X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Zrobię z uśmiechniętą minką swoje dziecię pod choinką! :D
Odpowiedz

Zrobię z uśmiechniętą minką swoje dziecię pod choinką! :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja jestem nieudolna, bo nigdy nawet przez chwilę w ciąży nie byłam...
    Uda nam się laski!

Mildred lubi tę wiadomość

• szona Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przykro mi bardzo, że cytujecie tę nieudolność przez pryzmat siebie. Wiecie dobrze, że o każdej z Was myśle tylko dobrze i podziwiam Was za bardzo wiele. Biczuję dziś sama siebie, wybitnie słaby dzień. Proszę nie piszcie tak o sobie, bo jest mi tylko gorzej :( żadnej z Was nie chciałam urazić, never!

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy2323 wrote:
    Ja nie jestem taka nerwowo silna żeby się domyślać czy jest kreska czy cień czy nic i robić te testy co jakiś czas. Od razu walę na betę i tak też dziś rano zrobiłam.
    Beta mniej niż 2.
    Przynajmniej mam już konkretny wynik i nie będę się jeszcze ze 3 dni zastanawiać i stresować. Za to święta nie będą zbyt szczęśliwe. Liczyłam że spędzę je z kimś pod serduszkiem :(
    Pamiętaj że mój brzuszek oddaje Tobie ❤️

Lucy2323 lubi tę wiadomość

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do dziewczyn ktore sa/byly w ciazy... wiecie w ktorym dniu przed po owulce zaciazylyscie? Tak mnie wzielo na zastanawianie się jak to w praktyce wyglada bo ja w sumie nawet nie wiem czy w poprzednich ciazach udalo sie przed czy po owulacji :p

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka ale prawda jestvtez troche taka, ze nie kazda powie to na glos, ale kazda choc raz pomyslala "co fo cholery jest ze mna nie tak? Co zrobilam? Czym zawinilam?" No tak jest. I mozna nam mowic flugo i namietnie i o kims bysmy tak nie pomyslsly i nie powiedzialy a siebie bedziemy biczowac.
    Moje najwieksze staraniowe depresje konczyly sie ciazami. Oby i u Ciebie tak bylo.

szona, Madziandzia, aeiouy lubią tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa wrote:
    Pytanie do dziewczyn ktore sa/byly w ciazy... wiecie w ktorym dniu przed po owulce zaciazylyscie? Tak mnie wzielo na zastanawianie się jak to w praktyce wyglada bo ja w sumie nawet nie wiem czy w poprzednich ciazach udalo sie przed czy po owulacji :p
    A co rozumiesz przez zaciazenie? :D u mnie seksy były co 2 dni, akurat jak wyszedł pozytyw to był to drugi dzień i wypadało działać więc wieczorem w piątek dzialalismy, a tak do południa w sobotę mąż zdecydował że on musi dobzykac i chyba owulacje miałam tak koło 16-18 w sobotę - chyba, ale wtedy czułam takie klucia jajnika dość mocne, jak nigdy, więc wydaje mi się, że to dobzykanie było bardziej skuteczne niż sobotnie :) a od jakiegoś 6 dpo zaczęłam jeść dużo sera żółtego i pomyślałam że chyba jestem w ciąży, przychodziłam do domu i pierwsze co po pracy szłam do lodówki po 2-3 plasterki. Potem stwierdziłam że głupia jestem, a nie w ciąży.

malamisia, i'm_back lubią tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2019, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona! Przytulas dla Ciebie! Dziewczyny już tyle mądrego powiedziały, że nic więcej nie napiszę... Bądź sobą, zawsze! Jesteś najlepszą wersja siebie i nigdy, przenigdy się nie poddawaj!

szona lubi tę wiadomość

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape chodzilo mi wlasnie o to czy dzien, dwa, trzy przed owu czy po :p bo wlazlam na jakies fora i co tam dziewczyny wypisuja to normalnie cuda na kiju :p jedna nawet napisala ze uwaza ze "ten strzal" byl 6 dni przed owu bo pozniej seksow nie bylo i wierzyc mi sie nie chce ze dobrze to wyliczyla stad moje durne pytanie :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2019, 22:33

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2019, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej, jestem nienormalna. Tyle się naczytałam, że na początku ciąży odczuwa się duże zmęczenie, że dzisiaj przysiadłam wieczorem i pomyślałam, "jaka to szkoda, że mam tyle energii i tak dobrze się czuję", pewnie nic nie wyszło. 🙉 Jest mi źle, że jest mi dobrze 😅

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2019, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 22:43

MonikA_89!, szona, aeiouy, Kittinka83, Ania_85_ lubią tę wiadomość

• ef36 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Chciałam Wam tylko napisać że nie ma sensu się zadręczać! Zachodzenie albo bycie w ciąży nie ma nic wspólnego ze zdolnościami.
    życie nie jest usłane różami, a droga do celu jaki obraliśmy często bywa trudna... można zazdrościć innym, walczyć albo odpuścić.

Jeśli chodzi o owu przed/po to teoretycznie plemnik ma żywotność około 7dni...

Malinaa90, Madziandzia, szona, aeiouy, i'm_back, Ochmanka lubią tę wiadomość

1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1
    12.2020 IVF ostatnie podejście
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2019, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa wrote:
    Izape chodzilo mi wlasnie o to czy dzien, dwa, trzy przed owu czy po :p bo wlazlam na jakies fora i co tam dziewczyny wypisuja to normalnie cuda na kiju :p jedna nawet napisala ze uwaza ze "ten strzal" byl 6 dni przed owu bo pozniej seksow nie bylo i wierzyc mi sie nie chce ze dobrze to wyliczyla stad moje durne pytanie :p

Poprzednio nie wiem, ale szczesliwy byl cykl w ktorym bylo to "odpuszczenie" z roznych powodow i tez seksy max 2xtydz a nie codziennie czy co 2 dzien jak przez cale pol roku. A teraz to tez weekendowo, seksy tylko piatek i sobota rano, mozliwa owulka sobota/niedziela takze raczej zaraz przed. Do tej pory nie rozumiem czemu raz trwalo to dlugo a drugi tak szybko, cos musi akurat zaklikac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2019, 05:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malamisia wrote:
    Ej, jestem nienormalna. Tyle się naczytałam, że na początku ciąży odczuwa się duże zmęczenie, że dzisiaj przysiadłam wieczorem i pomyślałam, "jaka to szkoda, że mam tyle energii i tak dobrze się czuję", pewnie nic nie wyszło. 🙉 Jest mi źle, że jest mi dobrze 😅
    Kochana! To jak ja! "Ehh... cycki mnie nie bolą w ogóle, brzuch też nie, pewnie nic z tego" 😂

malamisia lubi tę wiadomość

• Suszarka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2019, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weź urlop, żeby odpocząć i odespać. Obudź się o 6 rano. Jak coś to do kompletu mam jeszcze bolący brzuch i wkurzającego męża, także 6:37 a ja zaliczyłam już płacz.
    Iza obejrzałam insta, no cudeńka! Jeśli kiedyś będzie mi dane być w ciąży to się do Ciebie zgłaszam 😍

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Judit Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2019, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziandzia wrote:
    Kochana! To jak ja! "Ehh... cycki mnie nie bolą w ogóle, brzuch też nie, pewnie nic z tego" 😂

Ja mam to samo.Już czuje,że to pozytywne myślenie to byl zły pomysł bo ja uważam,że dzięki temu w tej ciąży faktycznie jestem
    Że ja sobie to przyciągnęłam xd a objawów żadnych.Wczoraj wpisywałam w google "brak objawów a ciąża"... Nic mnie nie kuje,nie boli,sutki bolały od owu przez pare dni i przestały.Śpiąca to ja jestem całą jesien i zime więc też nie mam sobie jak wkręcic..

MagdalenaMaria2, malamisia, Madziandzia lubią tę wiadomość

ultra długi protokół:
    8dojrzałych komórek
    7 się zapłodniło
    ❄4AA na pokładzie-jest z nami na świecie 👣
    została ❄ 4AA

13.02 kriotransfer ❄️4AA
    14.03 jest serduszko❤️

endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2
  • orzeszek Przyjaciółka

Wysłany: 6 grudnia 2019, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane! Zmiana terminu robienia testu. Będę robiła 12 grudnia jeśli 11 nie dostanę @. Módlcie się o mnie proszę! ❤️

MagdalenaMaria2, Suszarka, MamaStasia :), szona, Patik, Madziandzia, Malgonia lubią tę wiadomość

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2019, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa wrote:
    To jakiś żelazny plemnik musiał być 😂 u nas potem nic nie było przez tydzień, więc to musiało być to :) no i u nas z nasieniem był problem, dlatego oszczędnie co dwa dni było :p w owulacje tylko dzien w dzien

MagdalenaMaria2 lubi tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • MamaStasia :) Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przyszłam dzisiaj by życzyć wam wesołych Mikołajek . Zeszlym roku to bym dla mnie szczęśliwy dzień . Wtedy ujrzałam dwie kreski na teście . A moje szczęście ma już 4 miesiące.

życzę by i wam spełniło się te marzenie 😘

(Nie cytujcie później usunę )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2019, 07:07

Suszarka, Angelika1313, Gosiek1993, Mildred, Pati96, szona, Fiore, MagdalenaMaria2, Piwonia, Irvine90, Patik, i'm_back, Izape_91, Malinaa90, malamisia, Madziandzia, Ewelina29, Misiaa, Salome, Daniela, Agape91, Sasanka55., Kittinka83, frezyjciada, 5ylwian, syllwia91, Malgonia, aeiouy, MonikA_89!, agge, Ochmanka, Iseko lubią tę wiadomość

Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaStasia dziękuję Ci za to zdjęcie. Aż się wzruszyłam 😭 jest cudowne. Ucałuj tego słodziaka od nas 😘

MamaStasia :) lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Gosiek1993 Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry miało dziś być testowanie a prosze mi wpisać 🍷

MamaStasia: Cudowna mała mikolajka 😍

MamaStasia :) lubi tę wiadomość

‹‹ 34 35 36 37 38 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ