Dodaj do ulubionych

Pamietniki / Tytuł: Wielkie chcenie ...

Autor: anemic
31 sierpnia 2016, 23:19

Odechciało mi się wyjazdu do kliniki -.-

0 komentarzy (pokaż)
2 września 2016, 22:40

Wczorajsza wizyta w klinice:
1. Pani doktor- miła. Konkretna. Oschła. Nie przeszkadzało mi to.
2. Klinika mała, ładna, elegancka. Recepcjonistki miłe, uczynne.
3. Zleciła szereg badań
Wykonane w klinice: chlamydia, mycoplasma i coś jeszcze
Już wykonane z krwi: AMH, TSH, anty TPO, Vit D3,testosteron wolny. Czekam na wyniki
Do wykonania w 2-3 dc.: FSH, LH, estradiol, 17 OH Progesteron

USG- owulacja w 11 dniu cyklu.
W czwartek kontrola czy jajo pekło.

Jeżeli nie pękło- leki na pęknięcie.
Jeżeli pękło- testy na wrogość pochwy (:)) po stosunku.

Mówi, że w przeciągu 6 msc wóz albo przewóz bo czas nam ucieka. I to lubię. Bez mydlenia oczu, bez ściemy, obiecanek cacanek.

Cień nadziei się pojawił.

Z tym cieniem znikneło... MNÓSTWO kasy... ale cóż!

Moja przyjaciółka urodziła. Cudną małą Kaję. Zdrowa i brzydka :D jak noworodek :D Ale to taka info dla nas.
Więc wszystkie jesteśmy uhahane i nie mam komu opowiedzieć o mojej klinice :/ Ale to nic, jeszcze im opowiem :) Idę pracować nad moja owulką :D

4 komentarze (pokaż)
4 września 2016, 20:14

Dobry taki cykl gdzie się "nie staramy". Skupiam się na badaniach, pożeram znowu kwas foliowy. Ginka zasugerowała zażywanie niepokalanka. Stosowala któraś z Was? Ona nie jest za ziołolecznictwem, ale mówi, że podpowiedziały jej to pacjentki.

0 komentarzy (pokaż)
4 września 2016, 20:22

Hmmm.... niepokalanek zaczyna mnie napawać lękiem:
"Działania uboczne niepokalanka

Świerzb
Biegunka
Zmniejszenie popędu seksualnego
Pogłębienie się problemów psychicznych, gdyż niepokalanek organicza działanie niektórych leków psychotropowych"

3 komentarze (pokaż)
6 września 2016, 17:33

Oderałam część wyników.
TSH- 1,690 norma: 0,27- 4,2
P/c anty TPO 172,20 norma 0,00 - 8,00
25-OH Witamina D norma dorośli: 30-80

Czyli, że źle czy dobrze...?
Jutro do odbioru AMH

W czwartek wizyta w klinice.

0 komentarzy (pokaż)
7 września 2016, 19:39

Dalsze badania:
Testosteron wolny : 0,96 norma 0,00- 2,85
AMH 1,96 norma dla 26-30 lat 0,17 - 7,37

AMH chyba niskie...?

4 komentarze (pokaż)
8 września 2016, 19:41

Po wizycie w klinice.
Wyniki nienajlepsze, ale tragedii nie ma.
Za to jajeczko nie pęka. Duphaston na 10 dni. W przyszłym cyklu wizyta w 11 dniu ( bo tak hoduję jajko) dostanę zastrzyk na pęknięcie.
Coś się dzieje.
Psychicznie- jakieś takie otępienie. W sumie się cieszę, ale tak na chłodno.
Z resztą pewnie w 1 cyklu i tak się nie uda.

3 komentarze (pokaż)
10 września 2016, 20:17

Spadek formy. Wszystko mnie wkurwia. Praca, koleżanki, D. , życie.
Jakieś to wszystko takie do dupy ostatnio.
Jutro wspólna wolna niedzila z D. Ale on jakoś nie pali się żeby robić cokolwiek wspólnie. Jego odpowiedź: "przecież będziemy razem". AHA. Nawet nie chce mi się go zdzielić. Choć może pomogłoby mi to. Ustaliliśmy, że ze względu na zakup 2 samochodów, naszą przeprowadzkę i klinikę, w tym roku odpuszczamy wakacje. Nosz kuźwa, ale 4 godzinna wycieczka to chyba nie wakacje. Jednak go zdzielę. Zaległ lew kanapowy dzisiaj na sofie, sączy piwsko i mówi mi: "no choć tu usiąść, przecież możesz tu siedzieć". Kwiaty bym mu kupiła, ale kwiaciarnie pozamykane już.
Upały koszmarne- męczą mnie. Stopy mi puchną. Czekam na piękną złotą jesień. Przypomniało mi się w związku z jesienią, że przy przeprowadzce, a konkretnie pakowaniu, zdecydowałam się pozbyć moich...swetrów i ciepłych sukienek... bo oceniłam je jako: "niemodne, stare, zniszczone, grubo w nich wyglądam, za krótkie, za długie, kolor nieładny". Więc może... lato trwaj, aż nazbieram kasy na cieplejszą garderobę niż... TOP

0 komentarzy (pokaż)
10 września 2016, 21:56

O matko jak boli prawy jajnik....


Wiadomość wyedytowana przez autora 10 września 2016, 21:56

0 komentarzy (pokaż)
11 września 2016, 22:35

Cudny dzien z D. Dużo ❤ Szkoda, ze nie ovu i felerne jajka.

0 komentarzy (pokaż)
15 września 2016, 21:03

Tempka leci. Okres powinien być za dwa dni. To kiego grzyba leci teraz? A niech sobie leci.

0 komentarzy (pokaż)
15 września 2016, 21:03

Tempka leci. Okres powinien być za dwa dni. To kiego grzyba leci teraz? A niech sobie leci.

1 komentarz (pokaż)
16 września 2016, 19:24

Plamienie. Czyli @. Zastanawiam się czy powinnam zażywać dupka przy @? Gin kazała 10 dni. Czyli do terminu @.
Witaj więc nowy cyklu. Oby z pękniętym jajcem- do tego zapłodnionym jajcem.

0 komentarzy (pokaż)
16 września 2016, 19:24

Plamienie. Czyli @. Zastanawiam się czy powinnam zażywać dupka przy @? Gin kazała 10 dni. Czyli do terminu @.
Witaj więc nowy cyklu. Oby z pękniętym jajcem- do tego zapłodnionym jajcem.

0 komentarzy (pokaż)
16 września 2016, 19:28

Dzisiejsza porada:
"Jeśli starasz się o dziecko bez rezultatów już od pewnego czasu, postaraj się nie obwiniać siebie ani swojego partnera za zaistniałą sytuację (...)" Wal się OVU -.-

2 komentarze (pokaż)
16 września 2016, 19:28

Dzisiejsza porada:
"Jeśli starasz się o dziecko bez rezultatów już od pewnego czasu, postaraj się nie obwiniać siebie ani swojego partnera za zaistniałą sytuację (...)" Wal się OVU -.-

0 komentarzy (pokaż)
16 września 2016, 20:14

Cykl rozpoczynam w ostatnią pełnię tego lata

4 komentarze (pokaż)
18 września 2016, 08:46

Temperatury jakieś takie chyba z dupy. Ból brzucha nie do zniesienia. Nigdy nie miałam bólu miesiączkowego, za to od wczoraj to dramat. W nocy myślałam, ze chyba umieram

0 komentarzy (pokaż)
21 września 2016, 22:10

Obżeram się jak głupia. To pewnie organizm wyczuwa zimę i życzy sobie nabrać tkanki tłuszczowej, żeby podczas dreszczy kość nie obijała się o kość.
W pracy kijowo. Jestem przemęczona. Na szczeście od poniedziałku urlop.
Jakoś tak z D. dziwnie. Oboje jesteśmy zmęczeni i przepracowani. Czasu nie mamy dla siebie. Rozmowy z dupy. On chory, ja okres, nawet kochać się nam nie chce. W piątek odbieram wyniki badań, we wtorek klinika i zastrzyk.
Oby się udało bo pada mi znowu na mózg i wybieram już pokoj dziecięcy. Razem z zatrzymaniem wody w organizmie, zatrzymał mi się chyba również proces myślowy.
Czytam sobie pamiętniki i przybywa fioletów. Podnosi mnie to na duchu, że może i na mnie przyjdzie czas...

3 komentarze (pokaż)
22 września 2016, 18:53

W życiu nie miałam tak długiego okresu.

1 komentarz (pokaż)
UTWÓRZ KONTO

Twoje dane są u nas bezpieczne. Nigdy nie udostępnimy nikomu Twojego adresu e-mail ani bez Twojego pozwolenia nie będziemy wysyłać do Ciebie wiadomości. My również nie lubimy spamu!

Twój adres e-mail: 
OK Anuluj
Dziękujemy za dołączenie do OvuFriend!

Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.

Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.

OK (15)