ZOSTAŃ MATKĄ NA DZIEŃ MATKI - MAJOWE TESTOWANIE '19
-
WIADOMOŚĆ
-
Aloha!
Iseko, siedziałam na plaży pod konarem drzewa, na drzewie rozłożyłam koc i w takim namiocie patrzyłam na morze w deszczu Zrelaksowałam się ogromnie! Przyjaciele, u których byłam, mają córeczkę prawie 4-letnią. Uwielbiam ją. Ale przyznam szczerze, że po ostatnich wielu dniach z dziećmi zaczęłam myslec, że choć uwielbiamy się wzajemnie, to ja chyba za cienki Bolek jestem, żeby mieć te dzieci. Ile to pracy, uwagi, cierpliwości. Nie wiem, naszły mnie takie myśli - bynajmniej nie depresyjne.
Dziś od rana Mielno i zjarane od słońca twarze Jutro Koszalin.
4 dni, a reset doskonały. Na ostatni weekend maja zaplanowałam już jezioro z przyjaciółkami. To mi pozwoli nie oszaleć!
Co do starań - nie mam pojecia w jakiej fazie cyklu jestem, po śluzie podejrzewałam, ze owulacja była bardzo szybko, ale teraz znowu jakiś śluz jest, wiec może wszystko przed nami 🤷♀️Działamy mniej więcej co 2-3 dni (na częściej nie ma czasu), wiec nie przewoduję sukcesu
Czytam Was, ale zasnęłam kilka razy z tel. w ręce - takie intensywne dni mam ostatnio! Jutro wracając do Bia, powinnam spokojnie wszystko nadrobić.
Aaaaa wiem! Sasanko, po przeczytaniu o Twoim szpagacie i chodzie pająka zarechotałam na cały Słupsk! Ja też kiedyś zrobiłam szpagat - na łyżwach. Chociaż w sumie on się zrobił sam. Jak to się stało, że dziś chodzę - arołnoł.Magduullina, Iseko, Tele...79, Pati96, Ania_85_ lubią tę wiadomość
-
Maria, mojej koleżance zdiagnozowali macicę dwurożną dopiero teraz, choć usg miała w swoim życiu milion. Stało się to przy okazji poronienia niestety, ale powiedziano jej, że da się to usunąć operacyjnie.
-
nick nieaktualnySzona no co ty ze swoim dzieckiem jest inaczej ;* " obce dziecko zawsze jest inaczej" bedziesz dla swojego malenstwa najlepsza mama na swiecie bez zgledu na humor itd :* dobrze kochana ze wypoczynek sie udaje :*
Ps wczoraj naszly mnie wszelkie watpliwosci co do staran itd serio .. az plakac mi sie chcialo/chce jak sobie tak wszystko przemyslalam....szona lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Szona super że odpoczelas, taki reset jest baaardzo potrzebny. Co do bycia mamą to ja myślę, że Magdullina ma racje- jak się ma swoje dzieci to się to na pewno inaczej odczuwa. Ja tez mam czasem wątpliwości czy się w ogóle nadaje na matkę
Magdullina czemu Cię naszly wątpliwości? W jakim sensie?
Syllwia nie myśl w ten sposób, dlaczego byś się miała nie obudzić? No coś Ty, nie myśl sobie ze Cię ominie ten cały pooperacyjne dyskomfort, nie ma tak dobrze😜
Co do truskawek to byłam wczoraj zerknąć na moje i mają mnóstwo kwiatów 😊 teraz potrzeba tylko trochę więcej słoneczka i będą pyszne😁 na pewno niedługo będą tańsze, bo jak teraz wodu dostały to ładnie powinny obrodzic u wszystkich, a jak jeszcze w czerwcu będzie bardziej słonecznie to już w ogóle będą super😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2019, 05:53
Ochmanka, szona, Tele...79, Magduullina, syllwia91, Pati96 lubią tę wiadomość
32 lata | starania od stycznia 2017
IUI - 3.02.2021 ❌ 3.03.2021 ❌
💉Szczepienia limfocytami
12.01.2022 Allo-mlr 54,5%
06.2022 - start IVF
21.07 - punkcja - 10🥚dojrzałych, 8 zapłodnionych (ICSI), 3 blastocysty
26.07 - ET 1🐣 4AA (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, luteina, duphaston)🤰
8tc 💔 3.09.2022 🖤
27.10 - FET 1❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP, zivafert) ❌️😓
22.11 - Transfer ostatniej ❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP) 🤰
6dpt - beta 15 mlU
8dpt - beta 32 mlU
10dpt - beta 91,19 mlU
13dpt - beta 358,61 mlU
17dpt - beta 2064 mlU
20dpt - beta 7348 mlU, wieczorem krwawienie - krwiak podkosmówkowy. Poronienie.
6tc💔 -
Bry, ja nigdy dzieci nie lubiłam i długo mieć własnych nie chciałam.
Teraz myślę, że glownie nie lubiłam bezstresowo wychowanych bachorow i chwalipiet..
A, i w tłumie też nie...
A jeszcze bardziej ich matek ))
Ja uważam, że jak ktoś się zastanawia czy będzie dobra matka to super, będzie podchodził do tematu z głową i sercem.
Co do starań, też rozumiem zalamke. Wczoraj mnie dopadło, że oglądam udany cykl z poprzedniego razu i porownuje z obecnym, a przecież wiem, że marneee szanseee, jak mówią po francusku
Wczoraj zapomniałam wziąć luteine i rano piersi flaki.. Czyli nic nie wyszło bo progesteronu brak..
Dla zmęczonych staraniami powiem, że o każde dziecko starałam się ponad trzy lata.. Wiem, że kogoś może to zdołowac a nie pocieszyć, ale chciałam powiedzieć, że jak się baba uprze, to nie ma mocnych... )Ochmanka, Tele...79, Magduullina, Ania_85_, malamisia, szona lubią tę wiadomość
-
Szona, u mnie płodny śluz się też pojawia przed @ i parę razy się zastanawiałam, bo mam niereguralne cykle.
Dobrze, że się staracie co dwa trzy dni i nie uważam, że to mało..
Utrzymać taka intensywność cały czas to czapki z głów
Magduullina, Ania_85_, szona lubią tę wiadomość
-
Tylko ja patrze w prognozy, a tam sloneczka brak
Moze lepiej sie brac za te importowane zeby w ogole sie czlowiek nimi nacieszyl.mnie tylko przeraza ilosc konserwantow. Jak bylam mala to po pierwszych truskawkach zawsze ladowalam u lekarza z podejrzeniem rozyczki twraz staram sie unikac tych ktore wymagaly wspomagania by szybciej dojrzec. -
Szona, rozumiem Twoje obawy. Ja się co jakiś czas zajmuję dziećmi koleżanek. To dla mnie duża przyjemność, ale zdarzają się kryzysy i wtedy sama się zastanawiam - czy ja temu podołam? Rodzicielstwo nie jest łatwym zadaniem, ale "uśmiech bąbelka" wszystko wynagradza 😀
Ja się naczytałam o macicy dwurożnej i już wiem, ze nie jest to jakaś straszna przeszkoda. Uff.
Za to niepekające pęcherzyki są sporym utrudnieniem. Jeśli wyjdzie na to, że mam zespół LUF, to nie wiem, co zrobię 😞😞
Dziewczyny - róbcie monitoring, nawet jeśli wydaje Wam się, że wszystko jest w porządku! U mnie piękne wykresy, progesteron jak ta lala, więc owulacja powinna wystąpić, a tu nic z tego, bo się okazuje, że chyba mam problem z niepękającym pęcherzykiemWiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2019, 07:21
Ochmanka lubi tę wiadomość
2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
@Maria87, ja mam macicę dwurożna, mam już jedno dziecko. Czy był to powód, przez który po paru miesiącach dopiero zaszłam w ciąże ciężko powiedzieć ponieważ miałam też problemy hormonalne. Napewno ciężej przechodziłam samą ciąże. Musiałam praktycznie całą leżeć płasko. I moja lekarka dała to jako wskazanie do CC, przy czym ja bardzo chciałam rodzic naturalnie.
-
Emmainthegarden wrote:Dlaczego nikt nie sika, ja się pytam?
Malgonia, Emmainthegarden, Niecierpliwa..., Iseko, Ania_85_, Ochmanka, Malinaa90, moni05, szona lubią tę wiadomość
31 cykl starań, listopad 2017- CB, Styczeń 2018- PJP Euthyrox.
HBS+ Niskie AMH
Krótkie cykle ok.24-26dni.
w sierpniu 2018 laparo,histero i HSG
Wiek 40lat. -
nick nieaktualny
-
Linka90 wrote:@Maria87, ja mam macicę dwurożna, mam już jedno dziecko. Czy był to powód, przez który po paru miesiącach dopiero zaszłam w ciąże ciężko powiedzieć ponieważ miałam też problemy hormonalne. Napewno ciężej przechodziłam samą ciąże. Musiałam praktycznie całą leżeć płasko. I moja lekarka dała to jako wskazanie do CC, przy czym ja bardzo chciałam rodzic naturalnie.
Po paru miesiącach to nie jest "dopiero"
Przykro mi, że musiałaś tak przechodzić ciążę... Czyli kolejna też by była podobna?2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
Maria87 wrote:Po paru miesiącach to nie jest "dopiero"
Przykro mi, że musiałaś tak przechodzić ciążę... Czyli kolejna też by była podobna?
Tak mnie lekarz uprzedzał, że kolejna też prawdopodobnie do leżenia. I kwestia kolejnego cięcia- nie wiadomo jak macica się zachowa ☺️
Ale próbujemy ☺️
-
Iseko wrote:Haha Malgonia uwielbiam Cię 😁 też się uśmiałam😂
Monika łączę się w bólu, ja wstaje o 5.30 i też niedzielny wieczór to już jest zniechęcenie, bo rano trzeba wstac😑
Pati o to nieźle, chcesz pomóc jeszcze Ci się obrywa. Ciekawe czy jej czegoś nie dali i przez to się źle poczuła..
Trzymam kciuki za wizytę ✊
Sasanko a co tak cichutko siedzisz dzisiaj, lajkujesz tylko? Jak tam przygotowania do wyjazdu?
Elfia jak urlop mija? Odpoczywasz?
Szona jak pobyt w Słupsku? Pogoda Ci się kiepska trafiła
5ylwian co u Ciebie? Zagladasz jeszcze do nas czasem?Ochmanka lubi tę wiadomość
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
Maria, ale nie pękające pęcherzyki to akurat mniejszy problem. Serio
Ja robiłam sobie zastrzyki z pregnylu lub ovitrelle na pękanie. Wiadomo, że to wymaga monitoringu, ale czego sie nie robi..
Ja z kolei słyszałam od giną, że macica dwurożna nie ma większego wpływu na zajście, ale sprzyja poronieniom..Salome lubi tę wiadomość