X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Zabija mnie ciekawość
Odpowiedz

Zabija mnie ciekawość

Oceń ten wątek:
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaa_d wrote:
    Magdoczka najważniejsze, że plamienie minęło, dbaj o siebie i oszczędzaj się! I daj znać koniecznie po wizycie i prenatalnych :)

Nie wiem właśnie ile Leo waży bo ostatnia wizyta była w połowie kwietnia... Dowiem się dopiero we wtorek co tam u niego :)

Szybko zaczęłyście rodzić!! U mnie chyba się nie zapowiada, bo jakoś nie zauważyłam, żeby brzuch się opuscil 🤔 chociaż w sumie mam w miarę nisko cała ciążę bo mi się dobrze oddycha. A Wy zauważyłyście to opuszczenie się brzucha??
    Ja nie zauwazylam.😏

alicjaaa_d lubi tę wiadomość

10.09.2019 Marcel
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2020, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Ja urodziłam dokładnie w terminie, żadnych skurczy, tylkobodeszly mi wody, brzuch też mi nie opadł :) za to szop odchodził mi już 2 tygodnie wcześniej :)
    Co u nas i jak starania? Hmmm, szczerze mówiąc, odlozylismy je trochę w czasie, po pierwsze ze względu na sytuację związana z koronawirusem, po drugie mąż ma umowę w pracy do końca maja i prawdopodobnie mu jej nie przedłuża, więc wolimy poczekać, aż zrobi się ciut stabilniej :)
    Nasz Kubuś ostatnio złapał bardzo brzydkiego czyraka na uszku i mieliśmy maść z antybiotykiem, ale został po tym już tylko malutki strupek :)
    Ogólnie ostatnio jest tylko mama i nie można przy nim za bardzo nic zrobić, ciągle chce na rączki, a waży już ponad 11 kilo i jest co nosić, ale tłumaczę sobie, że kiedyś będę za tym tęsknić i to raczej słodki ciezar :)

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werka93 wrote:
    Hej dziewczyny :)
    Ja urodziłam dokładnie w terminie, żadnych skurczy, tylkobodeszly mi wody, brzuch też mi nie opadł :) za to szop odchodził mi już 2 tygodnie wcześniej :)
    Co u nas i jak starania? Hmmm, szczerze mówiąc, odlozylismy je trochę w czasie, po pierwsze ze względu na sytuację związana z koronawirusem, po drugie mąż ma umowę w pracy do końca maja i prawdopodobnie mu jej nie przedłuża, więc wolimy poczekać, aż zrobi się ciut stabilniej :)
    Nasz Kubuś ostatnio złapał bardzo brzydkiego czyraka na uszku i mieliśmy maść z antybiotykiem, ale został po tym już tylko malutki strupek :)
    Ogólnie ostatnio jest tylko mama i nie można przy nim za bardzo nic zrobić, ciągle chce na rączki, a waży już ponad 11 kilo i jest co nosić, ale tłumaczę sobie, że kiedyś będę za tym tęsknić i to raczej słodki ciezar :)
    Moj sie zajmuje ostatnio duzo. Ale tez ciagle na raczki jak ktos jest kolo niego. Slodkie to jak wyciaga raczki do mnie. Aczkolwiek u nas juz 9kg, i tez jest co dzwigac. Moje plecy juz odmawiaja posluszenstwa. Czesto musze w nocy meza prosic by wyciagnal mi go z lozeczka bo poprostu nie jestem w stanie go podniesc. Masakra. A budzi sie co 2h jak nie czesciej od kilku tygodni. Oby te zabki szybko wyszly bo jest ciezko nocami.
    Umie juz pelzac. I zaczal probowac sie podciagac. Juz kilka razy mu sie udalo.😀

10.09.2019 Marcel
  • alicjaaa_d Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja po wizycie, Leon szacunkowo wazy 3800 g 🙈 kosc udowa jak w 42 tc czyli dluuugas! Ale glowka i brzuszek normowo. Szyjka sie skrocila, ale na porod sie jeszcze nie zapowiada 🤷‍♀️ doktorek mowi ze w ciagu kilku dni raczej nie urodze, ale natura jest nieprzewidywalna 😁 poza tym powiedzial mi ze ladnie wyglądam 😂 po czym dodal szybko ze w sensie ze zadnej opuchlizny ani nic 😂 jak powiedzialam mojemu M. ze doktorek mi taki komplement sypnal ze ladnie wygladam to spytal "w trakcie badania ci to powiedzial czy przed😂" glupek 🤦‍♀️.

Pytalam co robic zeby nie przenosic to mowi ze jedyne co moge robic to aktywnosc fizyczna tj spacery i seks 😁 ze jedyne co dziala :)

agniecha2101 lubi tę wiadomość

17.05.2018 - AMH - 0,946 ng/ml
    20.04.2019 - Aniołek 13 tc ❤️
    25.09.2019 - II
    25.05.2020 - Leon 💙
    11.08.2021 - II
    13.04.2022 - Iga ❤️
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaa_d wrote:
    Dziewczyny ja po wizycie, Leon szacunkowo wazy 3800 g 🙈 kosc udowa jak w 42 tc czyli dluuugas! Ale glowka i brzuszek normowo. Szyjka sie skrocila, ale na porod sie jeszcze nie zapowiada 🤷‍♀️ doktorek mowi ze w ciagu kilku dni raczej nie urodze, ale natura jest nieprzewidywalna 😁 poza tym powiedzial mi ze ladnie wyglądam 😂 po czym dodal szybko ze w sensie ze zadnej opuchlizny ani nic 😂 jak powiedzialam mojemu M. ze doktorek mi taki komplement sypnal ze ladnie wygladam to spytal "w trakcie badania ci to powiedzial czy przed😂" glupek 🤦‍♀️.

Pytalam co robic zeby nie przenosic to mowi ze jedyne co moge robic to aktywnosc fizyczna tj spacery i seks 😁 ze jedyne co dziala :)
    Kurde to bedzie duzy dziec! Jestes pewna ze nie chcesz cesarki?😂

10.09.2019 Marcel
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaa_d wrote:

To kawał mężczyzny z Leosia :) Jeśli wytrzymasz do 40 tc, to obstawiam, że tu będzie ponad 4 kg i skończy się cesarką ;)
    Jaki komplemenciarz z tego doktorka :-D A to jakoś młody czy starszy pan? ;)

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • alicjaaa_d Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doktorek taki ok 50tki 😁 ale bardzo go lubie :) no zobaczymy, jak stwierdzą, ze trzeba zrobic cc no to bede miala cc, trudno 🤷‍♀️ chociaż ja generalnie mam dosc szerokie biodra i wydaje mi sie, ze moglabym dac radę, no ale niech to lekarze stwierdzą 🤷‍♀️

Oleczka94 lubi tę wiadomość

25.09.2019 - II
    25.05.2020 - Leon 💙
    11.08.2021 - II
    13.04.2022 - Iga ❤️
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaa_d wrote:

Matko, ale duży klopsik będzie <3
    U nas seks pomógł, rano się jechaliśmy, a wieczorem odeszły wody, więc probujcie :)
    Trzymam kciuki, żeby wszystko poszło szybko, sprawnie i bezboleśnie :*

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaa_d wrote:
    Doktorek taki ok 50tki 😁 ale bardzo go lubie :) no zobaczymy, jak stwierdzą, ze trzeba zrobic cc no to bede miala cc, trudno 🤷‍♀️ chociaż ja generalnie mam dosc szerokie biodra i wydaje mi sie, ze moglabym dac radę, no ale niech to lekarze stwierdzą 🤷‍♀️
    Zresztą w ostatnich dniach dziecko chyba nie przybiera aż tak dużo, czy się mylę 🤔
    A USG też ma swój margines błędu, także życzę Ci jednak naturalnego porodu ;)

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werka93 wrote:
    Zresztą w ostatnich dniach dziecko chyba nie przybiera aż tak dużo, czy się mylę 🤔
    A USG też ma swój margines błędu, także życzę Ci jednak naturalnego porodu ;)
    Teoretycznie moze przytyc 250g na tydzien😀
    U mnie byl zly pomiar, byl zanizony.
    A u mojej kolezanki tez, z tym ze u mnie to bylo 300g, a u znajomej 1kg! I biedna zamiast 3500 rodzila 4550 i skonczylo sie cesarka ale dlatego ze porod nie postepowal . Byly skurcze, ale brak rozwarcia i wody nie odeszly. 3dni sie meczyla.
    Wiem Alicja, nie pocieszylam cie, ale zawsze wszystko konczy sie dobrze. Gdy tylko masz swoje cudo w rekach momentalnie zapominasz o bolu i o tym ze rodzilas😍 zycze szybkiego, bez bolu porodu😘

10.09.2019 Marcel
  • alicjaaa_d Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny! Mam nadzieje, ze jednak nie bedzie az taki duzy 🙈 no zobaczymy, teraz to juz wszystko w rekach matki natury 😁 ja tylko moge probowac jej troche pomoc spacerami i seksem, ale czy to cos da 🤷‍♀️ zobaczymy! Dam Wam na pewno znac! 😘

Oleczka94 lubi tę wiadomość

25.09.2019 - II
    25.05.2020 - Leon 💙
    11.08.2021 - II
    13.04.2022 - Iga ❤️
  • alicjaaa_d Autorytet

Wysłany: 25 maja 2020, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Wczoraj o 22 odeszly mi wody. O 23 pojechaliśmy do szpitala. Akcji brak, rozwarcie na opuszek. O 8 rano dostałam oksytocyne, cos się zaczęło dziać, rozwarcie na 3 cm, potem minelo 12 h od odejścia wód i dali antybiotyk. Skurcze zaczynały się rozkrecac, znieczulalam się gazem i prysznicem i było calkiem znośnie ale bolesnie. Potem wpadł doktor z położna ze tetno spada i grozi zamartwica i ze trzeba cc. Jak go wyjeli to pępowina wokół szyi prawdopodobnie jak wchodzil w kanał to się podduszal bo była za krotka. Ale najważniejsze ze wszystko ok i już jesteśmy razem 🥰 3900 57 cm 10/10. Maz miał go 30 min jak mnie zszywali, a teraz mały już ze mna🥰

cdcf14866083.jpg

Oleczka94, Magdoczka, agniecha2101 lubią tę wiadomość

25.09.2019 - II
    25.05.2020 - Leon 💙
    11.08.2021 - II
    13.04.2022 - Iga ❤️
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2020, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaa_d wrote:
    Hej! Wczoraj o 22 odeszly mi wody. O 23 pojechaliśmy do szpitala. Akcji brak, rozwarcie na opuszek. O 8 rano dostałam oksytocyne, cos się zaczęło dziać, rozwarcie na 3 cm, potem minelo 12 h od odejścia wód i dali antybiotyk. Skurcze zaczynały się rozkrecac, znieczulalam się gazem i prysznicem i było calkiem znośnie ale bolesnie. Potem wpadł doktor z położna ze tetno spada i grozi zamartwica i ze trzeba cc. Jak go wyjeli to pępowina wokół szyi prawdopodobnie jak wchodzil w kanał to się podduszal bo była za krotka. Ale najważniejsze ze wszystko ok i już jesteśmy razem 🥰 3900 57 cm 10/10. Maz miał go 30 min jak mnie zszywali, a teraz mały już ze mna🥰

cdcf14866083.jpg
    Alicja cudownie! Moje gratulacje! Leos przesliczny! A jaki duuuuzy! Moj mial z 48cm 2500g. Masakra. Przepasc😏 najwazniejsze ze wszystko dobrze sie skonczylo. Jak maluszek? O ktorej urodzilas? No i jak sie czujesz?😏

10.09.2019 Marcel
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja, serdeczne gratulacje :) Cudowny chłopczyk. I jaki duży :) Super, że na czas zrobili cc i Leoś dostał 10 pkt. Trzymajcie się cieplutko i szybciutko dochodzcie do siebie :)

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • alicjaaa_d Autorytet

Wysłany: 27 maja 2020, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka urodzilam o 11 55 🥰 Leoś duzy chłopczyk, jestem w nim zakochana po uszy!! Dzis caly dzien na cycu bo trochę za duzo nam leci z wagi, mam nadzieję, ze jutro juz bedzie ok i trochę nadgonilismy 🙏

25.09.2019 - II
    25.05.2020 - Leon 💙
    11.08.2021 - II
    13.04.2022 - Iga ❤️
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2020, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaa_d wrote:
    Oleczka urodzilam o 11 55 🥰 Leoś duzy chłopczyk, jestem w nim zakochana po uszy!! Dzis caly dzien na cycu bo trochę za duzo nam leci z wagi, mam nadzieję, ze jutro juz bedzie ok i trochę nadgonilismy 🙏
    To super. Kiedy wychodzicie? A jak ty sie czujesz?😏

10.09.2019 Marcel
  • alicjaaa_d Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    To super. Kiedy wychodzicie? A jak ty sie czujesz?😏

Jak wszystko będzie dobrze to jutro wychodzimy do domku 🥰 Dzis na obchodzie jeszcze dopytam :)
    Ja się czuje calkiem ok, rana boli ale nie ma tragedii :) chce już być w domu :)

Magdoczka lubi tę wiadomość

25.09.2019 - II
    25.05.2020 - Leon 💙
    11.08.2021 - II
    13.04.2022 - Iga ❤️
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaa_d wrote:

cdcf14866083.jpg
    Ale cudowny, to miałaś przedwczesny prezent na dzień mamy <3
    Zycze Wam dużo zdrówka :*
    Całe szczęście, że lekarze w porę zdecydowali o CC i wszystko skończylo się dobrze :*

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2020, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja miałam dziś usg prenatalne. Wszystkie parametry w normie. Klusek ma 7 cm. Czekam jeszcze na wynik krwi na pappa. I prawdopodobnie będę mieć drugiego synka :-D

alicjaaa_d, agniecha2101 lubią tę wiadomość

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2020, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    A ja miałam dziś usg prenatalne. Wszystkie parametry w normie. Klusek ma 7 cm. Czekam jeszcze na wynik krwi na pappa. I prawdopodobnie będę mieć drugiego synka :-D
    Swietnie. Mi sie marzy drugi synek😍 dziewczynka, nie powiem, tez, ale chyba jednak bardziej synek.
    A co pappa pokaze?

10.09.2019 Marcel
‹‹ 183 184 185 186 187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ