X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Zdziska i Elbieta
Odpowiedz

Zdziska i Elbieta

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na zdrowie

Asha lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Maniek i super ze jest kropka :D
    kiedy kolejna wizyta?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie bratowa podala mi maly pakiecik
    mam tam dupka
    testy owu i test ciazowy oraz Clostibegyt

dupka sie bierze w drugiej fazie czy jak bo ja nie wiem a moze warto wykorzystac?

marnut lubi tę wiadomość

• Asha Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cwalinka wrote:
    wlasnie bratowa podala mi maly pakiecik
    mam tam dupka
    testy owu i test ciazowy oraz Clostibegyt

dupka sie bierze w drugiej fazie czy jak bo ja nie wiem a moze warto wykorzystac?

Tak jak lute sie bierze

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha - bardzo smutne i przykre to co piszesz :(. Jesteście nie dość że w gorszej sytuacji niż większość par, bo kłopoty są i to z obu stron - to jeszcze zostawieni bez rzetelnej pomocy lekarskiej. Włos mi się zjeżył, jak doczytałam, że ta "konsultacja u specjalisty" przed IVF jest rozmową z pielęgniarką :(.
    Jakbyś była innego rodzaju osobą, to proponowałabym rozważenie surogatki (nie musiałabyś się obawiać ataków w wyniku skoku hormonów i odstawienia leków), ale widzę że dla Ciebie ciąża i sam akt zapłodnienia jest równie ważny jak samo posiadanie dziecka. I tu niestety nie ma żadnej rady :(. Mam jednak nadzieję, że los uszykuje Wam jakąś niespodziankę - może nawet wtedy, kiedy pogodzicie się z tym, że niespodzianki nie będzie. Oby, bo widzę, że bardzo Wam zależy.

Cwalinka - wykąpać się to nie wszystko. Rajtki, Kochana, rajtki! I kiecka ;).

25staraczka25, Cwalinka lubią tę wiadomość

• Asha Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Asha - bardzo smutne i przykre to co piszesz :(. Jesteście nie dość że w gorszej sytuacji niż większość par, bo kłopoty są i to z obu stron - to jeszcze zostawieni bez rzetelnej pomocy lekarskiej. Włos mi się zjeżył, jak doczytałam, że ta "konsultacja u specjalisty" przed IVF jest rozmową z pielęgniarką :(.
    Jakbyś była innego rodzaju osobą, to proponowałabym rozważenie surogatki (nie musiałabyś się obawiać ataków w wyniku skoku hormonów i odstawienia leków), ale widzę że dla Ciebie ciąża i sam akt zapłodnienia jest równie ważny jak samo posiadanie dziecka. I tu niestety nie ma żadnej rady :(. Mam jednak nadzieję, że los uszykuje Wam jakąś niespodziankę - może nawet wtedy, kiedy pogodzicie się z tym, że niespodzianki nie będzie. Oby, bo widzę, że bardzo Wam zależy.

Cwalinka - wykąpać się to nie wszystko. Rajtki, Kochana, rajtki! I kiecka ;).

To noe jest zwykla pielegniarka alle pielegniarka specjalizujaca sie wepilepsji one zazwyczaj wiecej wiedza niz neurolog, ale i tak mi wiecej nie powie niz ja juz wiem :-/

Nie tyle ze akt zaplodnienia ale ciaza jest dla mnie wazna :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 19:36

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cwalinka wrote:
    A Maniek i super ze jest kropka :D
    kiedy kolejna wizyta?

16.12, w moje urodziny :). A 17.12 chce mnie gość położyć do szpitala na kilka godzin, żeby wszystkie badania podstawowe przeprowadzić i żebym nie musiała za nie płacić. Miły gość.

Asha, Cwalinka, Redhotka lubią tę wiadomość

• Asha Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    16.12, w moje urodziny :). A 17.12 chce mnie gość położyć do szpitala na kilka godzin, żeby wszystkie badania podstawowe przeprowadzić i żebym nie musiała za nie płacić. Miły gość.

To juz za dwa tygodnie :-D

25staraczka25, marnut, Cwalinka lubią tę wiadomość

• Asha Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka :-D

25staraczka25 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem :-)
    Też otworzyłam browarka :-D to zdrowie Asha ;-)
    Dziękuję za Wasze słowa . Rozważamy opcje pojechania do polski w styczniu . Ogólnie chciałam jechać zobaczyć się z rodziną to przy okazji bym zrobiła jakąś konsultacje . Wyniki mogę wziąć stąd :-)

Asha, marnut, Cwalinka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Dobrze znaczy że dba o pacjentke :-P

marnut, Cwalinka lubią tę wiadomość

• Asha Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    25staraczka25 wrote:
    Jestem :-)
    Też otworzyłam browarka :-D to zdrowie Asha ;-)
    Dziękuję za Wasze słowa . Rozważamy opcje pojechania do polski w styczniu . Ogólnie chciałam jechać zobaczyć się z rodziną to przy okazji bym zrobiła jakąś konsultacje . Wyniki mogę wziąć stąd :-)

O to to to :-D

A skad jestes w pl...? I wogole jak masz na imie bo zapomnialam :-/

Cwalinka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam Asiu?? ;-)
    Cwalinka znowu się przetrenowałaś :-P będziesz płakać :-P

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    O to to to :-D

A skad jestes w pl...? I wogole jak masz na imie bo zapomnialam :-/
    Kraków i Zuzanna z tej strony ;-)

• Asha Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    25staraczka25 wrote:
    Jak tam Asiu?? ;-)
    Cwalinka znowu się przetrenowałaś :-P będziesz płakać :-P

Ja popijam piwko :-D i na ciebie czekam :-P

25staraczka25, Cwalinka lubią tę wiadomość

• Asha Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    25staraczka25 wrote:
    Kraków i Zuzanna z tej strony ;-)

A to ja z lubelskiego :-D

25staraczka25 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    To noe jest zwykla pielegniarka alle pielegniarka specjalizujaca sie wepilepsji one zazwyczaj wiecej wiedza niz neurolog, ale i tak mi wiecej nie powie niz ja juz wiem :-/

Nie tyle ze akt zaplodnienia ale ciaza jest dla mnie wazna :-/

Sorki, tak mi utkwiło w pamięci, jak pisałaś, że pierwszą ciążę przechodziłaś sama i teraz jakby M miało nie być przy Tobie przy zabiegach, to tak nie chcesz.

W Twoim przypadku ciąża to naprawdę duże wyzwanie. I fizyczne i psychiczne. Mam nadzieję, że rozmowa z tą pielęgniarką jednak tchnie w Ciebie jakieś nowe nadzieje, może wniesie inne spojrzenie. Ale swoje obawy i tak będziesz musiała pokonać sama. Życzę, żeby Ci się udało! W końcu ciąża ciąży nierówna, być może i Ty będziesz inaczej reagowała na hormony. Niestety gwarancji nikt nie da :(.

Asha, 25staraczka25, Cwalinka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    A to ja z lubelskiego :-D
    Kawałek :-P

• Asha Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Sorki, tak mi utkwiło w pamięci, jak pisałaś, że pierwszą ciążę przechodziłaś sama i teraz jakby M miało nie być przy Tobie przy zabiegach, to tak nie chcesz.

W Twoim przypadku ciąża to naprawdę duże wyzwanie. I fizyczne i psychiczne. Mam nadzieję, że rozmowa z tą pielęgniarką jednak tchnie w Ciebie jakieś nowe nadzieje, może wniesie inne spojrzenie. Ale swoje obawy i tak będziesz musiała pokonać sama. Życzę, żeby Ci się udało! W końcu ciąża ciąży nierówna, być może i Ty będziesz inaczej reagowała na hormony. Niestety gwarancji nikt nie da :(.

No nie da wlasnie, wszystko jedno z kim bym nie rozmawiala...a moj stary rozumie przez co przeszlam w duzym stopniu bo raz ze mu tlumaczylam na 300 sposobow a dwa ze go na terapie ze soba zaciagnelam wiec wie czego sie boje i tez wie co jego czekac moze jak cos pojdzie nie tak :-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    25staraczka25 wrote:
    Dobrze znaczy że dba o pacjentke :-P
    Taaa...raczej o swoją kasę :D, toż wizyty płatne ;)!
    Ale przed Świętami chce zobaczyć, czy serce bije czy...będę musiała iść do szpitala na dłużej :/.
    Oboje jesteśmy dobrej myśli, ale tak w razie "w", to wolałabym tak Świąt nie spędzać :(.

‹‹ 3421 3422 3423 3424 3425 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ