Zdziska i Elbieta
-
WIADOMOŚĆ
-
gigsa wrote:Mamy opóźnienie lotu z 13.45 na 18.15 masakra:-(
Do tego zaczął mnie strasznie boleć brzuch i jajnik, a wszystkie tabletki przeciwbólowe w walizce:-(dobrze ze jest ovu
. szukaj apteki chyba sa na lotnisku. W samolocie tez moga ci sie przydac
Asha lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAmelia na zbicie testosteronu dobry jest olej z krokosza, palma sabal, mięta pieprzowa, nagietek, pokrzywa zwyczajna, niepokalanek pieprzowy, wierzbownica drobnokwiatowa, lukrecja. Do tego dieta ograniczająca węglowodany, cukry i tłuszcze, czyli zero słodyczy, fast-foodów itd.
Osobiście mam testosteron w normie, miałam badania, ale jestem wrażliwa na wszelkie androgeny. Nie mam muskułów czy zarostu, ale tłustą cerę i trądzik (to już wyleczyłam, ale luteina popsuła). No i włoski mam dość ciemne i grube, więc się laseruję.amelia04072006 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMalaCzarna wrote:Amelia na zbicie testosteronu dobry jest olej z krokosza, palma sabal, mięta pieprzowa, nagietek, pokrzywa zwyczajna, niepokalanek pieprzowy, wierzbownica drobnokwiatowa, lukrecja. Do tego dieta ograniczająca węglowodany, cukry i tłuszcze, czyli zero słodyczy, fast-foodów itd.
Osobiście mam testosteron w normie, miałam badania, ale jestem wrażliwa na wszelkie androgeny. Nie mam muskułów czy zarostu, ale tłustą cerę i trądzik (to już wyleczyłam, ale luteina popsuła). No i włoski mam dość ciemne i grube, więc się laseruję.
A reszta do picia w formie naparów. No i polecam rumianek do picia i przemywania buzi.Oczyszcza organizm z toksyn i łagodzi podrażnienia na buźce.
-
nick nieaktualnyJeśli ziółka nie pomogą Kochana to chyba tylko terapia hormonalna.
Ja miałam terapię półroczną Diane35, a nie miałam podwyższonego testosteronu, ale miałam nieregularnie bardzo miesiączki przez kilka miesięcy, bo bardzo schudłam (do 38 kg) i miałam mało estrogenów. No i właśnie na cerę i włoski.
-
nick nieaktualny
-
MalaCzarna wrote:Amelia na zbicie testosteronu dobry jest olej z krokosza, palma sabal, mięta pieprzowa, nagietek, pokrzywa zwyczajna, niepokalanek pieprzowy, wierzbownica drobnokwiatowa, lukrecja. Do tego dieta ograniczająca węglowodany, cukry i tłuszcze, czyli zero słodyczy, fast-foodów itd.
Osobiście mam testosteron w normie, miałam badania, ale jestem wrażliwa na wszelkie androgeny. Nie mam muskułów czy zarostu, ale tłustą cerę i trądzik (to już wyleczyłam, ale luteina popsuła). No i włoski mam dość ciemne i grube, więc się laseruję. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
MalaCzarna wrote:Jeśli ziółka nie pomogą Kochana to chyba tylko terapia hormonalna.
Ja miałam terapię półroczną Diane35, a nie miałam podwyższonego testosteronu, ale miałam nieregularnie bardzo miesiączki przez kilka miesięcy, bo bardzo schudłam (do 38 kg) i miałam mało estrogenów. No i właśnie na cerę i włoski.
-
nick nieaktualnyIza75 wrote:Czarna pisalas cos kiedyś, ze na przebarwienia jest sok z cytryny dobry. Mam takie 2 plamki na twarzy, po ciążach mi wyszly...i jak to? Przemywac tylko?
Ważna jest systematyczność, najlepiej codziennie przed snem. Polecam też rumianek na przemywanie buźki. Jeśli będzie cię po cytrynce szczypać to możesz po tym przemyć rumiankiem, jak już się wchłonie sok w skórę.
Iza75 lubi tę wiadomość
-
MalaCzarna wrote:Amelia a włosy ci nie wypadają? Mi się też przetłuszczają, ale nie jakoś bardzo, myję co drugi dzień, ale bardzo wypadają i to właśnie kwestia wrażliwości na androgeny.
-
nick nieaktualnyamelia04072006 wrote:Kiedys bralam diane i nabralam tyle wody ze w ciagu 2 miesiecy przytylam 8 kg. Nigdy wiecej. Nie moge brac zadnych anykow bo strasznie mnie bola cycki. Nie moge ruszac rekami tak mi nawalaja. Zobaczymy co zaleci endo.
Czyli tylko ziółka wchodzą w grę. Ale nie wszystko można podczas starań lub w ciąży.
-
nick nieaktualnyamelia04072006 wrote:Wczesniej nie a od dwoch miesciecy wypadaja garsciami dlatego podejrzewalam ze to hormony wala i dlatego cykl bezowulacyjny
Trzeba coś z tym zrobić i pamiętaj, nie poddawaj się!
Wiele razy czytałam że dziewczyny z podwyższonym testosteronem, z zaawansowanym hirsutyzmem itd. zachodziły w zdrowe ciąże.