Zdziska i Elbieta
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Sylwia87 wrote:Czemu prolaktyna nie podoba Ci się? Norma jest do 26
Nie są złe Twoje wyniki ale na pewno do poprawySylwia87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymik82 wrote:norma tsh też jest do 4,2 a wczoraj endo mi powiedział że dla starających się ma być 1 z przodu i mam zbijane mimo iż moje było 2,419. Prolaktyna dla staraczek powinna być 12 choć amelia mi pisała że do 15 powinna być.
Nie są złe Twoje wyniki ale na pewno do poprawy
Wiem, że tsh trzeba troche zbić. Muszę teraz znaleźć endo. -
nick nieaktualny
-
amelia04072006 wrote:i prolaktyna i tsh jest za wysokie i zastanawia mnie norma ft 4
-
Sylwia87 wrote:Czemu?
Różnie jest w zależności od norm labo ale ogólna zasada żeby zajść w ciążę jest taka:
tsh: max do 2
prolaktyna: max do 15
progesteron od 18 w górę -
mik82 wrote:norma tsh też jest do 4,2 a wczoraj endo mi powiedział że dla starających się ma być 1 z przodu i mam zbijane mimo iż moje było 2,419. Prolaktyna dla staraczek powinna być 12 choć amelia mi pisała że do 15 powinna być.
Nie są złe Twoje wyniki ale na pewno do poprawy
prolaktyna do 15 jest idealne
ft4 mam inne normy ale sprawdzilam i jest ok
miki a czemu progesteron - za wysoki ?
ja wiem ze powyzej 10 jest prawidlowa praca cialka zoltego ale nie ma gornej granicy. w cale sie nie zdziwie jak sie okaze ze sylwia jetst w ciazy
-
nick nieaktualnymik82 wrote:Kochanie temu że normy dla staraczek są inne a lab podaje normy dla całej populacji
Różnie jest w zależności od norm labo ale ogólna zasada żeby zajść w ciążę jest taka:
tsh: max do 2
prolaktyna: max do 15
progesteron od 18 w górę
Pytałam o tą norme ft4 wątpliwą -
amelia04072006 wrote:i prolaktyna i tsh jest za wysokie i zastanawia mnie norma ft 4
25staraczka25, amelia04072006 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyamelia04072006 wrote:tzn z tsh jest podobno tak ze jesli wole jest zdrowe i nie ma przeciwcial to wynik moze byc wyzszy ale w ciazy moze za bardzo przejsc w niedoczynnosc i gorzej jest go ustabilizowac
ja wiem ze powyzej 10 jest prawidlowa praca cialka zoltego ale nie ma gornej granicy. w cale sie nie zdziwie jak sie okaze ze sylwia jetst w ciazymik82 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyamelia04072006 wrote:tzn z tsh jest podobno tak ze jesli wole jest zdrowe i nie ma przeciwcial to wynik moze byc wyzszy ale w ciazy moze za bardzo przejsc w niedoczynnosc i gorzej jest go ustabilizowac
ja wiem ze powyzej 10 jest prawidlowa praca cialka zoltego ale nie ma gornej granicy. w cale sie nie zdziwie jak sie okaze ze sylwia jetst w ciazyCwalinka, mik82 lubią tę wiadomość
-
amelia04072006 wrote:tzn z tsh jest podobno tak ze jesli wole jest zdrowe i nie ma przeciwcial to wynik moze byc wyzszy ale w ciazy moze za bardzo przejsc w niedoczynnosc i gorzej jest go ustabilizowac
ja wiem ze powyzej 10 jest prawidlowa praca cialka zoltego ale nie ma gornej granicy. w cale sie nie zdziwie jak sie okaze ze sylwia jetst w ciazy -
ja wiem ze powyzej 10 jest prawidlowa praca cialka zoltego ale nie ma gornej granicy. w cale sie nie zdziwie jak sie okaze ze sylwia jetst w ciazy
Czyli prolaktyna jest ciutke za wysoka, ale w porównaniu do ostatniego mojego badania kilka lat temu, a miałam 56 to ta jest idealnaI tak jestem zadowolona
amelia04072006 lubi tę wiadomość
-
amelia04072006 wrote:tzn z tsh jest podobno tak ze jesli wole jest zdrowe i nie ma przeciwcial to wynik moze byc wyzszy ale w ciazy moze za bardzo przejsc w niedoczynnosc i gorzej jest go ustabilizowac
ja wiem ze powyzej 10 jest prawidlowa praca cialka zoltego ale nie ma gornej granicy. w cale sie nie zdziwie jak sie okaze ze sylwia jetst w ciazySylwia87, amelia04072006, 25staraczka25 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySylwia87 wrote:Czyli prolaktyna jest ciutke za wysoka, ale w porównaniu do ostatniego mojego badania kilka lat temu, a miałam 56 to ta jest idealna
I tak jestem zadowolona
mik82 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny