ZOSTAŃ MATKĄ NA DZIEŃ MATKI - MAJOWE TESTOWANIE '19
-
WIADOMOŚĆ
-
Maria- Ty jesteś z Krakowa? W której klinice i u kogo się leczysz?
I jeśli Kraków to spróbuj równolegle z kliniką tego programu - zawsze to nieco zaoszczędzonej kasy! https://www.su.krakow.pl/zapraszamy-do-osrodka-leczenia-nieplodnosci-w-szpitalu-uniwersyteckim
A co do wizyty w 7 dc- jeśli nie masz wczesnych owulacji to może tam nie być nic widać. Nie wiem, czy nie przeznaczyłabym kasy z wizyty na jakieś ekstra badanie
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Sasanko, odpocznij ze wszystkich sił!
Moni, to będzie piękny, słoneczny dzień - i innej opcji nie ma ☝️
Ja śpię pod salą SR w Ełku. Wczoraj zasnelam o 21 😳 ostatnio tak miałam chyba w wieku prenatalnym. Obudziłam się i czuję, jakbym w ogóle nie spała. Makabra jakaś. Może to przez to jedzenie warzywno-rybne, ale wyniki krwi mam świetne, hemoglobina wysoka jak nigdy, może sprawdzę żelazo 🤔
Swoją drogą, co odpowiada za bolesność piersi po owu? Progesteron? Prolaktyna? 🤷♀️ Bolą suty jak jasny ch.. W sumie to się cieszę, kiedyś zawsze czułam piersi po owulacji, a od jakiegoś czasu nic, zero, null. Chciałabym żeby to było związane z progiem 😅 bym sobie wmówiła, że wreszcie w tym cyklu jest elegancki.moni05, Sasanka55 lubią tę wiadomość
-
szona ponoć właśnie prog odpowiada za bolesność i nabrzmiałość piersi, chociaż u mnie kompletnie się nie sprawdziło - w szczęśliwym cyklu miałam 39ng 12dpo, a piersi flaki i bezbolesne, do dziś. Ale może przez wykarmienie dwójki już po prostu nie są zdolne do niczego innego, jak smętnego wiszenia po pępek 😂
szona, Kittinka83, agge, Ochmanka, MonikA_89! lubią tę wiadomość
-
Melevis i zovacz jak zlecialo. Ty prenatalne w poniedzialek, ja tydzien pozniej.. a dopiero testy robilysmy pewnie wszystkie Twoja bordowa krecge beda pamietac
Mamunia szybko poszlo choc ja juz ze dwa razy mialam wrazenie jak z boku na bok sie przewracalam ze czuje pecherzyk ktory sie przelewa.Ochmanka lubi tę wiadomość
-
reset wrote:Maria- Ty jesteś z Krakowa? W której klinice i u kogo się leczysz?
I jeśli Kraków to spróbuj równolegle z kliniką tego programu - zawsze to nieco zaoszczędzonej kasy! https://www.su.krakow.pl/zapraszamy-do-osrodka-leczenia-nieplodnosci-w-szpitalu-uniwersyteckim
A co do wizyty w 7 dc- jeśli nie masz wczesnych owulacji to może tam nie być nic widać. Nie wiem, czy nie przeznaczyłabym kasy z wizyty na jakieś ekstra badanie
Tak, Kraków. Chodzimy do dr Bednarskiej-Czerwińskiej z Gyncentrum. Myśleliśmy o tym, żeby spróbować też w UJ, ale boimy się, że trzeba będzie długo czekać.
U mnie w 7-8 dc już widać dominujący pęcherzyk, bo mam owu w 11-12 dc. Ale nie wiem, czy torbiel się do tego czasu wchłonie, bo to chyba o to chodzi.2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Maria87 wrote:Tak, Kraków. Chodzimy do dr Bednarskiej-Czerwińskiej z Gyncentrum. Myśleliśmy o tym, żeby spróbować też w UJ, ale boimy się, że trzeba będzie długo czekać.
U mnie w 7-8 dc już widać dominujący pęcherzyk, bo mam owu w 11-12 dc. Ale nie wiem, czy torbiel się do tego czasu wchłonie, bo to chyba o to chodzi.
Akurat jedyna klinika, w której nigdy w Krakowie nie byłam
A UJ polecam - ja co prawda nie z programu, ale miałam na tym oddziale histerolaparoskopię z drillingiem i cudownie wspominam szpital i pobyt tam. Do tego stopnia, że chyba i na porodówkę wybiorę kliniki.
Torbiel może się spokojnie wchłonąć, poza tym ona nie musi mieć wpływu na owulację. Tylko w sumie sam fakt, że masz pęcherzyk w 7 dc bez późniejszych monitoringów i/lub badań estradiolu/ lh niewiele Ci powie - pęcherzyk może nie pęknąć/ może się wchłonąć jeszcze przed owulacją gdy nie będzie piku LH/ może przestać rosnąć i się zapaść - wszystko znane mi z autopsji.
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
reset wrote:Akurat jedyna klinika, w której nigdy w Krakowie nie byłam
A UJ polecam - ja co prawda nie z programu, ale miałam na tym oddziale histerolaparoskopię z drillingiem i cudownie wspominam szpital i pobyt tam. Do tego stopnia, że chyba i na porodówkę wybiorę kliniki.
Torbiel może się spokojnie wchłonąć, poza tym ona nie musi mieć wpływu na owulację. Tylko w sumie sam fakt, że masz pęcherzyk w 7 dc bez późniejszych monitoringów i/lub badań estradiolu/ lh niewiele Ci powie - pęcherzyk może nie pęknąć/ może się wchłonąć jeszcze przed owulacją gdy nie będzie piku LH/ może przestać rosnąć i się zapaść - wszystko znane mi z autopsji.
Czyli lepiej, żebym w tym cyklu sobie odpuściła tę wizytę. Nie mam kontaktu do Pani dr, ale może napiszę maila do kliniki z zapytaniem.2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
Malgonia wrote:Megs to jak u mnie. Od stycznia co miesiac torbiel krwotoczna. Tez piejne wykresy, progesteron owulacyjny. I nikt nie mial pewnosci czy pekaja te pecherzyki czy nie.
Teraz dalej mam giga torbiel na jajniku -
Meggs wrote:Tez mam , nawet dwie torbiele - jedna krwotoczna, druga wielka gładkościenna. Przynajmniej miesic temu były, bo teraz jajnikow widac nie było. Ale dr powiedziała ze sie w koncu wchłoną 😊 i ja nigdy torbieli nie miałam, zawsze ciałko zółte, ale widocznie przy pękniu pęcherzyk naruszył naczynko, jajko sie wydostało , krew sie wlała i jest torbiel krwotoczna. To moja teoria 😊 i ciekawe czy to przypadek ze zrobila sie wlasnie w cyklu w ktorym właczyłam acard 😏
Ale lekarz chyba potrafi rozpoznać, co jest torbielą po niepękniętym pęcherzyku, a co ciałkiem żółtym? Bo się zastanawiam, jaka jest różnica na usg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2019, 10:08
2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
Maria87 wrote:Ale lekarz chyba potrafi rozpoznać, co jest torbielą po niepękniętym pęcherzyku, a co ciałkiem żółtym? Bo się zastanawiam, jaka jest różnica na usg.
Czasem tak, a czasem nie. Moze cialko zolte pozna, ale czesc torbieli jest poowulacyjna i tu juz trudniej poznac. -
Maria87 wrote:Ale lekarz chyba potrafi rozpoznać, co jest torbielą po niepękniętym pęcherzyku, a co ciałkiem żółtym? Bo się zastanawiam, jaka jest różnica na usg.
Salome, Ochmanka, szona lubią tę wiadomość
-
Tak się dopytuję, bo po pierwsze - cykl tylko 21 dni, po drugie - 21 dnia mocny spadek tempki (prawie jak na implantację), po trzecie - tempka wzrosła w 1 i 2 dniu nowego cyklu, po czwarte - nic nie przepowiadało okresu, brzuch odczuwam dopiero jak się mocno na nim skupię. No i czasem zakłuje mnie pierś, co zdarza się tylko w FL.
Ale te wszystkie dziwności to może właśnie wynik tej torbieli.2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
Ochmanko, zapraszam na sesje, mieszkam w strone Ciechanowa/Mławy od Warszawy
Malgonia - cudny dzidzius, gratuluje!
Sasanko - zazdrooo, odpoczywaj, nalezy Ci sie
Ja Was podczytuje, jestem na biezaco, a sama troche odpoczywam od tematu staran (a raczej staram sie odpoczywac, bo nie zawsze wychodzi ). Pod koniec cyklu na pewno zaczne stresowac sie histeroskopia.Malgonia, Ochmanka, Sasanka55 lubią tę wiadomość
-
Szczesliwa_mamusia wrote:A w ogole,to miałam sie pochwalic,ze moj maly cud daje juz o sobie znac co prawda sa to delikatne kopniaczki i musniecia. Ale czuc jak szaleje po brzuchu. Wczoraj o tej porze skakal z dobre pol godz
Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość
-
Moni będziesz miała w dniu ślubu piękną pogodę - dzisiaj już w tym naszym mieście jest całkiem ładna pogoda )) mogłabyś mi podpowiedzieć do którego ginekologa chodzisz ? bo tak chodzę i chodzę i większość odmawia mi prowadzenia ciąży póki co tylko 1 lekarz powiedział że mnie samej nie zostawi ale chciałabym pójść kontrolnie na wizytę do jakiegoś innego aby dopytać co ktoś inny sądzi o moim przypadku..
Szczesliwa mamusia to szybko odczułaś pierwsze ruchySzczesliwa_mamusia, moni05 lubią tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
moni05 wrote:Dzięki Waszym kciukom prognozy się zmieniły i prawdopodobnie padać nie będzie! ❤️
To jak potrenowałyśmy na pogodzie, to trzeba się wziąć za bociany 😘Pati96, Nuch, aeiouy, Malgonia, szona, Angelika1313, Ania_85_, Iseko, Ochmanka, moni05 lubią tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Melevis wrote:szona ponoć właśnie prog odpowiada za bolesność i nabrzmiałość piersi, chociaż u mnie kompletnie się nie sprawdziło - w szczęśliwym cyklu miałam 39ng 12dpo, a piersi flaki i bezbolesne, do dziś. Ale może przez wykarmienie dwójki już po prostu nie są zdolne do niczego innego, jak smętnego wiszenia po pępek 😂
Tylko moje właśnie takie smętne, jedynie sutki jak... wentyle od kół w ciężarówce 😂
Angelika1313 lubi tę wiadomość