X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Zdziska i Elbieta
Odpowiedz

Zdziska i Elbieta

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amelia04072006 wrote:
    dlatego pewno zaczne nosic je od razu zeby nie dopuścić do nadmiernego rozpulchnienia zyl.
    musze poszukac :)
    a masz sklepy medyczne u siebie, bo oni sie w tym spejcalizuja, tylko to z tego co wiem do tanich rzeczy nie nalezy

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gigsa mowila ze niby jutro ale moze uda sie wczesniej

Amelka to przyjemnego gotwania, a co robisz na obaid?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amelia04072006 wrote:
    jakos nic sie nie dzieje - kolejny poniedzialek z testem pozytywnym :) moze beda dwa bo miki kupila negatywne testy :)
    czesc shimmer :)
    ja mam juz od jakiegos czasu problem z naczynkami i zylami :/. boje sie co bedzie w ciazy :/

Przecież już jesteś w ciąży ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Hej dziewczyny :)
    widzę, że Gigsa w ciąży - gratki.
    Nie dam rady Was nadrobić niestety.
    Dotik ja też bym chciała w stanach mieszkać :) zupełnie nie wiem dlaczego ale od zawsze tak mam :)
    A rajtki sobie kupiłam jakieś ciążowe ale mi się naczynkach też sypią i to wina ciąży na bank bo nigdy wcześniej ich nie miałam a teraz z dnia na dzień się potrafią pojawić :( tylko mi jest ciężko znaleźć rajtki i na ciążę i na ciałko w rozmiarze 48 :)
    Jak coś ważnego przegapiłam, piszcie :)

Hej :) Tak jak napisała Amelia :)A ja czekam na wyniki :)

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amelia04072006 wrote:
    kurwa wszedzie trzeba szukac samemu a nikt sie nie pyta czy zgadzamy sie na odciaganie skladek :/
    kurwa leczenie jest dla bogatych i dla tych co maja znajomosci :/
    a jesli leczenie nie przyniesie efektu to co dalej ? przepraszam nie odpowiadaj jesli nie chcesz :(

spoko ..jestesmy przygotowani na kazda ewentualnosc..
    tak na prawde maz podjal sie tej kuracji i biopsji chyba tylko dla mnie ..
    on od stycznia 2014 po pierwszej diagnozie wstepnej..chcial dawcy nasienia.. ja psychicznie nie jesem gotowa.. wiem ze sama chybabyl odrzucala po porstu ciaze..
    w sumie ustalilismy ze podejdziemy do dawcy na wiosne 2015 roku..
    ale po tym jak dali nam jakies szanse ja znowu odrzucilam psychicznie dawce..
    wiecie.. chyba duzo nie wymagam..chcialabym zeby po tym wszytskimmaz mogl powiedziec ze maly/mala jest podobny do niego ..
    zeby pczul ze to czesc niego ..

widzialam jego wzrok jak dr powiedzial ze mamy 57% sznas.. i juz nawet go nie przestraszyla ta biopsja rozkrajanie jajek..i wogole..

wiem ze po czesci on to robi tez dla mnie..bo wie ze poki bede widziala 1% szans to niekoneicznie bede przekonanan do dawcy ..

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    taknaprawde rzaden lekarz nam nie dal porad jak diagnozowac.. i ze jest cos takiego mozliwe..

ja na wlasna reke zbadalam mezwoi hormony .. po nic wyszedl niski test FSH wysokie Lh wysokie. wpisalam w neta.. i zaczaelam czytac.. mozliwe dolegliwosci..

z tymi hormonami.myslelsmyze wystarczy je doprowadzic do ladu poszlismy do jednego z lepszych andrologow.. on powiedzial nam ana podst usg ( jadra byly malutkie) ze podejrzewa ten zespol)
    zrobilismy badania genetyczne.. no i sie potwierdzilo..
    tyle ze ten androlog..jest super .. jednak jak widzi ze jest ten zespol to odstawia plodnosc na dalszy plan koncentruje sie na pacjencie..
    my trafilismy do innego lekarza.. bo chcelismy poznac kilka opinii i ten dal nam 57% sznas na znalezienie plemnikow ale tylko w biopsji po wczesniejszej kuracji ..
    i tak o to po 8 miesiecach jezdzenie od lekarz do lekarza.. zaeczlismy kuracje..

Ania przykro mi, że tyle czasu zmarnowaliście :( Duża część lekarzy to konowały robiący tylko pieniądze, bo pożytku na pewno z nich nie ma :/ Czasem może zdarzy im się zgadnąć co komuś dolega :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie wiem czy kiedykolwiek bym byla w stanie przekonac sie do dawcy, to jest duzy krok, i chyba nawet nie bylabym w stanie zrobic tego mezowi, ale wiele zalezy od faceta, widac twoj bardzo cie kocha i chce zeby spelnily sie wasze marzenia

• Asha Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siema...ja skonczylam na tel, ale musze chate ogarnac, bede potem , caluski :-)

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    Siema...ja skonczylam na tel, ale musze chate ogarnac, bede potem , caluski :-)
    taa ja juz znam twoje potem i zaraz

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cwalinka wrote:
    ja nie wiem czy kiedykolwiek bym byla w stanie przekonac sie do dawcy, to jest duzy krok, i chyba nawet nie bylabym w stanie zrobic tego mezowi, ale wiele zalezy od faceta, widac twoj bardzo cie kocha i chce zeby spelnily sie wasze marzenia
    A ja bym się na dawcę zdecydowała. Gdyby to była jedyna szansa. Przecież nie ten ojcem co się spuścił tylko ten co kochał i gile wycierał :) a że to trudne decyzje to wiadomo, ale co w życiu jest łatwe?

Ania_84 lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    A ja bym się na dawcę zdecydowała. Gdyby to była jedyna szansa. Przecież nie ten ojcem co się spuścił tylko ten co kochał i gile wycierał :) a że to trudne decyzje to wiadomo, ale co w życiu jest łatwe?
    fakt tu masz racje, ale jak moj maz juz jest anty inseminacji i in vitro a co dopiero dawca nasienia, wiec wiem ze to by dobre nie bylo

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz co do dawcy to moj maz powiedzial jedno zdanie ktore mnie przekonało..
    powiedzial ze on jest gotowy na dawce i adopcje..
    i ze zarowno jedno jak i drugie dziecko kochalby jak swoje ..bo przeciez czy jako rodzic adopcyjny czy naturalny.. dziecku trzeba dac swoja milosc w takich samych dawkach .. a czy to bedzie dawa czy adopcja to wybralby dawce z racji tego ze chciaby zebysmy razem patrzyli jak dzieckow rosnie. jak zaczyna bic serduszko.. chcialby mu/jej czytac przez brzuszek bajki..

wiem ze on bedzie kochal kazde dziecko.
    ale moja psychika ustawiona jest troche bardziej na niego..
    ze nie bedzie czul sie "spelniony" i czymam prawo miec moje genetycznie dziecko..a on bedzie je mial tylko "adopcyjne" .. nie wiem czy dobrze to opisala..
    ja nie wiem czy nie wolalalbym adopcji..wtedy wiedzialaby ze jest to fair.. bo ani ja nie jestm mama genetyczna ani on tata.. ..
    ale to co powiedzial zaczelo mi ukladac to wszytsko w calosc.. i wiem ze jesli on powie ze chce tego .. to i ja sie zdacyduje.. na penwo nie zazadam od neigo tego sama :)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cwalinka wrote:
    fakt tu masz racje, ale jak moj maz juz jest anty inseminacji i in vitro a co dopiero dawca nasienia, wiec wiem ze to by dobre nie bylo
    Bo to tak jest jak człowiek nie stoi przed takim wyborem, inaczej się wtedy myśli. Pewnie gdyby nie miał plemników a pragnąłby dziecka to by sprawę przemyślał.
    A ja zaczęłam rozdział w moim życiu pt. jeść, chcę jeść, dajcie mi jeść, wszystko jedno w jakiej ilości byle dużo :) z rozsądku sobie od pyska odciągam :) ale to jest straszne ;) jestem głodna w 10min po zjedzeniu kanapki. Kiedyś jadłam dwie kromki razowca z czymś rano, koło 10 kawka, potem obiad, druga kawka i kolacja koło 18. Teraz zaczynam jeść rano i gdybym mogła to bym konczyła w nocy :(

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Bo to tak jest jak człowiek nie stoi przed takim wyborem, inaczej się wtedy myśli. Pewnie gdyby nie miał plemników a pragnąłby dziecka to by sprawę przemyślał.
    A ja zaczęłam rozdział w moim życiu pt. jeść, chcę jeść, dajcie mi jeść, wszystko jedno w jakiej ilości byle dużo :) z rozsądku sobie od pyska odciągam :) ale to jest straszne ;) jestem głodna w 10min po zjedzeniu kanapki. Kiedyś jadłam dwie kromki razowca z czymś rano, koło 10 kawka, potem obiad, druga kawka i kolacja koło 18. Teraz zaczynam jeść rano i gdybym mogła to bym konczyła w nocy :(
    ty masz wytlumaczneie do jedzenia a ja.. nie w ciazy a zarlabym co 10 min:P

shimmer_lip lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu masz bardzo madrego meza. bedzie super tata

Shimer co do mojego to coz powiedzial mi tak, gdybysmy wcale dziecka nie mieli, myslalby o takich opcjach a ze juz mamy jedno dziecko takie ingerencje nie sa dla niego

a ty slonce jedz byle nie za duzo dla dwoch nie za dwoch

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez bym jadla non stop a mialam sie odchudzac, ehh musze przestac jesc jak swinka i myslec ze moje cialko musi przygotowac sie na malenstgwo w brzuszku i nie moze byc grube

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cwalinka wrote:
    Aniu masz bardzo madrego meza. bedzie super tata

Shimer co do mojego to coz powiedzial mi tak, gdybysmy wcale dziecka nie mieli, myslalby o takich opcjach a ze juz mamy jedno dziecko takie ingerencje nie sa dla niego

a ty slonce jedz byle nie za duzo dla dwoch nie za dwoch
    No właśnie dlatego sobie te porcje jednak ograniczam. Staram się jeść dużo białka i warzyw. Warzyw sobie nie odmawiam i jak mam ochotę zjeść dwa pomidory to je zjadam :) ale unikam słodyczy. Lipa, ze mnie od mięsa odrzuca bo mogłabym sobie indyka jeść do woli bo to chude i głównie żywię się białym serem. Sałatę sobie robię i oszukuję głód ale jest ciężko :) głód w ciąży to zupełnie inny głód niż taki normalny :)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ciazy to mnie tak do slodkiego nie ciagnelo jak teraz
    musze zaczac jesc w odpowiednich odstepach czasu i tez glownie warzywa

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matko u was tez tak zimnoo... brrr siedze z musujaca wit C :D

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    matko u was tez tak zimnoo... brrr siedze z musujaca wit C :D
    ja rano musialam lekko odskrobac szybke
    teraz ladne slonko swieci ale chlodnawo

‹‹ 2136 2137 2138 2139 2140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ