X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Zdziska i Elbieta
Odpowiedz

Zdziska i Elbieta

Oceń ten wątek:
  • Asha Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zoosiaa wrote:
    Nie.. pani ginekolog ktora mnie przyjela i badala najpierw napisala w mojej karcie luteina 2x i kwas foliowy a za chwile skreslila luteina i kazala tylko podawac kwas foliowy.. .. tak sprawdzalam progesteron razem jak robilam bete.. moja 1 beta wynosila 351,50 progesteron 18,15 kolejna bete robilam po 3 dnioavh i miala tylko 395,30 a na drui dzien robilam w szpitalu rano a o 21 trafilam do szpitala i moja beta juz wynosila 40,41 ale jak poszlam z oba tymi wynikami co robilam na wlasna reke to lekarz mowil ze wszystko jest ok ze mam sie nie martwic ze beta jeszcze urosnie.. :/

Ty lekarza musisz zmienic koniecznie, bo lute to ty napewno poeinnas miec :-/ a tarczyce ci sprawdzili?

Cwalinka, 25staraczka25 lubią tę wiadomość

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    Ty lekarza musisz zmienic koniecznie, bo lute to ty napewno poeinnas miec :-/ a tarczyce ci sprawdzili?
    o wlsanie TSH i anty tPO i anty TG mus sprawdzic

25staraczka25 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zoosiaa wrote:
    Nie.. pani ginekolog ktora mnie przyjela i badala najpierw napisala w mojej karcie luteina 2x i kwas foliowy a za chwile skreslila luteina i kazala tylko podawac kwas foliowy.. .. tak sprawdzalam progesteron razem jak robilam bete.. moja 1 beta wynosila 351,50 progesteron 18,15 kolejna bete robilam po 3 dnioavh i miala tylko 395,30 a na drui dzien robilam w szpitalu rano a o 21 trafilam do szpitala i moja beta juz wynosila 40,41 ale jak poszlam z oba tymi wynikami co robilam na wlasna reke to lekarz mowil ze wszystko jest ok ze mam sie nie martwic ze beta jeszcze urosnie.. :/
    nie rozumiem na jakich lekarzy trafiasz :/ a teraz tak poza beta i tym wszystkim ... powinnaś zrobić sobie badanie hormonów prolaktyna progesteron jeszcze raz itd. hormony tarczycy , musisz znaleźć dobrego lekarza poszukaj w internecie w swojej okolicy bo inaczej to za każdym razem bez wsparcia będzie się tak kończyć ... gdzieś problem jest :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cwalinka wrote:
    o wlsanie TSH i anty tPO i anty TG mus sprawdzic
    dokładnie

Cwalinka lubi tę wiadomość

• dotik Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    Ty widze madazasz dzisiaj zajebiscie hahahaha

zastępuję Amelię ;)

Cwalinka, 25staraczka25, Asha lubią tę wiadomość

jestem w ciąży, urojonej i spożywczej.

• zoosiaa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko zeby tak na prawde wyjsc na ta prostą to musialabym do Olsztyna chybajechac jakiegos dobrego lekarza szukac.. tarczycy nie mam tzn z nia jest wszystko ok.. a o tych badaniach anty PO i anty TG nie slyszalam nawet... to normalnie w laboratorium sie robi tak? jakie sa koszty takich badan ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dotik wrote:
    zastępuję Amelię ;)
    ty a moze Tic Tac za CIebie pisze i mu to idzie tak wolno bo pazurkami ciezko stukac w klawiature :D

dotik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zoosiaa wrote:
    tylko zeby tak na prawde wyjsc na ta prostą to musialabym do Olsztyna chybajechac jakiegos dobrego lekarza szukac.. tarczycy nie mam tzn z nia jest wszystko ok.. a o tych badaniach anty PO i anty TG nie slyszalam nawet... to normalnie w laboratorium sie robi tak? jakie sa koszty takich badan ?
    w każdym mogą być inne ceny :) ale musisz coś zrobić my Ci możemy doradzić ale bez zbędnych badań sama sobie nie pomożesz

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zoosiaa wrote:
    te badania sa powiazane z tarczyca,, anty TPO wskauzzje na hashoimoto sa to przeciwciala, czesto ta horoba jest odpowiedzialna za poronienia, mnie chyba samo anty TPO kosztowalo 60 zl, ale nie pamietam dokladnie, koniecznie sobie je zrob

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zoosiaa wrote:
    TSH w porzadku to znaczy jakie?

Asha, 25staraczka25 lubią tę wiadomość

• Asha Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zoosiaa wrote:

Jak znajdziesz dobrego lekarza to on ci to ogarnie wszystko

• Asha Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cwalinka wrote:
    TSH w porzadku to znaczy jakie?

Wlasnie...masz wyniki

• dotik Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zoosiaa wrote:
    staramy sie 4 lata ogolnie zadnych piguł anty nie biore i nigdy nie bralam.. i ogolnie zadnych zzabezpieczen.. 2 razy widzialam 2 krechy i tak szybko sie radosc skonczyla.. teraz donosilam do 9 tyg ..:/ i jak tylko zobaczylam róż na majtkach odrazu zebralam swojego i do szpitala pojechalismy nie czekalam ani chwili.. a tam i tak lezalam jak na wymarcie.. nikt do mnie nieprzychodzil tylko sie dowiedzialam ze jest zagrozenie poronieniem, ale zeby ratowac to nic zaintersowania z ich strony.. jeszcze na drugi dzien ordynator przyszedl i powiedzal " ciąża sobie poszła " i odszedl..
    Nie wiem kochane moze wy jakos pomozece co robic jak robic by stal sie ten cud i trwal az do konca..

uuu to szybko zaczeliscie się starać, 19 lat :O no ale w sumie nie ma na co czekać, biorąc pod uwagę ile to trwa... badania hormonalne robiłaś? tsh, progesteron, prolaktyna, lh, fsh. bo jak nie robiłaś, to naprawdę warto :)

• zoosiaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mialam jeszcze takie jedno badanie u pana doktora co prowadzi medycyne naturalna to powiedzial mi ze jestem zanieczysczona hehe.. tzn chodzi o toksyny w organizmie i ze przez to mój płód mógł obumierac przez to

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zoosiaa wrote:
    No mialam jeszcze takie jedno badanie u pana doktora co prowadzi medycyne naturalna to powiedzial mi ze jestem zanieczysczona hehe.. tzn chodzi o toksyny w organizmie i ze przez to mój płód mógł obumierac przez to
    takich znachorow to Ty unikaj

Cwalinka, Asha, dotik lubią tę wiadomość

• dotik Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    25staraczka25 wrote:
    gdzie Ty się chowasz babo ?? :D

nadrabiam kurna!

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dotik wrote:
    nadrabiam kurna!
    ileż można :D :D

Cwalinka, dotik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    za nim nadrobisz znow będziesz musiała nadrabiać :D w Syzyfa się bawisz :P

Cwalinka, Asha, Redhotka lubią tę wiadomość

• Asha Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zoosiaa wrote:

Zamiast jemu kase dawac idz do gina normalnego

25staraczka25, Cwalinka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co ide sobie zrobić tą kawę jednak bo nie wytrzymie :D

Asha lubi tę wiadomość

‹‹ 3117 3118 3119 3120 3121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ