X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Zdziska i Elbieta
Odpowiedz

Zdziska i Elbieta

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amelia04072006 wrote:
    jak wy to wybadaliscie ?
    to samo chcialam spytac

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amelia04072006 wrote:
    jak wy to wybadaliscie ?
    taknaprawde rzaden lekarz nam nie dal porad jak diagnozowac.. i ze jest cos takiego mozliwe..

ja na wlasna reke zbadalam mezwoi hormony .. po nic wyszedl niski test FSH wysokie Lh wysokie. wpisalam w neta.. i zaczaelam czytac.. mozliwe dolegliwosci..

z tymi hormonami.myslelsmyze wystarczy je doprowadzic do ladu poszlismy do jednego z lepszych andrologow.. on powiedzial nam ana podst usg ( jadra byly malutkie) ze podejrzewa ten zespol)
    zrobilismy badania genetyczne.. no i sie potwierdzilo..
    tyle ze ten androlog..jest super .. jednak jak widzi ze jest ten zespol to odstawia plodnosc na dalszy plan koncentruje sie na pacjencie..
    my trafilismy do innego lekarza.. bo chcelismy poznac kilka opinii i ten dal nam 57% sznas na znalezienie plemnikow ale tylko w biopsji po wczesniejszej kuracji ..
    i tak o to po 8 miesiecach jezdzenie od lekarz do lekarza.. zaeczlismy kuracje..

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a przed hormonami ... bylo 9 miesiecy oszukiwania nas , stymulacja mnie do IUI mimo braku plemnikow.. i tych 9 miesiecy zaluje.. bo ja co miesiac mialam nadzieje ze sie udalo..nie wiedzac ze nie mamy plemnikow..

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    widzę, że Gigsa w ciąży - gratki.
    Nie dam rady Was nadrobić niestety.
    Dotik ja też bym chciała w stanach mieszkać :) zupełnie nie wiem dlaczego ale od zawsze tak mam :)
    A rajtki sobie kupiłam jakieś ciążowe ale mi się naczynkach też sypią i to wina ciąży na bank bo nigdy wcześniej ich nie miałam a teraz z dnia na dzień się potrafią pojawić :( tylko mi jest ciężko znaleźć rajtki i na ciążę i na ciałko w rozmiarze 48 :)
    Jak coś ważnego przegapiłam, piszcie :)

amelia04072006, dotik lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • amelia04072006 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    taknaprawde rzaden lekarz nam nie dal porad jak diagnozowac.. i ze jest cos takiego mozliwe..

ja na wlasna reke zbadalam mezwoi hormony .. po nic wyszedl niski test FSH wysokie Lh wysokie. wpisalam w neta.. i zaczaelam czytac.. mozliwe dolegliwosci..

z tymi hormonami.myslelsmyze wystarczy je doprowadzic do ladu poszlismy do jednego z lepszych andrologow.. on powiedzial nam ana podst usg ( jadra byly malutkie) ze podejrzewa ten zespol)
    zrobilismy badania genetyczne.. no i sie potwierdzilo..
    tyle ze ten androlog..jest super .. jednak jak widzi ze jest ten zespol to odstawia plodnosc na dalszy plan koncentruje sie na pacjencie..
    my trafilismy do innego lekarza.. bo chcelismy poznac kilka opinii i ten dal nam 57% sznas na znalezienie plemnikow ale tylko w biopsji po wczesniejszej kuracji ..
    i tak o to po 8 miesiecach jezdzenie od lekarz do lekarza.. zaeczlismy kuracje..
    kurwa wszedzie trzeba szukac samemu a nikt sie nie pyta czy zgadzamy sie na odciaganie skladek :/
    kurwa leczenie jest dla bogatych i dla tych co maja znajomosci :/
    a jesli leczenie nie przyniesie efektu to co dalej ? przepraszam nie odpowiadaj jesli nie chcesz :(

Ania_84 lubi tę wiadomość

zus1znh.png

iv09krhm2hgmouw3.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu ale dobrze ze w konmcu wam sie udalo zdiagnozowac, i wiem ze wam sie uda :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez mnie wkurzaja te odprowadzane skladki ktore nic nie daja

Wysłany: 27 października 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Hej dziewczyny :)
    widzę, że Gigsa w ciąży - gratki.
    Nie dam rady Was nadrobić niestety.
    Dotik ja też bym chciała w stanach mieszkać :) zupełnie nie wiem dlaczego ale od zawsze tak mam :)
    A rajtki sobie kupiłam jakieś ciążowe ale mi się naczynkach też sypią i to wina ciąży na bank bo nigdy wcześniej ich nie miałam a teraz z dnia na dzień się potrafią pojawić :( tylko mi jest ciężko znaleźć rajtki i na ciążę i na ciałko w rozmiarze 48 :)
    Jak coś ważnego przegapiłam, piszcie :)
    jakos nic sie nie dzieje - kolejny poniedzialek z testem pozytywnym :) moze beda dwa bo miki kupila negatywne testy :)
    czesc shimmer :)
    ja mam juz od jakiegos czasu problem z naczynkami i zylami :/. boje sie co bedzie w ciazy :/

shimmer_lip lubi tę wiadomość

zus1znh.png

iv09krhm2hgmouw3.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Shimer

shimmer_lip lubi tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    a przed hormonami ... bylo 9 miesiecy oszukiwania nas , stymulacja mnie do IUI mimo braku plemnikow.. i tych 9 miesiecy zaluje.. bo ja co miesiac mialam nadzieje ze sie udalo..nie wiedzac ze nie mamy plemnikow..
    Szkoda tego czasu :( ale co ja pacze? 4 dni do wizyty??? super!!!

amelia04072006, Ania_84 lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cwalinka wrote:
    tez mnie wkurzaja te odprowadzane skladki ktore nic nie daja
    no, a jak chcesz sie leczyc to i tak za to placisz i na koncu i tak cie zleja :/

zus1znh.png

iv09krhm2hgmouw3.png

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokladnie tak

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amelia04072006 wrote:
    jakos nic sie nie dzieje - kolejny poniedzialek z testem pozytywnym :) moze beda dwa bo miki kupila negatywne testy :)
    czesc shimmer :)
    ja mam juz od jakiegos czasu problem z naczynkami i zylami :/. boje sie co bedzie w ciazy :/
    Powiem Ci, ze mi teraz naczynka nawet na dekolcie pękają :( ale w ciąży za bardzo nie podziałasz w tej kwestii no chyba, ze problem będzie duży :(

tb73roeqs1ggbdgp.png

Wysłany: 27 października 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Powiem Ci, ze mi teraz naczynka nawet na dekolcie pękają :( ale w ciąży za bardzo nie podziałasz w tej kwestii no chyba, ze problem będzie duży :(
    tak tez mysle, ale jesli bede widziala ze cos sie dzieje to bede uderzać do naczyniowca. zastanawiam sie czy nie zrobic sobie doplera zył.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 11:58

zus1znh.png

iv09krhm2hgmouw3.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dopler nie zaszkodzi, kolezanka w ciazy nosila rajtki uciskowe

• dotik Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oki, ja muszę wyjść z pierdołą, bo już na mnie z takim wyrzutem patrzy... i biorę się za sprzątanie, mam wolne to mogę nadrobić zaległości. buzia! będę potem <3

jestem w ciąży, urojonej i spożywczej.

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cwalinka wrote:
    dopler nie zaszkodzi, kolezanka w ciazy nosila rajtki uciskowe
    dlatego pewno zaczne nosic je od razu zeby nie dopuścić do nadmiernego rozpulchnienia zyl.
    musze poszukac :)

Cwalinka lubi tę wiadomość

zus1znh.png

iv09krhm2hgmouw3.png

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko sie nie przemecz, mialas odpoczywac

Wysłany: 27 października 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez pomykam. moje dziecie przyjdzie do domu i od drzwi sie drze ze chce obiad. musze dokonczyc :)
    bede pozniej :)

zus1znh.png

iv09krhm2hgmouw3.png

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Gigsa pisała o której bedą wyniki?

tb73roeqs1ggbdgp.png
‹‹ 2135 2136 2137 2138 2139 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ