X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Zrobię z uśmiechniętą minką swoje dziecię pod choinką! :D
Odpowiedz

Zrobię z uśmiechniętą minką swoje dziecię pod choinką! :D

Oceń ten wątek:
  • MeMyself Debiutantka

Wysłany: 8 grudnia 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj testowałam w 11/12dpo i tylko jedna kreska. Ciężko było ustalić dzień owulacji. Ogólnie to już 33dc. Zamierzam jeszcze za dwa dni spróbować o ile wcześniej nie będzie @. 😓

2cs - szczęśliwy 🤰🏻
    📌PCOS
    Brak owulacji ❌
    Clo 💊
    Miovelia 💊
    Metformax 💊
  • Mildred Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agape91 wrote:
    Wyszłam z IP. Są 3 opcje: albo poroniłam, albo ciąża na tyle wczesna, że nie widać jeszcze pęcherzyka, albo ciąża pozamaciczna. Jutro mam zrobić betę. Czuję, że wydarzyła się pierwsza opcja.

Kochana który to będzie dzień po ovu u Ciebie ? Powiem ci że jeśli poroniłas miałabyś bardzo dużo krwi.. i krwawiła byś żywa krwia że skrzepami bolał by cię strasznie brzuch i miałabyś skurcze. Poronienie widać nawet wczesne, bo to przecież jak miesiączka. Kochana ja myślę że jeszcze nie widać pęcherzyka.

Przeliczyłam że to dopiero 12 dni od testu pozytywnego. Jest jeszcze czas na pęcherzyk. Pojdz kochana pod koniec tygodnia do gina swojego niech cię dobrze sprawdzi. No i zrób betę napewno przyrasta dobrze ;). Trzymam za ciebie kciuki kochana, i pomodlę się o was !!!

Agape91 lubi tę wiadomość

9ewns65gkf9ocqq6.png
  • szona Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agape myślę, że jeszcze jest za wcześnie na widok zarodka. Czytałam na fiolecie swego czasu, że te pecherzyki naprawdę pojawiają się wcale nie tak szybko. Trzymam bardzo mocno kciuki!

Ochmanko, mowilam i mówię dokładnie tak samo - wolałabym nigdy nie zaznać bolu poronienia.

Małgoniu jestem wielka fanką Twojej urody i tak samo - Twojego wyglądu w ciazy :) Pięknie wyglądasz, zrobiona czy nie!

Róża! Gratulacje :)

Frez, to tylko pokazuje jakie te Facelle to gówno.

Ja przeszłam jakąś metamorfozę przez ostatnie dni. Po moim załamaniu stało się coś dziwnego. Postanowiłam pogodzić się z sobą, swoim życiem i tym, jak obecnie wyglada. Wczoraj na imprezie mikołajkowej koleżanka powiedziała, że jest w 4 mcu ciazy. Okazało się, ze starają się rok, a od początku robi zastrzyki z heparyny. Nie poczułam żadnego ukłucia zazdrości, bardzo ją przytuliłam (jeszcze zanim usłyszałam, ze starali się rok). Z imprezy wróciłam o 3, cały wieczór bawiliśmy się z mezem jak za czasów pierwszych randek :) Taką mi frajdę sprawiało, ze jest, ze się do niego przytulam, że sobie tańczymy. Po powrocie ustawiłam budzik, żeby na pewno nie przegapić tej godziny 12. I choć moje wszystkie modlitwy to proste rozmowy, o księżach wole się nie wypowiadać itd. postanowiłam, że się wyspowiadam. Może to pomoże mi pozbyc się tej zalegającej gdzieś we mnie żółci, zazdrości, złości. A może nie, ale czemu nie spróbować. A teraz biorę się za pakowanie. Ciekawe ile czasu potrwa ten mój racjonalny stan...

Muszę przyspieszyć, bo też chce już mieć choinkę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2019, 12:29

Agape91, frezyjciada, Kittinka83, Ochmanka, Madziandzia, Mildred, Malgonia, Patik lubią tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred wrote:
    Kochana który to będzie dzień po ovu u Ciebie ? Powiem ci że jeśli poroniłas miałabyś bardzo dużo krwi.. i krwawiła byś żywa krwia że skrzepami bolał by cię strasznie brzuch i miałabyś skurcze. Poronienie widać nawet wczesne, bo to przecież jak miesiączka. Kochana ja myślę że jeszcze nie widać pęcherzyka.

Przeliczyłam że to dopiero 12 dni od testu pozytywnego. Jest jeszcze czas na pęcherzyk. Pojdz kochana pod koniec tygodnia do gina swojego niech cię dobrze sprawdzi. No i zrób betę napewno przyrasta dobrze ;). Trzymam za ciebie kciuki kochana, i pomodlę się o was !!!
    Trudno stwierdzić, który dzień po ovu, bo na pewno była późno. Takie mam zalecenie, żeby sprawdzić jutro betę. Będę miała czarno na białym.
    Brzuch boli trochę okresowo.

Dzięki dziewczyny za wsparcie, nawet nie wiecie ile to dla mnie znaczy.

Jest godzina łaski, a dla Boga nie ma nic niemożliwego 🙂

Ochmanka, Madziandzia, Kittinka83, Miska _a lubią tę wiadomość

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki, wystawiam lisiczke na aukcję, cel jest piękny, bo zbieramy na chorego chłopca. Moze któraś z Was dołączy? Możecie też organizować własne licytacje :) zachęcam i zostawiam link!

https://m.facebook.com/groups/684977098677503?view=permalink&id=727802554394957

Ochmanka, Malgonia, MonikA_89!, agge lubią tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a tak poza tym, teraz jest Godzina Miłosierdzia, można się pomodlić o maly cud :) ja w tamtym roku się modlilam. Intencją za Was wszystkie posłana : *

Mildred, Kittinka83, Ochmanka, Madziandzia, Miska _a, MonikA_89!, Daniela, agge, Iseko lubią tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Mildred Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobek 9 dni po ovu, 11 dni po ovitrelle.
    https://zapodaj.net/c8d7814183590.jpg.html

Zostawiam tutaj aby sprawdzić czy ciemnieje.

A tutaj może słabo widać ale moim zdaniem ten z 11 dni po ovitrelle (inny test taki tani z allegro) mocniejszy od 10 dni, ale może być to też moja shiza.

2f686eef80676.jpg.html

Tamten wczesniejszy jest już wyschnięte ( ale wcześniejsze wyschnięte były mocniejsze niż mokre)

Lubicie testy to wysyłam..
    Pomodlilam się za Was i za siebie !!

Albo dostanę ostro w twarz i spadnę na ziemię, albo będę dobrze. Trzymajcie kciuki niech ciemnieje, ten bobo to naprawdę czuły skubaniec. Wiem że to może być nadal ovitrelle, wiem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2019, 13:24

Agape91, nowa na dzielni lubią tę wiadomość

9ewns65gkf9ocqq6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spędziłam całą godzinę na klęczkach i jestem pełna nadziei ;) mimo że wczoraj było trochę plamienia. Dziś póki co nic ale to tylko kwestia czasu, może w Boże Narodzenie zaskoczy ;)
    Znalazłam ciekawe miejsce w Polsce, pokazałam mężowi i będziemy kombinować jak tam dojechać 22.12 na 15 na specjalne nabożeństwo dla starających się. Pojechalibysmy samochodem ale żadne nie ma prawka więc tak...

Izape_91, Mildred, Kittinka83, Patik, agge lubią tę wiadomość

• Ochmanka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agape dużo jest tej krwi? Jak ja poroniłam to po prostu dostałam okresu, trochę mocniejszego, dłużej trwającego i bardziej bolesnego. Nie plamiłam tylko normalnie krwawiłam jak przy menstruacji. Jeśli to plamienia to bądź dobrej myśli! Bierzesz jakiegoś proga?

Madziandzia piona Kobieto! Świąteczne bzyki też spoko rzecz 😉 mi się 🍷 na święta szykuje (chociaż na 99% jestem przed owu to może być i po świętach) więc raczej kierunek płynów odwrotny ale równowaga w przyrodzie się zachowa 😂😂
    Jeszcze odnośnie chłopów i wizyt. Wydrukowałam mojemu wyniki nasienia i pytam go co powie lekarzowi jak zapyta o powód wizyty. To on mi gada że ma dwie małe grudki na jajku i przyszedł zapytać co to może być... Chłopy🤦‍♀️

Szonka z uśmiechem czytałam Twój wpis. Załamki były , są i będą nieodzowną częścią starań ale trzeba cieszyć się życiem! No i właśnie tak jak Malgonia kiedyś pisała, nie znamy historii innych kobiet i mimo że normalnym jest czuć smutek i pewną zazdrość to cieszmy się że kolejnej z nas się udało. Jeśli trafisz na fajnego spowiednika to myślę że odejdziesz z uśmiechem od konfesjonału. Mi brakuje tego że aktualnie nie mogę przystąpić do Komunii bo wiem że byłoby mi dużo lżej przechodzić przez to wszystko. Buziaki Pięknoto!

Izape_91, Kittinka83, Agape91, Madziandzia, Malgonia lubią tę wiadomość

K5IHp2.png

starania od 09.2018
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    10.2019 - 7tc [*]
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziandzia gdzie to nabożeństwo?
    Ja może nie na klęczkach ale też się modliłam w godzinie łaski o maleńką istotkę... wierzę że już za chwilę będę mamą ziemskiego maleństwa :)

Mildred, agge lubią tę wiadomość

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2019, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanka wrote:
    Agape dużo jest tej krwi? Jak ja poroniłam to po prostu dostałam okresu, trochę mocniejszego, dłużej trwającego i bardziej bolesnego. Nie plamiłam tylko normalnie krwawiłam jak przy menstruacji. Jeśli to plamienia to bądź dobrej myśli! Bierzesz jakiegoś proga?

Madziandzia piona Kobieto! Świąteczne bzyki też spoko rzecz 😉 mi się 🍷 na święta szykuje (chociaż na 99% jestem przed owu to może być i po świętach) więc raczej kierunek płynów odwrotny ale równowaga w przyrodzie się zachowa 😂😂
    Jeszcze odnośnie chłopów i wizyt. Wydrukowałam mojemu wyniki nasienia i pytam go co powie lekarzowi jak zapyta o powód wizyty. To on mi gada że ma dwie małe grudki na jajku i przyszedł zapytać co to może być... Chłopy🤦‍♀️

Szonka z uśmiechem czytałam Twój wpis. Załamki były , są i będą nieodzowną częścią starań ale trzeba cieszyć się życiem! No i właśnie tak jak Malgonia kiedyś pisała, nie znamy historii innych kobiet i mimo że normalnym jest czuć smutek i pewną zazdrość to cieszmy się że kolejnej z nas się udało. Jeśli trafisz na fajnego spowiednika to myślę że odejdziesz z uśmiechem od konfesjonału. Mi brakuje tego że aktualnie nie mogę przystąpić do Komunii bo wiem że byłoby mi dużo lżej przechodzić przez to wszystko. Buziaki Pięknoto!
    Ja to bym bardziej określiła, że to dużo śluzu z mniejszą ilością krwi. Rano po nocy było więcej, teraz to już niewielkie ślady na papierze, odrobina na wkładce.
    Proga nie biorę, bo nie mam. Gdyby zobaczyła pęcherzyk w macicy to by mi dała proga, a tak to kazała odpoczywać i zbadać betę jutro.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2019, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa w Sanktuarium w Skępem.

http://bernardyniskepe.com/index.php/modlitwa-o-dar-potomstwa

Ochmanko mój poszedł i powiedział, że żona mu kazała... te chłopy. A teraz niedawno do mnie mówi "A co to jest, że czuję jakby ktoś mnie za jajka ściskał i aż w brzuchu ucisk jest? To te żylaki?" 🤦‍♀️ jak zapytałam czy mówił o tym lekarzowi to powiedział, że nie bo po co... bez kobiet ten świat wyginie... serio...

• orzeszek Przyjaciółka

Wysłany: 8 grudnia 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja sobie narobiłam nadzieję na ciążę teraz!! Oszaleje przez te 3 dni!

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawiałam z moim M o tej mszy w Skępem i pojedziemy ;) z Torunia to nie jest tak daleko a wierzę że Mateńka nam pomoże :)

Kittinka83, frezyjciada, papinana, Judit, Madziandzia, Agape91, Patik, agge, Iseko lubią tę wiadomość

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2019, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa wrote:
    Rozmawiałam z moim M o tej mszy w Skępem i pojedziemy ;) z Torunia to nie jest tak daleko a wierzę że Mateńka nam pomoże :)

My pojedziemy najwyżej na kilka przesiadek bo nic bezpośrednio nie ma

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2019, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    orzeszek wrote:
    Dziewczyny ja sobie narobiłam nadzieję na ciążę teraz!! Oszaleje przez te 3 dni!

Masz 3 dni do końca cyklu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2019, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziandzia jak Wy żyjecie będąc niemobilni?🤔 Ja sobie tego zupełnie nie wyobrażam.... Może dlatego, że mieszkam na wsi😂 ale nawet,jak zrobić duże zakupy, jak to wszystko zwieźć do domu, już nie mówię o takich rzeczach typu meble, bo można sobie auto wynająć, zapłacić i Ci zawiozą, ale kurde ja czasem robię zakupy jakieś jedzeniowe i zwoże cały bagażnik toreb. Zupełnie nie wyobrażam sobie wieźć tego autobusem 😳
    A już mając dzieci, to bez auta jak bez ręki!

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred mi się wydaje, że jest ciemniejsza. .. ☺

Mildred lubi tę wiadomość

• szona Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred, ja tez mam wrażenie, że ciemnieje, ale tak okropnie nie znoszę tych testow po ovi, że aż boje zacząć się cieszyc :/ kciuki mocne

Mildred lubi tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Mildred, ja tez mam wrażenie, że ciemnieje, ale tak okropnie nie znoszę tych testow po ovi, że aż boje zacząć się cieszyc :/ kciuki mocne

Ja tez.. i faccel i bobkow. Juz tyle bylo falszywych alarmow, ze czlowiek poki nie zobaczy tlustej krechy to boi sie odezwac.

Mildred, Sasanka55. lubią tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
‹‹ 47 48 49 50 51 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ