Będzie okres czy nie będzie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Cieszę się tak bardzo dla was dziewczyny.
Myślałam ze ten cykl się udał bo miałam dziwne samopoczucie. Ale niestety plamienie się utrzymuje wiec raczej zapowiedz @
Zamówiłam termometr i będę zamawiać w środę testy owu plus mam pisać do gina jak będzie śluz. Chociaż z tym śluzem nie potrafię ogarnąćJa 👩🏻1994
Staramy się od pazdziernika 2021
On 👦🏻1990 -
Tedka wrote:Ponieważ temperatura ciała zmienia się w trakcie cyklu, przy owulacji, w przedziale od 0,15 do 0,45 st. C. W zaokrągleniu jest to 0,2 do 0,5, aczkolwiek nie zawsze zwykły termometr wyłapie Ci tę różnicę, a ten z dwoma miejscami po przecinku już tak.
Np. mierząc zwykłym masz temperaturę 37 (czyli 37,00 w dwumiejscowym). Wzrost przy owulacji masz minimalny dajmy na to 0,15. Na Zwykłym termometrze powinien być wzrost do 37,1 albo 37,2 (tak powinien zaokrąglić), aczkolwiek podobno nie wyłapują one tak małych wahań. Jak pokaże 37,2 to super, zaobserwujesz, ale jeśli nie? Przegapisz. Natomiast termometry owulacyjne, te z dwoma miejscami po przecinku wyłapują te zmiany i pokaże Ci dokładnie 37,15. Nie chodzi o same miejsca po przecinku, ale także czułość aparatu pomiarowego.
Ok, przekonuje mnie to.
Plus to o czułości.
Przy czym u mnie te różnice są dużo większe, 0,2-0,4, a ewentualne rzędu 37,15, to pokaże, te połówki dobrze widać.
Dzięki!starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb -
Tedka wrote:Hah, no i dobra to dowód, że sie w ogóle nie spodziewałaś, a tu proszę ale chyba to premium Ci się teraz kochana przyda na tę część dla ciężarnych prawda? Czy to nie przechodzi? Nie wiem dokładnie bo nie zagladałam tam, bo bym się poplakala od razu, ale chyba jest też coś takiego, że ładnie Cię prowadzi przez ciążę.
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
nick nieaktualnyFelinka94 wrote:Wiesz powiem Ci ze mam te belly ale dupy nie urywa, rzadko tam zaglądam 🙈 póki co mam próbny premium a czy to przejdzie dalej... Coś niby jest napisane ale okaże się 😂
To pewnie dlatego sporo ciężarówek siedzi tutaj na forum
Ja z ovufriend używam tylko forum a jako apke mam zwykle clue. Tak się jakoś przyzwyczailam -
stara Staraczka wrote:To pewnie dlatego sporo ciężarówek siedzi tutaj na forum
Ja z ovufriend używam tylko forum a jako apke mam zwykle clue. Tak się jakoś przyzwyczailam
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Felinka94 wrote:Ja w ovu jestem wręcz zakochana
Ja tez! Nigdy nie miałam takiego fajnego kalendarzyka ) i te wykresy :p normalnie przyglądam sie mu pare razy dziennie :pStarania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
Tedka wrote:Ja tez! Nigdy nie miałam takiego fajnego kalendarzyka ) i te wykresy :p normalnie przyglądam sie mu pare razy dziennie :p
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Felinka94 wrote:Ja miałam kilka aplikacji i ta jest zdecydowanie najbardziej rzetelna i czytelna i te algorytmy są całkiem dobre 😅
Bardzo dobre. Ja sie zajmuje zawodowo analiza danych i mogę stwierdzić ze cała aplikacja jest superStarania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Dziewczyny, jak ja bym chciała mieć już ten okres jeśli ma być albo tą ciążę jeśli ma być 😁
Bo to powinno być tak, że np dzień po zakończonej owulacji jest coś w organizmie co daje sygnał, że albo idzie w stronę zapłodnienia albo w stronę okresu 😆 wtedy tylko sobie czekasz na ten okres bez widziwiania hehe
Korciło mnie umówić się na betę ale u nas to tylko szpital i nawet jak prywatnie to termin kilka dni, no to za kilka dni sama będę wiedzieć czy mam okres czy ciążę 🙂 inne laboratoria za daleko aby się trudzić bez pewnika
xvwb1994 lubi tę wiadomość
➡️ kwiecień 2021 pozytywny test ciążowy
💔 maj 2021 - łyżeczkowanie (puste jajo)
➡️ 31 styczeń 2022 pozytywny test ciążowy
❤️ 11 październik 2022 - mamy synusia
➡️ 08 marzec 2024 pozytywny test ciążowy
💔 11 kwiecień 2024 poronienie w domu (puste jajo) -
Eedzia11 wrote:Dziewczyny, jak ja bym chciała mieć już ten okres jeśli ma być albo tą ciążę jeśli ma być 😁
Bo to powinno być tak, że np dzień po zakończonej owulacji jest coś w organizmie co daje sygnał, że albo idzie w stronę zapłodnienia albo w stronę okresu 😆 wtedy tylko sobie czekasz na ten okres bez widziwiania hehe
Korciło mnie umówić się na betę ale u nas to tylko szpital i nawet jak prywatnie to termin kilka dni, no to za kilka dni sama będę wiedzieć czy mam okres czy ciążę 🙂 inne laboratoria za daleko aby się trudzić bez pewnika
To samo dziś do męża mówię ze wolałabym wiedzieć po owu ze będzie @ albo nie i mieć już spokojna głowę a nie czekać i wmawiać sobie symptomy ciąży
Ja 👩🏻1994
Staramy się od pazdziernika 2021
On 👦🏻1990 -
Dziewczynki mam wyniki...
Beta 6233 🙈❤️❤️❤️stara Staraczka, Tedka, xvwb1994, Kasiak89, KiniuśiKinio lubią tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Felinka94 wrote:Dziewczynki mam wyniki...
Beta 6233 🙈❤️❤️❤️Felinka94 lubi tę wiadomość
➡️ kwiecień 2021 pozytywny test ciążowy
Eedzia11 wrote:Pięknie! Gratuluję! Nic tylko świętować ❤
Leżę w łóżku pod kocem, nie mąż obok 😂😂😂
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Felinka94 wrote:Moje świętowanie :
Leżę w łóżku pod kocem, nie mąż obok 😂😂😂➡️ kwiecień 2021 pozytywny test ciążowy
Eedzia11 wrote:Lepszego świętowania nie ma 🙃 więcej niż trójka was tam nie potrzeba 😆
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Super Felinka :* wielkie gratulacje dla Was!!! )
Felinka94 lubi tę wiadomość
Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Tedka wrote:Super Felinka :* wielkie gratulacje dla Was!!! )
🦠🦠🦠🦠🦠
Kto potrzebuje niech wdychaTedka lubi tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Felinka94 wrote:Obyś miała rację bo z bliźniakami chyba bym się nie ogarnęła 🙈😂➡️ kwiecień 2021 pozytywny test ciążowy
Eedzia11 wrote:Na bliźniaków to trochę za mało wg mnie ale kto tam wie.. Jutro będziesz liczyć te Kropki na monitorze to się dowiemy 😊
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak.