Zdziska i Elbieta
-
WIADOMOŚĆ
-
Iza75 wrote:kurwa nawet nie wiem co napisac...
zanim odebrałam wyniki byłam na usg, jakis taki pojebany z deka lekarz, nawet pogadac sie z nim nie dało, miałam wrażenie, że mu przeszkadzam, a na koniec wyprosił mnie do poczekalni żeby mógł opis zrobic..
wiem tyle, że dzis jest pęcherzyk 18mm, endometrium 7mm..mówiłam mu,że robiłam testy owu i wychodziło mi, że owu juz było, na co on ze moze po prostu pęcherzyk nie pękł...i tyle, że więcej mi nie jest w stanie powiedziec,że mam isc z tym do swojego lekarza...
no i poszałm odebrac wyniki
estradiol 60,74 pmol/l
estradiol (jedn. tradyc.) 16,58 pg/ml
FSH 37,13 U/l
LH 17,96 U/l
prolaktyna 87,69 mU/l
badania robione w 7dc
jak to zobaczyłam to sie rozryczałam...jeszcze kurwa non stop wpadałam na dzieciaczki w wózkach...weszłam do rossmana a tam była mama z takim maluchem, może 5 miesiecy i sie zacząl do mnie lekko uśmiechac...i sie rozryczałam w tym rossmanie..ledwo za zakupy zapłąciłąm...
byłam u endo z wynikami tarczycowymi..te są w miare ok...pokazałam mu te zajebiste i hmmmmmmmm...no tak a w rodzinie jakies przypadki z wczesna menopauza? no tak moja mam (a dzis sie dowiedziałam, ze moja babcia miala 38lat)...no i że wygląda to niezbyt dobrze ale mam powtórzyc badania bo czasem może byc bład jakis czy cus...chyba chcial mnie pocieszyc...i że musze do gina uderzyc z tymi wynikami bo on bedzie wiedzial cos wiecej..endo miylko powiedzial, że jezeli wyniki potwierdza początek menopauzy to czekaja mnie hormony etc.
Takwiec dziewczynki nic dodac nic ująć...jestem w czarnej dupiecholernie wielkiej i czarnej dupie
mus zamykac warsztat...
i tak jeszcze Wam powiem co mi dzis chodziło po głowie...jakzaczynałm swoja nazwijmy to przygode z of, po poronieniu w maju, to oprócz gadania z dziewczynami po przejsciach na Aniołkowych mamach złożyłąm wątekzdążyc przed 40 tka..bo wiedziałam, że moge nie zdążyc..chciałąm pogadac z kims kto może jest w podobnej sytuacji czy cos...ale zostałam z deka zjebana przez dziewczyny,które tam zajrzały...że wywieram presje itd..tak wiec poszłam sobie w pizdu jesli ktos czuł sie pod presja...
no i tyle chciałam rzec
izunia. dzisiaj troche czytalam iii mozesz mioec problem z przysadka i to moze nie byc duperela- ale nie musi. tak czy tak jak ci walnela prolaktyna to ona moze byc winna pozostalych wynikow. potzrebujesz dobrego lekarza.
poza skoro masz jajo to znaczy ze cos dziala ale potzrebujesz wspomagaczy na pierwsza faze cyklu. poza tym fsha w kazdym cyklu moze byc inne, wiec musisz to sprawdzic w kolejnym cyklu a teraz dzialac bo masz z czym. w ktorym dc robilas badania ? -
do refundowanego nie wiem czy zakwalifikuja.. bo wiem ze FSH jest duzym wyznacznikiem..ale moze trzeba sprobowac
-
Ania_84 wrote:Iza słonko spokojnie zrob estradiol w okolo 14-18 dc..
co do pecherzyla to on jescze nie jest do pekniecia pekaja w granicach 20-25 mm ;/ wiec co on pierdoli..
dwa u nas na watku ploty dziewczynie wyszedl estraiol ten w zwylych jednostkach 60 i lekar z chcial jej dac blokade zeby zresetowac jajniki w tym cyklu zaszla w ciaze w ktorej jej taki estradiol wyszedl
powtorz badania jak cos to idz do jakiegos dobrego gina .. wiesz moz eudalo by sie np in vitro .. jak najwiecej wychodowac jajeczek pobrac i zamrozic pozniej tylko probowac.. to taka ostatecznosc.. -
Ania_84 wrote:nooo ma lekture ni epowiem
szczegolnie jak jest cos pikantnego to siedzi mi obok z tabletemi sie usmiecha
wiesz co ja zawsze wsadzalam na tak daleko jak moglam
ale czy to bylo okbok czy w ..hmm nie umiem powiedziec
zawsze po tym lezalam z 15-20 mini wkladalam lezac . nigdy stojac
i wsadzilam kolo
-
Ja dzisiaj czytalam , ze wazniejsze jest zeby miec owu niz idealne hormony ...to daje wieksza szanse niz idealne hormony i brak owu
wiec sa tez dobre strony...ja ci napisalam tam Izka pod wykresem zebys mierzyla bo nie wiadomo czy owu byla i mozliwe ze sie przesunela...i mozliwe...skoro pecherz jeszcze nie dojrzaly
-
amelia04072006 wrote:czytalam ten watek i krew mnie zalala bo laskom z 35 mysla ze wiedza wszystko najlepiej . jak jedna cos powie to reszta przyklaskuje. za pozno sie zorientowalam bo nikt tam dawno nie wchodzi wiec nie ma juz co komentowac,
izunia. dzisiaj troche czytalam iii mozesz mioec problem z przysadka i to moze nie byc duperela- ale nie musi. tak czy tak jak ci walnela prolaktyna to ona moze byc winna pozostalych wynikow. potzrebujesz dobrego lekarza.
poza skoro masz jajo to znaczy ze cos dziala ale potzrebujesz wspomagaczy na pierwsza faze cyklu. poza tym fsha w kazdym cyklu moze byc inne, wiec musisz to sprawdzic w kolejnym cyklu a teraz dzialac bo masz z czym. w ktorym dc robilas badania ?
kochana ja te laski z 35 juz zlałam..tak mi sie dzisiaj przypomnialo i jeszcze bardziej mi sie przykro zrobiło..
badania robiłam w 7dc...ponoć ostatni miarodajny dzien jak cztałam..
aa jeszcze ten endo dzis mipowiedział,apropos prolaktyny, że przy staraniu bardziej przejmujemy sie jak prolaktyna przewyższa norme,jak jest niższa to w zasadzie nie ma sie czym przejmowac...? -
Iza75 wrote:Aniu ale to to pierdolone fsh jest problemem chyba a nie estradiol..chyba ze ja juz zwariowałam..mozliwe
25staraczka25 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
amelia04072006 wrote:czytalam dzisiaj ze laska w jednym cyklu miala ponad 80 a w nastepnym miala 9 z kawalkiem . zachodzi w glowe jak to sie stalo. powtorz badania
-
Iza75 wrote:kochana ja te laski z 35 juz zlałam..tak mi sie dzisiaj przypomnialo i jeszcze bardziej mi sie przykro zrobiło..
badania robiłam w 7dc...ponoć ostatni miarodajny dzien jak cztałam..
aa jeszcze ten endo dzis mipowiedział,apropos prolaktyny, że przy staraniu bardziej przejmujemy sie jak prolaktyna przewyższa norme,jak jest niższa to w zasadzie nie ma sie czym przejmowac...?
Przyczyny i objawy niedoczynności przysadki
Przyczyny niedoczynności przysadki mózgowej:
guz przysadki,
uraz głowy (gdy wystąpiło krwawienie w okolicy przysadki mózgowej),
martwica przysadki,
tętniak naczyń podstawy mózgu,
poporodowa martwica przysadki w wyniku krwotoku i wstrząsu podczas porodu,
infekcje ośrodkowego układu nerwowego.
Ponadto zachorowaniu sprzyjają przypadki niedoczynności przysadki u członków rodziny oraz ciąża.
Objawy niedoczynności przysadki mózgowej:
osłabienie i senność,
zaburzenia miesiączkowania,
ból głowy,
impotencja oraz niepłodność,
niskie ciśnienie krwi,
zmniejszenie rozmiaru gruczołów sutkowych,
mniejsze niż zazwyczaj stężenie cukru we krwi,
zanik owłosienia w okolicach narządów płciowych i pod pachami,
łamliwe włosy oraz łysienie,
częstsze oddawanie moczu,
blada skóra, obrzęknięte powieki oraz zapadnięte oczy,
psychoza oraz zmiany psychiczne,
łatwość marznięcia,
opóźnienie we wzroście u dzieci.
czy to dla niego to pierdoła ? nie musi tak byc tak tylko wkleilam zeby ci pokazac ze chyba to nie ten doktorek -
nick nieaktualnyAsha wrote:Jak tam sprawy sie maja ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 20:44
-
Moim zdaniem najwazniejsze ze masz owulacje i nawet jezeli..teoretycznie...masz przedmenopauze...to sie czesto zdarza sie w tym czasie jest wlasnie wyrzut hormonow i sie zachodzi.....wazne ze owu jest bo jakby nie bylo to juz chuj...przeciez ty w ciazy bylas jeszcze 4 miesiace temu...kochana napewno bedzie dobrze...to jeszcze nie koniec jest!!!!!!!!
amelia04072006, Iza75 lubią tę wiadomość
-
estradiol mowi nam czy jajnikinie wygasaja ..
FSh daje pewien obraz rezerwy jajnikowej .. a mials robine AMH .. bo to w sumie jest rezerwa jajnikowa -
amelia04072006 wrote:sorry najgorsza opcja-
Przyczyny i objawy niedoczynności przysadki
Przyczyny niedoczynności przysadki mózgowej:
guz przysadki,
uraz głowy (gdy wystąpiło krwawienie w okolicy przysadki mózgowej),
martwica przysadki,
tętniak naczyń podstawy mózgu,
poporodowa martwica przysadki w wyniku krwotoku i wstrząsu podczas porodu,
infekcje ośrodkowego układu nerwowego.
Ponadto zachorowaniu sprzyjają przypadki niedoczynności przysadki u członków rodziny oraz ciąża.
Objawy niedoczynności przysadki mózgowej:
osłabienie i senność,
zaburzenia miesiączkowania,
ból głowy,
impotencja oraz niepłodność,
niskie ciśnienie krwi,
zmniejszenie rozmiaru gruczołów sutkowych,
mniejsze niż zazwyczaj stężenie cukru we krwi,
zanik owłosienia w okolicach narządów płciowych i pod pachami,
łamliwe włosy oraz łysienie,
częstsze oddawanie moczu,
blada skóra, obrzęknięte powieki oraz zapadnięte oczy,
psychoza oraz zmiany psychiczne,
łatwość marznięcia,
opóźnienie we wzroście u dzieci.
czy to dla niego to pierdoła ? nie musi tak byc tak tylko wkleilam zeby ci pokazac ze chyba to nie ten doktorek
hahha zajebiscie wprost...a ze ja dodoktorków mam szczescie to juz inna inszosc...zobacze co powie ten nowy endogin..ale do niego to gdzies za 1,5 tyg...ile sie czeka na wyniki nasienia? bo chce zeby moj zrobilna pozcatku tygodnia nastepnego
-
nick nieaktualny
-
Iza75 wrote:hahha zajebiscie wprost...a ze ja dodoktorków mam szczescie to juz inna inszosc
...zobacze co powie ten nowy endogin..ale do niego to gdzies za 1,5 tyg...ile sie czeka na wyniki nasienia? bo chce zeby moj zrobilna pozcatku tygodnia nastepnego
U nas 3 dni, u was nie wiem mam nadzieje ze tez szybkoIza75 lubi tę wiadomość
-
Iza75 wrote:hahha zajebiscie wprost...a ze ja dodoktorków mam szczescie to juz inna inszosc
...zobacze co powie ten nowy endogin..ale do niego to gdzies za 1,5 tyg...ile sie czeka na wyniki nasienia? bo chce zeby moj zrobilna pozcatku tygodnia nastepnego
Asha lubi tę wiadomość