Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Zdziska i Elbieta
Odpowiedz

Zdziska i Elbieta

Oceń ten wątek:
  • Asha Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mik82 wrote:
    Dotik mi już wszystko jedno... W sumie świata to swieta wiec może być i Wielkanoc ;-)

<3

mik82 lubi tę wiadomość

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
  • mik82 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Redhotka wrote:
    :(
    Mik, a jak "wizje" Waszego doktorka?
    Red ale mnie naprawdę nie smuci już fakt że mi wszystko jedno. Wręcz przeciwnie. Lepiej mi znacznie odkąd przestało mi zależeć. Doktorka mam fajnego i się go trzymam i tyle w temacie. Pewnych rzeczy nie przeskoczysz nawet jak masz najbardziej kompetentnego lekarza. Robi chłopina co może i chyba teraz to jemu bardziej zależy niż mi :-D

Redhotka, Asha lubią tę wiadomość

wrzesień 2008 - Mikołaj <3
    Starania od 12.2012
    maj 2014 - córeczka 16 tc [*]
    maj 2015 - cb
    grudzień 2016 - cb
    201709292743.png
  • mik82 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    <3
    <3 <3 <3 kiss.gif

rybka lubi tę wiadomość

Starania od 12.2012
    maj 2015 - cb
    grudzień 2016 - cb
    201709292743.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mik82 wrote:
    Red ale mnie naprawdę nie smuci już fakt że mi wszystko jedno. Wręcz przeciwnie. Lepiej mi znacznie odkąd przestało mi zależeć. Doktorka mam fajnego i się go trzymam i tyle w temacie. Pewnych rzeczy nie przeskoczysz nawet jak masz najbardziej kompetentnego lekarza. Robi chłopina co może i chyba teraz to jemu bardziej zależy niż mi :-D
    To rzeczywiście dobrze, przynajmniej spokój ducha... <3

rybka lubi tę wiadomość

• Asha Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mik82 wrote:

Wiem o czym mowisz kochana <3 czlowiek odzywa w pewnym sensie...bo to cholernie meczace jest zycie nadzieja ciagle i strachem :-/

Kocham i tulam <3

mik82 lubi tę wiadomość

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :)

Asiulka wszytskiego dobrego, szczególnych swiąt :) zdrówka i obyś lekko zniosła poród :) i szybko wróciła do domku z maluchem :)

Mik- dobrze ze jesteś zadowolona z doktorka a co do podejscia wszytsko mi jedno ;) to mam nadzieje ze przyniesie ono ylko plusy :)

mik82, Asha, rybka, dotik lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - do mojego pamiętnika dodałam resztę zdjęć, które wczoraj udało nam się zrobić... :)

rybka lubi tę wiadomość

• rybka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka kochane <3 asha juz niebawem i bedziesz miec dzidzie obok siebie wiem ze ci juz mega ciezko i zle tule i wiem ze 5.01.2016 bedziemy mega maga kciukac <3 redka kochana fotki super <3 przeczucia jakies co do pleci dzidzi?? ;-) mikus rozumie cie doskonale ja tez mam czesto takie cykle olewkowe...ale teraz wzielam sie w garsc i robie ostatnia probe czyli wszystkie badania plus jakis madry ginek i jak sie nieuda do kwietnia odchodze z owu kazda ktora bedzie chciala lub chce ma lub bedzie miec ze mna kontakt przez fb lub telefon...dotiku super ze z pracy jestes zadowolona :-) ja tez z swojej bylam teraz czekam na dalsze od kwietnia wyjazdy :-) aniu <3 izus <3 amelko <3 a teraz wielka do was prozba mianowicie prosze bardzo o wszelkie dane podania mi jakie i w ktorym dniu cyklu badania musze zrobic...juz czesc wiem ale jeszcze niewszystkie bede bardzo wdzieczna za pomoc..<3 dobra slonka koncze me pisanie :-) pamietam o was <3

mik82, dotik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka wrote:
    redka kochana fotki super <3 przeczucia jakies co do pleci dzidzi?? ;-)
    Przeczuć chyba jako takich nie mam, choć osobiście marzę o dziewczynce, ale jak będzie chłopiec to przecież jajec mu nie wytnę. :P Więc staram się nie nastawiać. :)
    Paradoksalnie łatwiej nam chyba będzie wybrać imię dla chłopca. :P
    rybka wrote:
    a teraz wielka do was prozba mianowicie prosze bardzo o wszelkie dane podania mi jakie i w ktorym dniu cyklu badania musze zrobic...juz czesc wiem ale jeszcze niewszystkie bede bardzo wdzieczna za pomoc..<3
    W moim pamiętniku jeszcze przedciążowym miałam wymienione moje badania, łącznie z dniami cyklu. Jedyne co miałam chyba zrobione nie tego dnia (albo nawet dwa razy), to progesteron. Ale tu najlepiej chyba mik i Ania odpowiedzą. <3

rybka lubi tę wiadomość

• mik82 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybciu wwszystko Ci napisałam na priv ale możesz sobie jeszcze w dowolnym dniu cyklu zbadać hormony tarczycy czyli TSH, ft3 i ft4

dotik, rybka lubią tę wiadomość

Starania od 12.2012
    maj 2015 - cb
    grudzień 2016 - cb
    201709292743.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś na USG już udało się dokonać pomiaru NT i z tego co można było wyczytać, to wszystko jest w porządku. :)

dotik, rybka, Asha, mik82 lubią tę wiadomość

• dotik Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Red, to jak będzie chłopiec - dasz go mi ;)

Redhotka lubi tę wiadomość

jestem w ciąży, urojonej i spożywczej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dotik wrote:
    Red, to jak będzie chłopiec - dasz go mi ;)
    No-way, będę go po prostu ubierać w sukienki, ku załamaniu nerwowego męża. :P
    Oczywiście joke... :>

Asha, dotik lubią tę wiadomość

• rybka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JEST TAKI CZAS,CO ŁZY W ŚMIECH ZMIENIA JEST TAKA MOC,CO SMUTEK W RADOŚĆ PRZEMIENIA JEST TAKA SIŁA,CO SPEŁNIA MARZENIA TO WŁAŚNIE MAGIA BOŻEGO NARODZENIA <3 <3 Kochane z okazji zbliżających się świat pragnę zlożyć wam najszczersze życzenia zdrowia,radości,miłości,żadnych mdlości,leniuchowania i wszystkich marzeń spełnienia...<3 <3 <3 <3

Redhotka, mik82, Asha lubią tę wiadomość

• rybka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1745841lkstk92xl9.gif

Redhotka, mik82, Asha lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    10-Best-New-Year-Animated-Gif-Picture-2016.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2016, 15:45

rybka lubi tę wiadomość

• rybka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka :-) i jak tam po swietach?? jak po sylwku??? pisac mi tu :-) ja przezarta kulam sie juz :-\ wiec od dzis dieta idzie znowu w ruch :-D jutro wielki dzien <3 asha mocno kciukam i pamietam i prosze jak bedziesz mogla napisz i daj nam znac tu :-)

Ania_84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha pisze na fb grupie.

• dotik Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski ;)

Całuję Wszystkie i myślę o Was!

Madzia, ja Cię chyba ozłocę - Twój castagnus chyba cuda robi. drugi już normalny cykl się zapowiada, ostatni 31 dni i też wygląda nieźle :) gdybyś mi nie wysłała to pewnie bym nie brała, prl niby w normie ale coś chyba jest na rzeczy. dostałam receptę na dupka i nie wiem kiedy zacząć go brać.
    kolejną wizytę u gina mam 21.01, zobaczymy.

Ania, trzymam przemocno kciuki! <3

mik82, Ania_84, Redhotka lubią tę wiadomość

jestem w ciąży, urojonej i spożywczej.

• mik82 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo się cieszę Kochana że Ci pomogło. Ja też mam prolaktynę w normie a jednak muszę się wspomagać farmakologicznie bo ta z obciążeniem jest za wysoko tylko że ja się o tym dowiedziałam tylko dlatego że mam mlekotok. W przeciwnym razie nawet by mi nie zrobili prolaktyny z obciązeniem bo się odchodzi od tego badania. Może u ciebie jest ten sam problem? Mi castagnus bardzo pomógł bo w ciążę w końcu zaszłam ale niestety po poronieniu już mi nie wystarczał. Skoro masz teraz normalne cykle to na pewno coś jest na rzeczy z tą prolaktyną.
    Nie wiadomo jakie masz temp. wcześniejsze więc ja bym na Twoim miejscu zaczęła brać dupka od 3 dnia bez płodnego śluzu. Z tego co spojrzałam na Twoje poprzednie wykresy to ta Twoja dzisiejsza temp to już taka poowulacyjna raczej więc wydaje mi się że jak weźmiesz dupka środa/czwartek to będzie ok :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 10:28

dotik lubi tę wiadomość

Starania od 12.2012
    maj 2015 - cb
    grudzień 2016 - cb
    201709292743.png
‹‹ 3945 3946 3947 3948 3949 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ