Dodaj do ulubionych

Pamietniki / Tytuł: Taki malutki cel... 3x[*], 4IUI, 2 IVF, 2 ET, naturalsik

Autor: ka_tarzyna
2 listopada 2016, 15:28

15 dc.
Byłam rano na monitoringu - pęcherzyki rosną, trochę ospale, ale rosną.
JL - 15 i 17mm, endo 10mm.
Wczoraj o 18.30 wzięłam pregnyl.
Lekarka, która robiła monit zasugerowała, żeby jutro rano robić IUI. Mniejszy jeszcze podrośnie, a duży powinien już pęknąć.
Ale chce to skonsultować jeszcze z moją panią dr. Jadę więc do niej dzisiaj wieczorem. Znowu jesteśmy umówieni tak, aby ewentualnie mieć bufor czasowy na zrobienie IUI dzisiaj.


Wiadomość wyedytowana przez autora 2 listopada 2016, 15:29

2 komentarze (pokaż)
2 listopada 2016, 20:54

Wieczorny monitoring niewiele wniósł nowego - pęcherze jakie były takie są.
IUI jutro zapisane na 13-tą.
Trochę późno, ale niestety nie mieli wcześniej żadnego terminu.
Obawiam się, że dzisiaj było jeszcze za wcześnie, a jutro o 13-tej będzie już za późno.
No nic... czas pokaże.

3 komentarze (pokaż)
4 listopada 2016, 09:17

Wczoraj była porażka na całej linii... aż mi się nie chce o tym pisać.

1. nie było takiego terminu IUI jaki chciałam, zapisali mnie więc na 13.00 (42h po pregnylu),
2. przyjechaliśmy na 12.30 - żadnego pęcherzyka o tej porze już nie było (oba na lewym jajniku pękły),
3. zdecydowaliśmy się jednak zrobić tą IUI, żeby nie było, że nie zrobiliśmy wszystkiego co możliwe przed IVF, ostatecznie tą IUI zrobili mi o 14.30
4. nasienie - totalna porażka: 4,5mln/ml, tylko 10% o ruchu prawidłowym. Najgorsze w całej historii.
5. pod koniec dnia, jak wspomniałam M. że powinien wziąć wizytę u androloga, to się pokłóciliśmy i nie odzywamy się do siebie do tej pory. Przecież do in vitro to i tak nic nie wniesie...

GAME OVER.

Jeszcze tylko brakuje aby AMH szorowało po dnie - mam złe przeczucia. Muszę iść na badanie.


Wiadomość wyedytowana przez autora 4 listopada 2016, 09:57

3 komentarze (pokaż)
12 listopada 2016, 19:34

AMH 1,3 ng/ml ... Nie są to jakieś wyżyny normy (30-34 lata - 0,58-8,13ng/ml.), raczej jej dolne granice, ale jeszcze OK.
ufff odetchnęłam z ulgą, bo spodziewałam się najgorszego po ostatnich niepowodzeniach.

Około rok temu było 1,45ng/ml.

1 komentarz (pokaż)
15 listopada 2016, 10:50

No i sikaniec poranny z czułością 10 negatywny.
W sumie to nie spodziewałam się niczego innego.

Czas na krótką przerwę i później start z IVF.
Patrząc na moje idealne cykle, to pewnie wizyta startowa do 10 stycznia, potem stymulacja i ok. 25 stycznia punkcja. Pewnie wezmę sobie wolne na czas stymulacji, żeby nie ganiać na wariata... Muszę to jeszcze z M przegadać.

0 komentarzy (pokaż)
16 listopada 2016, 19:10

Kurcze, nie wiem co myśleć...
Wczoraj zrobiłam test - wyszedł negatywny.
Jednak zwątpiłam trochę, bo zwykle przed okresem temperatura mi spada, a ta nagle zaczęła się utrzymywać na poziomie ok. 37st.C.
Odebrałam właśnie wyniki bety.... 13,2 mIU/ml
Jest 29dc, a 14 lub 13 dpo.

Norma z labu to:
Poza okresem ciąży: 0 - 2,7
W okresie ciąży:
ciąża 1,3 -2 tydzień: 16 - 156

Strasznie niska ta moja beta... kurcze obawiam się, że to jakaś ciąża biochemiczna, albo znowu będzie słabo rosła i będzie poronienie.
Znowu nie mam żadnych objawów... tym razem nawet piersi nie bolą, tylko czasami są takie jakby ciężkie.
Nie wiem co robić... czy lecieć do lekarza czy spokojnie czekać...?

2 komentarze (pokaż)
19 listopada 2016, 17:58

Ciąża rozpoczęta 19 października 2016

Ciąża biochemiczna


Wiadomość wyedytowana przez autora 29 listopada 2016, 20:59

1 komentarz (pokaż)
29 listopada 2016, 09:22

Dzisiaj pojawiło się krwawienie i rozpoczął się nowy cykl po ciąży biochemicznej,
Wczorajsza betaHCG (41dc) była jeszcze ok. 40, a od trzech dni już plamiłam.

Zbieramy teraz siły, suplementujemy się i w nowym roku podejdziemy do IVF.

Wydałam wczoraj majątek na 2-miesięczny zapas DHEA, koenzymu Q10, witaminy B300 i Femibion natal 1. I jeszcze się nad inofolikiem zastanawiam. Ale to już chyba lekka przesada będzie.


Wiadomość wyedytowana przez autora 29 listopada 2016, 09:23

3 komentarze (pokaż)
15 grudnia 2016, 20:19

Postanowiłam sobie tutaj spisać wszystkie badania jakie dostałam do zrobienia po poronieniu.
Ja nie zapomnę, nie zgubię, a może jeszcze komuś się przyda :-)

Przeciwciała antykardiolipiniowe IgG, IgM
białko C
Białko S
Homocysteina
Przeciwciała beta-2-glikoproteinowe
Mutacja cz. V Leiden
Mutacja genu protrombiny
Antykoagulant tocznia

Czas oczekiwania na niektóre do 35 dni...

badanie cytogenetyczne (kariotyp) - u obojga.

0 komentarzy (pokaż)
20 grudnia 2016, 18:55

Byłam dzisiaj pobrać te badania po poronienieniu.
Niestety w przypadku niektórych chyba nawaliłam... nie zrobiłam ich na czczo. Tylko niedługo po śniadaniu...
Mutacji nie trzeba na czczo, ale mam wątpliwości co do pozostałych.
Na pewno będzie trzeba homocysteinę powtórzyć.
Kurcze, zła jestem na siebie, bo się może okazać, że 830PLN będzie wydanie niepotrzebnie, bo wyniki mogą być zafałszowane...

4 komentarze (pokaż)
1 stycznia 2017, 17:51

Początek nowego roku, nowe wyzwania, nowe perspektywy i możliwości, ale stare oczekiwania - zajść w upragnioną ciążę i ją donosić.
Nowy rok przynosi też niepokój odnośnie procedury ICSI, rodzą się nowe pytania: ile uda się wyprodukować komórek, jak będzie przebiegała stymulacja, jak pogodzić ją z pracą i dojazdami do kliniki, czy w ogóle uda się uzyskać jakieś dobre zarodki, czy robić transfer świeżych zarodków czy zrezygnować, odpocząć i zrobić transfer mrożonych. Pewnie tych wątpliwości i pytań będzie z czasem przybywało...

Jeszcze przed końcem roku przyszły wyniki wszystkich badań, które robiłam:

Antytrombina III 99,50% (75,00-125,00)
Białko C aktywność 89,8% (70-140)
Białko S wolne 66,28% (60-150)
Homocysteina 6,40µmol/l (Z suplementacją folianami: <12 umol/l)
P/c. p. kardiolipinie IgG: 3,05GPL (0 - 10 wynik ujemny; 10 - 20 wynik słabo dodatni, nie dający podstaw do rozpoznania pełnoobjawowego zespołu antyfosfolipidowego; powyżej 20 wynik dodatni)
P/c. p. kardiolipinie IgM: 4,02MPL (0 - 20 wynik ujemny; 20 - 40 wynik słabo dodatni, nie dający podstaw do rozpoznania pełnoobjawowego zespołu antyfosfolipidowego; powyżej 40 wynik dodatni)
Antykoagulant toczniowy: LA1 (dRVVT) 36,3 sek (31,0-44,0)
PTT-LA (APTT sens. LA) 41,0sek (31,4-43,4) Wynik ujemny
Czynnik V Leiden: Ujemny
Mutacja 20210 G-A genu protrombiny: Ujemny

Oczywiście, tak jak się spodziewałam, wszystko jest w normie.

Zaraz po świętach oddaliśmy krew na badanie kariotypów.
Wyniki za jakieś trzy tygodnie.

Pod koniec stycznia wybieramy się do kliniki.
M. oczywiście kompletnie nie dba o plemniki. Bierze tylko witaminy i uważa, że to wystarczy. Żadnego sportu, dieta byle jaka, ciągła praca przed komputerem i ostatnio sporo stresu.
Już nie mam mu siły powtarzać, że to co teraz i miesiąc temu robił będzie miało wpływ na jakość nasienia do IVF...

6 komentarzy (pokaż)
21 stycznia 2017, 17:57

26d.c. czekam na @, od czterech dni mam brązowe brudzenia - co się dzieje?! NIGDY czegoś takiego nie miałam przed okresem, nigdy!

W czwartek byłam na wizycie startowej do in vitro.
Będziemy robili ICSI z podłożem embryogen do hodowli zarodków, ze względu na wcześniejsze poronienia.
Odnośnie zarodków - do podajemy 1 lub 2 (dwa tylko wtedy jak będą słabe).
Było już tak późno, że nie odebrałam wyników kariotypów i badania nasienia. O lekarki wiem tylko, że kariotypy są OK, a nasienie 37mln/ml, a ruch słaby.
Odnośnie leków, to mam już odstawić DEHA, a kontynuować wit. D, B300, Q10.
Dodatkowo Encorton 1,5 dziennie.
Z hormonów dostałam na razie Gonal F 150jm, do wstrzykiwań od 2 do 6 dc.
Fajnie, bo dali mi też pojemnik na zużyte igły, aby je zbierać i im oddać po procedurze do utylizacji.

Kolejna wizyta w 5 lub 6 dc. Mam przed wizytą zrobić morfologię, E2 i progesteron.

2 komentarze (pokaż)
23 stycznia 2017, 20:25

Pierwszy zastrzyk z Gonalu za mną.
Poszło OK, nie było problemu z igłą, ani pieczeniem.
Jedyny minus to to, że Gonal strasznie śmierdzi...

4 komentarze (pokaż)
27 stycznia 2017, 17:00

Relacja ze wczoraj:

5dc, 4 dzień stymulacji Gonalem F 150jm.

Jajnik prawy: pęcherzyki: 9, 8, 7, 7mm i trzy drobne
Jajnik lewy: pęcherzyk 7mm i dwa drobne.

Estradiol: 366 pmol/l
Progesteron: 0,2 nmol/l
Morfologia: OK

Wg mojej lekarki estradiol jest za niski - ona spodziewałaby się w tym dniu około 1000...i pęcherzyków za mało - słąbo jak na razie odpowiedziałam na stymulację.

Dodała mi jeszcze Menopur 150jm i mam już brać orgalutran od dzisiaj.
W sobotę (7dc) i poniedziałek (9dc) kolejne wizyty.
Na jej oko punkcja będzie w środę-czwartek w przyszłym tygodniu.

Po zrobieniu dzisiaj rano nowych zastrzyków stwierdzam, że Menopur ma lekko tępą igłę, a orgalutran ma tępą i moim zdaniem grubszą igłę niż gonal.
Czyli w jakości robienia zastrzyków na prowadzenie wysuwa się Gonal :-)

1 komentarz (pokaż)
28 stycznia 2017, 20:24

7dc/ 6ds

Leki:
Gonal 150
Menopur 150
Orgalutran

Pęcherzyki:
JP: 11, 10, 9, 8mm
JL: 8mm

Estradiol: 553pmol/l
Progesteron: 0,2 nmol/l

Nie jestem zadowolona i co raz bardziej dopada mnie myśl, że nic z tego nie będzie tym razem.
Na tym etapie już nic więcej się nie da zrobić - zwiększenie ilości leków i tak nic nie da.
W sumie to mamy trzy rokujące pęcherzyki.

Odebraliśmy dzisiaj wyniki badań nasienia. Nie są nawet takie złe.
Tylko upłynnienie długie - 50 min. i ruch obniżony: 22%

A pozostałe parametry bardzo dobre jak na nas:
koncentracja 37mln/ml
całkowita ilość 81,4mln
morfologia prawidłowe: 6%

3 komentarze (pokaż)
29 stycznia 2017, 13:52

8dc, 7ds

Pojawił się śluz płodny - przejrzysty, rozciągliwy. I szyjka trochę już otwarta.
Czy to normalne w trakcie stymulacji i brania antagonisty...?

2 komentarze (pokaż)
30 stycznia 2017, 21:02

9dc, 8ds
Szybka notka z dzisiejszego monitoringu:
JP: 14, 14, 13, 11mm
JL: 11, 11mm

Estradiol 2 121 pmol/l
Progesteron: 0,4 nmol/l

Nie jest źle.
Zdecydowaliśmy, że ze względu na małą ilość komórek zrobimy IMSI, żeby zwiększyć dokładność metody.
Punkcja prawie na 100% w piątek, a transfer w poniedziałek.
W piątek mam jeszcze dentystę, mam nadzieję, że dam radę pociągnąć :-)


Wiadomość wyedytowana przez autora 2 lutego 2017, 17:23

0 komentarzy (pokaż)
2 lutego 2017, 17:27

Info z wczorajszego monitoringu. Dopiero znalazłam czas aby coś napisać...

11dc, 10ds

JP: 17, 16, 16, 14, 13mm
JL: 15, 12 mm
Endo: 13,8mm

Estradiol 3 325 pmol/l (wg przelicznika 906 pg/ml)
Progesteron: 1,4 nmol/l

W czwartek (dzisiaj) ostatnie leki do stymulacji i wieczorem o 20.30 zastrzyk wyzwalający (Ovitrelle)
Punkcja w sobotę.


Wiadomość wyedytowana przez autora 2 lutego 2017, 17:31

3 komentarze (pokaż)
4 lutego 2017, 16:59

Już jestem po punkcji.

W sumie pobrali mi 4 oocyty. W tym trzy dojrzałe, a czwarty trafił do medium aktywacyjnego.

Samą punkcję zniosłam dobrze, brzuch mam tylko lekko wzdęty, ale da się z tym żyć (pewnie dlatego, że u mnie tak mało nakłuć było)
Znieczulenie - jak zwykle sama przyjemność :-)

Ja nie jestem jakoś optymistycznie nastawiona, ale za to mój facet nadrabia optymizmem za nas oboje.
Czekamy do poniedziałku, na telefon z kliniki...

Po punkcji mam brać następujące leki:

Encorton 1,5tab.
Estrofem 2 tab.
Luteina podjęzykowo 2 tab.
Lutinus dopochwowo 2 tab.
Heviran 1 tab.
Witaminy prenatalne i wit. D

Jak na razie koszt leków do dzisiaj to około 2100PLN.
Po transferze zrobię podsumowanie kosztów, bo dojdzie jeszcze Clexane. I teraz ciekawe czy na zniżkę czy nie?

3 komentarze (pokaż)
6 lutego 2017, 13:38

Mam jeden zarodek, klasa A/B.
Jest jeszcze drugi, który zaczął się dzielić, ale nie wiadomo czy dotrwa.

Jutro transfer. Oby było jeszcze co transferować. Jestem pełna pesymistycznych myśli...

2 komentarze (pokaż)
UTWÓRZ KONTO

Twoje dane są u nas bezpieczne. Nigdy nie udostępnimy nikomu Twojego adresu e-mail ani bez Twojego pozwolenia nie będziemy wysyłać do Ciebie wiadomości. My również nie lubimy spamu!

Twój adres e-mail: 
OK Anuluj
Dziękujemy za dołączenie do OvuFriend!

Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.

Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.

OK (15)