Zdziska i Elbieta
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Redhotka wrote:Asha, jak tam walka z cukrzycą ciążową? Dajesz radę?
Oj powiem ci ze juz. Nie mam sily walczyc im wiecej walczetym gorsze. Skutki tej walki jutro mamwizyte i prochy mi dadza pewnie bo mi wywala ten cukier....juz prawie nic nie jem....boje sie cokolwiek do gebewlozyc...tak sie mowi...zeto kurwa tylko dieta i luzik....nikomu nie zycze....ani chleba ani ani oku normalnego obiadu, miesa zadnego ciasta w sesie pizza czy cokolwiek...parowko tylko i warzywa...rzygac mi sie chce na sama mysl o jedzeniu czegokolwiek a i tak to gowno daje....mam juz dosc....i nie to ze tylko 5 tygodni zostalo...tylko az 5 bo to nastepne 35 dni jedzenia tego samego go wna co przez ostatn miesiac...naprawde nie zycze nikomu...bo nie mozna jesc nic na co ma sie ochote...nic....jest tragedia i tyle....
Ale gdyby ktos pytal to ciaza to najpiekniejszy stan i blogoslawiony czy cos takiego....nie zauwazylam ....moze komus innnemu sie trafi...oby
Pomijajac fakt ze wszyscy wiedza co dla ciebie najllepsze i wogole i wogole nie sluchaja czego tak naprawde ty chcesz...tak na marginesie ksiazke wydam po porodzie chyba z tych przemyslen wszystkich
W kazdym razie ....pewnie nie powinnam narzekac bo w ciazy jestem....szczerze mowiac sram na to ....mowie wam jak sie czuje i tyle....a czuje sie tak beznadziejnie ze juz malo brakowalo a zaczelabym rzucac tym co mam pod reka...to ze sie ciesze ze mam malego pod sercem nie umniejsza faktu ze nie zostalo ze mnie nic z kobiety ktora kiedys bylam i nienawidze tego coraz bardziej i ludzi dookola ktorzy mi pierdola za kazdym razem ze musze wytrzymac bo juz niedaleko....a kazdy dzien jest jak tydzien i wszystko mnie boli od miesiecy.....
Chyba nadrobilam brak postow i mozliwe ze ktos to usunie zanim wogole ktos to przeczyta hahahahha.....caluje kochane to moje uczucia....i absolutnie nie pisze tu o innych mamach, przyszlych mamach itd...to jest moje to co tu jest...Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 19:52
Ania_84, Redhotka lubią tę wiadomość
-
hej kochane
Asha witam w klubie ja ostatno tez malo co jjem diate nawe warzy nie moge typu pomidor, ogorek , owocow wszystko gotowane
trzymam kciuki za jutro
odebralam dzis wyniki histopatu na poczatku sie przerazilam i juz przychodzily mi do glowy rozne schizy bo jest napisane
Endometrium z cechami nieregularnej proliferacji juz se naczytalam ze to namnazanie komorek i ktore moga byc nowotworowe
kolezanka weterynarz miwytłumaczyla ze to normalny opois dla I fazy cyklu bo endometrium narasta takze wsio ok jutro wizyta
z gorszych info Pis juz zapowiadzial ze refundacji niebedzie bedzie tylko do czerwcaWiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 20:03
Redhotka, mik82 lubią tę wiadomość
-
hejka widze ze cisza tu jak makiem zasial hm...ja jak wchodze tak jak i wy niepisze nic bo nikt nic niepisal..redka jak sie czujesz??? jakies objawy?? kiedy wizyta u ginka?? asha wspolczuje zlego samopoczucia i tej diety mikus co u ciebie?? izus a u ciebie??? ania trzymam kciuki za wizyte &&&&&&&&&&&&&& jesli o kims zapomnialam to przepraszam milego dnia zycze pa
Ania_84, Redhotka lubią tę wiadomość
-
Hej laski!
Rybuś u mnie nic specjalnego...dużo gówna za przeproszeniem i szkoda o tym pisać.
Asia przytulam z całego serducha Mam nadzieję, że jakoś doczłapiesz do końca bez deprechy... Trzymaj się jakoś Kochana
Ania ja sama mam mieszane uczucia co do refundacji in vitro dla wszystkich, ale też w drugą stronę szkoda że teraz nie będzie dla nikogo i przykro mi bardzo, że Ciebie akurat ten temat dotyka choć mam ogromną nadzieję i życzę Ci żebyś nie potrzebowała IV, żeby Ci IUI wystarczyła.
Ja Was przepraszam, że mnie tu praktycznie nie ma, ale bez tego portalu mi po prostu lepiej w życiu choć cały czas o Was pamiętam Jak coś to jestem na fb na priv. BuziakiAnia_84, Redhotka lubią tę wiadomość
-
Hejkochane
Rybcia co tam u Ciebie ??
Mikuś wiesz że mi ostatnio też lepiej było jak ograniczyłam OVU wiecej czasu z mezusiem spedzamy moge się bardziej skoncentrowac ..tak ogólnie
co do refundacji .. no cóż musza skas kase wytrzasnac na swoje "obietnice" ja zawsze bede stala po stronie refundacji..z prostej przyczyny widze ile bezplemnikowców dzieki refundacji ma swoje biologicznie dzieci.. i dla mnie to cud ..normalnie by tej szansy nie mieli 9,5 tys biopsja ( ktora ni ejest refundowana ) ale pozniej juz IVF maja refundowane jak znajda plemniki .. prywatnie niestety 90% z nich by nie podołałą finansowo bo 9,5 + min 15 tys plus wizyty, badania leki ..
wiem ze nie ma finansowania takiego dobrego na diagnostyke i tu jest ból.. bo powinno byc tak.. ze najpierw finansuja diagnostyke , a pózniej jesli wszytskie mozliwosci sa wyczerpane IVF .. ale to moje zdanie
dlatgeo my do IUI bedziemy podchodzic max 3 razy .. jesli sie nie uda myslimy nad komercyjnym IVF .ale wtedy bedziemy musieli z rok odkłądac
bo za samo nasienie bedziemy musieli zaplacic 3 tys plus 15 za IVFRedhotka, mik82 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAsha, spoko, chcesz narzekać, to narzekaj - wolna wola. Współczuję całej sytuacji i podobnie jak dziewczyny po prostu trzymam kciuki za Was, bez "dobrych" rad cioci kloci.
Ania a Wy podchodzicie w końcu w tym miesiącu do IUI?
Rybka - mnie rzyganie wywraca na drugą stronę... Oczywiście potwierdzam co mówi Asha - słyszę ewentualnie "przynajmniej wiesz, że jesteś w ciąży". No wiem, więc staram się też nie narzekać, tylko zaciskam zęby, a raczej "rozluźniam paszczę" i liczę na to, że niedługo rzygać przestanę... USG mam 15 grudnia, a wizytę u lekarza tydzień później.
Na razie spływają mi wyniki badań krwi i do tej pory jest wsjo ok.
Mikuś... Jeśli masz potrzebę wygadania się, to pisz na priv (np. na fejsie). Wysłucham i nie będę zrzędzić.
Dotik jak tam u Was? No i Rybka - napisz co tak naprawdę u Ciebie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 12:39
mik82 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnia_84 wrote:dlatgeo my do IUI bedziemy podchodzic max 3 razy .. jesli sie nie uda myslimy nad komercyjnym IVF .ale wtedy bedziemy musieli z rok odkłądac
bo za samo nasienie bedziemy musieli zaplacic 3 tys plus 15 za IVF -
Redhotka wrote:A nie udałoby Wam się jeszcze załapać do połowy roku na refundowane? Oczywiście po tych ewentualnych 3 IUI?
jak sie uda wszusyko zgrac to IUI mozliwe ze bedzie 21-23 grudzienRedhotka, mik82 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnia_84 wrote:kochanie z dawcą to nie przejdzie watpie zeby kwalifikowali pary bez gamet wiem ustawa sie zmieniła ..ale pewnie beda kwalifikowac tak samo dzis mam wizyte to sie dopytam ..
jak sie uda wszusyko zgrac to IUI mozliwe ze bedzie 21-23 grudzien -
Redziu mam nadzieje ze max do konca 1 trymestru beda cie meczyc a pozniej juz bedzie ten lepszy trymestr
Redhotka lubi tę wiadomość