Zrobię z uśmiechniętą minką swoje dziecię pod choinką! :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Maria87 wrote:Dziewczyny, wracając do heparyny - rozumiem, że bierzecie dawkę 0,4 wszystkie? Czy jak mi się uda zdobyć 0,8, to mogę się kłuć co 2 dni czy to nie ma wtedy sensu?
Nie, ciągłość jest ważna.. poszukaj 0,4, zresztą dawka jest ustalana według masy ciała. Mi dali 0,4 ale będę badać anty xa żeby było w normie.Beti82 lubi tę wiadomość
-
Maria87 wrote:Dziewczyny, wracając do heparyny - rozumiem, że bierzecie dawkę 0,4 wszystkie? Czy jak mi się uda zdobyć 0,8, to mogę się kłuć co 2 dni czy to nie ma wtedy sensu?
Oj, z Twoją wagą przepiórczą to myślę, że jednak 0,4 - nie bierz więcej!
Ochmanka lubi tę wiadomość
-
szona wrote:Oj, z Twoją wagą przepiórczą to myślę, że jednak 0,4 - nie bierz więcej!
Będę mieć 0,4 od Zuzi, więc nie dość, że odpowiednią dawka, to jeszcze zawirusowana! Ha! 😁szona, i'm_back, Mildred, MonikA_89!, Magddullina2, Ochmanka, Mama_Zuzia, moni05 lubią tę wiadomość
2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
Maria87 wrote:Będę mieć 0,4 od Zuzi, więc nie dość, że odpowiednią dawka, to jeszcze zawirusowana! Ha! 😁
To się dziaraj na zdrowie 😅 zawirusowane są najlepszeSalome, Magddullina2, Sasanka55. lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
czekamynaorzeszka wrote:❤️❤️
Ile razy będziesz powtarzać bete?
Robiłam w poniedziałek 9.12, powtórzyłam dzisiaj 11.12, planuje zrobić w piątek 13.12 żeby wykluczyć ciąże biochemiczna i 19.12 dzień przed wizyta USG żeby sprawdzić czy jest sens 20.12 na wizytę iść ☺️06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
nick nieaktualnyJa już po USG, widać pęcherzyk we właściwym miejscu 😍
Kolejne USG 20go ❤️Taśka22, Nuch2, Daniela, Salome, megson91, MonikA_89!, Iseko, Fiore, Magddullina2, Pati96, Ochmanka, i'm_back, szona, Beti82, syllwia91, Kittinka83, Irvine90, Mama_Zuzia, Mildred, Suszarka, Ewelina29, Gosiek1993, Malgonia, Sasanka55., agge, moni05, frezyjciada, 5ylwian, Madziandzia lubią tę wiadomość
-
Dziewczynki, jutro będzie webinar akademii płodności
http://www.akademiaplodnosci.pl/aktualnosci/Salome, szona, Agape91, moni05 lubią tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
czekamynaorzeszka wrote:Monika wpisz mi 🐻 przy orzeszku
Iseko lubi tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
nick nieaktualnyHeloł laski,
Na mikołajki wyszukałam piękną biel vizira
Wczorajsze badania krwi (15dpo)
Bhcg=0,2
Progesteron=5,55
Tsh=0,883
Tsh strasznie mi spadło i się źle czuję. Muszę iść do endokrynologa z tym wynikiem.
Dziecia pod choinką nie bedzie. Progesteron mam lepszy na luteinie dopochwowej niż na dupku.
Mimo wszystko robimy z mężem przerwę. Wracamy do boju dopiero w marcu. Zmieniamy lekarza na klinikę leczenia niepłodności.
Trzymam kciuki za Was moje wojowniczki!!!! -
Ona-na-na wrote:Heloł laski,
Na mikołajki wyszukałam piękną biel vizira
Wczorajsze badania krwi (15dpo)
Bhcg=0,2
Progesteron=5,55
Tsh=0,883
Tsh strasznie mi spadło i się źle czuję. Muszę iść do endokrynologa z tym wynikiem.
Dziecia pod choinką nie bedzie. Progesteron mam lepszy na luteinie dopochwowej niż na dupku.
Mimo wszystko robimy z mężem przerwę. Wracamy do boju dopiero w marcu. Zmieniamy lekarza na klinikę leczenia niepłodności.
Trzymam kciuki za Was moje wojowniczki!!!!
Ja chyba tez wkoncu bede musiala ruszyc zadek i porobic choc podstawowe badania na ten czas bo tez slabo czuje sie ostatnio... A fakt z moja sennoscia powoli mnie martwi bo zasypiam na siedzaco a przeciez przemeczona to moge byc ale tym ze nic mi sie nie chce ostatnio... Maskara... ,😜😴🙄😬
Ona-na-na kochana ale jest szansa ze zrobisz dziecie pod choinka z usmiechnieta minka 🍀👊💕✊😘 jak i kazdej zycze z calych sil! 💓😘✊🍀Ona-na-na lubi tę wiadomość
👩👦👦
👣2014
👣2016
🤍😇24.01.21r zm 14.02.21😞 osobisty Anioł stróż 😢💔 -
nick nieaktualny
-
Moja siostra była u genetyka. Powiedział, że przy naszych mutacjach - mthfr homo i PAI hetero Ovarin jest słabizną. I kazała kupić miovelię. No to spróbujmy kolejnego cukierka... ale widzę, że ma cholinę i jod, wiec może spoko.
Poszłam też na stretching-rany jak się super czuję! Uwielbiałam siłkę, wszelkie aktywności fizyczne, wracam do tematu, zapomniałam ile to jest radosci.
I mowilam rano, że nie mam śluzu? No to mam tsunami...Mildred, Sasanka55., Malgonia, moyeu, MonikA_89!, Agape91, Salome, Mama_Zuzia, Madziandzia lubią tę wiadomość
-
Szonka 3 brzuchy beda sie zwalniac w najblizszym tygodniu to super czas na owulacje
Angelika1313, Ochmanka, szona, Magddullina2, Iseko, agge, Irvine90, Nuch2, Mildred, moni05, MonikA_89!, Agape91, Salome, frezyjciada, Madziandzia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTak od czapy, z dupy napisze, bo opuscila mnie zarowno wena, jak i humor, ale ogladam wlasnie wyklad prof. Debskiego i tak sobie mysle, ze moze zamiast planowac kolejne badania, po prostu napije sie wina (ach, to lekarstwo) i bzykne meza. Wkurzyl mnie dzis, wykrzykujac mi, ze jest niewolnikiem owulacji 😂😂😂😂 Fuck, tylko on mogl na to wpasc, kiedy poprosilam go, by nie spal w hotelu po kolacji firmowej, a wrocil do domu, bo mam dni plodne. On niewolnikiem?! A moje setki badan i tony lekow?! Zemsta bedzie slodka, choc najpierw seks, bo jednak szkoda mi cyklu
Edit: czy Was tez tak rozbawily te posiewy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2019, 22:00
szona, Magddullina2, malamisia, Iseko, agge, Irvine90, Nuch2, moni05, MonikA_89!, Agape91, Mama_Zuzia lubią tę wiadomość
-
Aaaa! I genetyk powiedziała, że przy mutacjach trzeba brać mix kwasu - aktywny i zwykły, tłumaczyła mojej siostrze, ale ona nie jest w stanie powtórzyć poqiedziala tez, że przy tych mutacjach dobrze sprawdzić kariotypy - a gdy są ok, to „nie trzeba szukać dalej, jesc mix kwasu foliowego i będzie dobrze”.
Przekazuję info, jakby co.
Sasanka - ja też przy posiewach rechotałamSasanka55., Miska _a, Mildred, moni05, Mama_Zuzia lubią tę wiadomość
-
Sasanko no mnie najbardziej 😂 bo przez zasrany posiew (biorąc pod uwagę charakter moich bakterii - o ironio!) przełożyli mi laparo i drożność, a lekarz mówił że infekcja bakteryjna może być przyczyną niepłodności. No i teraz człowieku bądź tu mądry i pisz wiersze.
Ale na poważnie, myślę że ten slajd miał pokazać absurdalne czasem podejście lekarzy/pacjentek którzy szukają na oślep przyczyn... przy czym ja akurat wolałabym lekarza na NFZ który zleca mi milion badań niż takiego który od razu po jednym złym wyniku nasienia wysyła na in vitro.
Złoty środek Siostry, ot co. Ale niech mi któraś poda receptę na to panaceum to królestwo i księcia za męża dam 😉
Mildred wspaniałe wieści, kciuki Kochana! Wszystko będzie teraz dobrze ❤Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2019, 22:10
Sasanka55., szona, Mildred lubią tę wiadomość
30 lat 🍍 starania od II 2018
🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
❌AMH
IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻
👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie
💉IVF💊
IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭
💉IMMUNOLOGIA🦠
IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
❌TEST IMK
❌TEST CBA
❓ANA 3
✅P/c przeciwplemnikowe
❓KIR
❓HLA-C
Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻