X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Zabija mnie ciekawość
Odpowiedz

Zabija mnie ciekawość

Oceń ten wątek:
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    A my 12 sierpnia pierwszą rocznicę ;-) a 24 sierpnia urodzinki :-) a 20.08 chrześniaka pierwsze urodzinki ;-) W ogóle sierpień u nas zawsze mocno imprezowy, bo jeszcze są szwagierki i szwagra urodziny i teściów rocznica ślubu :-) Tak więc sierpnienń jak najbardziej w naszej rodzinie miesiącem trzeźwości :-D
    To ale Ci się imprez zapowiada, super, będziesz miała co robić :*
    A myślisz już czasami o porodzie? Ja jak sobie pomyśle to strasznie się boję tego...
    Trzymam mocno kciuki żeby badanie dobrze poszło :* wyniki będziesz mieć już dzisiaj? :*

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniecha koniecznie daj znac jak po wizycie.
    Summis przrlozylas jednak ta wizyte?
    Olga dokladnie, powtorz test w sobote, chociaz ja bym nie wytrzymala i w zrobila go jutro a w sobote bym poszla na bete :-)

agniecha2101 lubi tę wiadomość

10.09.2019 Marcel
  • Summis95 Przyjaciółka

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nie przełożyłam. Dowiem się przynajmniej czy jest w dobrym miejscu i który to tc. Jak będzie za wcześnie to pójdę pod koniec miesiąca ponownie :)

h44es65gu59tv6ab.png
    klz9e6ydfxe3ewk9.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summis95 wrote:
    Nie, nie przełożyłam. Dowiem się przynajmniej czy jest w dobrym miejscu i który to tc. Jak będzie za wcześnie to pójdę pod koniec miesiąca ponownie :)
    Hehee ciezko wytrzymac co nie?:-)

10.09.2019 Marcel
  • Summis95 Przyjaciółka

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo ;)

h44es65gu59tv6ab.png
    klz9e6ydfxe3ewk9.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summis95 wrote:
    Bardzo ;)
    Domyslam sie. Ja naleze do takich ktore musza miec wszystko zaraz, ale jak widac, nie wszedzie to sie sprawdza :-)

10.09.2019 Marcel
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Też mam tyłozgięcie. My noe mieliśmy zakazu współżycia, mogliśmy normalnie i dalej możemy, tylko mi się coś poprzestawiało i noe mam w ogóle ochoty :-/ a jak już do czegoś dochodzi, żeby mąż mocno poszkodowany nie był, to nawet orgazmu nia mam ani przyjemnošci z seksu :-( a takie niby w ciąży super fajniejsze doznania :-P Mam nadzieję, że chociaż po ciąży mi wróci do normy wszystko, bo strasznie mi źle z tym teraz :-(
    Jeszcze odnośnie tego tyłozgìęcia to czytałam że czasami przez to okres starania o dziecko się wydłuża, więc może dlatego tyle nam to zajęło :)
    I generalnie zastanawiałam się czy nie przez to lekarz odradził nam wspolzycie, bo podobno przy tyłozgìęciu istnieje większe ryzyko poronienia...

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • Summis95 Przyjaciółka

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam tyłozgięcie :) myśle, że na poczęcie składa się wiele czynników, np z corka udało się za pierwszym cyklem a teraz dłużej.
    Werka, i nie czytaj za dużo :)

h44es65gu59tv6ab.png
    klz9e6ydfxe3ewk9.png
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summis95 wrote:
    Też mam tyłozgięcie :) myśle, że na poczęcie składa się wiele czynników, np z corka udało się za pierwszym cyklem a teraz dłużej.
    Werka, i nie czytaj za dużo :)
    Nawet nie myślałam, że tyle kobiet ma to tyłozgìęcie :)
    Mam nadzieję że jak teraz pójdę na wizytę to dostaniemy zielone światło na wspolzycie, bo mojego męża już nosi :D

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już jestem :-)  Byliśmy jeszcze z mężem na azjatyckim jedzonku i na zakupach po wizycie, to trochę zeszło ;-)
    Jakoś strasznie nieusatysfakcjonowana jestem tym badaniem :-/  Niby lekarka powiedziała, że wszystko ok, ale ogólnie mało rozmowna była i nic więcej konkretnego się nie dowiedzieliśmy . I jakoś szybko jej to badanie poszło, jakieś 15-20 min i po wszystkim a ja się naczytałam, że około godziny powinno trwać. No i chce żebyśmy jeszcze raz przyszli za 7-8 tygodni, żeby zbadać jeszcze raz, więc mam wątpliwości czy faktycznie dziś nic niepokojącego nie widziała...  no bo skoro wszystko ok, to po co znowu powtarzać... mam mieszkanie uczucia jakieś :-/
    No i nawet nie widziałam bąbelka, bo nie miałam jak zajrzeć jej w monitor, a dla mnie drugiego nie włączyła  W ogóle jakaś mało przyjemna babka :-/  No ale skoro niby wszystko ok, to tego się trzymajmy ;-)

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olga_89 wrote:
    https://zapodaj.net/e93abbe93e5eb.jpg.html

na zdjęciu jest bialutko, nic nie widać, na żywo coś tam prześwituje, albo w oczach mi swita ;)
    No faktycznie na zdjęciu nie idzie się nic dopatrzeć. Ja bym powtórzyła jutro skoro coś tam widziałaś :-)

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werka93 wrote:
    Szczerze Wam powiem dziewczyny, że mi libido też strasznie spadło w ciąży, ale podobno tak czasami jest w pierwszym trymestrze a później się zmienia więc mam nadzieję że nie zostanie mi tak do końca ciąży ;(
    Mi niestety w drugim trymestrze spadło jeszcze bardziej :-( ale ja to jestem jakiś wyjątkowy egzemplarz chyba :-P

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werka93 wrote:
    To ale Ci się imprez zapowiada, super, będziesz miała co robić :*
    A myślisz już czasami o porodzie? Ja jak sobie pomyśle to strasznie się boję tego...
    Trzymam mocno kciuki żeby badanie dobrze poszło :* wyniki będziesz mieć już dzisiaj? :*
    No z tymi imprezami to nie wiadomo, bo jak będę tutaj, to większość mnie ominie :-P Wstępnie planujemy jechać do PL 11 sierpnia na jakieś dwa tygodnie, ale wszystko zależy od wizyty we wtorek.
    Wiesz czasami myślę, to chyba normalne, ale lepiej nie myśleć :-P Odganiam narazie te myśli, bo za mocno mnie stresują :-P Ja się w ogóle boje chyba narazie bardziej tego że w szpitalu się nie będę umiała dogadać, że nie będę rozumiała wszystkiego czy zapytać o coś ważnego... Narazie to mnie chyba bardziej przeraża niż sama wizja porodu :-P W ogóle to narazie modlę się o to, żeby mi pozwolili rodzić naturalnie, przynajmniej spróbować jeśli będzie wszystko ok... bo przez problemy z kręgosłupem to poród SN u mnie pod dużym znakiem zapytania.

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werka93 wrote:
    Jeszcze odnośnie tego tyłozgìęcia to czytałam że czasami przez to okres starania o dziecko się wydłuża, więc może dlatego tyle nam to zajęło :)
    I generalnie zastanawiałam się czy nie przez to lekarz odradził nam wspolzycie, bo podobno przy tyłozgìęciu istnieje większe ryzyko poronienia...
    To wszystko jest nie prawda. Różne rzeczy gadają i piszą, ale wiem od "mądrych" ludzi, że nie ma to znaczenia ani przy staraniach, ani tym bardziej jeśli chodzi o poronienia. Jedynie co to podobno przy tyłozgięciu częściej występują okropne bóle krzyżowe podczas porodu.

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniecha jakie masz problemy z kregoslupem?
    Mnie czesto lapie rwa kulszowa a co do bolu plecow to prawie codziennie mam od stania w pracy :-(

10.09.2019 Marcel
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    Agniecha jakie masz problemy z kregoslupem?
    Mnie czesto lapie rwa kulszowa a co do bolu plecow to prawie codziennie mam od stania w pracy :-(
    Między innymi dyskopatia i właśnie ataki rwy kulszowej na tle dyskopatii. Odcinek lędźwiowy.

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Między innymi dyskopatia i właśnie ataki rwy kulszowej na tle dyskopatii. Odcinek lędźwiowy.
    Jaa jeszcze dosyc czesto mam bole krzyzowe. :-(

10.09.2019 Marcel
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Już jestem :-)  Byliśmy jeszcze z mężem na azjatyckim jedzonku i na zakupach po wizycie, to trochę zeszło ;-)
    Jakoś strasznie nieusatysfakcjonowana jestem tym badaniem :-/  Niby lekarka powiedziała, że wszystko ok, ale ogólnie mało rozmowna była i nic więcej konkretnego się nie dowiedzieliśmy . I jakoś szybko jej to badanie poszło, jakieś 15-20 min i po wszystkim a ja się naczytałam, że około godziny powinno trwać. No i chce żebyśmy jeszcze raz przyszli za 7-8 tygodni, żeby zbadać jeszcze raz, więc mam wątpliwości czy faktycznie dziś nic niepokojącego nie widziała...  no bo skoro wszystko ok, to po co znowu powtarzać... mam mieszkanie uczucia jakieś :-/
    No i nawet nie widziałam bąbelka, bo nie miałam jak zajrzeć jej w monitor, a dla mnie drugiego nie włączyła  W ogóle jakaś mało przyjemna babka :-/  No ale skoro niby wszystko ok, to tego się trzymajmy ;-)

Nie zamartwiaj się na zapas może po prostu woli dmuchać na zimne, więc to akurat dobrze :*
    Ja też jak będę teraz na wizycie muszę się dopytać o badania prenatalne bo to już najwyższy czas :)

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    No z tymi imprezami to nie wiadomo, bo jak będę tutaj, to większość mnie ominie :-P Wstępnie planujemy jechać do PL 11 sierpnia na jakieś dwa tygodnie, ale wszystko zależy od wizyty we wtorek.
    Wiesz czasami myślę, to chyba normalne, ale lepiej nie myśleć :-P Odganiam narazie te myśli, bo za mocno mnie stresują :-P Ja się w ogóle boje chyba narazie bardziej tego że w szpitalu się nie będę umiała dogadać, że nie będę rozumiała wszystkiego czy zapytać o coś ważnego... Narazie to mnie chyba bardziej przeraża niż sama wizja porodu :-P W ogóle to narazie modlę się o to, żeby mi pozwolili rodzić naturalnie, przynajmniej spróbować jeśli będzie wszystko ok... bo przez problemy z kręgosłupem to poród SN u mnie pod dużym znakiem zapytania.
    Faktycznie, ciągle zapominam, że Ty będziesz rodzić w Szwajcarii więc jeszcze dochodzi do tego bariera językowa ;(
    Ale może nie będzie tak źle :*
    A mąż chce być przy porodzie?

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale z tymi bólami od tyłozgìęcia musi być prawda, bo faktycznie bardzo często dołączają mi plecy, boję się co będzie później jak będę miała 15 kilo więcej i brzuch do dźwigania :(

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
‹‹ 90 91 92 93 94 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ