Zdziska i Elbieta
-
WIADOMOŚĆ
-
Kobiety z wyczerpaną rezerwą jajnikową rzadko zachodzą w ciążę, a jeśli już to najczęściej ma to miejsce podczas stosowania preparatów hormonalnej terapii zastępczej. Pod ejrzewa się, że estrogeny uwrażliwiają receptory FSH w jajnikach. Ale choć ten mechanizm nie jest jeszcze do końca poznany to podejmuje się próby zastosowania estrogenów w protokołach stymulacji
owulacji u kobiet z wysokim FSH czyli Ding dong bedzie idealnyIza75, 25staraczka25 lubią tę wiadomość
-
amelia04072006 wrote:Kobiety z wyczerpaną rezerwą jajnikową rzadko zachodzą w ciążę, a jeśli już to najczęściej ma to miejsce podczas stosowania preparatów hormonalnej terapii zastępczej. Pod ejrzewa się, że estrogeny uwrażliwiają receptory FSH w jajnikach. Ale choć ten mechanizm nie jest jeszcze do końca poznany to podejmuje się próby zastosowania estrogenów w protokołach stymulacji
owulacji u kobiet z wysokim FSH czyli Ding dong bedzie idealnyamelia04072006 lubi tę wiadomość
-
amelia04072006 wrote:tak bo wynik od trzech jest idealny
napisalam to bo czestoo gesto fsh fiksuje przez prolaktyne. a prolaktyne bada sie chyba w 22 dc nie ?
no gdzieś mi coś świta, że lepiej badać w II połowie cyklu właśnie, ale dla prl nie ma osobnych norm, ze względu na fazy cyklu.jestem w ciąży, urojonej i spożywczej.
-
amelia04072006 wrote:Kobiety z wyczerpaną rezerwą jajnikową rzadko zachodzą w ciążę, a jeśli już to najczęściej ma to miejsce podczas stosowania preparatów hormonalnej terapii zastępczej. Pod ejrzewa się, że estrogeny uwrażliwiają receptory FSH w jajnikach. Ale choć ten mechanizm nie jest jeszcze do końca poznany to podejmuje się próby zastosowania estrogenów w protokołach stymulacji
owulacji u kobiet z wysokim FSH czyli Ding dong bedzie idealnymik82 lubi tę wiadomość
-
Iza:) oddychamy spokojnie, bzyczymy, jak się da - skoro gin widział pęcherzyk to trzeba wykorzystać
donga myślę warto spróbować i powtórzyć badania na początku nast cyklu
i nie zamykamy na razie warsztatu!
Iza75, amelia04072006, 25staraczka25, mik82 lubią tę wiadomość
jestem w ciąży, urojonej i spożywczej.
-
amelia04072006 wrote:no nie ma podzialu ale tez gdzies czytałam ze robi sie miedzy 22 a 25 dc . pozniej poszukam