X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Zdziska i Elbieta
Odpowiedz

Zdziska i Elbieta

Oceń ten wątek:
  • mik82 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Hejkochane :)

Rybcia co tam u Ciebie ?? :)

Mikuś wiesz że mi ostatnio też lepiej było jak ograniczyłam OVU :P wiecej czasu z mezusiem spedzamy :) moge się bardziej skoncentrowac ..tak ogólnie :)

co do refundacji .. no cóż musza skas kase wytrzasnac na swoje "obietnice" ja zawsze bede stala po stronie refundacji..z prostej przyczyny widze ile bezplemnikowców dzieki refundacji ma swoje biologicznie dzieci.. i dla mnie to cud ..normalnie by tej szansy nie mieli 9,5 tys biopsja ( ktora ni ejest refundowana ) ale pozniej juz IVF maja refundowane jak znajda plemniki .. prywatnie niestety 90% z nich by nie podołałą finansowo bo 9,5 + min 15 tys plus wizyty, badania leki ..
    wiem ze nie ma finansowania takiego dobrego na diagnostyke i tu jest ból.. bo powinno byc tak.. ze najpierw finansuja diagnostyke , a pózniej jesli wszytskie mozliwosci sa wyczerpane IVF .. ale to moje zdanie ;)

dlatgeo my do IUI bedziemy podchodzic max 3 razy .. jesli sie nie uda myslimy nad komercyjnym IVF .ale wtedy bedziemy musieli z rok odkłądac :(
    bo za samo nasienie bedziemy musieli zaplacic 3 tys plus 15 za IVF :/
    Właśnie dlatego Aniu napisałam o tym że mam mieszane uczucia co do refundacji in vitro DLA WSZYSTKICH. Bezplemnikowcy to raczej jeden z cięższych przypadków i tutaj akurat wątpliwości co do refundacji nie mam :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 13:52

wrzesień 2008 - Mikołaj <3
    Starania od 12.2012
    maj 2014 - córeczka 16 tc [*]
    maj 2015 - cb
    grudzień 2016 - cb
    201709292743.png
  • mik82 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Redhotka wrote:
    Mikuś... <3 Jeśli masz potrzebę wygadania się, to pisz na priv (np. na fejsie). Wysłucham i nie będę zrzędzić. <3

Do
    Dzięki Kochana <3 Póki co takich potrzeb nie mam i nawet nie koniecznie chce mi się gadać ale będę pamiętała jak mnie najdzie ;-)

Redhotka, rybka lubią tę wiadomość

Starania od 12.2012
    maj 2015 - cb
    grudzień 2016 - cb
    201709292743.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz po wszystko ok, dawca podpisak zgode wiec spokojjie, najprawdopodobniej pokiculkalo sie cos i to krwawienie bylo @ bo teraz jestem w czasie owulacji bawet jest pechetzyk ;-) pobrala mi posiew kupr badan jak dostanę @ zrobić usg czy nie ms torbieli i brac od 3-7 lamette w 11 dc wizyta i okreslenie terminu iui ;-)
    Wtope zaliczylam bo nie zaplacilam za posiew :-) ale zarzwonilam i moge przekewem :-)
    teraz tylko musze zrobic szybko wymaz z kanału szyjki na chlamydie i ta insuline :)

bo resztae to moge nawet kilka dni przed IUI :)
    noo tylko zobaczymy kiedy przyjdie @ ..bo endometrium miałąm 13 mm , pecherzyk 16 mm na lewym jajniku :)
    bo skoro owulki nie było ...to teoretycznie 2-3 dni i owulka plus 14 dni :/ to 11 dc przypadał by na 27 grudnia :P wiec na ostatnia chwile przed sylwkiem by była iui

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, super wieści! <3 Nie ważne czy na Mikołaja, czy nie - ważne, że pierwsze podejście jest tuż, tuż! ;)

rybka, Ania_84 lubią tę wiadomość

• rybka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka :-) pytacie co u mnie a wiec szczerze to ??? moze byc...bywalo lepiej...spowodowane jest to tym ze jak pisalam wczesniej jestem juz bezrobotna :-( doluja dwa fakty to ze niemam wlasnych many many(czytaj kaski) dwa mialam super ekipe i brakuje mi tych dziewczyn :-( praca bywala ciezka ale bylo super towarzystwo super smiechy i wyglupy..fajnie bylo wstac po nocce wypic z nimi kawe itp.niby niemieszkamy od siebie daleko i przy dobrych wiatrach mozemy sie spotykac ale to niebylo by juz to :-\ pozatym,wzielam sie znowu za siebie :-) jestem na diecie od poniedzialku,minus 1,5 kilo :-D tu rybka jest z siebie dumna :-) co do staran to olalam je na maksa w tym cyklu poniewaz chce miec swieta i przygotowania do nich w spokoju nieobserwuje sie niemierze i serduszkuje kiedy sie chce....luz w du...i h... :-D aniu trzymam mocno kciuki za ciebie aby sie udalo za pierwszym podejsciem :-) &&&&&&&&&&&&&&& mikus ja chyba ciebie niemam na fb :-( ale napisze ci zaraz priv i sobie mnie znajdz :-) rozumie cie ze niechcesz zagladac tu za czesto itp.ja tez bywam tu rzadko a jak bywam to podejrze wykresy znajoomych i uciekam <3 tule slonce <3 asha <3 <3 redka zycze by wymioty i mdlosci juz odpuscily :-) &&&&&&&&&&& izus <3 amelka <3 pa pa kochane spadam prasowac i ogarniac dom <3 :-)

Ania_84, Redhotka lubią tę wiadomość

• rybka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze na chile ja wie moze ktos cos co slychac u doticzka???? 8-)

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Redhotka wrote:
    Ania, super wieści! <3 Nie ważne czy na Mikołaja, czy nie - ważne, że pierwsze podejście jest tuż, tuż! ;)
    heheh ne no nie chozi o date tylko mam nadzieje ze nie wypadni mi np w swieta IUI albo w sylwka :D

Rybciu mamnadzieje ze znajdziesz szybko prace i sie odbijecie :) wiem jak jest trudno jak kasy brak :(

Dotik co tam u Was ??

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • rybka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    heheh ne no nie chozi o date tylko mam nadzieje ze nie wypadni mi np w swieta IUI albo w sylwka :D

Rybciu mamnadzieje ze znajdziesz szybko prace i sie odbijecie :) wiem jak jest trudno jak kasy brak :(

Dotik co tam u Was ??
    kochana ja mam prace tylko od kwietnia to teraz te cztery miesiace jestem bezrobotna :-\ dobra spadam bo zatrzymal mnie fb i informacje o tej dziewczynie zaginionej w poznaniu ewie tylman(pochodzi z moich okolic)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka wrote:
    pozatym,wzielam sie znowu za siebie :-) jestem na diecie od poniedzialku,minus 1,5 kilo :-D tu rybka jest z siebie dumna :-)
    To trochę szybko... Jasne każdy spadek wagi cieszy, ale dbaj o siebie!

rybka lubi tę wiadomość

• dotik Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki!!! przepraszam że się nie odzywam ale jakoś mnie praca pochłonęła no i w ogóle... starania odpuscilam, nie mam na to chwilowo mocy, zapominam żeby się do gina zapisać... już mi chyba wszystko jedno - może z nowym rokiem znajdą się nowe siły.
    jedynie z pracy jestem zadowolona :)

pamiętam o Was, trzymam kciuki, współczuję no i wiecie ;)

rybka, Redhotka lubią tę wiadomość

jestem w ciąży, urojonej i spożywczej.

• rybka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    redka kochana dbam o siebie spoko :-) od soboty przygotowywalam sie do diety,w poniedzialek dieta zaczeta jem duzo mniej nie objadam sie jem duzo warzyw owocow pije litry wody nie jem ziemniakow i makaronow chleb tez znikomy jest nie podjadam zero slodyczy,zamiast cukru do kawy slodzik....fajnie ze sie martwisz...<3 ale spoko jak bym sie zle czula itp.koncze z dieta wiem ze zdrowie najwazniejsze a chce troszke zgubic :-) wiec spoko :-) dotiku kochana prosze odzywaj sie czesciej :-) asha pisz co tam u ciebie?? amelcia <3 mikus <3 izus napisz pare slow :-) pa pa kochane zycze milego dnia :-)

Redhotka lubi tę wiadomość

• dotik Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka kibicuję!!!!!! też się muszę za siebie wziąć. mam już multisporta to teraz wypadałoby z niego korzystać ;)

zapisałam się do gienka na 7 stycznia :)

Redhotka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dotik wrote:
    rybka kibicuję!!!!!! też się muszę za siebie wziąć. mam już multisporta to teraz wypadałoby z niego korzystać ;)

zapisałam się do gienka na 7 stycznia :)
    A jak tam praca, prócz tego że pochłania Cię do reszty? :)

dotik lubi tę wiadomość

• dotik Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Redhotka wrote:
    A jak tam praca, prócz tego że pochłania Cię do reszty? :)

jestem naprawdę zadowolona, przede wszystkim fajna atmosfera, młodzi ludzie, niezłe benefity/socjal plus spore opcje rozwoju ;) tylko siedzę po godzinach niestety.
    ale teraz na szczęście siedzę w wannie!
    buziakersy :*

Redhotka, mik82, Asha lubią tę wiadomość

• Asha Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam laseczki....

Jako ze zadko zagladamy tutaj....a ja jestem na wylocie praktycznie i nie wiadomo kiedy sie moge znalezc w szpitalu juz teraz :-P....chcialam wam zyczyc wesolych Swiat i wszystkiego dobrego w Nowym Roku....spelnienia wiadomo czego i wszystkiego tego czego same sobie zyczycie i duzo duzospokoju bo bez tego wszystkie oszalejemy :-/

Mam nadzieje ze u was wszystko dobrze i jakos dajecie rade z tym wszystkim pomimo wszystkiego :-/

U mnie jak to w 9 miesiacu hahhaha juz tylko gorzej mozej byc ...kulam sie pomalu i czekam do 5.01 obymaly wytrzymal bo tez juz meczy biedny isie nie miesci bidulek :-P

Kocham i tesknie za wami....za 4 tygodnie wpadam tu zwodeczka kochane :-D i pijemy hahha no ja napewno bo juz wymiekam z tego wszystkiego i wpierdole jakies zwierze konkretne po tej cholernej diecie :-P trzymajcie sie kochane...caluje was i mysle o was i czekam na wasze testy i bobaski....nie zapomnialam pomimo tego ze sie nie odzywam to zagladam <3

mik82, Redhotka, dotik, Ania_84, Foto_Anna lubią tę wiadomość

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
  • mik82 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Asieńko!
    Myślałam o Tobie <3
    Cieszę się że choć przez łzy ;-) to jednak humor Ci dopisuje. Wiem, że te trzy tygodnie choć to mało to i tak dla Ciebie to wieczność :-/ Trzymaj się jakoś...nie będę pisała że dzielnie bo w dupie z tym hahaha...po prostu trzymaj się Kochana :-)
    Za 4 tygodnie piję razem z Tobą...no mus opić to wyczekane dziecię chociaż ja to już w święta zacznę za Was pić ;-) Doczekać się nie mogę jak zobaczę tego Waszego wielkoluda <3
    U nas na razie wir świątecznych porządków, zakupów no i ja jeszcze dodatkowo w pracy te cholerne przygotowania do zamykania roku podatkowego zaczynam więc świra idzie dostać ale mam plan żeby sobie w tygodniu między świętami a Nowym Rokiem przywagarować i nie przyjść do pracy (moi Prezesi jeszcze tego nie wiedzą i się dowiedzą jak nie przyjdę bo planuję im zwolnienie lekarskie zapodać :-D )

Buziaki dla Was wszystkich laseczki <3
    Ja życzenia jeszcze Wam zdążę złożyć :-)

Redhotka, Asha lubią tę wiadomość

Starania od 12.2012
    maj 2015 - cb
    grudzień 2016 - cb
    201709292743.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to tu codziennie zaglądam! ;) <3

Asha, również wszystkiego najlepszego dla Was, jakbyśmy nie zdążyły życzyć sobie w przyszłym tygodniu! :*
    Reszcie jeszcze zdążę pożyczyć... ;)

U mnie w robocie wreszcie względny spokój... Zakończyła się największa impreza na koniec roku, więc możemy odetchnąć! ;)

Buziaki laski! :)

mik82, Asha, dotik lubią tę wiadomość

• dotik Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia :* trzymam za Ciebie kciuki no i myślami wspieram, Ty wiesz :)

Mik, my chyba miałyśmy na Gwiazdkę zachodzić! może przełożymy to na Wielkanoc? :P

mik82 lubi tę wiadomość

• mik82 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotik mi już wszystko jedno... W sumie świata to swieta wiec może być i Wielkanoc ;-)

dotik lubi tę wiadomość

Starania od 12.2012
    maj 2015 - cb
    grudzień 2016 - cb
    201709292743.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mik82 wrote:
    Dotik mi już wszystko jedno...
    :(
    Mik, a jak "wizje" Waszego doktorka?

‹‹ 3944 3945 3946 3947 3948 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ