Zdziska i Elbieta
-
WIADOMOŚĆ
-
Asha wrote:Czyli co to znaczy???
mozesz ze dwa dni jechac na malych dawkach i pozniej jesli sie nic nie bedzie dzialo zwiekszysz dawke.
wiem tyle ze dong zwieksza cisnienie krwi ale ja tego nie odczulam wcale a mi kiedy cisnienie sie podnosi, wali od razu czajnik -
amelia04072006 wrote:estrogen masz w sobie. dongiem troche go podniesiesz.
mozesz ze dwa dni jechac na malych dawkach i pozniej jesli sie nic nie bedzie dzialo zwiekszysz dawke.
wiem tyle ze dong zwieksza cisnienie krwi ale ja tego nie odczulam wcale a mi kiedy cisnienie sie podnosi, wali od razu czajnik
Ahahmmmm
amelia04072006 lubi tę wiadomość
-
Cwalinka wrote:i co wymacals?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
gigsa wrote:To co zawsze w tym terminie. Może trochę grubsza jest i nic poza tym. Nie nam porównania jak było np. W ciągu dnia, bo Asha mi zabronila grzebać i nawet lutkę musze po cichu wkładać
Ja i yak wszystko widze jak sie tam chowasz...takze i tak ci sie nie uda mnie tu sciemnic
ja wszystko widze
-
gigsa wrote:To co zawsze w tym terminie. Może trochę grubsza jest i nic poza tym. Nie nam porównania jak było np. W ciągu dnia, bo Asha mi zabronila grzebać i nawet lutkę musze po cichu wkładać
Asha lubi tę wiadomość
-
amelia04072006 wrote:np. clostylbegyt- to jest u nas dawane na stymulacje przy monitoringu a przed takimi zabiegami jakie cie czekaja sa pewno duzo wieksze dawki. inaczej sie nazywaja ale maja podobne zastosowanie
I dong zawiera cos podobnego? -
nick nieaktualny
-
Asha wrote:Tzn?
Klomifen niweluje działanie estrogenów przez konkurencyjne łączenie się z receptorami estrogenowymi. Blokując receptory estrogenowe w przysadce mózgowej ingeruje w system sprzężenia zwrotnego hormonów i powstrzymuje hamujący efekt estrogenów na wydzielanie gonadotropin, przez co powoduje zwiększenie ich poziomu we krwi. Gonadotropiny stymulują produkcję hormonów w jajnikach (wzrost poziomu estrogenów we krwi) i pobudzają wzrost i rozwój pęcherzyka jajnikowego, który pęka i uwalnia komórkę jajową. W związku z tym lek jest stosowany u kobiet z niepłodnością związaną z zaburzeniami owulacji, w tym u chorych na PCOS. Niekiedy pod wpływem działania klomifenu dochodzi do uwolnienia dwóch lub więcej komórek jajowych, dlatego u kobiet leczonych klomifenem istnieje ryzyko ciąży mnogiej.Asha lubi tę wiadomość
jestem w ciąży, urojonej i spożywczej.
-
Asha wrote:I dong zawiera cos podobnego?
jest łagodniejsza wersja clo. clo jest na tyle silne ze jesli nie dostaniesz nic na oslone endometrium to zostanie ono zniszczone. dong pomaga w tworzeniu endometrium, i wspomaga stymulacje czyli wzrost pecherzykow
-
amelia04072006 wrote:dong to fitoestrogeny. Działa podobnie jak clo, które zawiera estrogeny sztuczne. Dong ma roślinne, naturalne. Dodatkowo dong wspomaga endo.
jest łagodniejsza wersja clo. clo jest na tyle silne ze jesli nie dostaniesz nic na oslone endometrium to zostanie ono zniszczone. dong pomaga w tworzeniu endometrium, i wspomaga stymulacje czyli wzrost pecherzykow
czyli dong teoretycznie też powinien działać przeciwestrogenowojestem w ciąży, urojonej i spożywczej.