Forum W oczekiwaniu na testowanie ZOSTAŃ MATKĄ NA DZIEŃ MATKI - MAJOWE TESTOWANIE '19
Odpowiedz

ZOSTAŃ MATKĄ NA DZIEŃ MATKI - MAJOWE TESTOWANIE '19

Oceń ten wątek:
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4037 6184

    Wysłany: 14 maja 2019, 06:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jest! ❤️ Piękna ✊🏻✊🏻

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3911 6564

    Wysłany: 14 maja 2019, 06:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zanim przejdę do odpisywania to mam do was ogromna prośbę o opinię, jakąś rade.
    Zacznę od tego ze zawsze moje miesiącZki były pełne skrzepow. Nigdy się nad tym nie zastanawialam, myślałam ze taka moja natura. W końcu zaczęłam czytać forum, widziałam ze duzo z was bierze i na flo był taki artykuł o skrzepach. Postanowiłam, ze spróbuję acardu. No i przez ostatnie 10 dni cykli brałam na noc 75 mg. No i muszę powiedzieć ze nigdy nie miałam takiej @, ani jednego skrzepu. Czy myslicie, ze mogę mieć jakiś problem z krzepliwoscia? Jakie badania wykonać na początek żeby to potwierdzić wykluczyć? Jak ważne to jest w kontekście mojego ewentualnego transferu? Mam mętlik w głowie przez to. Jeżeli macie jakąś wiedzę na ten temat to proszę, pomóżcie.



    Cześć dziewczyny, wczoraj miałam jakiś zwariowany dzień, ze nie zdążyłam wam nic, ale przeczytałam wszystkie wasze posty.
    Agge, szczesliwa mamusia, mama Zuzia, cieszę że wasze kruszynki zdrowe. Piękne zdjęcia. Mam nadzieję, ze sama tez się takich doczekam.

    Monika trzymam kciuki za betę.

    Szona, babsko złe wychowane, dobrze jej odpowiedzialas.w ogóle dlaczego "przyjaciółka teściowej " wtrąca się w twoje życie. Niech sie wtrąca w życie swoich dZieci.

    Izape trzymam kciuki za pozytywny test.

    Malgoniu i za twoja jutrzejrza wizytę również. O której wizytujesz? Wybacz, ze pytam, ale czy bralas jakieś leki to Wietnamu? Bo muszę wziąć ze sobą do bułgarii estrogeny i ten acard do podrecznego a dhea i koenzym q10 do luku i sie trochę boje, ze na lotnisku pomyślą ze przemycam jakieś narkotyki.

    Aeiouy, wylatujemy w sobotę rano.

    szona lubi tę wiadomość

    h84fio4por3fy6ov.png

    TQckp1.png

    https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7670 10892

    Wysłany: 14 maja 2019, 06:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a61fb30bcdf3.jpg
    Wczorajszy Pink z 21 i dzisiejszy Nord 12 dpo. Ostatnia dawka ovi była w sobotę koło północy. Ta kreska jest naprawdę ciemna... Proszę nie jaśniej kreseczko....
    Aaaaaa 😊 cudowne! Mogę już po cichu gratulować 😁

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7670 10892

    Wysłany: 14 maja 2019, 06:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfia, ja te miałam zawsze skrzepy i też myślałam, że to normalne. Badania robiłam dopiero po poronieniu i wtedy wyszło, że mam mutacje mthfr i pai oraz czas APTT lekko poniżej normy. Myślę, że to mogło być przyczyną tych skrzepów. W pierwszej kolejności zrób sobie podstawowy pakiet krzepnięcia, białko S i białko C. Możesz też dodatkowo zrobić badania w kierunku zespołu antyfosfolipidowego (przeciwciała kardiolipinowe, przeciw beta-glikoproteinowe i antykoagulant tocznia) czy trombofili wrodzonej.

    ElfiaKsiężniczka lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7670 10892

    Wysłany: 14 maja 2019, 06:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj się załamałam. Brzuch boli jak na @ Wcześniej jak bolał to miałam tylko takie kłucia, a dzisiaj to ewidentnie skurcze. Wiem, że w ciąży brzuch też boli, ale mam złe przeczucia :( w dodatku mam wrażenie, że śluz mi się podbarwił na taki różowo-beżowy kolor. Zwykle tak się zaczynała @. Boję się, że kropki nie dały rady się wgryźć i bajka się skończy 😢 Mój mąż nie dppuszcza do siebie myśli, że się nie udało. Zawsze patrzy optymistycznie. Ja tak nie umiem, zbyt wiele nerwów mnie to wszystko kosztuje

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4037 6184

    Wysłany: 14 maja 2019, 06:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, tylko postaraj się nie denerwować 🙏🏻 Będę dzisiaj myślami z Tobą, trzymam kciuki najmocniej jak się da 😘✊🏻✊🏻

    MonikA_89!, agge, Ochmanka, szona lubią tę wiadomość

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • Kingulla Autorytet
    Postów: 2698 2639

    Wysłany: 14 maja 2019, 06:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza to ewidentnie kropkowa beta! 😘

    Monika a ty nie miałaś robić dziś testu? 😊

    Ja już w pociągu, wracam do rzeczywistości 😔 ostatni tydzień zylam wspaniałym przekonaniem że może jestem znów mamą, ale bańka prysła.. Cóż - kolejny raz musi się udać. 😊
    Dobrego dnia dziewczyny 😘

    moni05, Izape_91, Ochmanka lubią tę wiadomość

    Sebek - 2010 <3 <3
    Starania od I 2016

    18.08.2016 - zaśniad całkowity:(

    V 2019 IVF - 😭

    III 2020 😭

    Czekam na cud..

    HSG - oba jajowody drożne (lewy udrożniony po ponownym podaniu kontrastu)
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7670 10892

    Wysłany: 14 maja 2019, 06:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingulla wrote:
    Iza to ewidentnie kropkowa beta! 😘

    Monika a ty nie miałaś robić dziś testu? 😊

    Ja już w pociągu, wracam do rzeczywistości 😔 ostatni tydzień zylam wspaniałym przekonaniem że może jestem znów mamą, ale bańka prysła.. Cóż - kolejny raz musi się udać. 😊
    Dobrego dnia dziewczyny 😘
    Spanikowałam i nie sikałam. Po pracy jadę na betę

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 maja 2019, 07:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape! Oby to był kropek! Mega mocne kciuki!

    ❤❤❤

    Monika, daj sobie szansę. Cyc do przodu i po pracy z uśmiechem na twarzy na betę. Mnie też przed @ bolał brzuch, ba! Miałam migrenę jak co miesiąc przed miesiączka!! A tu niespodzinka. U Ciebie też tak będzie!!! 😚

    MonikA_89!, Izape_91 lubią tę wiadomość

  • DzulkaJ Autorytet
    Postów: 824 1115

    Wysłany: 14 maja 2019, 07:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza piękna kreska, oby to był kropek!

    Elfia dałaś mi do myślenia bo ja tez mam zawsze skrzepy, jak pytałam kiedyś lekarzy to mówili, że to normalne i tak do tej pory żyje w przekonaniu, a jest ich zawsze sporo. Może faktycznie zrobie te podstawy

    Izape_91 lubi tę wiadomość

    ❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
    ❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
    ❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie

    Starania od 11.2018 r. z przerwami
  • Kingulla Autorytet
    Postów: 2698 2639

    Wysłany: 14 maja 2019, 07:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzulka, elfia ja też mam skrzep, czasami wielkości dłoni. Dzieje się tak u mnie dopiero od jakichś dwóch lat kiedy to miałam zabieg usunięcia zaśniadu. Lekarze twierdzą że to normalne, ale po zastosowaniu acardu też zauważyłam u siebie znaczna poprawę. Nie wiem czy jest możliwe żeby te mutacje się tak nagle "objawił" czy raczej u mnie to jakieś powikłanie po tych wszystkich przejsciach..

    Sebek - 2010 <3 <3
    Starania od I 2016

    18.08.2016 - zaśniad całkowity:(

    V 2019 IVF - 😭

    III 2020 😭

    Czekam na cud..

    HSG - oba jajowody drożne (lewy udrożniony po ponownym podaniu kontrastu)
  • Mama_Zuzia Autorytet
    Postów: 2536 3957

    Wysłany: 14 maja 2019, 07:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape- trzymam mocno kciuki żeby kreseczka tylko ciemniala, pięknie się prezentuje ✊🏼✊🏼

    MonikA- Twoje kropki dały radę i siedzą u mamusi w brzuszku bo im tam dobrze. Objawy są w większości przypadków jak na okres, a on nie przychodzi!
    Dzisiaj tak samo dla Ciebie zaciskam mocno kciuki kochana ! ✊🏼✊🏼

    Kingulla- sciskam! Jestem pewna ze do końca wakacji Wam się uda z długim protokołem! ❤️❤️

    Dzień dobry dziewczynki! Wspaniałego dnia !

    Kingulla, Izape_91 lubią tę wiadomość

    ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7670 10892

    Wysłany: 14 maja 2019, 07:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ile bólem brzucha mogę spróbować się nie martwić, to czy plamienie jest normalne? Na implantację jest za późno, bo to jakby 15dpo. Dzisiaj mam termin @ tak w ogóle :/

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • gusiaa Autorytet
    Postów: 1605 1563

    Wysłany: 14 maja 2019, 07:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;)
    Iza kreska piękna, oby z dnia na dzień była ciemniejsza✊✊✊

    Monika89 nie denerwuj się nie ma jeszcze małpy więc bez stresu. Wiem że łatwo mówić.. Mam nadzieję że beta będzie wysoka..

    Ja już jadę do pracy mężu został z córką.
    W paczkomacie czekają testy ovu 😊😉😉 chociaż dziś 5 dzień i plamie jeszcze

    Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

    tb73krhmu0f7yc26.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 maja 2019, 07:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    O ile bólem brzucha mogę spróbować się nie martwić, to czy plamienie jest normalne? Na implantację jest za późno, bo to jakby 15dpo. Dzisiaj mam termin @ tak w ogóle :/

    Nie jestem dobrym przykladem, ale zawsze slyszalam od ginow, ze plamienia w poczatkowej ciazy, w terminie przewidywanej @ sa rzecza czesto naturalna. Z calych sil wierze, ze malpa nie przyjdzie, a Kropeczki zaszaleja z beta :* Wiesz juz, o ktorej moga byc wyniki? Sciskam mocno

    Szczesliwa_mamusia, okularnica91, MonikA_89!, szona lubią tę wiadomość

  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 14 maja 2019, 07:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape- piękna krecha. Trzymam ✊✊✊✊ za bete. Rób dziewczyno. Musi być to.

    Monika- plamisz? Delikatne plamienia moga wystrpowac w dniu spodziewanej @. Nie musi to swiadczyc o implantacji. Ani o tym,ze dzieje sie cos zlego. Jak cos,to zwiekszaj dawke progesteronu. ✊✊✊✊✊ sciskam mocno. Ale nie tak mocno,zeby zgniesc Twoje malenstwa. I proszę, nie martw sie. Na to zawsze bedziesz miec czas

    Elfie- myślę, ze na poczstek mozesz zrobic zeykly układ krzepnięcia. Mogłaś tez miec bardzo grube endometrium,a acard spowodowal,ze krew sie rozrzedzila i @ był "lagodniejszy".

    Izape_91, Sasanka55, Magduullina lubią tę wiadomość

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11422

    Wysłany: 14 maja 2019, 07:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika u mnie plamienie bylo wlasnie w 15dpo. Tez bylam pewna ze to koniec, bo przeciez beta byla ponad 100 wiec na implantacje pozno, a jdnak.. i pamietasz jak mnie brak bolu brzucha martwil. Z pierwszej ciazy pamietam to, ze bylam pewna ze za chwile przyjdzie @. Pamietaj ze bierzezz duzo proga wiec to nie sa bole menstruacyjne.

    Elfia u mnie generalnie tez po acardzie skrzepy zniknely. One same w sobie o niczym nie swiadcza, ale mysle ze przy in vitto ktore jednak tanie nie jest to warto zrobic badanua na krzepliwosc. Tanie to wszystko nie jest, ale bedziesz miec spokojna glowe.
    Ja leki przewozilam w bagazu glownym. W podrecznym tylko acard i luteina, ale w glownym cala wielka kosmetyczka lekow (nie pierwszy juz raz) i nikt sie nie czepial. Problem moze byc z zastrzykami. Do podrecznego raczej nie zabiwrzesz bez kwita od lekarza.

    Iza to na pewno nie jest ovi. Bete masz minimum 100 :)

    Mnie dzis mniej mdli i cycki mniej bola za to znow jest ten okresowy bol. Bardzo go nie lubie :/
    Musze wytrzymac do jutra. Moze jak nerwy mina to i skurcze sie uspokoja troche.

    Izape_91 lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 14 maja 2019, 07:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia- jak cos,to bierz nospe. Przejdzie i bedziesz spokojniejsza. O której jutro wizyta? Pytalam,ale nie wiem,czy widzialam odpowiedz 🙈

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 maja 2019, 07:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape cudownie :):):) teraz juz musi byc dobrze.
    Monika cały czas zaciskam kciuki
    Malgonia spokojnie jeszcze jeden dzień
    U mnie na bank nic z tego temp dalej w dole talze już sie nie ludze. Sikanie dla sportu juz też nie ma sensu :) szkoda norda :)

  • APrzybylska Autorytet
    Postów: 1883 2969

    Wysłany: 14 maja 2019, 07:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape 😍 jak pięknie!

    MonikA_89 ✊✊✊ nie denerwuj się.

    Malgonia wszystko będzie dobrze, postaraj się uspokoić dla kropka 🐞💕

    Dziewczyny powodzenia dzisiaj! ♥️

    MonikA_89! lubi tę wiadomość

    14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
‹‹ 121 122 123 124 125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

„Nie mogę zajść w ciążę!” – najczęstsze problemy z płodnością u kobiet

Czy zastanawiałaś się kiedy powinnaś zacząć martwić się, jeśli pomimo waszych starań nie możesz zajść w ciążę? Czy lepiej cierpliwie czekać, czy może gdy nadejdą pierwsze obawy, od razu skonsultować się z lekarzem? Przeczytaj jakie są niepokojące objawy, których nie powinnaś ignorować i jakie są potencjalne rozwiązania zwiększające szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego