Zabija mnie ciekawość
-
WIADOMOŚĆ
-
alicjaaa_d wrote:Magdoczka najważniejsze, że plamienie minęło, dbaj o siebie i oszczędzaj się! I daj znać koniecznie po wizycie i prenatalnych
Nie wiem właśnie ile Leo waży bo ostatnia wizyta była w połowie kwietnia... Dowiem się dopiero we wtorek co tam u niego
Szybko zaczęłyście rodzić!! U mnie chyba się nie zapowiada, bo jakoś nie zauważyłam, żeby brzuch się opuscil 🤔 chociaż w sumie mam w miarę nisko cała ciążę bo mi się dobrze oddycha. A Wy zauważyłyście to opuszczenie się brzucha??alicjaaa_d lubi tę wiadomość
10.09.2019 Marcel -
Hej dziewczyny
Ja urodziłam dokładnie w terminie, żadnych skurczy, tylkobodeszly mi wody, brzuch też mi nie opadł za to szop odchodził mi już 2 tygodnie wcześniej
Co u nas i jak starania? Hmmm, szczerze mówiąc, odlozylismy je trochę w czasie, po pierwsze ze względu na sytuację związana z koronawirusem, po drugie mąż ma umowę w pracy do końca maja i prawdopodobnie mu jej nie przedłuża, więc wolimy poczekać, aż zrobi się ciut stabilniej
Nasz Kubuś ostatnio złapał bardzo brzydkiego czyraka na uszku i mieliśmy maść z antybiotykiem, ale został po tym już tylko malutki strupek
Ogólnie ostatnio jest tylko mama i nie można przy nim za bardzo nic zrobić, ciągle chce na rączki, a waży już ponad 11 kilo i jest co nosić, ale tłumaczę sobie, że kiedyś będę za tym tęsknić i to raczej słodki ciezar
-
werka93 wrote:Hej dziewczyny
Ja urodziłam dokładnie w terminie, żadnych skurczy, tylkobodeszly mi wody, brzuch też mi nie opadł za to szop odchodził mi już 2 tygodnie wcześniej
Co u nas i jak starania? Hmmm, szczerze mówiąc, odlozylismy je trochę w czasie, po pierwsze ze względu na sytuację związana z koronawirusem, po drugie mąż ma umowę w pracy do końca maja i prawdopodobnie mu jej nie przedłuża, więc wolimy poczekać, aż zrobi się ciut stabilniej
Nasz Kubuś ostatnio złapał bardzo brzydkiego czyraka na uszku i mieliśmy maść z antybiotykiem, ale został po tym już tylko malutki strupek
Ogólnie ostatnio jest tylko mama i nie można przy nim za bardzo nic zrobić, ciągle chce na rączki, a waży już ponad 11 kilo i jest co nosić, ale tłumaczę sobie, że kiedyś będę za tym tęsknić i to raczej słodki ciezar
Umie juz pelzac. I zaczal probowac sie podciagac. Juz kilka razy mu sie udalo.😀10.09.2019 Marcel -
Dziewczyny ja po wizycie, Leon szacunkowo wazy 3800 g 🙈 kosc udowa jak w 42 tc czyli dluuugas! Ale glowka i brzuszek normowo. Szyjka sie skrocila, ale na porod sie jeszcze nie zapowiada 🤷♀️ doktorek mowi ze w ciagu kilku dni raczej nie urodze, ale natura jest nieprzewidywalna 😁 poza tym powiedzial mi ze ladnie wyglądam 😂 po czym dodal szybko ze w sensie ze zadnej opuchlizny ani nic 😂 jak powiedzialam mojemu M. ze doktorek mi taki komplement sypnal ze ladnie wygladam to spytal "w trakcie badania ci to powiedzial czy przed😂" glupek 🤦♀️.
Pytalam co robic zeby nie przenosic to mowi ze jedyne co moge robic to aktywnosc fizyczna tj spacery i seks 😁 ze jedyne co dzialaagniecha2101 lubi tę wiadomość
17.05.2018 - AMH - 0,946 ng/ml
20.04.2019 - Aniołek 13 tc ❤️
25.09.2019 - II
25.05.2020 - Leon 💙
11.08.2021 - II
13.04.2022 - Iga ❤️ -
alicjaaa_d wrote:Dziewczyny ja po wizycie, Leon szacunkowo wazy 3800 g 🙈 kosc udowa jak w 42 tc czyli dluuugas! Ale glowka i brzuszek normowo. Szyjka sie skrocila, ale na porod sie jeszcze nie zapowiada 🤷♀️ doktorek mowi ze w ciagu kilku dni raczej nie urodze, ale natura jest nieprzewidywalna 😁 poza tym powiedzial mi ze ladnie wyglądam 😂 po czym dodal szybko ze w sensie ze zadnej opuchlizny ani nic 😂 jak powiedzialam mojemu M. ze doktorek mi taki komplement sypnal ze ladnie wygladam to spytal "w trakcie badania ci to powiedzial czy przed😂" glupek 🤦♀️.
Pytalam co robic zeby nie przenosic to mowi ze jedyne co moge robic to aktywnosc fizyczna tj spacery i seks 😁 ze jedyne co dziala10.09.2019 Marcel -
alicjaaa_d wrote:Dziewczyny ja po wizycie, Leon szacunkowo wazy 3800 g 🙈 kosc udowa jak w 42 tc czyli dluuugas! Ale glowka i brzuszek normowo. Szyjka sie skrocila, ale na porod sie jeszcze nie zapowiada 🤷♀️ doktorek mowi ze w ciagu kilku dni raczej nie urodze, ale natura jest nieprzewidywalna 😁 poza tym powiedzial mi ze ladnie wyglądam 😂 po czym dodal szybko ze w sensie ze zadnej opuchlizny ani nic 😂 jak powiedzialam mojemu M. ze doktorek mi taki komplement sypnal ze ladnie wygladam to spytal "w trakcie badania ci to powiedzial czy przed😂" glupek 🤦♀️.
Pytalam co robic zeby nie przenosic to mowi ze jedyne co moge robic to aktywnosc fizyczna tj spacery i seks 😁 ze jedyne co dziala
To kawał mężczyzny z Leosia Jeśli wytrzymasz do 40 tc, to obstawiam, że tu będzie ponad 4 kg i skończy się cesarką
Jaki komplemenciarz z tego doktorka A to jakoś młody czy starszy pan?
-
Doktorek taki ok 50tki 😁 ale bardzo go lubie no zobaczymy, jak stwierdzą, ze trzeba zrobic cc no to bede miala cc, trudno 🤷♀️ chociaż ja generalnie mam dosc szerokie biodra i wydaje mi sie, ze moglabym dac radę, no ale niech to lekarze stwierdzą 🤷♀️
Oleczka94 lubi tę wiadomość
25.09.2019 - II
25.05.2020 - Leon 💙
11.08.2021 - II
13.04.2022 - Iga ❤️ -
Pytalam co robic zeby nie przenosic to mowi ze jedyne co moge robic to aktywnosc fizyczna tj spacery i seks 😁 ze jedyne co dziala
U nas seks pomógł, rano się jechaliśmy, a wieczorem odeszły wody, więc probujcie
Trzymam kciuki, żeby wszystko poszło szybko, sprawnie i bezboleśnie :*alicjaaa_d lubi tę wiadomość
-
alicjaaa_d wrote:Doktorek taki ok 50tki 😁 ale bardzo go lubie no zobaczymy, jak stwierdzą, ze trzeba zrobic cc no to bede miala cc, trudno 🤷♀️ chociaż ja generalnie mam dosc szerokie biodra i wydaje mi sie, ze moglabym dac radę, no ale niech to lekarze stwierdzą 🤷♀️
A USG też ma swój margines błędu, także życzę Ci jednak naturalnego porodu -
werka93 wrote:Zresztą w ostatnich dniach dziecko chyba nie przybiera aż tak dużo, czy się mylę 🤔
A USG też ma swój margines błędu, także życzę Ci jednak naturalnego porodu
U mnie byl zly pomiar, byl zanizony.
A u mojej kolezanki tez, z tym ze u mnie to bylo 300g, a u znajomej 1kg! I biedna zamiast 3500 rodzila 4550 i skonczylo sie cesarka ale dlatego ze porod nie postepowal . Byly skurcze, ale brak rozwarcia i wody nie odeszly. 3dni sie meczyla.
Wiem Alicja, nie pocieszylam cie, ale zawsze wszystko konczy sie dobrze. Gdy tylko masz swoje cudo w rekach momentalnie zapominasz o bolu i o tym ze rodzilas😍 zycze szybkiego, bez bolu porodu😘alicjaaa_d lubi tę wiadomość
10.09.2019 Marcel -
Dzieki dziewczyny! Mam nadzieje, ze jednak nie bedzie az taki duzy 🙈 no zobaczymy, teraz to juz wszystko w rekach matki natury 😁 ja tylko moge probowac jej troche pomoc spacerami i seksem, ale czy to cos da 🤷♀️ zobaczymy! Dam Wam na pewno znac! 😘
Oleczka94 lubi tę wiadomość
25.09.2019 - II
25.05.2020 - Leon 💙
11.08.2021 - II
13.04.2022 - Iga ❤️ -
Hej! Wczoraj o 22 odeszly mi wody. O 23 pojechaliśmy do szpitala. Akcji brak, rozwarcie na opuszek. O 8 rano dostałam oksytocyne, cos się zaczęło dziać, rozwarcie na 3 cm, potem minelo 12 h od odejścia wód i dali antybiotyk. Skurcze zaczynały się rozkrecac, znieczulalam się gazem i prysznicem i było calkiem znośnie ale bolesnie. Potem wpadł doktor z położna ze tetno spada i grozi zamartwica i ze trzeba cc. Jak go wyjeli to pępowina wokół szyi prawdopodobnie jak wchodzil w kanał to się podduszal bo była za krotka. Ale najważniejsze ze wszystko ok i już jesteśmy razem 🥰 3900 57 cm 10/10. Maz miał go 30 min jak mnie zszywali, a teraz mały już ze mna🥰
Oleczka94, Magdoczka, agniecha2101 lubią tę wiadomość
25.09.2019 - II
25.05.2020 - Leon 💙
11.08.2021 - II
13.04.2022 - Iga ❤️ -
alicjaaa_d wrote:Hej! Wczoraj o 22 odeszly mi wody. O 23 pojechaliśmy do szpitala. Akcji brak, rozwarcie na opuszek. O 8 rano dostałam oksytocyne, cos się zaczęło dziać, rozwarcie na 3 cm, potem minelo 12 h od odejścia wód i dali antybiotyk. Skurcze zaczynały się rozkrecac, znieczulalam się gazem i prysznicem i było calkiem znośnie ale bolesnie. Potem wpadł doktor z położna ze tetno spada i grozi zamartwica i ze trzeba cc. Jak go wyjeli to pępowina wokół szyi prawdopodobnie jak wchodzil w kanał to się podduszal bo była za krotka. Ale najważniejsze ze wszystko ok i już jesteśmy razem 🥰 3900 57 cm 10/10. Maz miał go 30 min jak mnie zszywali, a teraz mały już ze mna🥰
alicjaaa_d lubi tę wiadomość
10.09.2019 Marcel -
Oleczka urodzilam o 11 55 🥰 Leoś duzy chłopczyk, jestem w nim zakochana po uszy!! Dzis caly dzien na cycu bo trochę za duzo nam leci z wagi, mam nadzieję, ze jutro juz bedzie ok i trochę nadgonilismy 🙏17.05.2018 - AMH - 0,946 ng/ml
25.09.2019 - II
25.05.2020 - Leon 💙
11.08.2021 - II
13.04.2022 - Iga ❤️ -
alicjaaa_d wrote:Oleczka urodzilam o 11 55 🥰 Leoś duzy chłopczyk, jestem w nim zakochana po uszy!! Dzis caly dzien na cycu bo trochę za duzo nam leci z wagi, mam nadzieję, ze jutro juz bedzie ok i trochę nadgonilismy 🙏10.09.2019 Marcel
-
Oleczka94 wrote:To super. Kiedy wychodzicie? A jak ty sie czujesz?😏
Jak wszystko będzie dobrze to jutro wychodzimy do domku 🥰 Dzis na obchodzie jeszcze dopytam
Ja się czuje calkiem ok, rana boli ale nie ma tragedii chce już być w domuMagdoczka lubi tę wiadomość
25.09.2019 - II
25.05.2020 - Leon 💙
11.08.2021 - II
13.04.2022 - Iga ❤️ -
alicjaaa_d wrote:Hej! Wczoraj o 22 odeszly mi wody. O 23 pojechaliśmy do szpitala. Akcji brak, rozwarcie na opuszek. O 8 rano dostałam oksytocyne, cos się zaczęło dziać, rozwarcie na 3 cm, potem minelo 12 h od odejścia wód i dali antybiotyk. Skurcze zaczynały się rozkrecac, znieczulalam się gazem i prysznicem i było calkiem znośnie ale bolesnie. Potem wpadł doktor z położna ze tetno spada i grozi zamartwica i ze trzeba cc. Jak go wyjeli to pępowina wokół szyi prawdopodobnie jak wchodzil w kanał to się podduszal bo była za krotka. Ale najważniejsze ze wszystko ok i już jesteśmy razem 🥰 3900 57 cm 10/10. Maz miał go 30 min jak mnie zszywali, a teraz mały już ze mna🥰
Zycze Wam dużo zdrówka :*
Całe szczęście, że lekarze w porę zdecydowali o CC i wszystko skończylo się dobrze :*alicjaaa_d lubi tę wiadomość
-
Magdoczka wrote:A ja miałam dziś usg prenatalne. Wszystkie parametry w normie. Klusek ma 7 cm. Czekam jeszcze na wynik krwi na pappa. I prawdopodobnie będę mieć drugiego synka
A co pappa pokaze?10.09.2019 Marcel