X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie ZOSTAŃ MATKĄ NA DZIEŃ MATKI - MAJOWE TESTOWANIE '19
Odpowiedz

ZOSTAŃ MATKĄ NA DZIEŃ MATKI - MAJOWE TESTOWANIE '19

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 maja 2019, 08:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia- przykro mi z utraty pracy,ale czasem nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło. Pamietaj,nawet jesli teraz sytyacja wyglada beznadziejnie :-)

    Zasjonek- trzymam kciuki,zeby @nie przyszła.

    Magduullina- wspolczuje. I tak jak dziewvzyny pisza,pogadaj z mężem. Może da sie skrocic jego wyjazd. Ewentualnie,moze uda Ci sie pojechac do niego na dluzej.

    Elfia- kciuki za zarodeczek. Na pewno sie znajdzie piekny i silny. Teraz po prostu musi sie udac

    Ochmanka- co tam sie u Ciebie takiego wydazylo,gin wie moze,ze ten cykl.masz taki rozjechany?

    Pati- dobrze,ze trafilas w koncu na dobrego endo. Zrob te badania. Będzie wszystko jasne.

    Nie biore euthyroxu a letrox i slyszalam, ze letrox przestaje być refundowany. Ale ile w tym prawdy,to nie wiem. Choc pamietam,ze w lutym lekarz z karowej wypisal mi recepte bez refundacji. Choc wczesniej normalnie mialam.

    Monika- kciuki za trasfer. Juz niedlugo :-)

    Jesli kogos nie wymienilam,to przepraszam. Ale obecnie mam kisiel ciazowy zamiast mozgu i ciazowego alzhaimera.

    Pati96, Magduullina, MonikA_89!, Ochmanka lubią tę wiadomość

  • Misiaa Autorytet
    Postów: 4694 7287

    Wysłany: 28 maja 2019, 08:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfiaksiezniczka - moja branża to bankowość..powysyłałam wczoraj cv i będę codziennie więc wierzę że szybko coś się znajdzie..

    Choć wyczytałam oczywiście na necie że gdybym w tym miesiącu zaszła w ciążę to pracodawca ma obowiązek cofnąć wypowiedzenie gdyż w dniu wypowiedzenia byłabym w ciąży co prawda 2 tydz ale zawsze :p a kobieta jest chroniona już od 1dc

    Monika trzymam kciuki za transfer!

    Magduuulina mam koleżankę której mąż od kilku lat wyjeżdża do pracy za granicę z tym że jest co weekend w domu a i tak widzę jak bardzo się od siebie oddalili...także przegadaj wyjazdy z mężem jeszcze raz. Wszystko sie ulozy.

    Pati teraz będziesz przebadana wzdłuż i wszerz także nim się obejrzysz ujrzysz II :)
    To forum uzależnia... ;)

    Magduullina, MonikA_89!, Pati96 lubią tę wiadomość

    24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

    "Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 maja 2019, 08:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Miłego dnia dla Wszystkich :)
    ElfiaKsiężniczka, wierzę, że teraz wszystko się Wam uda.
    Misiaa, przykro mi ogromnie z powodu utraty pracy. Mam nadzieję, że szybko znajdziesz coś fajnego.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2019, 21:47

  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3930 6618

    Wysłany: 28 maja 2019, 09:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maz ma A-. Dziewczyny myślicie żeby powiedzieć lekarzowi, ze biorę acard czy najpierw porobić badania na krzepliwość i z wynikami już? Co byście zrobiły?

    y2XTp2.png

    TQckp1.png

    https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • szona Autorytet
    Postów: 7585 16782

    Wysłany: 28 maja 2019, 09:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Pogoda pod koc, a nie do pracy. Wczoraj zostałam mistrzem świata w przypałach - zasnęłam opierając buzie w dłoniach - w pracy :D Chodzę jak zombie, wstaję z zamkniętymi oczami, kilka dni temu miałam ciśnienie 85/59 🙈 W weekend babski wyjazd nad jezioro, odżyję. Może.

    Zrobiłam dziś tsh i całą tarczycową resztę, plus prolaktyne - sutki mnie mocno bolą, myślę że będzie wysoka :/

    W lipcu chcę się przejść do dr Kuczyńskiej z Kriobanku. Wydaje mi się, że to bardzo mądry człowiek.

    Magdulina, byłam w związku na odległość (polska-USA) przez Hm 7 lat. Całe studia. Nigdy więcej ;p Oczywiście-byliśmy dzieciakami, u Was to wyglada inaczej, ale rozumiem tęsknotę i potrzebę obecności drugiej osoby blisko. Mam nadzieje, ze jest to u Was mocno przejściowy stan.

    Zajsonek, widzę te cienie. Oby ściemniały! A za wyrzucenie testu bez zdjęcia idziesz do kąta!

    Misia, współczuję utraty pracy, ale wierzę, że to będzie skutkowało znalezieniem dużo lepszej ✊✊

    ElfiaKsiężniczka, okularnica91, Magduullina, MonikA_89! lubią tę wiadomość

    6Rnmp2.png

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • szona Autorytet
    Postów: 7585 16782

    Wysłany: 28 maja 2019, 09:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    Maz ma A-. Dziewczyny myślicie żeby powiedzieć lekarzowi, ze biorę acard czy najpierw porobić badania na krzepliwość i z wynikami już? Co byście zrobiły?

    Chyba powiedziałabym.
    I trzymam za Was kciuki tak bardzo, że są sine!!!!

    Ja mam najrzadszą z możliwych - nie dość, że AB to jeszcze Rh-

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2019, 09:34

    6Rnmp2.png

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 maja 2019, 09:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona, a w którym dc jesteś?

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7500 11428

    Wysłany: 28 maja 2019, 09:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfia ja tez bym powiedziala. Przynajmniej powie czy na badania odstawic czy jak.


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2216 3227

    Wysłany: 28 maja 2019, 09:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Chyba powiedziałabym.
    I trzymam za Was kciuki tak bardzo, że są sine!!!!

    Ja mam najrzadszą z możliwych - nie dość, że AB to jeszcze Rh-

    Ja też mam AB Rh-

    szona lubi tę wiadomość

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy, insulinooporność,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50, Glucophage xr 2000
  • szona Autorytet
    Postów: 7585 16782

    Wysłany: 28 maja 2019, 09:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziandzia wrote:
    Szona, a w którym dc jesteś?

    18 dc. Chyba (po obserwacji śluzu) 6 dpo

    6Rnmp2.png

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 maja 2019, 09:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja prawdopodobnie jestem 4 dpo i też mnie sutki bolą właśnie od 4 dni, masakra

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 maja 2019, 09:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Dziewczyny m tez mowi ze to nie na dluzsza mete... Do tego 20 trzeba wytrzymac zobaczymy co bedzie dalej... Jak wroci pogadamy sobie szczerze na ten temat...
    Zajsonek to kciuki !
    Myslalam ze jakos to bedzie ale nie nie nie da sie tak na odleglosc

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 maja 2019, 10:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane. Cudownie jest nie chodzić do pracy! Muszę zacząć się uczyć do obron... Już stres po operacji przeminal i teraz przyszedł kolejny eh. Na 12 mam lekarza! Nie mogę się doczekać. Miłego dnia 😘😘😘😘

    szona, Iseko, Madziandzia, ElfiaKsiężniczka, Pati96, Ochmanka, okularnica91 lubią tę wiadomość

  • ef36 Autorytet
    Postów: 1502 1654

    Wysłany: 28 maja 2019, 10:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia dziewczyny!

    U mnie się wszystko zatrzymało, lekarz twierdzi że @ musi przyjść ale nie wie kiedy. Z rozmowy wywnioskowałam że może potrwać to jeszcze i miesiąc....
    Dostałam żelazo profilaktycznie...

    Co do grupy krwi to ja mam najbardziej niewdzięczną 0Rh-.

    Pati, jakie badania robiłaś?

    Ochmanka, sprawdzałaś betę?

    Ochmanka lubi tę wiadomość

    1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1
    12.2020 IVF ostatnie podejście
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11234

    Wysłany: 28 maja 2019, 10:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do letroxu to wczoraj kupiłam 50 za 6.5zł i 75 za niecałe 4zł, więc chyba jest refundowany :P

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Iseko Autorytet
    Postów: 2265 4226

    Wysłany: 28 maja 2019, 10:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ef, ja też mam 0Rh- :/

    Sylwia trzymam kciuki za wizytę ✊

    Elfia i za Ciebie ✊✊✊✊

    Magdullina dacie radę, wiem, że jest ciężko ale ale to już tylko 3 tygodnie - czas szybko leci :*

    Mam nadzieję, że nie przestaną refundowac letrox, może na wszelki wypadek wezmę dzisiaj receptę od mojego gina...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2019, 10:49

    Magduullina, ef36 lubią tę wiadomość

    31 lat | starania od stycznia 2017

    IUI - 3.02.2021 ❌ 3.03.2021 ❌

    💉Szczepienia limfocytami
    12.01.2022 Allo-mlr 54,5%

    06.2022 - start IVF
    21.07 - punkcja - 10🥚dojrzałych, 8 zapłodnionych (ICSI), 3 blastocysty
    26.07 - ET 1🐣 4AA (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, luteina, duphaston)🤰
    8tc 💔 3.09.2022 🖤

    27.10 - FET 1❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP, zivafert) ❌️😓

    22.11 - Transfer ostatniej ❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP) 🤰
    10dpt - beta 91,19 mlU
    13dpt - beta 358,61 mlU
    17dpt - beta 2064 mlU

    🍀rośnij Nasz Cudzie🍀
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3930 6618

    Wysłany: 28 maja 2019, 10:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeeeeejku jeszcze 53 minuty do wizyty... A w Krakowie pada czekam pod jakimś gzemsem na meza, bo on się musi z pracy zwolnic

    Malgonia, agge, aeiouy, Ochmanka, Pati96, Ania_85_, Iseko, Magduullina, buba123, MonikA_89! lubią tę wiadomość

    y2XTp2.png

    TQckp1.png

    https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • szona Autorytet
    Postów: 7585 16782

    Wysłany: 28 maja 2019, 10:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    Jeeeeeejku jeszcze 53 minuty do wizyty... A w Krakowie pada czekam pod jakimś gzemsem na meza, bo on się musi z pracy zwolnic

    Powodzenia! Czekamy na wieści ✊✊

    6Rnmp2.png

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Salome Autorytet
    Postów: 3122 4545

    Wysłany: 28 maja 2019, 11:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet gdy nie jest refundowany, to jednak Letrox jest tani - ja płacę 100%, bo nie mam niedoczynności i kosztuje mnie 5,85 (dawka 75). Z refundacją kosztuje 3,47.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2019, 11:06

    Iseko lubi tę wiadomość

    👩 zero ciąż
    AMH 1,6-2
    niby wszystko ok, ale coś jest nie tak


    👦
    wyniki ok, oprócz podwyższonej fragmentacji DNA

    1 procedura - 4 pęcherzyki, stymulacja przerwana

    2 procedura - 13 komórek, 10 dojrzałych, 6 zapłodnionych, 5.1.1 i 3.2.2 - transfery nieudane

    3 procedura - 9 komórek, 6 dojrzałych, 3 się zapłodniły, słaby 4.3.3 z 7 doby - nie rozmroził się

    Przygotowania do AZ w Reprofit.

    Brak jednoznacznej przyczyny niepowodzeń.

  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 28 maja 2019, 11:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    Jeeeeeejku jeszcze 53 minuty do wizyty... A w Krakowie pada czekam pod jakimś gzemsem na meza, bo on się musi z pracy zwolnic
    Powodzenia!

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
‹‹ 213 214 215 216 217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ