Forum W oczekiwaniu na testowanie ZOSTAŃ MATKĄ NA DZIEŃ MATKI - MAJOWE TESTOWANIE '19
Odpowiedz

ZOSTAŃ MATKĄ NA DZIEŃ MATKI - MAJOWE TESTOWANIE '19

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 maja 2019, 10:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2019, 21:46

  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 21 maja 2019, 10:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanka wrote:
    Agge masakra. Ciebie już poprostu nie będzie do III trymestru. Brzuch, brzuch i jeszcze raz brzuch. A gdzie reszta... A mizeria chociaż miała dużo śmietany?😉🤔
    😂😂

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 21 maja 2019, 10:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamisia przypomnialas mi - nie biore encortonu.

    Ale a propos obaw. Moj maz ma niezidentyfikowana alergie. Nie wirmy na co, ale napafy ma czasem bardzo niebezpieczne. Bierze niemal non stop teraz razem z lekami na alergie steryd i zyje - a uwiercie chlop i leki to nie to samo co baba i leki.
    Wiadomo ze nie ma co przesadzac ale czasem lepiej wziac jedna tabletke za duzo niz za malo.


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7362 10448

    Wysłany: 21 maja 2019, 10:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria87 wrote:
    MamaZuzia, ja poproszę, ja, ja! Wybierz mnie! 😀

    Jejku, mam taką nadzieję, że ten pęcherzyk jednak pęknie... Albo że wczoraj po wizycie pękł... Ale skoro temperatura pokazuje co innego, a moje cykle trwają 25-26 to marne szanse... Szkoda, że wcześniej nie wybrałam się na monitoring.
    A co się stanie z tym moim niepękniętym pęcherzykiem? Pamiętam, że kiedyś miałam usg w 19-20 dc (wg mnie to był 7dpo) i lekarz powiedział, że widać, że owu było, bo jajnik opuchnięty. Czy gdyby pęcherzyk nie pękł, to byłoby to wtedy widać?
    Niepęknięty pęcherzyk zwykle przekształca się e niegroźną torbiel, która się wchłania po @. Warto jednak skontaktować, bo jak się nie wchłonie, to wtedy warto brać dupka przez ok 10dni

    Salome lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Misiaa Autorytet
    Postów: 2298 3685

    Wysłany: 21 maja 2019, 10:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamisia ja także w razie ciąży mam mieć metypred oprócz acardu i clexanu i też się go obawiam ale jestem w stanie zrobić wszystko byle tylko dotrwać choć do 34tc..tylko najpierw trzeba w nią zajść..

    Maria87 moja koleżanka która ma macicę dwudrożną tak jak Linka 90 przez całą ciążę miała reżim łóżkowy i też cc. Urodziła w 34tc.

    Dziewczyny mam pytanie bo widzę że się na tym znacie. Zrobiłam wczoraj badania 3dc.. prog mi wyszedł 0.62 mieści się w normach lab ale czy to nie za mało? I w którym dniu cyklu teraz najlepiej znowu go zrobić? Kompletnie zielona jestem w temacie hormonalnym..

    24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB

    Acard, insulina, clexan, luteina, euthyrox

    eiktugpjuxjlxhci.png
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7362 10448

    Wysłany: 21 maja 2019, 10:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    malamisia wrote:
    Jestem po wizycie. Pani doktor niby nic niepokojącego w wynikach nie widzi, ale chce mi po pozytywnym teście do acardu i clexanu dołożyć metypred. To podobno to samo co encorton.Sama nie wiem dziewczyny, boję się trochę tego sterydu, tym bardziej, że jakichś super wskazań nie ma :(
    Nie bój się sterydu :* Ja biorę teraz metypred, wcześniej encorton i zero skutków ubocznych :)
    Jeśli dzięki temu zwiększamy szanse na ciążę, to warto łykać

    malamisia lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 maja 2019, 10:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, dziewczyny :) Ja chyba najbardziej boję się, że mógłby on w jakiś negatywny sposób wpłynąć na dziecko. Ja zniosę co będzie trzeba.

  • aeiouy Autorytet
    Postów: 793 1717

    Wysłany: 21 maja 2019, 10:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny:)

    Ja do monitoringu dodalabym rowniez HSG...
    Czlowiek stara sie, nakreca sie itd... a pozniej okazuje sie, ze jajowod niedrozny jest... i ma sie o 50% mniej szans....

    Malgonia, Nuch lubią tę wiadomość

    Starania o pierwsze dziecię od 12.2017
    5 poronien: 03.2018 & 12.2018 & 06.2019 & 03.2020 & 08.2020 (cb)
    12.2018 - pierwsza wizyta w klinice
    04.2019 - HSG: prawy jajowód niedrożny
    Od 08.2019 - Pacjentka Prof. M.
    10-11.2019 szczepienia limfocytami męża ->allo mlr 23.3%
    01.2020 - 06.2020 - szczepienia pullowane (juz 8 szczepien, czekam na 9.) -> allo mlr 22%
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 21 maja 2019, 11:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia prg na poczatku cyklu powinien byc jak najnizszy :) martwic bys nie mogla gdyby byl teraz np 3 ;)

    Proga zazwyczaj sprawdza sie 7 dni po owulacji.


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2209 3221

    Wysłany: 21 maja 2019, 11:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian mam nadzieję, że z mamą będzie wszystko dobrze. Trzymam kciuki.✊

    Maria trzymam kciuki oby pęcherzyk pękł. ✊

    Mama Zuzia super ciacho. 😊

    Sasanka kochana gdzie jesteś? Jak tam u Ciebie ? 😊

    Mam głupie pytanie ,ale zastanawia mnie to.. Czy jak gin mi wczoraj powiedział, że @ przyjdzie max za kilka dni to tak będzie ? Czy on po prostu tak mniej więcej mówił i może to dłużej potrwać?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2019, 11:46

    Salome, 5ylwian, Sasanka55 lubią tę wiadomość

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50
  • szona Autorytet
    Postów: 5640 13283

    Wysłany: 21 maja 2019, 11:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria, myślę, że ten pęcherzyk jeszcze pęknie :)

    Jaki niepokalanek polecacie? Bierzecie go przez cały cykl?

    Jedziemy do Gdańska. Polecacie jakieś miejsca na obiad? :) Jem wszystko oprócz porów 😂

    Salome lubi tę wiadomość

    15 cs po cb. (22 cs)
    Chwilowo - pie*dolę to i znikam stąd.
  • Misiaa Autorytet
    Postów: 2298 3685

    Wysłany: 21 maja 2019, 11:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati mi jak ginekolog powiedziała że okres przyjdzie do piątku a byłam u niej w poniedziałek to się sprawdziło. Równo w piątek pojawiła się @

    24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB

    Acard, insulina, clexan, luteina, euthyrox

    eiktugpjuxjlxhci.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 maja 2019, 11:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 22:25

  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 21 maja 2019, 11:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Maria, myślę, że ten pęcherzyk jeszcze pęknie :)

    Jaki niepokalanek polecacie? Bierzecie go przez cały cykl?

    Jedziemy do Gdańska. Polecacie jakieś miejsca na obiad? :) Jem wszystko oprócz porów 😂
    Brałam Swanson, przez cały cykl, a raczej do pozytywnego testu, bo tylko tyle zdążyłam wziąć 😂

    szona lubi tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 maja 2019, 11:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 22:25

    szona lubi tę wiadomość

  • Salome Autorytet
    Postów: 2288 3366

    Wysłany: 21 maja 2019, 12:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    Brałam Swanson, przez cały cykl, a raczej do pozytywnego testu, bo tylko tyle zdążyłam wziąć 😂

    Też biorę Swanson, już drugi cykl.

    szona, agge lubią tę wiadomość

    W oczekiwaniu na transfer.
    2 x ❄️
  • Ania_85_ Autorytet
    Postów: 300 1019

    Wysłany: 21 maja 2019, 12:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria- trzymam kciuki za pęcherzyk- żeby ładnie pękł ☺️✊✊

    Mama Zuzia- jak można takie pyszności wrzucać 😛 Ja miałam iść dzisiaj na badania krwi, ale mój przyjechał po mnie wczoraj po pracy z McFlurry- to jego ulubiony pomysł na przeprosiny jak coś zmajstruje 😉 A ponieważ tak bardzo boję się tych badań- zwłaszcza wyniku glukozy, to przełożyłam na jutro- a dzisiaj zakaz słodkości 😛

    Salome, Mama_Zuzia lubią tę wiadomość

    uwo9skjob07enzxz.png
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 21 maja 2019, 12:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda ze nie mam pamieci do nazw, ale w Gdansku jadlam najlepsza kanapke z pastrami w zyciu :) jakbym teraz taka zjadla.. az slinotoku dostaje na sama mysl.

    Ale zeby mi glupoty po glowie nie chodzily to sie zabralam za prasowanie. Robie przerwy co 20 minut eiec pewnie zejdzie mi sie do wieczora :/
    Masakra jak niecierpie prasowac. A sterta czekala juz na mnie po powrocie z wakacji. Korzystam ze jednak ciut lepiej sie czuje i porobie cokllwiek w domu, bo czuje sie jak darmozjad :/


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Mildred Autorytet
    Postów: 1393 3150

    Wysłany: 21 maja 2019, 12:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama się zastanawiam jak to jest z tym monitoringiem byłam w 13 DC u ginekologa nie było widać pęcherzyka dominującego same małe jak przy pcos bo niby mam ale hormony zawsze w normie. Płyn w zatoce duglasa był ale nie było widać wyraźnego ciałka żółtego,gin nie był pewny czy owulacja byla. Ja czułam 11dc ból jajników i czułam że była tego dnia owulację i do tego sluz ciągliwy plodny. Temperatura wzrosła z 36,3 do 37.0 ale stopniowo tak w ciągu 3-4 dni. Skok był widoczny o 0,2 stopnia od razu w 12dc. Jutro zbadanie progesteron. Pytanie moje takie czy na USG musi być widoczne ciałko żółtkowe ?, albo ślad po pęknięcie.

    9ewns65gkf9ocqq6.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 maja 2019, 12:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 22:25

    Niecierpliwa..., Mildred, Nuch, Malgonia, agge, Kittinka83, Magduullina, Iseko, Mama_Zuzia, DzulkaJ, szona, Sasanka55, Madziandzia, Ochmanka lubią tę wiadomość

‹‹ 176 177 178 179 180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego