Zdziska i Elbieta
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNie dogonię, jak mi Bóg na niebie.
Na razie chciałabym się odnieść do sytuacji z Sylwią, bo kilku rzeczy nie rozumiem.
1. Czy lutka/dupkiem można sobie zrobić krzywdę? Porównywalną np. z braniem bez nadzoru CLO (albo orgametrilem, metforminą czy jak to tam się zwie), wywołaniem jajeczek szt 5 oraz straceniem tak mnogiej ciąży? Pytam, bo nie wiem. Wydawało mi się, że to leki tak delikatne, że niektórzy lekarze w ogóle nie wierzą w ich skuteczność.
2. Czy jest jakaś zasadnicza różnica między załatwianiem leków przez ciocię pracującą w szpitalu a przez znajomych (czy nieznajomych) z netu? To i to jest nielegalne (wydanie recepty/leku osobie nieuprawnionej), jedyna różnica (bez znaczenia wg mnie), że jeden proceder odbywa się po cichu, a drugi można prześledzić.
3. Istnieje przepis, że dzieci (osoby do 18rż) nie mogą przebywać poza domem bez opieki między 22.00-6.00. Przepis pomyślany po to, żeby rodzicom co w pijanym widzie nie panują nad 8mką swoich dzieci i robią właśnie 9te, można te dzieci odebrać i umieścić w normalnych domach (chyba, że się rodzice ockną i zaczną być rodzicami). Czy w związku z tym powinniśmy dzwonić na Policję za każdym razem, kiedy widzimy 16latkę biegnącą o 5.45 na autobus do szkoły? Tak się zastanawiam...Cwalinka, 25staraczka25, amelia04072006, Redhotka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymarnut wrote:Nie dogonię, jak mi Bóg na niebie.
Na razie chciałabym się odnieść do sytuacji z Sylwią, bo kilku rzeczy nie rozumiem.
1. Czy lutka/dupkiem można sobie zrobić krzywdę? Porównywalną np. z braniem bez nadzoru CLO (albo orgametrilem, metforminą czy jak to tam się zwie), wywołaniem jajeczek szt 5 oraz straceniem tak mnogiej ciąży? Pytam, bo nie wiem. Wydawało mi się, że to leki tak delikatne, że niektórzy lekarze w ogóle nie wierzą w ich skuteczność.
2. Czy jest jakaś zasadnicza różnica między załatwianiem leków przez ciocię pracującą w szpitalu a przez znajomych (czy nieznajomych) z netu? To i to jest nielegalne (wydanie recepty/leku osobie nieuprawnionej), jedyna różnica (bez znaczenia wg mnie), że jeden proceder odbywa się po cichu, a drugi można prześledzić.
3. Istnieje przepis, że dzieci (osoby do 18rż) nie mogą przebywać poza domem bez opieki między 22.00-6.00. Przepis pomyślany po to, żeby rodzicom co w pijanym widzie nie panują nad 8mką swoich dzieci i robią właśnie 9te, można te dzieci odebrać i umieścić w normalnych domach (chyba, że się rodzice ockną i zaczną być rodzicami). Czy w związku z tym powinniśmy dzwonić na Policję za każdym razem, kiedy widzimy 16latkę biegnącą o 5.45 na autobus do szkoły? Tak się zastanawiam... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
marnut wrote:Nie dogonię, jak mi Bóg na niebie.
3. Istnieje przepis, że dzieci (osoby do 18rż) nie mogą przebywać poza domem bez opieki między 22.00-6.00. Przepis pomyślany po to, żeby rodzicom co w pijanym widzie nie panują nad 8mką swoich dzieci i robią właśnie 9te, można te dzieci odebrać i umieścić w normalnych domach (chyba, że się rodzice ockną i zaczną być rodzicami). Czy w związku z tym powinniśmy dzwonić na Policję za każdym razem, kiedy widzimy 16latkę biegnącą o 5.45 na autobus do szkoły? Tak się zastanawiam...
jednak dla ludzi ktorzy kochaja sie nad zycie uwajacacy ze cokolwiek robia (nawet z krzywda dla innych) kazde postepowanie jest odpowiednie.
sylwia to przyklad kogos takiego- złej osobyCwalinka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny25staraczka25 wrote:Od której wynajmujemy mieszkanie no śmiechu warte bez zapowiedzi zdjęcia cipa robiła bo kolor pokoju zmieniliśmy
a walić ich w dupe
moga tak bez zapowidzci?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyamelia04072006 wrote:
ja kiedy tam jade to gebe otwieram z wrazenia
zajebiscie mowia
wracam do domu i szwargocze jak oniw ogóle co województwo to inaczej
ja np idę na pole nie na dwór i weź się kłóc