Zdziska i Elbieta
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Cwalinka wrote:ja nie pierdole
ja wiem, wszak siedzialam troche w tym interesie
Marylin na bank robi
http://www.e-marilyn.pl/pl/43646,rajstopy-polar-cotton-800-200den-xl-,article?gclid=CjwKEAjw2reiBRCaobK3udOj-Q4SJACXWyYm3M9zrL2SufxvvF_SORP3c1grfYGVfWN1dd8GDZADDhoCK07w_wcBa jak bym potrzebowala uciskowwe rajstopy bo zylaki mi sie szykuja to gdzie co i jak ?
dotik lubi tę wiadomość
-
amelia04072006 wrote:a czemu ?
teraz Novum dostalo dodatwe srodki na IVF refundowane . -
Ania_84 wrote:chciałabym choc zobaczyc napis w tych badaniach 1 plemnik..albo komorki spermatogenezy.. jakos by mi t dodalo skryzdel i mojemu M tez.. wkurza mnie ze stracilismy 9 miesiecy .. bo moz ejuz by bylo po biopsji i czealibysmy grzecznie na In vitro..
teraz Novum dostalo dodatwe srodki na IVF refundowane .
przykro mi -
amelia04072006 wrote:łetam
jak on tam byl to łatwij byloby wam sie poruszac w tym swiecie
no może może
na razie bym jeszcze na wakacje pojechała, brakuje mi ciepełka i słoneczka z urlopu:(Cwalinka, amelia04072006 lubią tę wiadomość
jestem w ciąży, urojonej i spożywczej.
-
nick nieaktualnyamelia04072006 wrote:kobito
a jak bym potrzebowala uciskowwe rajstopy bo zylaki mi sie szykuja to gdzie co i jak ?
2) Rajstopy przeciwżylakowe 140 den PLUS, ucisk 22-27 mmHg, splot "plaster miodu"
3) Rajstopy przeciwżylakowe II st. kompresji Avicenum 360 z zamkniętymi palcami tylko powzyej 100 zł kosztuja
to tak na syzbko wyszukaneamelia04072006 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cwalinka wrote:1) Pończochy Gatta - Medicare 140 den -przeciwżylakowe
2) Rajstopy przeciwżylakowe 140 den PLUS, ucisk 22-27 mmHg, splot "plaster miodu"
3) Rajstopy przeciwżylakowe II st. kompresji Avicenum 360 z zamkniętymi palcami tylko powzyej 100 zł kosztuja
to tak na syzbko wyszukane -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyamelia04072006 wrote:ale dobre czy to info z netu?
bo jezeli chodzi o zwykle rajsotpy to bardzo lubie marylina gatta ma ciekwe wzory i fiore jest fajne
chociaz w C&A tez niezle mozna dostac -
Cwalinko tak tylko podstawa do refundacji jest znalezienie plemnikow w biopsji .. a do tego tez jeszcze troche czasu ... bo mozliwe ze biopsja bedzie dopeiro w nowym roku..
no ale zobaczymy co w pitek powie dr o wynikach meza.. czy juz bedziemy sie szykowac czy jesczze jakies leczenie przed..
jeszzce edziemy powtarzac badania hormonow..bo o ile test wzorsl..to FSH powinno zmalec.. a wzroslo..wiec boje sie ze leczenie potrwa dluzej.. fakt to nie dziwne bo maz powinien byc leczony od 12 rz .. ale z racji tego ze wada nie byla wykryta ..to jadra pop orstu przestaja pracowac.. i trzeba je nanowo pobudzic.o ile sie da.. -
nick nieaktualny
-
Cwalinka wrote:ojjj tak to wiele zmienia
wszystko ucieka kiedy sie czeka na tego cholernego pozytywa -
Cwalinka wrote:z netu bo sama tak specjalistycznych nie mialam w sklepie, jak bardzo masz poroblemy z zylakkami to tylko w specjalistcyznych sklepach
bo jezeli chodzi o zwykle rajsotpy to bardzo lubie marylina gatta ma ciekwe wzory i fiore jest fajne
chociaz w C&A tez niezle mozna dostac
gatte uwielbiam
bede szperac, dzieki -
Ania_84 wrote:Cwalinko tak tylko podstawa do refundacji jest znalezienie plemnikow w biopsji .. a do tego tez jeszcze troche czasu ... bo mozliwe ze biopsja bedzie dopeiro w nowym roku..
no ale zobaczymy co w pitek powie dr o wynikach meza.. czy juz bedziemy sie szykowac czy jesczze jakies leczenie przed..
jeszzce edziemy powtarzac badania hormonow..bo o ile test wzorsl..to FSH powinno zmalec.. a wzroslo..wiec boje sie ze leczenie potrwa dluzej.. fakt to nie dziwne bo maz powinien byc leczony od 12 rz .. ale z racji tego ze wada nie byla wykryta ..to jadra pop orstu przestaja pracowac.. i trzeba je nanowo pobudzic.o ile sie da..Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 11:41
-
Cwalinka wrote:to trzymam jeszcze bardziej kciuki
a jesli moge sie spytac to jaka to wada?
Pod kontrolą pediatry, endokrynologa i genetyka stosuje się terapię hormonalną testosteronem od momentu, kiedy pacjent skończy 12 lat, aż do końca jego życia.
Nie istnieje leczenie przyczynowe choroby. Niemożliwe jest także przywrócenie płodności.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 11:43
-
Ania_84 wrote:wada genetyczna ..mazma dodatkowy 47 chromosom.. ma dwa zenskie i jeden meski Zespół Klinefeltera 47 XXY
Pod kontrolą pediatry, endokrynologa i genetyka stosuje się terapię hormonalną testosteronem od momentu, kiedy pacjent skończy 12 lat, aż do końca jego życia.
Nie istnieje leczenie przyczynowe choroby. Niemożliwe jest także przywrócenie płodności.