Będzie okres czy nie będzie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiak89 wrote:Podobno można dostać tu Sagami Original 0.02 https://sensomat.pl/product-pol-1548-Sagami-Original-0-02-2-szt.html?text=sagami
Dziękuję!
Nawet cena przestępna bo te które znalazłam od 79.99 do 150 zł a przy jego problemie na jednej się nie skończy.♂️r. 81 - aspermia / brak możliwości oddania nasienia do badania
♀️r. 91 - owulacje potwierdzone monitoringami / podstawowe badania w normie
Starania od 08.2018 -
Camarilla wrote:Dziękuję!
Nawet cena przestępna bo te które znalazłam od 79.99 do 150 zł a przy jego problemie na jednej się nie skończy.starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb -
Eedzia11 wrote:No pewnie, że tak. Ja też mam burzę w głowie ale staram się sama siebie stłamszać, te myśli mam różne. Ale realnie czas szans w tym cyklu dopiero się rozpoczyna, czekałyśmy na to cały miesiąc, więc testujemy aż do okresu 😆 lub nie do okresu. Ja już tu Felinkę moim wykresem zadręczam nawet, bo mam zjazd, że jest w nim zbyt nudno na ciążę ☺ do tego coś mnie zaczyna chyba pobolewać głowa, może ze zmęczenia lub stresu jutrem a może na tą wredotę, bo mam przed bolesne migreny. Jak jutro się ból spotęguje, to wiem, że to koniec ale na razie obie jesteśmy w grze 🥰
Hej kochana i jak ? Ja chodzę cały czas od 6 i sprawdzam stan „plamienia” z wczoraj. Poki co bez ale mam stresa maks. Trochę już jestem nastawiona sw się nie udało a plamienie zapowiedziało tylko niepowodzenie. Czy ktoś miał jakieś plamienie lekkie i i tak zaszedł w ciąże ? 🙈🙈Ja 👩🏻1994
Staramy się od pazdziernika 2021
On 👦🏻1990 -
U mnie dzisiaj piękny wzrost, ponownie na wysokie wartości, ale niestety.... od 3 rano u sąsiadów na górze coś tak waliło, pies mi szczekał, rozwalony sen na półtorej godziny... zasnełam ok 5 i zmierzyłam temp o 7. Pewnie trochę to nie jest miarodajne, ale mam to w nosie. Zapisałam tak jak pokazało.
A jak tam u Was dzisiaj samopoczucie?
xvwb1994 - nie udostępniłaś wykresu, a nie pamietam jak tak sytuacja u Ciebie, ale chyba oczekujesz na okres lub nieokres trzymam kciuki za Ciebie mocno!
Z tego co widziałam po wykresach w galerii to sporo było takich, gdzie pojawiało się plamienie i na tym koniec, a później zaraz pozytywny testJolcia90 lubi tę wiadomość
Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
U mnie dziś temp najpierw lekko spadła z 36,64 (wczoraj) na 36,63. Z ciekawości nie ruszałam się itd w wyrku i 10 min później była 36,67. Wpisałam ogólnie pierwszą, ale sama nie wiem czemu aż taka różnica. Nie pierwszy raz tak robię i w ciągu 10 min jeszcze nie miałam takich różnic no ale nieznane są tajemnice ciała 🙃 Test negatywny.➡️ kwiecień 2021 pozytywny test ciążowy
💔 maj 2021 - łyżeczkowanie (puste jajo)
➡️ 31 styczeń 2022 pozytywny test ciążowy
❤️ 11 październik 2022 - mamy synusia
➡️ 08 marzec 2024 pozytywny test ciążowy
💔 11 kwiecień 2024 poronienie w domu (puste jajo) -
Eedzia11 wrote:U mnie dziś temp najpierw lekko spadła z 36,64 (wczoraj) na 36,63. Z ciekawości nie ruszałam się itd w wyrku i 10 min później była 36,67. Wpisałam ogólnie pierwszą, ale sama nie wiem czemu aż taka różnica. Nie pierwszy raz tak robię i w ciągu 10 min jeszcze nie miałam takich różnic no ale nieznane są tajemnice ciała 🙃 Test negatywny.
Może jeszcze za wcześnie Eedzia dopiero 11dpo wszystko się może zdarzyyyyćStarania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Dziewczyny temperatura to tak delikatna sprawa że na prawdę jakimiś odchylami pojedynczymi wcale się nie przejmujcie
Co do plamienia, może to późne zagnieżdżenie? 🤔 Wtedy by tłumaczyło skąd negatywny test
U mnie temperatura skakała jak głupia, jak miałam ostatni spadek to tak się zestresowalam że poleci że od tamtej pory nie mierzę 🙈
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
U mnie dziś temperatura 36.7 ale mam zwykły termometr wiec to mierzenie moje raczej o kant d* rozbić 🙈
No i właśnie tutaj poproszę od was info czy faktycznie zawsze o tej samej godzinie mierzycie? I czy to jest mierzenie jak się budzicie od razu ?
No i jak macie dobry dokładny termometr do mierzenia to dajcie znać 😄
U mnie wkładka póki co czysta. Na papierze ciut ciut.
Test nie robię aż do @ czyli do środy conajmniej. 🙈
Najgorsze to ze nie wiem kiedy owulka była bo na usg w 16dc nie było nic kompletnie wiedac
A te wykresy gdzie w galerii to skąd gdzie i jak bo nie ogarniam gdzie się to notuje ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2022, 09:44
Ja 👩🏻1994
On 👦🏻1990 -
Felinka94 wrote:Dziewczyny temperatura to tak delikatna sprawa że na prawdę jakimiś odchylami pojedynczymi wcale się nie przejmujcie
Co do plamienia, może to późne zagnieżdżenie? 🤔 Wtedy by tłumaczyło skąd negatywny test
U mnie temperatura skakała jak głupia, jak miałam ostatni spadek to tak się zestresowalam że poleci że od tamtej pory nie mierzę 🙈
masz rację kochana, ale wiesz jak jest człowiek siedzi i analizuje najmniejsze choćby objawy doszukując się Bóg wie czego...
Czy Ty miałaś bóle okresowe przed spodziewaną @?
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
xvwb1994 wrote:U mnie dziś temperatura 36.7 ale mam zwykły termometr wiec to mierzenie moje raczej o kant d* rozbić 🙈
No i właśnie tutaj poproszę od was info czy faktycznie zawsze o tej samej godzinie mierzycie? I czy to jest mierzenie jak się budzicie od razu ?
No i jak macie dobry dokładny termometr do mierzenia to dajcie znać 😄
U mnie wkładka póki co czysta. Na papierze ciut ciut.
Test nie robię aż do @ czyli do środy conajmniej. 🙈
Najgorsze to ze nie wiem kiedy owulka była bo na usg w 16dc nie było nic kompletnie wiedac
A te wykresy gdzie w galerii to skąd gdzie i jak bo nie ogarniam gdzie się to notuje ?
Tak, temperaturę powinno się mierzyć specjalnym termometrem, dwa miejsca po przecinku. Ja mam microlife (https://www.superpharm.pl/micolife-termometr-owulacyjny-mt16c2-21839-1-szt-75689.html?gclid=Cj0KCQiA2sqOBhCGARIsAPuPK0gCcLG8TK0iHF4DszLBInbBSU9f2aQw69J_y8s23uvQss1XXbQthL0aAvjYEALw_wcB) i bardzo sobie chwalę.
Staram się mierzyć zawsze o tej samej porze, o 7 rano, ale czasami jak się obudzę o 6, czy 6:30 sama z siebie to zmierzę, bo wiem, że za te 30 minut będę rozespana już i temperatura może podskoczyć - powinno się mierzyć po min. 4h snu, bez wstawania z łóżka, zaraz po przebudzeniu. Gwałtowne wstanie może spowodować wzrost temp. Podobno.
A jak wiem, że będę spać np. do 9 to ustawiam budzić na 7, mierzę i idę dalej spać musi być pomiar o podobnych godzinach, inaczej będzie bez sensu.
A wykres to jest chyba tylko do zaznaczania w aplikacji - przez stronę to ja nie widzę takiej możliwości. Każdego dnia wpisuję co tam zaobserwowałam. Pod wykresem jest taki button "udostępnij", jak się to wybierze to my klikając na Twojego nicka mamy możliwość go zobaczyć.
A galeria wykresów, które można sobie analizować jest w zakładce STATYSTYKI na stronie www, w aplikacji na dole w menu do wyboru Galeria wykresów po prostu.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Tedka wrote:Tak, temperaturę powinno się mierzyć specjalnym termometrem, dwa miejsca po przecinku. Ja mam microlife (https://www.superpharm.pl/micolife-termometr-owulacyjny-mt16c2-21839-1-szt-75689.html?gclid=Cj0KCQiA2sqOBhCGARIsAPuPK0gCcLG8TK0iHF4DszLBInbBSU9f2aQw69J_y8s23uvQss1XXbQthL0aAvjYEALw_wcB) i bardzo sobie chwalę.
Staram się mierzyć zawsze o tej samej porze, o 7 rano, ale czasami jak się obudzę o 6, czy 6:30 sama z siebie to zmierzę, bo wiem, że za te 30 minut będę rozespana już i temperatura może podskoczyć - powinno się mierzyć po min. 4h snu, bez wstawania z łóżka, zaraz po przebudzeniu. Gwałtowne wstanie może spowodować wzrost temp. Podobno.
A jak wiem, że będę spać np. do 9 to ustawiam budzić na 7, mierzę i idę dalej spać musi być pomiar o podobnych godzinach, inaczej będzie bez sensu.
A wykres to jest chyba tylko do zaznaczania w aplikacji - przez stronę to ja nie widzę takiej możliwości. Każdego dnia wpisuję co tam zaobserwowałam. Pod wykresem jest taki button "udostępnij", jak się to wybierze to my klikając na Twojego nicka mamy możliwość go zobaczyć.
A galeria wykresów, które można sobie analizować jest w zakładce STATYSTYKI na stronie www, w aplikacji na dole w menu do wyboru Galeria wykresów po prostu.
No to ja naprawdę jestem cofnięta jeszcze bo nie wiedziałam o aplikacji. Ona jest darmowa czy jakiś koszt ?
Oo dzięki za polecenie konkretnego termometru.
Ja 👩🏻1994
On 👦🏻1990 -
Tedka wrote:masz rację kochana, ale wiesz jak jest człowiek siedzi i analizuje najmniejsze choćby objawy doszukując się Bóg wie czego...
Czy Ty miałaś bóle okresowe przed spodziewaną @?Tedka lubi tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
xvwb1994 wrote:No to ja naprawdę jestem cofnięta jeszcze bo nie wiedziałam o aplikacji. Ona jest darmowa czy jakiś koszt ?
Oo dzięki za polecenie konkretnego termometru.
Apka jest darmowa, premium nie jest konieczne
Ja bazuje tylko na aplikacji.
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Koala27 wrote:Pierwszy miesiąc miałam darmowy premium, w kolejnym już tylko wersję podstawową ale nie wiem czym to jest spowodowane dostałam premium za darmo na 3 miesiące pod warunkiem dalszego korzystania i wypełniania wykresu. Czy któraś też tak miała?
Niestety nie, sama musiałam wykupić może była jakaś akcja promocyjna ;PStarania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
A pytanko robicie testy owulacyjne?
Czy tylko temperaturę mierzycie?
Jakie suplementy bierzecie ?
Ja brałam pregna start teraz biorę ovarin
Plus dostinex na zbicie prolaktyny 1 tabletek na 6 tyg
(Jestem już po dwóch)
Ja 👩🏻1994
On 👦🏻1990 -
Ja robię testy owu, mierzę temperaturę, obserwuję śluz i byłam też na monitoringu usg i będę chodzić kazdego miesiąca dla pewności.
Suplementy to zainwestowałam w podobno niezłe: Fertilman plus dla męża i fertilwoman plus dla mnie.
Mają tak bogate składy, że nie muszę brać dodatkowo witamin D, B, etc
Po owulacji lekarz kazał mi brać jedną globulkę progesteronu na noc. Tak na wszelki wypadek, dla podtrzymania w razie co - no ale to wiadomo, juz jak się jest pod opieką lekarza w klinice to się ma jakieś tam obserwacje i zalecenia.
Od tego cyklu uczę się też obserwacji szyjki macicy, ale póki co to tak mocno jak we mgle błądzęStarania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
xvwb1994 wrote:A ma ktoś doświadczenie z testami owu przy policystycznych jajnikach?
Ktoś na innej grupie pisał ze są niewiarygodne
Ja mierzyłam temperaturę, śluz badałam i szyjkę plus testy owu.
Owulacja wystąpiła dzięki ziołom ojca sroki nr 3. Suplementowalam Pregna Start, Wit B Complex, Wit D 4000 i C 1000.
Po dwóch cyklach picia ziół (z czego drugi tylko do owulacji) udało się i jestem w ciąży
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Felinka94 wrote:Ja mam policystyczne jajniki. Nie chodzi o to że są niewiarygodne. Po prostu przy policystycznych jajnikach jest wyrzut LH a nie zawsze pecherzyk pęka i jak nie pęka to tworzy się z niego torbiel. Dlatego przy pcos warto robić monitoring i wtedy brać zastrzyki na pękanie pęcherzyków.
Ja mierzyłam temperaturę, śluz badałam i szyjkę plus testy owu.
Owulacja wystąpiła dzięki ziołom ojca sroki nr 3. Suplementowalam Pregna Start, Wit B Complex, Wit D 4000 i C 1000.
Po dwóch cyklach picia ziół (z czego drugi tylko do owulacji) udało się i jestem w ciąży
A polecasz jakieś konkretne testy owu ?
Ja bym chciała najlepiej jakiś multipack kupić
Właśnie pisałam z moim ginekologiem. Napisał ze jak pojawi się więcej śluzu to mam pisać i umówimy się na usgWiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2022, 12:02
Tedka lubi tę wiadomość
Ja 👩🏻1994
On 👦🏻1990