Zdziska i Elbieta
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam wizytę u gina za 40 minut:-) Ale będę mu ściemniać z tymi badaniami hahaha Mam nadzieję że podczas badania nie dopatrzy się luteiny w piczy hahaha
Asha, Iza75 lubią tę wiadomość
-
wiecie ja mieszkam w Norwegii, ale lecze sie w Polsce. W Norwegii jak jestes w ciazy do 13 tyg. nie wolno isc na usg bo oni to traktuja ze przychodzisz po to by ciaze usunac ( czyt. zabic dziecko )
W Norwegii kobieta ciezarna przychodzi na kontrole raz w miesiacu, sprawdzaja czy dziecku bije serce, jak bije jest dobrze i przychodzisz znowu za miesiac.
Jezeli sa problemy od samego poczatku kieruja Cie do ginekologa. Tak jezeli wszystko jest ok, w Norwegii ciaze prowadzi albo polozna albo lekarz pierwszego kontaktu.
Takze ja przed poczatkiem drogi planowania postanowilam sobie ze sprawdze to co moge w Polsce czy jest wszystko ok i jak uda sie w ciaze zajsc to ciaze bede planowala w Polsce. Nawet co do porodu jesli kiedys do niego dojdzie to nie wykluczam porodu w Polsce bo w NOrwegii sobie nie wyobrazam. Tutaj nie ma ze boli na porodowce. Bedziesz rodzic naturalnie dopoki nie zemdlejesz... Tak tu jest. Słyszałam kilka raz od kobiet ktore juz maja dzieci i mieszkaja w Norwegii. -
usia89 wrote:wiecie ja mieszkam w Norwegii, ale lecze sie w Polsce. W Norwegii jak jestes w ciazy do 13 tyg. nie wolno isc na usg bo oni to traktuja ze przychodzisz po to by ciaze usunac ( czyt. zabic dziecko )
W Norwegii kobieta ciezarna przychodzi na kontrole raz w miesiacu, sprawdzaja czy dziecku bije serce, jak bije jest dobrze i przychodzisz znowu za miesiac.
Jezeli sa problemy od samego poczatku kieruja Cie do ginekologa. Tak jezeli wszystko jest ok, w Norwegii ciaze prowadzi albo polozna albo lekarz pierwszego kontaktu.
Takze ja przed poczatkiem drogi planowania postanowilam sobie ze sprawdze to co moge w Polsce czy jest wszystko ok i jak uda sie w ciaze zajsc to ciaze bede planowala w Polsce. Nawet co do porodu jesli kiedys do niego dojdzie to nie wykluczam porodu w Polsce bo w NOrwegii sobie nie wyobrazam. Tutaj nie ma ze boli na porodowce. Bedziesz rodzic naturalnie dopoki nie zemdlejesz... Tak tu jest. Słyszałam kilka raz od kobiet ktore juz maja dzieci i mieszkaja w Norwegii.
No to ci powiem kochanaze macie bardzo dobra opieke w porownaniu z tym co ja mam tutaj hahahah doceniaj i sie ciesz -
usia89 wrote:wiecie ja mieszkam w Norwegii, ale lecze sie w Polsce. W Norwegii jak jestes w ciazy do 13 tyg. nie wolno isc na usg bo oni to traktuja ze przychodzisz po to by ciaze usunac ( czyt. zabic dziecko )
Takze ja przed poczatkiem drogi planowania postanowilam sobie ze sprawdze to co moge w Polsce czy jest wszystko ok i jak uda sie w ciaze zajsc to ciaze bede planowala w Polsce. Nawet co do porodu jesli kiedys do niego dojdzie to nie wykluczam porodu w Polsce bo w NOrwegii sobie nie wyobrazam. Tutaj nie ma ze boli na porodowce. Bedziesz rodzic naturalnie dopoki nie zemdlejesz... Tak tu jest. Słyszałam kilka raz od kobiet ktore juz maja dzieci i mieszkaja w Norwegii. -
amelia04072006 wrote:ty tak se nie grzeb tam . a jak cos zajarzy to powiedz ze maz tam grzebal ostatnio i pewno cos zostawil
amelia04072006 lubi tę wiadomość