Zrobię z uśmiechniętą minką swoje dziecię pod choinką! :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Malamisia, wierze jednak w takie małe cuda i trzymam kciuki aby u Ciebie to wszystko dobrze się skończyło. ✊🏻✊🏻
Szonka, ciąża w chyba 99% przypadków poprzedzona jest PMS stulecia i wkurwem stulecia. To wszystko masz już za sobą. Ja widzę te kreski. Na dzisiejszym to już bankowo różowa kreska a nie cień. Chociaż nie jestem fanką bobkow i nigdy im nie wierzyłam, to aż taki evap wydaje się byc niemożliwy... Trzymam kciuki i czekam na wynik jutrzejszej bety ✊🏻✊🏻
❤️❤️❤️Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Pauliśka wrote:Generalnie podobno jak dochodzi do zapłodnienia to wytwarzają się znikome ilości hcg, a jak nie dochodzi do zagnieżdżenia to to po prostu spada... Nie wiem sama jak się do tego odnieść...
Ja w swoim życiu zrobiłam pewnie setki testów i te wstrętne cienie pojawiały się niemal zawsze... na palcach jednej ręki mogę policzyć ile razy miałam biel... Dlatego cienie nie są dla mnie wiarygodne no ale wiadome, że za każdym razem dają nadzieję... A potem kopa w dupę...
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Pauliśka wrote:Dziewczyny bierzecie acard cały cykl czy przed miesiączką odstawiacie?
Nie wiem jak u was, ale u mnie przy acardzie są łagodniejsze skurcze i odkąd go łykam, to podczas @ nie brałam ani jednej tabletki przeciwbólowej. Wcześniej pierwszego dnia mnie bardzo bolało, miałam silne skurcze i skrzepy. Czytałam gdzieś kiedyś, że przy skrzepach właśnie bardziej boli brzuch, bo macica musi się bardziej kurczyć, żeby je wydalić. Jak dla mnie ma to sens 🙃
😭
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Pauliśka wrote:Hmmm pcos nie mam, a LH za każdym razem na dobrym poziomie... Ale serio te cienie są irytujące..
Szczególnie, że pojawiały się od razu i to różowe... Może te testy wykrywają coś jeszcze oprócz hcg?Ochmanka, Beti82 lubią tę wiadomość
😭
Monika, u mnie też nigdy cienia cienia nie było i mam te same odczucia co Ty. Niby dobrze, że żadnego biochema nie było, a z drugiej strony - coś jest nie tak, skoro nie dochodzi do zapłodnienia (i zagniezdzenia).
Co do acardu - brałam teraz cały cykl i niestety na ból @ nie pomógł Ogólnie ten okres jest dziwny. Nigdy mnie piersi nie bolaly przed miesiaczką i sobie powtarzałam, że jeśli zaczną, to znaczy, że jestem w ciąży No a teraz ciąży nie ma, a piersi bolały na kilka dni przed @ i dziś (1dc) znów mi jedna dokucza. Nie są wrażliwe, sutki nie bolą, ale jest taki dziwny ból w środku. Nie mam żadnych guzków, usg jest ok, prolaktyna w porządku. Co to jeszcze może być?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2019, 21:43
2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
MonikA_89! wrote:A sprawdzałaś LH przed @? Może u ciebie szybciej rośnie albo mas jakieś skoki tego hormonu 🤔 Raz czy dwa razy cień może się trafić na teście, ale jak to jest często, to może hormonalnie coś jest jednak rozchwiane i warto się temu przyjrzeć
-
nick nieaktualny
-
Tylko gdyby to było hcg, to byłoby obecne też we krwi... Nie miałam też nigdy stwierdzonych torbieli... Pogadam o tym z lekarzem, bo faktycznie zaczyna być to dziwne... Chociaż kiedyś zagadywałam o te testy, to mówili, że te sikane do dupy są i tylko z krwi są wiarygodne. No i potwierdzeniem ciąży jest też druga kreska zbliżona odcieniem do tej kontrolnej, a nie jakiś tam cień. Faktem jest, że ja robię testy za wcześnie i może dlatego jakieś cuda wychodzą, doszukuje się niepotrzebnie cieni, skoro nie ma drugiej kreski to nie ma sensu szukać cienia tak na zdrowy rozum...
-
nick nieaktualnyJa miałam ogromną torbiel jajnika, na niektórych testach pojawial się cień cienia (przeważnie facele) ale na bobku jak mi wyszedł cień cienia to ja wiedziałam, że to ciąża ale niektóre dziewczyny pisały mi, że ta moja torbiel też może falszowac wynik
-
Maria87 wrote:Monika, u mnie też nigdy cienia cienia nie było i mam te same odczucia co Ty. Niby dobrze, że żadnego biochema nie było, a z drugiej strony - coś jest nie tak, skoro nie dochodzi do zapłodnienia (i zagniezdzenia).
Co do acardu - brałam teraz cały cykl i niestety na ból @ nie pomógł Ogólnie ten okres jest dziwny. Nigdy mnie piersi nie bolaly przed miesiaczką i sobie powtarzałam, że jeśli zaczną, to znaczy, że jestem w ciąży No a teraz ciąży nie ma, a piersi bolały na kilka dni przed @ i dziś (1dc) znów mi jedna dokucza. Nie są wrażliwe, sutki nie bolą, ale jest taki dziwny ból w środku. Nie mam żadnych guzków, usg jest ok, prolaktyna w porządku. Co to jeszcze może być?Salome lubi tę wiadomość
😭
Hmm dziś mi się nie chciało mierzyć, ale wczoraj miałam już prawie przy linii podstawowej, co i tak u mnie jest ewenementem, bo zwykle do końca mam podwyższoną.
Ale sprawdzę jutro, dzięki, dziewczyny! 😘2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
nick nieaktualnySzona ja trzymam kciukasy, że to to!
Tele to mamy termin 🍷 na ten sam dzień chociaż planuję sikać wcześniej
Edit: no i też nigdy cienia nie widziałam więc martwię się że u mnie nigdy nawet do zapłodnienia nie dochodziło i nie dojdzie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2019, 23:00
-
Szona zakończ jutro pięknie rok 2019!
Ja na teście miałam kilka razy jakieś cienie ale z perspektywy czasu później dochodziłam do wniosku że to były evapy... a teraz jestem na takim etapie że dopóki nie zobaczę bordowych kresek tak jak w poprzednich ciążach to tych cieni nie biorę pod uwagę tylko jak już je zobaczę to zweryfikuję betą bo za dużo ludzi w błąd te testy wprowadzają...szona, Ochmanka lubią tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Aga9090 wrote:Podobno hcg wytwarzają też torbiele
Też to słyszałam. Dlatego kontrolowałam się testami, gdy byłam w fazie leczenia swojej torbieli antykami. Na testach była biel absolutna.
Aga9090 lubi tę wiadomość
-
Mam taki charakter, że w ogóle nie robiłabym testów do terminu okresu. Teraz zaczęłam sprawdzać bo chciałam w pizdu zostawić zastrzyki.
Oby jutro wyniki bety były na tyle sprawnie, żebym zdążyła przed pierwszym toastem
A jak się nie uda - to zbadam sobie LH przed miesiączką kolejną. PCOS nie mam, ale to LH już mnie w konia robiło kilka razy.
Suszarko good luck!
Malamisiu, czekam na każde info od Ciebie!Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2019, 23:58
Suszarka, Malinaa90, Tele...79, Mama_Zuzia, Ochmanka lubią tę wiadomość
-
Moje kciuki również zaciśnięte od samego rana! ✊✊✊✊✊✊
😭
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62