Będzie okres czy nie będzie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Tedka wrote:Może jeszcze za wcześnie Eedzia dopiero 11dpo wszystko się może zdarzyyyyć➡️ kwiecień 2021 pozytywny test ciążowy
💔 maj 2021 - łyżeczkowanie (puste jajo)
➡️ 31 styczeń 2022 pozytywny test ciążowy
❤️ 11 październik 2022 - mamy synusia
➡️ 08 marzec 2024 pozytywny test ciążowy
💔 11 kwiecień 2024 poronienie w domu (puste jajo) -
Eedzia11 wrote:Dokładnie 🙃 ja tam trzymam się wersji, którą mówi apka, że prawdopodobieństwo, że dziś wyjdzie test pozytywny to 54% 😆😆 zatem dopóki nie ma 100% i @ to jest oki 😇
A no właśnie, a mnie ciągle pokazuje się w tej zakładce informacja, że nie są jeszcze w stanie określić prawdopodobieństwa pozytywnego testu na podstawie wprowadzonych danych.
Pytam się dlaczego? mam tyle wprowadzonych danych, że ho ho!Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
xvwb1994 wrote:A polecasz jakieś konkretne testy owu ?
Ja bym chciała najlepiej jakiś multipack kupić
Właśnie pisałam z moim ginekologiem. Napisał ze jak pojawi się więcej śluzu to mam pisać i umówimy się na usg
https://zapodaj.net/cf2bb57b5139b.jpg.html
To mój sikniety juz w ciąży, takiego pozytywa nigdy nie miałam 😂😂😂
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Tedka wrote:A no właśnie, a mnie ciągle pokazuje się w tej zakładce informacja, że nie są jeszcze w stanie określić prawdopodobieństwa pozytywnego testu na podstawie wprowadzonych danych.
Pytam się dlaczego? mam tyle wprowadzonych danych, że ho ho!
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Tedka wrote:A no właśnie, a mnie ciągle pokazuje się w tej zakładce informacja, że nie są jeszcze w stanie określić prawdopodobieństwa pozytywnego testu na podstawie wprowadzonych danych.
Pytam się dlaczego? mam tyle wprowadzonych danych, że ho ho!➡️ kwiecień 2021 pozytywny test ciążowy
Felinka94 wrote:Ja w tym cyklu używałam paskowych HorienMedical i owu i ciążowych. Owu są pakowane po 10 w paczce i według mnie wybarwiają się na prawdę fajnie
https://zapodaj.net/cf2bb57b5139b.jpg.html
To mój sikniety juz w ciąży, takiego pozytywa nigdy nie miałam 😂😂😂
Tak ci zazdroszczę ja już cała nerwowa dziś w pracy jestem 🙈
Ok to kupię tez te może będą jakieś szczęśliwe. A powiedz mi plus minus w jakich godzinach robiłaś bo tu tez czytałam ze musi być codziennie o tej samej godzinie. 🙈 termometr zamówiony i będę codziennie przed praca robić pomiar około 5.50 😂Ja 👩🏻1994
Staramy się od pazdziernika 2021
On 👦🏻1990 -
Tedka wrote:Tak, temperaturę powinno się mierzyć specjalnym termometrem, dwa miejsca po przecinku. Ja mam microlife (https://www.superpharm.pl/micolife-termometr-owulacyjny-mt16c2-21839-1-szt-75689.html?gclid=Cj0KCQiA2sqOBhCGARIsAPuPK0gCcLG8TK0iHF4DszLBInbBSU9f2aQw69J_y8s23uvQss1XXbQthL0aAvjYEALw_wcB) i bardzo sobie chwalę.
Wg mnie zwykły termometr wystarczy, byle nie ten elektroniczny. Ginekolog u którego byłam też nie potrzebował więcej. Skok owulacyjny to o 0,2 stopnia. Czy wiecie po co ta wyższa dokładność?
starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb -
Felinka94 wrote:Bo jeszcze za wcześnie. Prawdopodobieństwo testu bynajmniej mi pokazywało się mniej więcej od 7dpo
Uf, no to super, o myslalam już, że coś mi się zepsuło. A ostatnio apka coś szalała właśnie, wylogowywało mnie co chwilę itd.Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Pytam się dlaczego? mam tyle wprowadzonych danych, że ho ho!starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb -
Eedzia11 wrote:Mi to włączyli plus minus 4 dni temu. Też nie wiem czym sobie zasłużyłam ale teraz już wiem czemu tyle dziewczyn tu płacze, gdy w ciąży nie są, bo ta zakładka bardzo nastraja na bycie w ciąży. Jak ktoś długo się stara i nagle widzi termin potencjalnego porodu (ja np 15 września) to jest to strzał prosto w serce. I ocena "bardzo dobry" za ilość serduszkowań w okolicy owulacji.. No jest czym się nakręcać. Ktoś już zmęczony psychicznie pewnie bierze to dość serio.
Tak to prawda, ale wiedząc o tym można to traktować z przymrużeniem oka. I tak po prawdzie jak się nie korzysta z wersji premium to tego nie ma i bardzo dobrze
Ja kupiłam sobie na miesiąc to premium i tak jak sądziłam właśnie, szału nie ma. nie jest to drogie, bo 29zł za msc to nie pieniądze, ze 3 dobre piwka kraftowe ale... te nawet jak na te niską cenę to chyba nie przedłużę premium, takie to dane, które sama wiem w sumie i po wykresie i specjalnie nie muszę się wysilać, żeby i te wyliczenia porobić sobie, te średnie cykle, normy itd. Może dlatego, że ja am wszystko właściwie zawsze o tej samej porze i te same długości cykli, może jak ktoś ma bardziej różnorodne to jest inaczej.
Tak czy siak ogólnie to ciekawa zabaweczka i to wszystko najlepszy jest wykres na którym wszystko ładnie widać i nie trzeba prowadzić obserwacji na kartce to jest mega!Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Tedka wrote:Tak to prawda, ale wiedząc o tym można to traktować z przymrużeniem oka. I tak po prawdzie jak się nie korzysta z wersji premium to tego nie ma i bardzo dobrze
Ja kupiłam sobie na miesiąc to premium i tak jak sądziłam właśnie, szału nie ma. nie jest to drogie, bo 29zł za msc to nie pieniądze, ze 3 dobre piwka kraftowe ale... te nawet jak na te niską cenę to chyba nie przedłużę premium, takie to dane, które sama wiem w sumie i po wykresie i specjalnie nie muszę się wysilać, żeby i te wyliczenia porobić sobie, te średnie cykle, normy itd. Może dlatego, że ja am wszystko właściwie zawsze o tej samej porze i te same długości cykli, może jak ktoś ma bardziej różnorodne to jest inaczej.
Tak czy siak ogólnie to ciekawa zabaweczka i to wszystko najlepszy jest wykres na którym wszystko ładnie widać i nie trzeba prowadzić obserwacji na kartce to jest mega!➡️ kwiecień 2021 pozytywny test ciążowy
xvwb1994 wrote:Tak ci zazdroszczę ja już cała nerwowa dziś w pracy jestem 🙈
Ok to kupię tez te może będą jakieś szczęśliwe. A powiedz mi plus minus w jakich godzinach robiłaś bo tu tez czytałam ze musi być codziennie o tej samej godzinie. 🙈 termometr zamówiony i będę codziennie przed praca robić pomiar około 5.50 😂
Dziewczyny co do temperatury to chodzi o to że ten z 2 miejscami po przecinku po prostu wylapuje najmniejsze odchyly. Ja uważam że jest lepszy, a miałam doświadczenie z dwoma.
Co do premium to jestem hitem. Kupiłam na 3 miesiące żeby właśnie mieć te wyliczenia i to wszystko inne żeby zajść w ciążę a tego samego dnia lub następnego wieczorem miałam dwie kreski 🤦🏻♀️🤦🏻♀️
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Felinka94 wrote:Ja robiłam o różnych porach ale między 10 a 18 starałam się
Dziewczyny co do temperatury to chodzi o to że ten z 2 miejscami po przecinku po prostu wylapuje najmniejsze odchyly. Ja uważam że jest lepszy, a miałam doświadczenie z dwoma.
Co do premium to jestem hitem. Kupiłam na 3 miesiące żeby właśnie mieć te wyliczenia i to wszystko inne żeby zajść w ciążę a tego samego dnia lub następnego wieczorem miałam dwie kreski 🤦🏻♀️🤦🏻♀️
A z tym pozytywnym testem wnioskuje ze niespodzianka ? Nie miałaś żadnych objawów !?
Ile dni po owu Ci wyszedł pozytywny? ❤️Ja 👩🏻1994
Staramy się od pazdziernika 2021
On 👦🏻1990 -
xvwb1994 wrote:A z tym pozytywnym testem wnioskuje ze niespodzianka ? Nie miałaś żadnych objawów !?
Ile dni po owu Ci wyszedł pozytywny? ❤️
Wróciłam, poszłam się kąpać i jak zdjęłam stanik to tak mnie bolały cycki że myślałam że odpadną 🤦🏻♀️ kolor miały sino czerwony (takie żyłki) No to wzięłam i siknęłam jeszcze raz. Był cień cienia i to taki że widać było dopiero jak wzięłam dla porównania ten poranny na którym po prostu była biel vizira. A tak to normalne bóle jak na okres, wkurwienie dziesiątego stopnia 🤣 wszystko tak jak zawsze 🤔
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
No wyłapuje najmniejsze odchyły, ale po co? Czy to, że temperatura waha się o 0,01 stopnia ma jakieś znaczenie? Jakieś zastosowanie praktyczne? Ja jak patrzę na wykresy, analizuję bardziej takie większe wychylenia, rzędu 0,1. Różnice typu 0,01 to takie naturalne fluktuacje wg mnie i w sumie traktuję je jak linię prostą. Jak Wy macie?starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb -
Hah, no i dobra to dowód, że sie w ogóle nie spodziewałaś, a tu proszę ale chyba to premium Ci się teraz kochana przyda na tę część dla ciężarnych prawda? Czy to nie przechodzi? Nie wiem dokładnie bo nie zagladałam tam, bo bym się poplakala od razu, ale chyba jest też coś takiego, że ładnie Cię prowadzi przez ciążę.Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Kasiak89 wrote:No wyłapuje najmniejsze odchyły, ale po co? Czy to, że temperatura waha się o 0,01 stopnia ma jakieś znaczenie? Jakieś zastosowanie praktyczne? Ja jak patrzę na wykresy, analizuję bardziej takie większe wychylenia, rzędu 0,1. Różnice typu 0,01 to takie naturalne fluktuacje wg mnie i w sumie traktuję je jak linię prostą. Jak Wy macie?
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Mi przed okresem spadało codziennie między 0,07 a 0,09. Przy zwykłym termometrze nie zauważyła bym spadku i nadal bym miała nadzieję
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Kasiak89 wrote:No wyłapuje najmniejsze odchyły, ale po co? Czy to, że temperatura waha się o 0,01 stopnia ma jakieś znaczenie? Jakieś zastosowanie praktyczne? Ja jak patrzę na wykresy, analizuję bardziej takie większe wychylenia, rzędu 0,1. Różnice typu 0,01 to takie naturalne fluktuacje wg mnie i w sumie traktuję je jak linię prostą. Jak Wy macie?
Ponieważ temperatura ciała zmienia się w trakcie cyklu, przy owulacji, w przedziale od 0,15 do 0,45 st. C. W zaokrągleniu jest to 0,2 do 0,5, aczkolwiek nie zawsze zwykły termometr wyłapie Ci tę różnicę, a ten z dwoma miejscami po przecinku już tak.
Np. mierząc zwykłym masz temperaturę 37 (czyli 37,00 w dwumiejscowym). Wzrost przy owulacji masz minimalny dajmy na to 0,15. Na Zwykłym termometrze powinien być wzrost do 37,1 albo 37,2 (tak powinien zaokrąglić), aczkolwiek podobno nie wyłapują one tak małych wahań. Jak pokaże 37,2 to super, zaobserwujesz, ale jeśli nie? Przegapisz. Natomiast termometry owulacyjne, te z dwoma miejscami po przecinku wyłapują te zmiany i pokaże Ci dokładnie 37,15. Nie chodzi o same miejsca po przecinku, ale także czułość aparatu pomiarowego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2022, 13:33
Felinka94 lubi tę wiadomość
Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
xvwb1994 wrote:A z tym pozytywnym testem wnioskuje ze niespodzianka ? Nie miałaś żadnych objawów !?
Ile dni po owu Ci wyszedł pozytywny? ❤️Felinka94 lubi tę wiadomość
➡️ kwiecień 2021 pozytywny test ciążowy
💔 11 kwiecień 2024 poronienie w domu (puste jajo)