ZOSTAŃ MATKĄ NA DZIEŃ MATKI - MAJOWE TESTOWANIE '19
-
WIADOMOŚĆ
-
Maria- Ty jesteś z Krakowa? W której klinice i u kogo się leczysz?
I jeśli Kraków to spróbuj równolegle z kliniką tego programu - zawsze to nieco zaoszczędzonej kasy! https://www.su.krakow.pl/zapraszamy-do-osrodka-leczenia-nieplodnosci-w-szpitalu-uniwersyteckim
A co do wizyty w 7 dc- jeśli nie masz wczesnych owulacji to może tam nie być nic widać. Nie wiem, czy nie przeznaczyłabym kasy z wizyty na jakieś ekstra badanie

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Sasanko, odpocznij ze wszystkich sił!
Moni, to będzie piękny, słoneczny dzień - i innej opcji nie ma ☝️
Ja śpię pod salą SR w Ełku. Wczoraj zasnelam o 21 😳 ostatnio tak miałam chyba w wieku prenatalnym. Obudziłam się i czuję, jakbym w ogóle nie spała. Makabra jakaś. Może to przez to jedzenie warzywno-rybne, ale wyniki krwi mam świetne, hemoglobina wysoka jak nigdy, może sprawdzę żelazo 🤔
Swoją drogą, co odpowiada za bolesność piersi po owu? Progesteron? Prolaktyna? 🤷♀️ Bolą suty jak jasny ch.. W sumie to się cieszę, kiedyś zawsze czułam piersi po owulacji, a od jakiegoś czasu nic, zero, null. Chciałabym żeby to było związane z progiem 😅 bym sobie wmówiła, że wreszcie w tym cyklu jest elegancki.
moni05, Sasanka55 lubią tę wiadomość
7 cs - cb
25 cs - ⏸
6t1d - jest ❤️!
12t3d - prenatalne 👧🏼
3.10.2021 r. Detonacja! ❤️
10 cs - ⏸️
12t5d - prenatalne 👶🏼
30.06.2025 r. Detonacja! ❤️
Zes*am się, a nie dam się 💪
https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html -
szona ponoć właśnie prog odpowiada za bolesność i nabrzmiałość piersi, chociaż u mnie kompletnie się nie sprawdziło - w szczęśliwym cyklu miałam 39ng 12dpo, a piersi flaki i bezbolesne, do dziś. Ale może przez wykarmienie dwójki już po prostu nie są zdolne do niczego innego, jak smętnego wiszenia po pępek 😂
szona, Kittinka83, agge, Ochmanka, MonikA_89! lubią tę wiadomość
-
Melevis i zovacz jak zlecialo. Ty prenatalne w poniedzialek, ja tydzien pozniej.. a dopiero testy robilysmy
pewnie wszystkie Twoja bordowa krecge beda pamietac 
Mamunia szybko poszlo
choc ja juz ze dwa razy mialam wrazenie jak z boku na bok sie przewracalam ze czuje pecherzyk ktory sie przelewa.
Ochmanka lubi tę wiadomość
-
reset wrote:Maria- Ty jesteś z Krakowa? W której klinice i u kogo się leczysz?
I jeśli Kraków to spróbuj równolegle z kliniką tego programu - zawsze to nieco zaoszczędzonej kasy! https://www.su.krakow.pl/zapraszamy-do-osrodka-leczenia-nieplodnosci-w-szpitalu-uniwersyteckim
A co do wizyty w 7 dc- jeśli nie masz wczesnych owulacji to może tam nie być nic widać. Nie wiem, czy nie przeznaczyłabym kasy z wizyty na jakieś ekstra badanie
Tak, Kraków. Chodzimy do dr Bednarskiej-Czerwińskiej z Gyncentrum. Myśleliśmy o tym, żeby spróbować też w UJ, ale boimy się, że trzeba będzie długo czekać.
U mnie w 7-8 dc już widać dominujący pęcherzyk, bo mam owu w 11-12 dc. Ale nie wiem, czy torbiel się do tego czasu wchłonie, bo to chyba o to chodzi.2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍

-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Maria87 wrote:Tak, Kraków. Chodzimy do dr Bednarskiej-Czerwińskiej z Gyncentrum. Myśleliśmy o tym, żeby spróbować też w UJ, ale boimy się, że trzeba będzie długo czekać.
U mnie w 7-8 dc już widać dominujący pęcherzyk, bo mam owu w 11-12 dc. Ale nie wiem, czy torbiel się do tego czasu wchłonie, bo to chyba o to chodzi.
Akurat jedyna klinika, w której nigdy w Krakowie nie byłam
A UJ polecam - ja co prawda nie z programu, ale miałam na tym oddziale histerolaparoskopię z drillingiem i cudownie wspominam szpital i pobyt tam. Do tego stopnia, że chyba i na porodówkę wybiorę kliniki.
Torbiel może się spokojnie wchłonąć, poza tym ona nie musi mieć wpływu na owulację. Tylko w sumie sam fakt, że masz pęcherzyk w 7 dc bez późniejszych monitoringów i/lub badań estradiolu/ lh niewiele Ci powie - pęcherzyk może nie pęknąć/ może się wchłonąć jeszcze przed owulacją gdy nie będzie piku LH/ może przestać rosnąć i się zapaść - wszystko znane mi z autopsji.
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
reset wrote:Akurat jedyna klinika, w której nigdy w Krakowie nie byłam

A UJ polecam - ja co prawda nie z programu, ale miałam na tym oddziale histerolaparoskopię z drillingiem i cudownie wspominam szpital i pobyt tam. Do tego stopnia, że chyba i na porodówkę wybiorę kliniki.
Torbiel może się spokojnie wchłonąć, poza tym ona nie musi mieć wpływu na owulację. Tylko w sumie sam fakt, że masz pęcherzyk w 7 dc bez późniejszych monitoringów i/lub badań estradiolu/ lh niewiele Ci powie - pęcherzyk może nie pęknąć/ może się wchłonąć jeszcze przed owulacją gdy nie będzie piku LH/ może przestać rosnąć i się zapaść - wszystko znane mi z autopsji.
Czyli lepiej, żebym w tym cyklu sobie odpuściła tę wizytę. Nie mam kontaktu do Pani dr, ale może napiszę maila do kliniki z zapytaniem.2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍

-
Tez mam , nawet dwie torbiele - jedna krwotoczna, druga wielka gładkościenna. Przynajmniej miesic temu były, bo teraz jajnikow widac nie było. Ale dr powiedziała ze sie w koncu wchłoną 😊 i ja nigdy torbieli nie miałam, zawsze ciałko zółte, ale widocznie przy pękniu pęcherzyk naruszył naczynko, jajko sie wydostało , krew sie wlała i jest torbiel krwotoczna. To moja teoria 😊 i ciekawe czy to przypadek ze zrobila sie wlasnie w cyklu w ktorym właczyłam acard 😏Malgonia wrote:Megs to jak u mnie. Od stycznia co miesiac torbiel krwotoczna. Tez piejne wykresy, progesteron owulacyjny. I nikt nie mial pewnosci czy pekaja te pecherzyki czy nie.
Teraz dalej mam giga torbiel na jajniku
-
Meggs wrote:Tez mam , nawet dwie torbiele - jedna krwotoczna, druga wielka gładkościenna. Przynajmniej miesic temu były, bo teraz jajnikow widac nie było. Ale dr powiedziała ze sie w koncu wchłoną 😊 i ja nigdy torbieli nie miałam, zawsze ciałko zółte, ale widocznie przy pękniu pęcherzyk naruszył naczynko, jajko sie wydostało , krew sie wlała i jest torbiel krwotoczna. To moja teoria 😊 i ciekawe czy to przypadek ze zrobila sie wlasnie w cyklu w ktorym właczyłam acard 😏
Ale lekarz chyba potrafi rozpoznać, co jest torbielą po niepękniętym pęcherzyku, a co ciałkiem żółtym? Bo się zastanawiam, jaka jest różnica na usg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2019, 10:08
2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍

-
Maria87 wrote:Ale lekarz chyba potrafi rozpoznać, co jest torbielą po niepękniętym pęcherzyku, a co ciałkiem żółtym? Bo się zastanawiam, jaka jest różnica na usg.
Czasem tak, a czasem nie. Moze cialko zolte pozna, ale czesc torbieli jest poowulacyjna i tu juz trudniej poznac. -
Tak. U mnie ciałko zółte wygladało jak taka chmurka i zawsze na monicie miałam ciałko żółte. Raz tylko w tym cyklu po biochemicznej zamiast ciałka zołtego była torbiel. Wyglądała jak pęcherzyk. Czarna kulka. Ginekolog chyba tylko nie jest w stanie poznać czy jajeczko z takiej torbieli krwotocznej zdołało się uwolnic czy nie. Mi mówiono że na 99 % sie nie uwolniło. Tak więc mamy istny cud 😋Maria87 wrote:Ale lekarz chyba potrafi rozpoznać, co jest torbielą po niepękniętym pęcherzyku, a co ciałkiem żółtym? Bo się zastanawiam, jaka jest różnica na usg.
Salome, Ochmanka, szona lubią tę wiadomość
-
Tak się dopytuję, bo po pierwsze - cykl tylko 21 dni, po drugie - 21 dnia mocny spadek tempki (prawie jak na implantację), po trzecie - tempka wzrosła w 1 i 2 dniu nowego cyklu, po czwarte - nic nie przepowiadało okresu, brzuch odczuwam dopiero jak się mocno na nim skupię. No i czasem zakłuje mnie pierś, co zdarza się tylko w FL.
Ale te wszystkie dziwności to może właśnie wynik tej torbieli.2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍

-
Ochmanko, zapraszam na sesje, mieszkam w strone Ciechanowa/Mławy od Warszawy

Malgonia - cudny dzidzius, gratuluje!
Sasanko - zazdrooo, odpoczywaj, nalezy Ci sie
Ja Was podczytuje, jestem na biezaco, a sama troche odpoczywam od tematu staran (a raczej staram sie odpoczywac, bo nie zawsze wychodzi
). Pod koniec cyklu na pewno zaczne stresowac sie histeroskopia.
Malgonia, Ochmanka, Sasanka55 lubią tę wiadomość
-
Ale fajnie, też już się nie mogę doczekaćSzczesliwa_mamusia wrote:A w ogole,to miałam sie pochwalic,ze moj maly cud daje juz o sobie znac
co prawda sa to delikatne kopniaczki i musniecia. Ale czuc jak szaleje po brzuchu. Wczoraj o tej porze skakal z dobre pol godz 
Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość
-
Moni będziesz miała w dniu ślubu piękną pogodę - dzisiaj już w tym naszym mieście jest całkiem ładna pogoda
)) mogłabyś mi podpowiedzieć do którego ginekologa chodzisz ? bo tak chodzę i chodzę i większość odmawia mi prowadzenia ciąży
póki co tylko 1 lekarz powiedział że mnie samej nie zostawi ale chciałabym pójść kontrolnie na wizytę do jakiegoś innego aby dopytać co ktoś inny sądzi o moim przypadku..
Szczesliwa mamusia to szybko odczułaś pierwsze ruchy
Szczesliwa_mamusia, moni05 lubią tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Ale mamy skuteczność! 😊moni05 wrote:Dzięki Waszym kciukom prognozy się zmieniły i prawdopodobnie padać nie będzie! ❤️
To jak potrenowałyśmy na pogodzie, to trzeba się wziąć za bociany 😘
Pati96, Nuch, aeiouy, Malgonia, szona, Angelika1313, Ania_85_, Iseko, Ochmanka, moni05 lubią tę wiadomość

Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Melevis wrote:szona ponoć właśnie prog odpowiada za bolesność i nabrzmiałość piersi, chociaż u mnie kompletnie się nie sprawdziło - w szczęśliwym cyklu miałam 39ng 12dpo, a piersi flaki i bezbolesne, do dziś. Ale może przez wykarmienie dwójki już po prostu nie są zdolne do niczego innego, jak smętnego wiszenia po pępek 😂
Tylko moje właśnie takie smętne, jedynie sutki jak... wentyle od kół w ciężarówce 😂
Angelika1313 lubi tę wiadomość
7 cs - cb
25 cs - ⏸
6t1d - jest ❤️!
12t3d - prenatalne 👧🏼
3.10.2021 r. Detonacja! ❤️
10 cs - ⏸️
12t5d - prenatalne 👶🏼
30.06.2025 r. Detonacja! ❤️
Zes*am się, a nie dam się 💪
https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html