X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie ZOSTAŃ MATKĄ NA DZIEŃ MATKI - MAJOWE TESTOWANIE '19
Odpowiedz

ZOSTAŃ MATKĄ NA DZIEŃ MATKI - MAJOWE TESTOWANIE '19

Oceń ten wątek:
  • szona Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aloha!
    Iseko, siedziałam na plaży pod konarem drzewa, na drzewie rozłożyłam koc i w takim namiocie patrzyłam na morze w deszczu :) Zrelaksowałam się ogromnie! Przyjaciele, u których byłam, mają córeczkę prawie 4-letnią. Uwielbiam ją. Ale przyznam szczerze, że po ostatnich wielu dniach z dziećmi zaczęłam myslec, że choć uwielbiamy się wzajemnie, to ja chyba za cienki Bolek jestem, żeby mieć te dzieci. Ile to pracy, uwagi, cierpliwości. Nie wiem, naszły mnie takie myśli - bynajmniej nie depresyjne.

Dziś od rana Mielno i zjarane od słońca twarze :) Jutro Koszalin.

4 dni, a reset doskonały. Na ostatni weekend maja zaplanowałam już jezioro z przyjaciółkami. To mi pozwoli nie oszaleć!

Co do starań - nie mam pojecia w jakiej fazie cyklu jestem, po śluzie podejrzewałam, ze owulacja była bardzo szybko, ale teraz znowu jakiś śluz jest, wiec może wszystko przed nami 🤷‍♀️Działamy mniej więcej co 2-3 dni (na częściej nie ma czasu), wiec nie przewoduję sukcesu :)

Czytam Was, ale zasnęłam kilka razy z tel. w ręce - takie intensywne dni mam ostatnio! Jutro wracając do Bia, powinnam spokojnie wszystko nadrobić.

Aaaaa wiem! Sasanko, po przeczytaniu o Twoim szpagacie i chodzie pająka zarechotałam na cały Słupsk! Ja też kiedyś zrobiłam szpagat - na łyżwach. Chociaż w sumie on się zrobił sam. Jak to się stało, że dziś chodzę - arołnoł.

Magduullina, Iseko, Tele...79, Pati96, Ania_85_ lubią tę wiadomość

7 cs - cb

25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

10 cs - ⏸️
    12t5d - prenatalne 👶🏼

30.06.2025 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • szona Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria, mojej koleżance zdiagnozowali macicę dwurożną dopiero teraz, choć usg miała w swoim życiu milion. Stało się to przy okazji poronienia niestety, ale powiedziano jej, że da się to usunąć operacyjnie.

7 cs - cb

25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

10 cs - ⏸️
    12t5d - prenatalne 👶🏼

30.06.2025 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2019, 05:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona no co ty ze swoim dzieckiem jest inaczej ;* " obce dziecko zawsze jest inaczej" :) bedziesz dla swojego malenstwa najlepsza mama na swiecie bez zgledu na humor itd :* dobrze kochana ze wypoczynek sie udaje :*
    Ps wczoraj naszly mnie wszelkie watpliwosci co do staran itd serio .. :( az plakac mi sie chcialo/chce jak sobie tak wszystko przemyslalam....

szona lubi tę wiadomość

• Iseko Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Szona super że odpoczelas, taki reset jest baaardzo potrzebny. Co do bycia mamą to ja myślę, że Magdullina ma racje- jak się ma swoje dzieci to się to na pewno inaczej odczuwa. Ja tez mam czasem wątpliwości czy się w ogóle nadaje na matkę ;)

Magdullina czemu Cię naszly wątpliwości? W jakim sensie?

Syllwia nie myśl w ten sposób, dlaczego byś się miała nie obudzić? No coś Ty, nie myśl sobie ze Cię ominie ten cały pooperacyjne dyskomfort, nie ma tak dobrze😜

Co do truskawek to byłam wczoraj zerknąć na moje i mają mnóstwo kwiatów 😊 teraz potrzeba tylko trochę więcej słoneczka i będą pyszne😁 na pewno niedługo będą tańsze, bo jak teraz wodu dostały to ładnie powinny obrodzic u wszystkich, a jak jeszcze w czerwcu będzie bardziej słonecznie to już w ogóle będą super😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2019, 05:53

Ochmanka, szona, Tele...79, Magduullina, syllwia91, Pati96 lubią tę wiadomość

34 lata | starania od stycznia 2017

IUI - 3.02.2021 ❌ 3.03.2021 ❌

💉Szczepienia limfocytami
    12.01.2022 Allo-mlr 54,5%

06.2022 - start IVF
    21.07 - punkcja - 10🥚dojrzałych, 8 zapłodnionych (ICSI), 3 blastocysty
    26.07 - ET 1🐣 4AA (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, luteina, duphaston)🤰
    8tc 💔 3.09.2022 🖤

27.10 - FET 1❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP, zivafert) ❌️😓

22.11 - Transfer ostatniej ❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP) 🤰
    6dpt - beta 15 mlU
    8dpt - beta 32 mlU
    10dpt - beta 91,19 mlU
    13dpt - beta 358,61 mlU
    17dpt - beta 2064 mlU
    20dpt - beta 7348 mlU, wieczorem krwawienie - krwiak podkosmówkowy. Poronienie.
    6tc💔
  • Emmainthegarden Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry, ja nigdy dzieci nie lubiłam i długo mieć własnych nie chciałam.
    Teraz myślę, że glownie nie lubiłam bezstresowo wychowanych bachorow i chwalipiet..
    A, i w tłumie też nie...

A jeszcze bardziej ich matek :)))

Ja uważam, że jak ktoś się zastanawia czy będzie dobra matka to super, będzie podchodził do tematu z głową i sercem.

Co do starań, też rozumiem zalamke. Wczoraj mnie dopadło, że oglądam udany cykl z poprzedniego razu i porownuje z obecnym, a przecież wiem, że marneee szanseee, jak mówią po francusku ;)
    Wczoraj zapomniałam wziąć luteine i rano piersi flaki.. Czyli nic nie wyszło bo progesteronu brak..

Dla zmęczonych staraniami powiem, że o każde dziecko starałam się ponad trzy lata.. Wiem, że kogoś może to zdołowac a nie pocieszyć, ale chciałam powiedzieć, że jak się baba uprze, to nie ma mocnych... :))

Ochmanka, Tele...79, Magduullina, Ania_85_, malamisia, szona lubią tę wiadomość

Wysłany: 21 maja 2019, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona, u mnie płodny śluz się też pojawia przed @ i parę razy się zastanawiałam, bo mam niereguralne cykle.
    Dobrze, że się staracie co dwa trzy dni i nie uważam, że to mało..
    Utrzymać taka intensywność cały czas to czapki z głów
    <3

Magduullina, Ania_85_, szona lubią tę wiadomość

Wysłany: 21 maja 2019, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlaczego nikt nie sika, ja się pytam?

:)

Ochmanka, Tele...79 lubią tę wiadomość

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ja patrze w prognozy, a tam sloneczka brak :/
    Moze lepiej sie brac za te importowane zeby w ogole sie czlowiek nimi nacieszyl.mnie tylko przeraza ilosc konserwantow. Jak bylam mala to po pierwszych truskawkach zawsze ladowalam u lekarza z podejrzeniem rozyczki ;) twraz staram sie unikac tych ktore wymagaly wspomagania by szybciej dojrzec.

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Salome Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona, rozumiem Twoje obawy. Ja się co jakiś czas zajmuję dziećmi koleżanek. To dla mnie duża przyjemność, ale zdarzają się kryzysy i wtedy sama się zastanawiam - czy ja temu podołam? Rodzicielstwo nie jest łatwym zadaniem, ale "uśmiech bąbelka" wszystko wynagradza 😀

Ja się naczytałam o macicy dwurożnej i już wiem, ze nie jest to jakaś straszna przeszkoda. Uff.
    Za to niepekające pęcherzyki są sporym utrudnieniem. Jeśli wyjdzie na to, że mam zespół LUF, to nie wiem, co zrobię 😞😞

Dziewczyny - róbcie monitoring, nawet jeśli wydaje Wam się, że wszystko jest w porządku! U mnie piękne wykresy, progesteron jak ta lala, więc owulacja powinna wystąpić, a tu nic z tego, bo się okazuje, że chyba mam problem z niepękającym pęcherzykiem :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2019, 07:21

Ochmanka lubi tę wiadomość

2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż

16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa

6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
    🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
    🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
    🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
    🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
    🍀30dpt - CRL 8,6mm
    🍀8+2 - CRL 1,72cm
    🍀9+1 - CRL 2,71cm
    🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
    🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
    age.png
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malogonia wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek, bo chciałabym sie o coś Ciebie podpytać 😊

Malgonia lubi tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Linka90 Koleżanka

Wysłany: 21 maja 2019, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Maria87, ja mam macicę dwurożna, mam już jedno dziecko. Czy był to powód, przez który po paru miesiącach dopiero zaszłam w ciąże ciężko powiedzieć ponieważ miałam też problemy hormonalne. Napewno ciężej przechodziłam samą ciąże. Musiałam praktycznie całą leżeć płasko. I moja lekarka dała to jako wskazanie do CC, przy czym ja bardzo chciałam rodzic naturalnie.

• Linka90 Koleżanka

Wysłany: 21 maja 2019, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście nie wytrzymałam do 25 i dziś testowałam. Biało, bardzo biało.

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs akceptnięte ;)

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Tele...79 Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2019, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emmainthegarden wrote:
    Dlaczego nikt nie sika, ja się pytam?

:)
    Ja będę w sobotę. Pisałam wam ostatnio że mam nisko temperaturę i że pewnie cykl bez owulacyjny, ale dzień później wyskoczyło na 37.25 i już nie opada, dziś 37.30 i dopiero dziś mi Flo wyznaczył że owu miałam 8dni temu a zawsze po 4 dniach już mi wyznacza. Tak więc miła niespodzianka bo ostatni raz sex był 9dni temu.

Malgonia, Emmainthegarden, Niecierpliwa..., Iseko, Ania_85_, Ochmanka, Malinaa90, moni05, szona lubią tę wiadomość

31 cykl starań, listopad 2017- CB, Styczeń 2018- PJP Euthyrox.
    HBS+ Niskie AMH
    Krótkie cykle ok.24-26dni.
    w sierpniu 2018 laparo,histero i HSG
    Wiek 40lat.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2019, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iseko sama nie wiem :( jakos tak uswiadamiam sobie ze zostane z tym wszystkim sama... :( a zawsze musialam dawac sobie rade sama nawet majac meza tutaj bo i tak przeciez nie bylo go calymi dniami... I wogole ..

• Meggs Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Meggs akceptnięte ;)
    Dziękuję 😚 napisałam Ci małą rozprawkę, zebyś sie nie przeraziła.

Malgonia lubi tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Salome Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka90 wrote:
    @Maria87, ja mam macicę dwurożna, mam już jedno dziecko. Czy był to powód, przez który po paru miesiącach dopiero zaszłam w ciąże ciężko powiedzieć ponieważ miałam też problemy hormonalne. Napewno ciężej przechodziłam samą ciąże. Musiałam praktycznie całą leżeć płasko. I moja lekarka dała to jako wskazanie do CC, przy czym ja bardzo chciałam rodzic naturalnie.

Po paru miesiącach to nie jest "dopiero" :)
    Przykro mi, że musiałaś tak przechodzić ciążę... Czyli kolejna też by była podobna?

2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż

16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa

6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
    🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
    🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
    🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
    🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
    🍀30dpt - CRL 8,6mm
    🍀8+2 - CRL 1,72cm
    🍀9+1 - CRL 2,71cm
    🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
    🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
    age.png
  • Linka90 Koleżanka

Wysłany: 21 maja 2019, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria87 wrote:
    Po paru miesiącach to nie jest "dopiero" :)
    Przykro mi, że musiałaś tak przechodzić ciążę... Czyli kolejna też by była podobna?

Tak mnie lekarz uprzedzał, że kolejna też prawdopodobnie do leżenia. I kwestia kolejnego cięcia- nie wiadomo jak macica się zachowa ☺️
    Ale próbujemy ☺️

• 5ylwian Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iseko wrote:
    Haha Malgonia uwielbiam Cię 😁 też się uśmiałam😂

Monika łączę się w bólu, ja wstaje o 5.30 i też niedzielny wieczór to już jest zniechęcenie, bo rano trzeba wstac😑

Pati o to nieźle, chcesz pomóc jeszcze Ci się obrywa. Ciekawe czy jej czegoś nie dali i przez to się źle poczuła..
    Trzymam kciuki za wizytę ✊

Sasanko a co tak cichutko siedzisz dzisiaj, lajkujesz tylko? Jak tam przygotowania do wyjazdu?

Elfia jak urlop mija? Odpoczywasz? :)

Szona jak pobyt w Słupsku? Pogoda Ci się kiepska trafiła :(

5ylwian co u Ciebie? Zagladasz jeszcze do nas czasem? ;)
    Dziekuje kochana,ze pytasz :* zagladam codziennie,nie moglabym inaczej :) nie wypowiadam sie jesli moja wypowiedz nic nie wniesie do dyskusji :) wczoraj mialam psychicznie ciezki dzien,dlatego juz nie odpisalam. Najpierw wypadala mi owu,moj organizm tak pieknie ze mna wspolpracuje kiedy nie moge sie starac-wszystkie objawy ksiazkowe,czyli sluz,szyjka wysoka miekka otwarta,testy bordowe, klucie jajnika. Az serce sciska :( a potem moja mama musiala miec lyzeczkowanie bo wykryli brzydki obraz sluzowki na usg w zeszla srode i powiedzieli,ze absolutnie nie moze z tym czekac. Teraz 3 tyg czekania na wyniki histo. Wspieram Was myslami i trzymam kciuki :) caly czas mysle tez o Izape-mam nadzieje,ze wszystko ok i wrocisz do Nas :* milego dnia Dziewczyny!

Ochmanka lubi tę wiadomość

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g

Wysłany: 21 maja 2019, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria, ale nie pękające pęcherzyki to akurat mniejszy problem. Serio :)

Ja robiłam sobie zastrzyki z pregnylu lub ovitrelle na pękanie. Wiadomo, że to wymaga monitoringu, ale czego sie nie robi.. :)

Ja z kolei słyszałam od giną, że macica dwurożna nie ma większego wpływu na zajście, ale sprzyja poronieniom..

Salome lubi tę wiadomość

‹‹ 174 175 176 177 178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ