Zdziska i Elbieta
-
WIADOMOŚĆ
-
dziewczyny kupcie sobie worek treningowy
extra sprawa
ja czekam na malza i zaarz jade zlozyc papiery na angileksi
-
swoja droga robilyscie szereg badan przed ciazowych ?
ja badan tylko tsh, robilam usg dopochwowe i cytologie. Od ginekologa i endokrynologa dostalam zgode na planowanie, ale wiem ze trzeba zrobic szereg badan. U mnie w przychodni jest pakiet badań dla kobiet planujacych ciaze : mocz,OB,morfologia,glukoza,sód,potas,lipidogram,próby wątrobowe,mocznik,wapń,fosfor,magnez,żelazo,p.anty-HBs,p.anty-HCV,prolaktyna,TPHA,toksoplazmoza IgG,różyczka IgG,chlamydia trachom.IgG,CMV IgG,p.antykardiolip. ( koszt 345 zł )
i teraz pytanie : czy wszystko z tego pakietu warto zrobic na sam poczatek ? -
usia89 wrote:swoja droga robilyscie szereg badan przed ciazowych ?
ja badan tylko tsh, robilam usg dopochwowe i cytologie. Od ginekologa i endokrynologa dostalam zgode na planowanie, ale wiem ze trzeba zrobic szereg badan. U mnie w przychodni jest pakiet badań dla kobiet planujacych ciaze : mocz,OB,morfologia,glukoza,sód,potas,lipidogram,próby wątrobowe,mocznik,wapń,fosfor,magnez,żelazo,p.anty-HBs,p.anty-HCV,prolaktyna,TPHA,toksoplazmoza IgG,różyczka IgG,chlamydia trachom.IgG,CMV IgG,p.antykardiolip. ( koszt 345 zł )
i teraz pytanie : czy wszystko z tego pakietu warto zrobic na sam poczatek ?
HahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahhaahahahahhahahhahahahahahahahahahahahSorrry
hahahahahaha
-
Asha wrote:
ale ze co ?? -
Ja badań jako takich nie robiłam jeszcze. Przed planowaniem robiłam tylko badanie gin, usg, cytologie, toxo, cytomegalie i rozyczkę
-
usia89 wrote:swoja droga robilyscie szereg badan przed ciazowych ?
i teraz pytanie : czy wszystko z tego pakietu warto zrobic na sam poczatek ? -
Asha wrote:
-
hormonalne robilam chwile temu wyszlo ok, problem byl z prolaktyna ale moja endo stwierdzila ze to moze byc przez tarczyce, zaczelam brac hormony tarczycy, po jakims czasie sprawdzilam raz jeszcze prolaktyne i jest w normie, ale ostatnio mi ktos mowil ze prolaktyna lubi skakac...
-
amelia04072006 wrote:ty to bo nic nie robilas czy dlategio ze ktos to chce zrobic ?
Nie nie....tutaj nie zrobisz badan przed...hahahaha...tutaj dobrze jak zrobisz po hahaha...ja mialam taki plan ze chcialam zrobic badania zanim zajde zeby zobaczyc czy wszystko gra...nie ma kurwa mowy nawet...nie swedzi? Nie piecze? Nie ma potrzeby...znaczy git jest..nie trzeba badan hahahaha....dlatego sie smieje, ze w innym swiecie zyjecie...daja badania to brac kobitki -
usia89 wrote:hormonalne robilam chwile temu wyszlo ok, problem byl z prolaktyna ale moja endo stwierdzila ze to moze byc przez tarczyce, zaczelam brac hormony tarczycy, po jakims czasie sprawdzilam raz jeszcze prolaktyne i jest w normie, ale ostatnio mi ktos mowil ze prolaktyna lubi skakac...
-
Asha wrote:Nie nie....tutaj nie zrobisz badan przed...hahahaha...tutaj dobrze jak zrobisz po hahaha...ja mialam taki plan ze chcialam zrobic badania zanim zajde zeby zobaczyc czy wszystko gra...nie ma kurwa mowy nawet...nie swedzi? Nie piecze? Nie ma potrzeby...znaczy git jest..nie trzeba badan hahahaha....dlatego sie smieje, ze w innym swiecie zyjecie...daja badania to brac kobitki
znaczy mialo byc to
Asha, mik82 lubią tę wiadomość