Forum W oczekiwaniu na testowanie ZOSTAŃ MATKĄ NA DZIEŃ MATKI - MAJOWE TESTOWANIE '19
Odpowiedz

ZOSTAŃ MATKĄ NA DZIEŃ MATKI - MAJOWE TESTOWANIE '19

Oceń ten wątek:
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7330 10401

    Wysłany: 7 maja 2019, 12:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    Monika 89, wybacz ze pytam, bo nie pamiętam kiedy robisz bete?

    5ylwian, podczytujesz nas? Odezwij się, co tam u ciebie słychać?
    Dr zalecał 12dpt czyli 14.05 dopiero

    Magduullina lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3848 6283

    Wysłany: 7 maja 2019, 12:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Dr zalecał 12dpt czyli 14.05 dopiero
    Loooooooooooooo to jeszcze tydzień czasu 😝

    Magduullina lubi tę wiadomość

    Obdnp2.png

    TQckp1.png

    Starania od czerwca 2018
    niskie AMH 😢 (POF)
    ON:
    Morfologia 5%,

    Marzec - CLO - BYŁY OWULACJE 😊
    Leczenie start
    04.04.2019 - Artvimed Kraków
    28.05. Decyzja o AZ
    Maj - lipiec kompletowanie badań
    29.10 przygotowaniem do transferu ☺
    15.11.2019 transfer ❄ 4.1.1. 7dpt i 10 dpt <0,1😢
    03.01.2020 histeroskopia diagnostyczna - mikropolipy w macicy, biopsja endometrium - brak stanu zapalnego. 🎉
    10.02.2020. FET ❄4.1.1
    6dpt II
    7dpt beta 32,77mIU/ml
    10dpt 154,20 mIU/ml
    14 dpt 1153,00 mIU/ml
    25dpt MAMY ❤️
    22.04.2020 prenatalne - dziewczynka 👧
    15.06.2020 prenatalne 100% dziewczynka 👸
    Krwawienie i hospitalizacja, (krwiak)


    Zostań ze mną... ❤️🙏

    Zostały nam ❄❄

    ⚠️MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne
    ⚠️hiperinsulinemia
    💊acard 75, metyle, metforimina
  • DzulkaJ Autorytet
    Postów: 824 1115

    Wysłany: 7 maja 2019, 12:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Aeiouy - o nie, przykro mi z powodu wrednej @ :( Niech jajeczka szykuja sie na piekna owulacje w tym cyklu!

    Czuje sie fatalnie. Zaczynam sie zastanawiac czy to nie skutki uboczne Duphastonu, biore go pierwszy raz. Jestem zmeczona, oslabiona, boli mnie brzuch, momentami lewy jajnik tak mnie zarwie, ze az sie zginam... Kreci mi sie w glowie na tyle mocno, ze poczulam samoloty jak w nocy przekrecalam sie z jednego boku na drugi. Chcialabym, zeby ten dzien juz sie skonczyl 😭
    Kochana ja tak miałam po luteinie, za to po dupku żadnych objawów, ale na każdą z nas działa inaczej ☺️ a może to jednak coś innego?! Chciałabym,aby Ci się udało, bo lecimy łeb w łeb ☺️

    Magduullina lubi tę wiadomość

    ❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
    ❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
    ❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie

    Starania od 11.2018 r. z przerwami
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 maja 2019, 12:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niee... jestescie jak magnez :* mialam dupsko ruszyc a non stop zagladam :*
    Monika kochana musi byc dobrze :* kibicuje Wam z calych sil !!! <3

    MonikA_89!, Angelika1313, Sasanka55, aeiouy lubią tę wiadomość

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7330 10401

    Wysłany: 7 maja 2019, 12:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Agge, chudzino, piękny brzucholek! 💪🏻 😘

    Aeiouy, kurczę, szkoda, ze 🐒 a nie plamienie... 😞 do kitu z takimi „niespodziankami”...

    Magdulina, moja prababcia, najukochańsza, zawsze mowila, że „woli jeść chleb ze smalcem jak jest zle finansowo niż się rozdzielać, bo rodzina musi być razem”. Tak mi się to od małego wgryzło, ze sama wole skromniej (bo wiadomo, na delegacji dwa razy takie pieniądze jak na miejscu), ale razem.
    Podzielam stanowisko twojej prababci. Ja bym w życiu Emka nie puściła samego na dłuższy czas. Zawsze mu mówiłam, że za granicę to tylko na wakacje :P Rozumiem, że są różne sytuacje, ale jednak takie życie osobno jest bardzo trudne dla związku i wiele małżeństw się rozpada przez takie wyjazdy.

    Oczywiście piszę to ze swojej perspektywy, bo ja to jestem jednak "zwierzę stadne" 😘 i jak Emka nie ma kilka godzin to ja już szaleję 😂

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 13:19

    moni05, Ochmanka, aeiouy lubią tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7330 10401

    Wysłany: 7 maja 2019, 12:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    Loooooooooooooo to jeszcze tydzień czasu 😝
    No wiem właśnie. A już mnie korci żeby chociaż siknąć 😂😂😂

    Angelika1313, Magduullina, Sasanka55 lubią tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5007 11616

    Wysłany: 7 maja 2019, 12:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aeiouy oby to była ostatnia @ przed ciążą!

    Nikodemka, mi po dupku nic się nie dzieje, a to i tak nieźle, bo mam kombo! 😂

    Sylwia kciuki za betę
    ✊✊✊

    Dzulka u Ciebie spadek implantacyjny widze!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 13:00

    aeiouy lubi tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7330 10401

    Wysłany: 7 maja 2019, 13:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Aeiouy - o nie, przykro mi z powodu wrednej @ :( Niech jajeczka szykuja sie na piekna owulacje w tym cyklu!

    Czuje sie fatalnie. Zaczynam sie zastanawiac czy to nie skutki uboczne Duphastonu, biore go pierwszy raz. Jestem zmeczona, oslabiona, boli mnie brzuch, momentami lewy jajnik tak mnie zarwie, ze az sie zginam... Kreci mi sie w glowie na tyle mocno, ze poczulam samoloty jak w nocy przekrecalam sie z jednego boku na drugi. Chcialabym, zeby ten dzien juz sie skonczyl 😭
    Mi po duphastonie nic nie było. Biorąc pod uwagę, że to jest syntetyczny progesteron, nie raczej powinien powodować takich objawów, jakie mogą wystąpić przy braniu luteiny czy progesteronu besins. Oczywiście może być tak, że źle reagujesz na duphaston i tego nie neguję w żaden sposób, ale może jednak coś innego się przyczyniło do twojego złego samopoczucia? Brałaś ostatnio jakieś badania inne nowe leki sobie suple?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 13:17

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4031 6184

    Wysłany: 7 maja 2019, 13:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, podpisuje się pod tym, co dopisałas obiema łapkami! Mam to samo. 😊

    Magduullina, MonikA_89! lubią tę wiadomość

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • szona Autorytet
    Postów: 5628 13245

    Wysłany: 7 maja 2019, 13:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pierwszy cykl z duphastonem był masakrą-plecy, dół brzucha i gigantyczny ból cycek. Ciągle senność. Teraz już nic.

    15 cs po cb. (22 cs)
    Chwilowo - pie*dolę to i znikam stąd.
  • JaSzczurek Autorytet
    Postów: 2605 2690

    Wysłany: 7 maja 2019, 13:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Monika, podpisuje się pod tym, co dopisałas obiema łapkami! Mam to samo. 😊
    Moni, jak byłaś u Pani Docent Paul to w budynku R, gabinet 1.1? Bo napisała mi, żeby przyjść dziś o 13.15, ale jak na razie jej nie ma. Może jestem w złym miejscu?

    w57vflw150daid8s.png
    3/07 jest ❤ 5cs (kp)
    qb3c9vvjma9lllrs.png
    19/07 (42+0/42+3) 3625g 50 cm <3
  • szona Autorytet
    Postów: 5628 13245

    Wysłany: 7 maja 2019, 13:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciagle myślę dziś o teście. I zastanawiam czy bardzo nieodpowiedzialne z mojej strony byłoby niesikanie? :/ Bo jakoś się w sobie zacięłam po swoich evapach i najchętniej ewentualny test zrobiłabym dopiero po terminie @ ...

    15 cs po cb. (22 cs)
    Chwilowo - pie*dolę to i znikam stąd.
  • buba123 Autorytet
    Postów: 679 922

    Wysłany: 7 maja 2019, 13:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Ciagle myślę dziś o teście. I zastanawiam czy bardzo nieodpowiedzialne z mojej strony byłoby niesikanie? :/ Bo jakoś się w sobie zacięłam po swoich evapach i najchętniej ewentualny test zrobiłabym dopiero po terminie @ ...
    Skoro test Cie wzywa :) to sikaj co to za roznica dziś czy jutro? No chyba ze duuuzo piłas to nie. Ale najlepiej sikaj dziś i jutro rano

    szona, Magduullina lubią tę wiadomość

    21.06.2017 - 1 iUi udana :) - syn
    mhsvx1hp39vz818l.png
    21.01.2019- 2 iUi - udana :)
    02.02.19 - beta 67.5,
    03.02.19 - beta 138,5
    04.02.19 214,7 :)
    05.02.19 343.9
    11.02.2019 3477.8 - rośnij kropku rośnij :D
    w4sqcsqvswtczzdq.png
  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5439 8365

    Wysłany: 7 maja 2019, 13:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuch - zrobie test w czwartek, bede wtedy 10dpo.
    Dzulka - chcialabym, zeby u Nas obydwu ten cykl pięknie sie skonczył... A jak Ty sie czujesz? :)
    Monika_89 - no wlasnie, tez mi sie tak wydaje. Tym bardziej, ze wczesniej bralam luteine, po ktorej nic mi nie bylo. Ten miesiac ogolnie byl dla mnie ciezki, bo 10dc mialam hsg, po ktorym bralam antybiotyk. Kilka dni pozniej zrobil mi sie okropny jeczmien na oku, pozniej zajady, ktorych do tej pory nie moge zaleczyc... Mam wrazenie, ze antybiotyk jakos drastycznie mnie oslabil, moze stad te objawy. Juz sama nie wiem :/ Z nowych lekow wprowadzilam jedynie metylowana witamine B12.

    Magduullina lubi tę wiadomość

    ckaiugpj74w9mwp5.png
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa.
    13.07.19- beta:42,1, prog: 27,8 ❤️
    15.07.19 - beta: 131,0 ❤️
    17.07.19 - beta: 316,0 ❤️
  • Maria87 Autorytet
    Postów: 2225 3311

    Wysłany: 7 maja 2019, 13:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Ciagle myślę dziś o teście. I zastanawiam czy bardzo nieodpowiedzialne z mojej strony byłoby niesikanie? :/ Bo jakoś się w sobie zacięłam po swoich evapach i najchętniej ewentualny test zrobiłabym dopiero po terminie @ ...

    Jeśli potrafisz wytrzymać - nie testuj! A jak tempka?

    W oczekiwaniu na transfer.
    2 x ❄️
  • Mama_Zuzia Autorytet
    Postów: 2536 3957

    Wysłany: 7 maja 2019, 13:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agge- piękny brzuszek ❤️🥰

    Kingulla- bo kropek już się melduje na kolejnych 9mscy, dlatego czujesz ciągniecie w brzuchu :D

    Moni- o której wizyta? Kciuki

    Jezu przepraszam ze dzisiaj się nie odniosę do wszystkich, ale byłam u okulisty ze starszakiem i mnie to wykończyło bo trwało 2h mimo ze prywatnie. W związku z tym ze miał zakropione oczy to się buntował, ja się denerwowałam, nie poszedł do przedszkola to go wzięłam na obiad i lody..

    agge lubi tę wiadomość

    ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • szona Autorytet
    Postów: 5628 13245

    Wysłany: 7 maja 2019, 14:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria87 wrote:
    Jeśli potrafisz wytrzymać - nie testuj! A jak tempka?

    Utrzymuje się, jak to zwykle u mnie 🤷‍♀️Ale żadnych skoków nie było ;) Zaraz wstawię zdjęcie.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9ee3ca03305b.png
    Ja wytrzymałabym bez problemu. Gorzej, że 9 maja mam lot.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 14:04

    15 cs po cb. (22 cs)
    Chwilowo - pie*dolę to i znikam stąd.
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5007 11616

    Wysłany: 7 maja 2019, 14:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona jak masz cierpliwość to nie testuj, ja też Was proszę żebyście nie pytały o test dopóki sama się nie zdecyduje, bo to jednak działa bardzo na psyche:p mam jeszcze 11 tabletek encortonu do zjedzenia i to jest dla mnie wyznacznik, więc chyba test 16 mi nie wyjdzie, no ale zobaczymy.

    Nikodemka oby czwartek był dla Ciebie szczęśliwy ♥️

    Angelika1313 lubi tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Angelika1313 Autorytet
    Postów: 1194 3302

    Wysłany: 7 maja 2019, 14:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduullina u mnie dziś owulaki wyglądają tak :


    url=https://naforum.zapodaj.net/0c60f3a154f8.jpg.html]https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0c60f3a154f8.jpg[/url


    url=https://naforum.zapodaj.net/f1524d6805ca.jpg.html]https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f1524d6805ca.jpg[/url


    Jeszcze mocniejsze niż wczoraj! Zawsze takie miałam 16-18 dc a w tym msc 13,14 i już ciemne ! Może w końcu się uda bo owu będzie wczesniej 🤔

    szona, Pati96, Niecierpliwa..., Magduullina, MonikA_89!, Iseko, Ania_85_, Kittinka83, aeiouy lubią tę wiadomość

    Aleksandra 23.06.2020 3090g 51cm 👣❤️

    7bd1324f90.png

    19cs.. 1 cykl po hsg szczęśliwy 💖
    10.10 II
    04.11 : Crl 6,6 mm i jest <3
    14.11 : 1,62 cm szczęścia 😍
    06.12 prenatalne: crl 45,5 mm <3
    07.02 : 287g córeczki ❤
    24.02 : 496g <3
    12.03 : 781g <3
    03.04: 1244g <3
    23.04: 1703g <3
    07.05: 2148g <3
    21.05: 2520g <3
    04.06: 2818g <3
    15.06: 3178g <3

    29.08.2019 HSG oba jajowody drożne
    🌸MTHFR C677T hetero🌸MTHFR A1298C hetero🌸PAI-1 homo🌸Insulinooporność🌸pcos🌸hiperprolaktynemia🌸niedoczynność tarczycy🌸cukrzyca w ciąży.
    💊 Metformina, letrox, acard, heparyna, duphaston, insulina
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 maja 2019, 14:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 22:16

    szona, Ochmanka, Kittinka83 lubią tę wiadomość

‹‹ 61 62 63 64 65 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego