X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Zdziska i Elbieta
Odpowiedz

Zdziska i Elbieta

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na zdrowie

Asha lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Maniek i super ze jest kropka :D
    kiedy kolejna wizyta?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie bratowa podala mi maly pakiecik
    mam tam dupka
    testy owu i test ciazowy oraz Clostibegyt

dupka sie bierze w drugiej fazie czy jak bo ja nie wiem a moze warto wykorzystac?

marnut lubi tę wiadomość

• Asha Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cwalinka wrote:
    wlasnie bratowa podala mi maly pakiecik
    mam tam dupka
    testy owu i test ciazowy oraz Clostibegyt

dupka sie bierze w drugiej fazie czy jak bo ja nie wiem a moze warto wykorzystac?

Tak jak lute sie bierze

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha - bardzo smutne i przykre to co piszesz :(. Jesteście nie dość że w gorszej sytuacji niż większość par, bo kłopoty są i to z obu stron - to jeszcze zostawieni bez rzetelnej pomocy lekarskiej. Włos mi się zjeżył, jak doczytałam, że ta "konsultacja u specjalisty" przed IVF jest rozmową z pielęgniarką :(.
    Jakbyś była innego rodzaju osobą, to proponowałabym rozważenie surogatki (nie musiałabyś się obawiać ataków w wyniku skoku hormonów i odstawienia leków), ale widzę że dla Ciebie ciąża i sam akt zapłodnienia jest równie ważny jak samo posiadanie dziecka. I tu niestety nie ma żadnej rady :(. Mam jednak nadzieję, że los uszykuje Wam jakąś niespodziankę - może nawet wtedy, kiedy pogodzicie się z tym, że niespodzianki nie będzie. Oby, bo widzę, że bardzo Wam zależy.

Cwalinka - wykąpać się to nie wszystko. Rajtki, Kochana, rajtki! I kiecka ;).

25staraczka25, Cwalinka lubią tę wiadomość

• Asha Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Asha - bardzo smutne i przykre to co piszesz :(. Jesteście nie dość że w gorszej sytuacji niż większość par, bo kłopoty są i to z obu stron - to jeszcze zostawieni bez rzetelnej pomocy lekarskiej. Włos mi się zjeżył, jak doczytałam, że ta "konsultacja u specjalisty" przed IVF jest rozmową z pielęgniarką :(.
    Jakbyś była innego rodzaju osobą, to proponowałabym rozważenie surogatki (nie musiałabyś się obawiać ataków w wyniku skoku hormonów i odstawienia leków), ale widzę że dla Ciebie ciąża i sam akt zapłodnienia jest równie ważny jak samo posiadanie dziecka. I tu niestety nie ma żadnej rady :(. Mam jednak nadzieję, że los uszykuje Wam jakąś niespodziankę - może nawet wtedy, kiedy pogodzicie się z tym, że niespodzianki nie będzie. Oby, bo widzę, że bardzo Wam zależy.

Cwalinka - wykąpać się to nie wszystko. Rajtki, Kochana, rajtki! I kiecka ;).

To noe jest zwykla pielegniarka alle pielegniarka specjalizujaca sie wepilepsji one zazwyczaj wiecej wiedza niz neurolog, ale i tak mi wiecej nie powie niz ja juz wiem :-/

Nie tyle ze akt zaplodnienia ale ciaza jest dla mnie wazna :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 19:36

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cwalinka wrote:
    A Maniek i super ze jest kropka :D
    kiedy kolejna wizyta?

16.12, w moje urodziny :). A 17.12 chce mnie gość położyć do szpitala na kilka godzin, żeby wszystkie badania podstawowe przeprowadzić i żebym nie musiała za nie płacić. Miły gość.

Asha, Cwalinka, Redhotka lubią tę wiadomość

• Asha Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    16.12, w moje urodziny :). A 17.12 chce mnie gość położyć do szpitala na kilka godzin, żeby wszystkie badania podstawowe przeprowadzić i żebym nie musiała za nie płacić. Miły gość.

To juz za dwa tygodnie :-D

25staraczka25, marnut, Cwalinka lubią tę wiadomość

• Asha Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka :-D

25staraczka25 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem :-)
    Też otworzyłam browarka :-D to zdrowie Asha ;-)
    Dziękuję za Wasze słowa . Rozważamy opcje pojechania do polski w styczniu . Ogólnie chciałam jechać zobaczyć się z rodziną to przy okazji bym zrobiła jakąś konsultacje . Wyniki mogę wziąć stąd :-)

Asha, marnut, Cwalinka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Dobrze znaczy że dba o pacjentke :-P

marnut, Cwalinka lubią tę wiadomość

• Asha Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    25staraczka25 wrote:
    Jestem :-)
    Też otworzyłam browarka :-D to zdrowie Asha ;-)
    Dziękuję za Wasze słowa . Rozważamy opcje pojechania do polski w styczniu . Ogólnie chciałam jechać zobaczyć się z rodziną to przy okazji bym zrobiła jakąś konsultacje . Wyniki mogę wziąć stąd :-)

O to to to :-D

A skad jestes w pl...? I wogole jak masz na imie bo zapomnialam :-/

Cwalinka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam Asiu?? ;-)
    Cwalinka znowu się przetrenowałaś :-P będziesz płakać :-P

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    O to to to :-D

A skad jestes w pl...? I wogole jak masz na imie bo zapomnialam :-/
    Kraków i Zuzanna z tej strony ;-)

• Asha Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    25staraczka25 wrote:
    Jak tam Asiu?? ;-)
    Cwalinka znowu się przetrenowałaś :-P będziesz płakać :-P

Ja popijam piwko :-D i na ciebie czekam :-P

25staraczka25, Cwalinka lubią tę wiadomość

• Asha Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    25staraczka25 wrote:
    Kraków i Zuzanna z tej strony ;-)

A to ja z lubelskiego :-D

25staraczka25 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    To noe jest zwykla pielegniarka alle pielegniarka specjalizujaca sie wepilepsji one zazwyczaj wiecej wiedza niz neurolog, ale i tak mi wiecej nie powie niz ja juz wiem :-/

Nie tyle ze akt zaplodnienia ale ciaza jest dla mnie wazna :-/

Sorki, tak mi utkwiło w pamięci, jak pisałaś, że pierwszą ciążę przechodziłaś sama i teraz jakby M miało nie być przy Tobie przy zabiegach, to tak nie chcesz.

W Twoim przypadku ciąża to naprawdę duże wyzwanie. I fizyczne i psychiczne. Mam nadzieję, że rozmowa z tą pielęgniarką jednak tchnie w Ciebie jakieś nowe nadzieje, może wniesie inne spojrzenie. Ale swoje obawy i tak będziesz musiała pokonać sama. Życzę, żeby Ci się udało! W końcu ciąża ciąży nierówna, być może i Ty będziesz inaczej reagowała na hormony. Niestety gwarancji nikt nie da :(.

Asha, 25staraczka25, Cwalinka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    A to ja z lubelskiego :-D
    Kawałek :-P

• Asha Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Sorki, tak mi utkwiło w pamięci, jak pisałaś, że pierwszą ciążę przechodziłaś sama i teraz jakby M miało nie być przy Tobie przy zabiegach, to tak nie chcesz.

W Twoim przypadku ciąża to naprawdę duże wyzwanie. I fizyczne i psychiczne. Mam nadzieję, że rozmowa z tą pielęgniarką jednak tchnie w Ciebie jakieś nowe nadzieje, może wniesie inne spojrzenie. Ale swoje obawy i tak będziesz musiała pokonać sama. Życzę, żeby Ci się udało! W końcu ciąża ciąży nierówna, być może i Ty będziesz inaczej reagowała na hormony. Niestety gwarancji nikt nie da :(.

No nie da wlasnie, wszystko jedno z kim bym nie rozmawiala...a moj stary rozumie przez co przeszlam w duzym stopniu bo raz ze mu tlumaczylam na 300 sposobow a dwa ze go na terapie ze soba zaciagnelam wiec wie czego sie boje i tez wie co jego czekac moze jak cos pojdzie nie tak :-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    25staraczka25 wrote:
    Dobrze znaczy że dba o pacjentke :-P
    Taaa...raczej o swoją kasę :D, toż wizyty płatne ;)!
    Ale przed Świętami chce zobaczyć, czy serce bije czy...będę musiała iść do szpitala na dłużej :/.
    Oboje jesteśmy dobrej myśli, ale tak w razie "w", to wolałabym tak Świąt nie spędzać :(.

‹‹ 3421 3422 3423 3424 3425 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ