim :)
    Tylko trochę martwi mnie długość szyjki. Na tym etapie ma 34 mm. Niby w normie, no ale mogłaby być ciut dłuższa..

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Pierwszy to Szymuś, a dla drugiego nie mamy pomysłu na imię :) Ostatnio przeglądaliśmy kalendarz i nic nie wybraliśmy ;) Wszystkie rzeczy mam, więc nie muszę kupować wyprawki - to duży plus posiadania dzieci jedno po drugim :)
    Tylko trochę martwi mnie długość szyjki. Na tym etapie ma 34 mm. Niby w normie, no ale mogłaby być ciut dłuższa..
    Na szyjkach sie nie znam wiec nie doradze, ale jesli lekarz nic nie mowi to mysle ze nie masz powodu do niepokoju😏

U nas tez byl problem z wyborem imienia a jednak sie udalo😏

10.09.2019 Marcel
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaa_d wrote:
    Hej! Wczoraj o 22 odeszly mi wody. O 23 pojechaliśmy do szpitala. Akcji brak, rozwarcie na opuszek. O 8 rano dostałam oksytocyne, cos się zaczęło dziać, rozwarcie na 3 cm, potem minelo 12 h od odejścia wód i dali antybiotyk. Skurcze zaczynały się rozkrecac, znieczulalam się gazem i prysznicem i było calkiem znośnie ale bolesnie. Potem wpadł doktor z położna ze tetno spada i grozi zamartwica i ze trzeba cc. Jak go wyjeli to pępowina wokół szyi prawdopodobnie jak wchodzil w kanał to się podduszal bo była za krotka. Ale najważniejsze ze wszystko ok i już jesteśmy razem 🥰 3900 57 cm 10/10. Maz miał go 30 min jak mnie zszywali, a teraz mały już ze mna🥰

cdcf14866083.jpg
    Jejj jaki śliczny 😍😍😍 Serdeczne gratulacje 😘😘😘❤❤❤

Dziewczyny znów mnie chwilę nie było, przepraszam. Napiszę coś więcej jak już Was nadrobię :-)

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Gratuluję drugiego synka 😊❤

Magdoczka lubi tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś dużo nie pisałyście ostatnio, więc szybko mi poszło 😁 myślałam, że będzie gorzej 😅
    U nas będzie dziewczynka tym razem 😊 Przestaję chyba tu pasować 😅😂
    Ogólnie u nas wszystko w porządku, sporo na głowie tylko, bo i przeprowadzkę mieliśmy i trzeba ogarniać wszystko na urodziny malutkiej, w PL zaczynamy za chwilę budowę domu, więc trochę zamieszanie 😃
    Tydzień temu miałam wizytę, nasza kluseczka 2kg już waży i ma 42 cm 😊 Wszystko jest w porządku :-)
    Marcel też zdrowy chłopak 😃 w poniedziałek byliśmy na bilansie i zaległym szczepieniu. Waży 12,5kg i ma 87,5 cm 🙂 Też wszystko ok, tylko rozmawiać za bardzo nie chce jeszcze, ale na wszystko przyjdzie czas 😉

Co tam kochane u Was i u Waszych robaczków?? 😉😃
    Magdoczka jak się czujesz?? Jak znosisz tą ciążę??
    Alicja napisz koniecznie co u Was?? Jak się odnajdujesz w roli mamy?? Jak Leoś??

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniecha to juz 34tydzien? Bylam pewna ze dopiero na poczatku jestes. O matko! Gratulacje dziewuszki! Macie juz imie?😏

10.09.2019 Marcel
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    Agniecha to juz 34tydzien? Bylam pewna ze dopiero na poczatku jestes. O matko! Gratulacje dziewuszki! Macie juz imie?😏
    Tak, już końcówka 🙂
    Odkąd pamiętam chciałam nazwać córkę Maja, mężowi też się podoba, więc będzie Majeczka 😊
    Co tam u Ciebie i Marcelka??

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Tak, już końcówka 🙂
    Odkąd pamiętam chciałam nazwać córkę Maja, mężowi też się podoba, więc będzie Majeczka 😊
    Co tam u Ciebie i Marcelka??
    Maja super imie. W moim obrebie znajomych urodzily sie ostatnio dwie Maje😏 hehe

U nas w miare w miare. Maly sie juz przemieszcza kolo mebli. Takze... jest co robic.
    Do wozka nawet nie wsiadzie wiec nie ukrywam ze moglby juz zaczac chodzic... bo nie wyjde nawet do sklepu, a dzwigac tez jest co... takze ogolnie loza brakiem spacerow i okolo 8 pobudkami w nocy to super😏

A jak Marcelek zareagowal na wiesc o siostrzyczce?😶😏

10.09.2019 Marcel
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Jakoś dużo nie pisałyście ostatnio, więc szybko mi poszło 😁 myślałam, że będzie gorzej 😅
    U nas będzie dziewczynka tym razem 😊 Przestaję chyba tu pasować 😅😂
    Ogólnie u nas wszystko w porządku, sporo na głowie tylko, bo i przeprowadzkę mieliśmy i trzeba ogarniać wszystko na urodziny malutkiej, w PL zaczynamy za chwilę budowę domu, więc trochę zamieszanie 😃
    Tydzień temu miałam wizytę, nasza kluseczka 2kg już waży i ma 42 cm 😊 Wszystko jest w porządku :-)
    Marcel też zdrowy chłopak 😃 w poniedziałek byliśmy na bilansie i zaległym szczepieniu. Waży 12,5kg i ma 87,5 cm 🙂 Też wszystko ok, tylko rozmawiać za bardzo nie chce jeszcze, ale na wszystko przyjdzie czas 😉

Co tam kochane u Was i u Waszych robaczków?? 😉😃
    Magdoczka jak się czujesz?? Jak znosisz tą ciążę??
    Alicja napisz koniecznie co u Was?? Jak się odnajdujesz w roli mamy?? Jak Leoś??

Agniecha, gratuluję dziewczynki :) wyłamałaś się jako pierwsza ;) Jak ten czas szybko leci, już niedługo poród.
    Twój Marcelek i mój Szymuś idą niemal łeb w łeb :) 1,5 tygodnia temu na szczepieniu miał 12,2 kg i 85 cm. I też nie chce nic mówić. Gaworzenia jest dużo, ale żeby powtarzać jakieś słowa, to nic z tego. Podobno chłopaki zaczynają później mówić niż dziewczynki :)
    Ja się czuję podobnie jak w pierwszej ciąży, a czasem nawet gorzej ;) Oczywiście rzyganko i mdłości to codzienność, ale po pierwszej ciąży się przyzwyczaiłam, bo wtedy rzygałam do 20 tygodnia :) Teraz czuję się bardziej zmęczona, wtedy jakby miałam więcej siły. Ale może to też wynika z tego, że pierworodny jest bardzo absorbujący i nie da mamie odpocząć :)

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • alicjaaa_d Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2020, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka gratuluję synka, a Agniecha coreczki 😍

U nas ok, Leoś jest cudowny i grzeczny, tylko cycol wielki :) mieliśmy sesje zdjeciowa jak mial 9 dni, lapcie pare fot, tylko nie cytujcie to potem usune :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2020, 21:22

17.05.2018 - AMH - 0,946 ng/ml
    20.04.2019 - Aniołek 13 tc ❤️
    25.09.2019 - II
    25.05.2020 - Leon 💙
    11.08.2021 - II
    13.04.2022 - Iga ❤️
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2020, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werka jacy Wy piekni. A Leos to juz w ogole😍 zakochalam sie w nim. Te wloski.😍😍😍

Edit. Po kilku dniach skaplam sie ze zrobilam kolosalny blad. ! Hahha a mianowicie mialo byc Alicja, nie Werka🤣 ja nie wiem... hahahha pomylilo mi sie 😏 przepraszam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2020, 21:21

alicjaaa_d lubi tę wiadomość

10.09.2019 Marcel
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2020, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja, przepiękne zdjęcia :) Leoś jest cudny, czuprynkę ma fajną. I Wy jak super wyglądacie :)

alicjaaa_d lubi tę wiadomość

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
‹‹ 184 185 186 187 188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ