SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Zdziska i Elbieta
Odpowiedz

Zdziska i Elbieta

Oceń ten wątek:
  • amelia04072006 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gigsa wrote:
    Mamy opóźnienie lotu z 13.45 na 18.15 masakra:-(:-(:-(:-(:-(:-(
    Do tego zaczął mnie strasznie boleć brzuch i jajnik, a wszystkie tabletki przeciwbólowe w walizce:-(
    Łooooo to se posiedziesz :-( dobrze ze jest ovu :-) . szukaj apteki chyba sa na lotnisku. W samolocie tez moga ci sie przydac

Asha lubi tę wiadomość

zus1znh.png

iv09krhm2hgmouw3.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojeju Gigsa to nie fajnie. :( Niech ci czas zleci jak najszybciej! <3

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    No no ;-)
    Dobrze ze sie zgadzamy ;-) . kiedy bedzie owulka to bedzie. Wazne zeby wogole byla i zeby jajo bylo dobre :-(

Asha lubi tę wiadomość

zus1znh.png

iv09krhm2hgmouw3.png

• Asha Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amelia04072006 wrote:
    Dobrze ze sie zgadzamy ;-) . kiedy bedzie owulka to bedzie. Wazne zeby wogole byla i zeby jajo bylo dobre :-(

Nooo wazne zeby byla :-)

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mielismy być tam na 18, a będziemy na 3 w nocy jak dobrze pójdzie:-( idę szukać tabletek

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia na zbicie testosteronu dobry jest olej z krokosza, palma sabal, mięta pieprzowa, nagietek, pokrzywa zwyczajna, niepokalanek pieprzowy, wierzbownica drobnokwiatowa, lukrecja. Do tego dieta ograniczająca węglowodany, cukry i tłuszcze, czyli zero słodyczy, fast-foodów itd. :)

Osobiście mam testosteron w normie, miałam badania, ale jestem wrażliwa na wszelkie androgeny. Nie mam muskułów czy zarostu, ale tłustą cerę i trądzik (to już wyleczyłam, ale luteina popsuła). No i włoski mam dość ciemne i grube, więc się laseruję. ;)

amelia04072006 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gigsa wrote:
    Mielismy być tam na 18, a będziemy na 3 w nocy jak dobrze pójdzie:-( idę szukać tabletek
    Ale do dupy. :( No ale chociaż z mężem spędzicie trochę czasu razem, nie macie wyjścia. ;)

• Asha Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gigsa wrote:

Kiepsko tak w srodku nocy, bo nie dospicie a szkoda tez przesypiac nastepny dzien , ale coz przynajmniej razem i na miejce dolecicie ;-)

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaCzarna wrote:
    Amelia na zbicie testosteronu dobry jest olej z krokosza, palma sabal, mięta pieprzowa, nagietek, pokrzywa zwyczajna, niepokalanek pieprzowy, wierzbownica drobnokwiatowa, lukrecja. Do tego dieta ograniczająca węglowodany, cukry i tłuszcze, czyli zero słodyczy, fast-foodów itd. :)

Osobiście mam testosteron w normie, miałam badania, ale jestem wrażliwa na wszelkie androgeny. Nie mam muskułów czy zarostu, ale tłustą cerę i trądzik (to już wyleczyłam, ale luteina popsuła). No i włoski mam dość ciemne i grube, więc się laseruję. ;)
    Olej z krokosza do przemywania miejsc gdzie są mocne włoski jeśli u Ciebie takie występują. I na cerę trądzikową czy tłustą.

A reszta do picia w formie naparów. No i polecam rumianek do picia i przemywania buzi. :) Oczyszcza organizm z toksyn i łagodzi podrażnienia na buźce. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli ziółka nie pomogą Kochana to chyba tylko terapia hormonalna. :( Ja miałam terapię półroczną Diane35, a nie miałam podwyższonego testosteronu, ale miałam nieregularnie bardzo miesiączki przez kilka miesięcy, bo bardzo schudłam (do 38 kg) i miałam mało estrogenów. No i właśnie na cerę i włoski.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Później brałam zwykle anty i mam regularne @. No i przytyłam. ;)

• Iza75 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna pisalas cos kiedyś, ze na przebarwienia jest sok z cytryny dobry. Mam takie 2 plamki na twarzy, po ciążach mi wyszly...i jak to? Przemywac tylko?

1usaj44jvarwjr6x.png
    km5stv7309by4rqk.png

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaCzarna wrote:

Zaczne od lukrecji bo juz jedzie i najszybciej dziala. Podzialam tez z cukrem bo to tez najwiekszy problem. U mnie oprocz przetluszczajacych sie wlosow ktore mialam zawsze nie mam innych problemow wiec nie wiem skad to dziadostwo. Ale dzieki, musze sobie wszystko spisac. Bede walic pokoleji i zobaczymy co dziala najlepiej :-)

zus1znh.png

iv09krhm2hgmouw3.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra nie zanudzam już. ;) Polecam ziółka, bo mają czasami mocniejsze działanie niż leki. A no i pamiętajcie w ciąży tylko meliska, imbir, mięta pieprzowa, mniszek lekarski, nagietek, pokrzywa, rumianek. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia a włosy ci nie wypadają? Mi się też przetłuszczają, ale nie jakoś bardzo, myję co drugi dzień, ale bardzo wypadają i to właśnie kwestia wrażliwości na androgeny. :(

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaCzarna wrote:
    Jeśli ziółka nie pomogą Kochana to chyba tylko terapia hormonalna. :( Ja miałam terapię półroczną Diane35, a nie miałam podwyższonego testosteronu, ale miałam nieregularnie bardzo miesiączki przez kilka miesięcy, bo bardzo schudłam (do 38 kg) i miałam mało estrogenów. No i właśnie na cerę i włoski.
    Kiedys bralam diane i nabralam tyle wody ze w ciagu 2 miesiecy przytylam 8 kg. Nigdy wiecej. Nie moge brac zadnych anykow bo strasznie mnie bola cycki. Nie moge ruszac rekami tak mi nawalaja. Zobaczymy co zaleci endo.

zus1znh.png

iv09krhm2hgmouw3.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza75 wrote:
    Czarna pisalas cos kiedyś, ze na przebarwienia jest sok z cytryny dobry. Mam takie 2 plamki na twarzy, po ciążach mi wyszly...i jak to? Przemywac tylko?
    Wiem że na przebarwienia po trądziku działa sok świeżo wyciśnięty z cytryny, ale czy na ostudę ciążową to nie wiem. Ale możesz spróbować oczywiście! Bo na pewno nie zaszkodzi, gdyż cytrynka nie tylko rozjaśnia przebarwienia, ale też oczyszcza z toksyn skórę, z zaskórników, tonizuje. Są dwie opcje, albo wciskasz do szklanki sok z połowy cytryny + przegotowana lub destylowana woda,a to na wacik i na buźkę albo przemywasz plasterkiem cytryny. Ostrzegam że szczypie. :P Ważna jest systematyczność, najlepiej codziennie przed snem. Polecam też rumianek na przemywanie buźki. Jeśli będzie cię po cytrynce szczypać to możesz po tym przemyć rumiankiem, jak już się wchłonie sok w skórę. :)

Iza75 lubi tę wiadomość

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaCzarna wrote:
    Amelia a włosy ci nie wypadają? Mi się też przetłuszczają, ale nie jakoś bardzo, myję co drugi dzień, ale bardzo wypadają i to właśnie kwestia wrażliwości na androgeny. :(
    Wczesniej nie a od dwoch miesciecy wypadaja garsciami dlatego podejrzewalam ze to hormony wala i dlatego cykl bezowulacyjny

zus1znh.png

iv09krhm2hgmouw3.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amelia04072006 wrote:
    Kiedys bralam diane i nabralam tyle wody ze w ciagu 2 miesiecy przytylam 8 kg. Nigdy wiecej. Nie moge brac zadnych anykow bo strasznie mnie bola cycki. Nie moge ruszac rekami tak mi nawalaja. Zobaczymy co zaleci endo.
    Ojeju! To klopsik. :( Czyli tylko ziółka wchodzą w grę. Ale nie wszystko można podczas starań lub w ciąży. :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amelia04072006 wrote:
    Wczesniej nie a od dwoch miesciecy wypadaja garsciami dlatego podejrzewalam ze to hormony wala i dlatego cykl bezowulacyjny
    No to słabo. :( Trzeba coś z tym zrobić i pamiętaj, nie poddawaj się! :) Wiele razy czytałam że dziewczyny z podwyższonym testosteronem, z zaawansowanym hirsutyzmem itd. zachodziły w zdrowe ciąże. :)

‹‹ 549 550 551 552 553 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: