Forum W oczekiwaniu na testowanie ZOSTAŃ MATKĄ NA DZIEŃ MATKI - MAJOWE TESTOWANIE '19
Odpowiedz

ZOSTAŃ MATKĄ NA DZIEŃ MATKI - MAJOWE TESTOWANIE '19

Oceń ten wątek:
  • Maria87 Autorytet
    Postów: 2225 3311

    Wysłany: 7 maja 2019, 14:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, niby wszędzie piszą, że implantacja między 6 a 12dpo, ale pamiętam, że któraś dziewczyna tutaj miała plamienie 5dpo i to było właśnie najprawdopodobniej zagnieżdżenie.

    Magduullina, Sasanka55 lubią tę wiadomość

    W oczekiwaniu na transfer.
    2 x ❄️
  • Miska _a Autorytet
    Postów: 343 341

    Wysłany: 7 maja 2019, 14:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska _a wrote:
    Hej dziewczyny, u mnie dzisiaj 25dc, temperatury były tak 36,9, 36,8 a dzisiaj rano 37,03 hm? Wczoraj badalam progesteron 23,3 ng/dl.. 12. 05 @ aż jestem ciekaws
    Ale popołudniami pobolewa mnie brzuch

    Wrzesień 2018-ciąża biochemiczna,
    niedoczynność tarczycy-Letrox50
    hiperprolaktynemia(dostinex) wyrownana-tsh-1,2,prolaktyna-11,
    -badanie nasienia uległo poprawie(profertil)
    -Hyfosy - 27grudnia 2019 drozne!
    -Ureaplasma... - pokonana!!!!! :)
    15.01.20-betahcg 247,56 🐻progesteron 39,70
    17.01.20-beta 626,7
    29.01.20-❣️😘

    Walczę o cud:)
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4031 6184

    Wysłany: 7 maja 2019, 15:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaSzczurek wrote:
    Masakra. Bo w tej poradni oni mowili, ze tylko tam przyjmuje... A w jej mailu nie było żadnych informacji, tylko że katedra, nie napisała gdzie zapłacić i gdzie iść. No ale mocno spóźniona dotarłam. Nie ma zakażenia tokso, Igm się pojawiło przez nadwrażliwość układu immunologicznego, co podobno zdarza się zwłaszcza w drugiej połowie ciąży. Mam pilnować, żeby się nie zarazić teraz, bo nie mam przeciwciał i skontrolować jeszcze za kilka tygodni i później często w każdej kolejnej ciąży. Dzięki za pomoc i trzymam kciuki za Twoją wizytę! :D

    Miałam ten sam problem! Tam organizacja kuleje... ale ona jest z tych, co nawet jak jesteś spóźniona to Cię przyjmie. Cieszę się, ze u Ciebie tak to wyszło. 😘 ja próbuje się tam dodzwonić ale mi nie wychodzi dzisiaj wcale... 🤷🏻‍♀️ Ciekawa jestem bardzo co powie na te moje powtórzone wyniki.
    Dziękuje 😘

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4031 6184

    Wysłany: 7 maja 2019, 15:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, ja z autopsji wiem, ze wszystko jest możliwe... może organizm sobie robi z Ciebie żarty 🤷🏻‍♀️😊

    Agge, będzie dobrze! Na pewno nic maluchowi nie zaszkodzi 😘

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7330 10400

    Wysłany: 7 maja 2019, 15:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka, B12 też nie powinna takich objawów powodować, jeśli nie łykasz jej garściami. Może to faktycznie po antybiotyku, organizm osłabiony i złapał jakiegoś wirusa czy coś. A brałaś probiotyki po antybiotyku? Ogólnie to polecam neosinę na podniesienie odporności i walkę wirusami. Zawsze biorę jak czuję, że mnie zaczyna rozkładać i (odpukać) dawno nie chorowałam.

    Angelika, prawidłowe podejście :P cytologia nie zając, nie ucieknie, a komórka aż się prosi, żeby ją jakiś rycerz z ogonkiem podbił 🙃

    Magdulina, dobrze ze śluzu dużo, robaczkom będzie się łatwiej pływało! ✊✊

    Niecierpliwa, z tego co piszą, implantacja jest między 6-12 dpo. Ale piszą też, że owulacja jest w okolicy 14dc, a same wiemy jak to się sprawdza 😜😜 Wydaje mi się, że nasze organizmy są tak skomplikowane, że wszystko jest możliwe

    Agge, kurczę.... jeszcze takie dziadostwo ci się przyplątało :(

    Magduullina, Angelika1313 lubią tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • JaSzczurek Autorytet
    Postów: 2605 2690

    Wysłany: 7 maja 2019, 15:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Miałam ten sam problem! Tam organizacja kuleje... ale ona jest z tych, co nawet jak jesteś spóźniona to Cię przyjmie. Cieszę się, ze u Ciebie tak to wyszło. 😘 ja próbuje się tam dodzwonić ale mi nie wychodzi dzisiaj wcale... 🤷🏻‍♀️ Ciekawa jestem bardzo co powie na te moje powtórzone wyniki.
    Dziękuje 😘
    Daj znać jak się dodzwonisz. Ona tam jest na oddziale teraz, więc może niedługo odbierze. :)

    moni05, Malinaa90 lubią tę wiadomość

    w57vflw150daid8s.png
    3/07 jest ❤ 5cs (kp)
    qb3c9vvjma9lllrs.png
    19/07 (42+0/42+3) 3625g 50 cm <3
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1215 2177

    Wysłany: 7 maja 2019, 15:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    Dziewczyny jak mnie mój organizm wkurza w tym cyklu .... normalnie 4 dpo a ogólnie czuję ciągnięcie w dole, nie wiem czy te jajniki oszalaly czy co.... z <3 szału nie było ( niby według ovu czas dobry, bo dwa dni przed ovu ale ja tam nie wierzę) więc miałam spokojnie czekać na @ a mózg już swoje wymyśla.
    A w pt zrobie proga i wyjdzie dupa 🤣

    Czysto hipotetyczne pytanie, może Wam gdzieś mignęło. Czy koło 5 dpo jest już możliwa implantacja ?
    Wiesz co, zastanawiam się nad tym samym, bo też zaczęłam już swirowac. W5dpo mega spadek temp, a teraz wróciła w górę. Do tego od wczoraj ciągnięcia w dole brzucha, zimno... Takiego wykresu po owu nie miałam jeszcze nigdy przez całe te 2 lata. No i swiruję💁‍♀️

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b5e1f2aa0582.png[/url

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 15:46

    Magduullina, DzulkaJ, Karolina, Pati96, Niecierpliwa..., Kittinka83, Malgonia, Arashe, aeiouy lubią tę wiadomość

    29 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Siofor 1500 | Letrox 62,5 | NAC |Miovelia - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️MUCHa: ujemne
    ✔️AOA: ujemne
    ✔️ASA: ujemne
    ✔️ANA1, ANA4: ujemne

    👨
    Morfologia 2% - > 4%,
    Liczba 2,6mln - > 20mln,
    ruch postępowy 17% - >22%
  • DzulkaJ Autorytet
    Postów: 824 1115

    Wysłany: 7 maja 2019, 15:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Masz dużo fajnych objawów w tym cyklu :) Weź się człowieku nie nakręcaj, co? :)
    Haha uśmiałam sie! Dzięki, że doprowadzasz mnie do pionu, ale wyjątkowo na luzie się czuje, nie taka spięta 😂 ale ja sobie nawet nie wierzę, to co dopiero organizmowi, ktory ciągle walki kręci, ale ja np. Śluz mogę paznokciem zbierać haha tyle tego

    ❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
    ❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
    ❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie

    Starania od 11.2018 r. z przerwami
  • DzulkaJ Autorytet
    Postów: 824 1115

    Wysłany: 7 maja 2019, 15:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iseko wrote:
    Wiesz co, zastanawiam się nad tym samym, bo też zaczęłam już swirowac. W5dpo mega spadek temp, a teraz wróciła w górę. Do tego od wczoraj ciągnięcia w dole brzucha, zimno... Takiego wykresu po owu nie miałam jeszcze nigdy przez całe te 2 lata. No i swiruję💁‍♀️

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b5e1f2aa0582.png[/url
    Piękny masz ten spadek temperatury, a nie był niczym zachwiany?

    ❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
    ❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
    ❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie

    Starania od 11.2018 r. z przerwami
  • GrubAsia Autorytet
    Postów: 575 1105

    Wysłany: 7 maja 2019, 15:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_85_ wrote:
    Wg ovufriend 13 stycznia 2020- już się śmialiśmy z Moim, że Maleństwo będzie miało przechlapane, bo mikołaj, gwiazdka i urodziny prawie w jednym czasie ;P.

    Cały czas jestem w szoku i nie mogę w to uwierzyć ;D


    Piękna data 💖❤️❤️💖 nudnej, bardzo nudnej ciąży 🤗

    Ania_85_ lubi tę wiadomość

    "Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera"
    8uneikgn3ja6y4ie.png

    3 x icis
    4 transfer udany 😍❤️
    Brak ❄️
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 maja 2019, 15:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iseko wrote:
    Wiesz co, zastanawiam się nad tym samym, bo też zaczęłam już swirowac. W5dpo mega spadek temp, a teraz wróciła w górę. Do tego od wczoraj ciągnięcia w dole brzucha, zimno... Takiego wykresu po owu nie miałam jeszcze nigdy przez całe te 2 lata. No i swiruję💁‍♀️

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b5e1f2aa0582.png[/url
    Loooooo no poszybowala w gore :* fiu fiu :* czyzby spadek inplantacyjny ?? :*
    Dziewczyny trzymam kciuki!!!
    Szona i za twoj jutrzejszy tescik rowniez!!!

    szona, aeiouy lubią tę wiadomość

  • Iseko Autorytet
    Postów: 1215 2177

    Wysłany: 7 maja 2019, 15:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    DzulkaJ wrote:
    Piękny masz ten spadek temperatury, a nie był niczym zachwiany?
    No właśnie nie, następnego dnia krócej spałam to ewentualnie mogla być zachwiana, ale tutaj to nie.

    Magduullina lubi tę wiadomość

    29 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Siofor 1500 | Letrox 62,5 | NAC |Miovelia - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️MUCHa: ujemne
    ✔️AOA: ujemne
    ✔️ASA: ujemne
    ✔️ANA1, ANA4: ujemne

    👨
    Morfologia 2% - > 4%,
    Liczba 2,6mln - > 20mln,
    ruch postępowy 17% - >22%
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 maja 2019, 15:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ideee jesc obiadek i trzeba sie zebrac w kupe, otynkowac, przeszpachlowac buzke i do pracy... :( ale mi sie nie chceeee... Najchetniej wzielabym poduche ,koldre i poszla spac.... :(
    Sasaneczko kochana moj promyczku jak dzis sie czujesz? Jak beta sa wyniki? Kiedy ten lekarz dzis czy jutro?

  • Karolina Ekspertka
    Postów: 183 698

    Wysłany: 7 maja 2019, 15:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej!
    Nie nadążam z czytaniem Was - wczoraj co klikalam następną stronę to zostawaly mi dwie strony do końca ;) Dzisiaj udało mi się dobrnąć do końca, ale żeby wszystko spamiętać to ciężko ;)

    Malinka, Parenka gratuluję i życzę spokojnych ciąż ❤️

    Aeiouy, Madziandzia, Kittinka przykro mi z powodu wrednych @ 😞

    Podziwiam Waszą cierpliwość dziewczyny z czekaniem do @ z testowaniem. Mi jeszcze nigdy to się nie udało 😏 Teraz postanowiłam, że będę testować w dniu urodzin, 15-tego,a już mnie korci, żeby na dniach kupić test 🤦‍♀️ Ale wezmę z Was przykład i postaram się być twarda i wytrzymać ;)
    Oczywiście wkrecanie sobie objawów już się zaczęło, ale dzisiaj to już przesadzilam. Macam cycki i zaskoczenie, bo ooo trochę bolą, a zazwyczaj je czuję ze dwa dni przed @. I dopiero po chwili mnie olsnilo, że wczoraj byłam na siłowni i zakwasy mi wychodzą 😂 Paranoja level master.

    Madziandzia, aeiouy lubią tę wiadomość

    ijnZp2.png

    08.2012 córcia ❤️
    06.2014 synek ❤️

    Czekamy na trzecie maleństwo TP 18.04.2020 ❤️
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1215 2177

    Wysłany: 7 maja 2019, 15:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby 5dpo była implantacja to jutro jakiś cień już powinien wyjść na teście prawda?

    Magduullina lubi tę wiadomość

    29 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Siofor 1500 | Letrox 62,5 | NAC |Miovelia - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️MUCHa: ujemne
    ✔️AOA: ujemne
    ✔️ASA: ujemne
    ✔️ANA1, ANA4: ujemne

    👨
    Morfologia 2% - > 4%,
    Liczba 2,6mln - > 20mln,
    ruch postępowy 17% - >22%
  • szona Autorytet
    Postów: 5628 13245

    Wysłany: 7 maja 2019, 16:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sprawdziłam szyjkę. Wg mnie mięknie i otwiera się. Także po ptakach.

    15 cs po cb. (22 cs)
    Chwilowo - pie*dolę to i znikam stąd.
  • Ania_85_ Autorytet
    Postów: 300 1019

    Wysłany: 7 maja 2019, 16:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    OO83- gratuluję synusia 😉 cieszę się, że wszystko w porządku 😊 zdjęcia pokażesz następnym razem 😉

    Buba- to będziesz w domu jak księżniczka traktowana- jedyna kobieta 😉

    Angelika- działajcie 😉 zaserduszkujmy pierwszą stronę 😉

    Izape- prześliczne rzeczy tworzysz 😊 aż mi się zamarzyło, żeby samej poszukać jakiś stron z inspiracjami i dokładnymi instrukcjami na początek :D tylko u mnie to się zwykle na planach kończy ;P Dobrze, że mam mamusię emerytkę z maszyną do szycia- może da mi jakieś lekcje 😉 Jak na razie mąż narzeka, że skarpetek mu nie ma kto zaszyć ;P ale ja jestem zdania, że skarpetek się nie zaszywa, tylko kupuje nowe ;P

    Irvine- śliczności 😍

    Pati- wierzę, że niedługo również do Ciebie powie tak Twoje maleństwo 😊 Mocno trzymam kciuki ✊✊

    Sasanko- śliczna ta sentencja- aż ją sobie zapisałam i jaka prawdziwa 😊

    Malinka, Parenka- gratuluję 😊

    Agge- śliczny brzusio 😊 Ale z Ciebie chudzinka 😉 Ja to już bym mogła udawać przynajmniej 5-6 miesiąc ;P

    MonikA, Kingulla- już się nie mogę doczekać Waszych bet 😉 Chociaż mój Mężulo mnie opieprzał jak mówiłam, że maluszek się wgryza- „przecież on nie ma jeszcze ząbków! Co najwyżej się wwierca 😉”. Tak więc życzę Waszym maluszkom przyjemnego wwiercania się 😉

    Iseko- dziękuję za dopisanie mi dwóch kreseczek II ;D nie mogę się na to napatrzeć 😉 i mocno trzymam kciuki, żebyś i sobie za chwilę mogła dopisać 😘

    Ja zrobiłam sobie dzisiaj jeszcze jeden kontrolny teścik, bo zapisałam się do przypadkowego gina z luxmedu i przed wizytą chciałam się upewnić- śliczne te kreseczki wyszły 😉. Miałam jeszcze z zeszłego miesiąca przepisane badania prolaktyny, proga, tsh i chciałam, żeby dorzucił mi do tego betę, żebym dwa razy nie musiała się kłuć. Bardzo sympatyczny starszy pan 😊 Jak poprosiłam o betę i powiedziałam, że chcę tego proga zrobić, to powiedział, że to nie ma teraz sensu, ale jak ma mnie to uspokoić, to mi przepisze. I teraz się zastanawiam, czy faktycznie jest sens to wszystko robić, czy mnie to tylko niepotrzebnie bardziej nie zestresuje jak zacznę porównywać z innymi. A z drugiej strony strasznie bym chciała już rodzicom powiedzieć. Miałam to zrobić na dzień matki, ale chyba nie wytrzymam tak długo 😉. Mam swoje małe biuro w mieszkaniu rodziców, więc siłą rzeczy codziennie u nich jestem i spędzam z nimi strasznie dużo czasu. Mój tata pali w kuchni i co chwilę do mnie smrodki dolatują, więc zamykam drzwi, mama przynosi mi jakieś owocki, a ja jak głupia latam do kuchni i je drugi raz myję, bo nie wiem czy zrobiła to dokładnie, zamiast ogromnych ilości czarnej herbaty zaczęłam pić wodę- przecież oni za chwilę sami się domyślą ;P Może jednak zrobię te dwie bety i jak wszystko będzie ok, to wtedy im powiem 😉 Do weekendu może wytrzymam 😉

    Karolina, Iseko, Magnolia90, Irvine90, Angelika1313, Magduullina, Pati96, szona, OO83, MonikA_89!, aeiouy lubią tę wiadomość

    uwo9skjob07enzxz.png
  • Ania_85_ Autorytet
    Postów: 300 1019

    Wysłany: 7 maja 2019, 16:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dowiedziałam się dzisiaj, że taka bardzo sympatyczna pani architekt, z którą współpracuję poroniła 😞 Tak mi się strasznie smutno zrobiło 😞

    uwo9skjob07enzxz.png
  • APrzybylska Autorytet
    Postów: 1883 2969

    Wysłany: 7 maja 2019, 16:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1fec3b1e1d7c.jpg

    Mam już 10cm i raczej jestem dziewczynką 💕👶 świeża foteczka i 🐝🐝🦋🦋🐞🐞🍀🍀🧚‍♀️🧚‍♀️

    Kochane jestem prawie na bieżąco, ale siedzę cicho. Gratuluję wszystkich kreseczek i czekam na następne. Monika i Kingulla o Was mowa 😘 i oczywiście o wszystkich.

    Ania_85_, Niecierpliwa..., Magnolia90, Karolina, moni05, Kittinka83, Angelika1313, syllwia91, agge, Sasanka55, DzulkaJ, Magduullina, Malgonia, Nikodemka, Pati96, Izape_91, Malinaa90, Iseko, szona, okularnica91, eemmiilliiaa, buba123, OO83, Szczesliwa_mamusia, Ewelina29, Tele...79, MonikA_89!, Ochmanka, Madziandzia, aeiouy, Mila1996 lubią tę wiadomość

    14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Ania_85_ Autorytet
    Postów: 300 1019

    Wysłany: 7 maja 2019, 16:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona przeraziłaś mnie tą szyjką- nigdy nie badałam jej sama i nie zastanawiałam się nad tym jaka powinna być w poszczególnych fazach cyku. Dzisiaj podczas badania lekarz stwierdził, że jest trochę miękka... o ile dobrze pamiętam. Nie wiedziałam co to oznaczało, ale nie wspominał, że coś jest nie tak. A teraz kurczaczek zaczęłam o tym czytać i zaczęłam się stresować 😭

    Magduullina lubi tę wiadomość

    uwo9skjob07enzxz.png
‹‹ 63 64 65 66 67 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie kalendarza owulacji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego