Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Będzie okres czy nie będzie?
Odpowiedz

Będzie okres czy nie będzie?

Oceń ten wątek:
  • Eedzia11 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    A też może tak być.
    Wiecie że jak poszłam pierwszy raz na betę prywatnie to mnie pytały czy ciąża jest już zarejestrowana? 😳
    A jak się rejestruje? A może to dlatego! Logiczne, najwięcej poronień jest do 8 tyg. Przyjmowanie dopiero od 7-8 tydzień ogranicza biurokrację z nieudanymi ciążami z wcześniejszych tygodni. Ma to sens. Przyjmują zatem od terminu, w którym realnie płód widać i warto wtedy przyjmować, czyt. rejestrować.

➡️ kwiecień 2021 pozytywny test ciążowy
    💔 maj 2021 - łyżeczkowanie (puste jajo)
    ➡️ 31 styczeń 2022 pozytywny test ciążowy
    ❤️ 11 październik 2022 - mamy synusia
    ➡️ 08 marzec 2024 pozytywny test ciążowy
    💔 11 kwiecień 2024 poronienie w domu (puste jajo)
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eedzia11 wrote:
    A jak się rejestruje? A może to dlatego! Logiczne, najwięcej poronień jest do 8 tyg. Przyjmowanie dopiero od 7-8 tydzień ogranicza biurokrację z nieudanymi ciążami z wcześniejszych tygodni. Ma to sens. Przyjmują zatem od terminu, w którym realnie płód widać i warto wtedy przyjmować, czyt. rejestrować.
    No chyba rejestracja to moment założenia karty ciąży a żeby założyć to musi być CRL i tętno

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Koala27 Przyjaciółka

Wysłany: 5 lutego 2022, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zanosi się na okres 😔 wszystkie objawy ustały, a w śluzie zauważam brązowe i różowe nitki.

Eedzia11 lubi tę wiadomość

• Felinka94 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2022, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koala o nie :( oby to było przejściowe :(

Koala27 lubi tę wiadomość

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Eedzia11 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2022, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koala27 wrote:
    U mnie zanosi się na okres 😔 wszystkie objawy ustały, a w śluzie zauważam brązowe i różowe nitki.
    Jeszcze jesteś w grze, a jeśli nie teraz to są kolejne cykle. Mam nadzieję, że ta chwila jest już blisko 💜

Ps. Mnie dziś głowa migrenowo napierdziela, ledwo w tel teraz patrzę :/ paracetamol był konieczny ale działał tylko 2h i od nowa napierdzielanka. Sobota cała do dupy. Czuję, że niedziela też z migreną będzie. Masakra.

• Koala27 Przyjaciółka

Wysłany: 5 lutego 2022, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jesteście kochane😘

Edzia11 ojej biedna jesteś, może spróbuj sie nawodnić, mi zawsze woda pomaga na ból głowy

• Eedzia11 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2022, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koala27 wrote:
    Dziewczyny jesteście kochane😘

Edzia11 ojej biedna jesteś, może spróbuj sie nawodnić, mi zawsze woda pomaga na ból głowy
    No właśnie zapomniałam o tym, teraz przed snem wypiłam 2 szkl wody i jakby lżej w głowie. Jutro muszę od rana pić.

• xvwb1994 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2022, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koala27 oby to przejściowe i dobry znak a nie jak w moim przypadku zapowiedz @. Dalej trzymam kciuki🍀💪🏼

Ja weekend bez myśli o staraniach i ciąży. Pojechałam do rodziców bo mąż pracował. Luźniejsza głowa. Bardzo odpoczęłam psychicznie :)

Eedzia11 lubi tę wiadomość

Ja 👩🏻1994
    Staramy się od pazdziernika 2021
    On 👦🏻1990
  • Koala27 Przyjaciółka

Wysłany: 6 lutego 2022, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xvwb1994 wrote:
    Koala27 oby to przejściowe i dobry znak a nie jak w moim przypadku zapowiedz @. Dalej trzymam kciuki🍀💪🏼

Ja weekend bez myśli o staraniach i ciąży. Pojechałam do rodziców bo mąż pracował. Luźniejsza głowa. Bardzo odpoczęłam psychicznie :)

Przyszła @ i ból jajnika, już w ogóle tego nie ogarniam.
    Mąż idzie na badania w tym tygodniu.

• xvwb1994 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2022, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koala27 wrote:
    Przyszła @ i ból jajnika, już w ogóle tego nie ogarniam.
    Mąż idzie na badania w tym tygodniu.

Przykro mi :( to będzie nasz cykl wierze w to 🍀
    Trzymam kciuki za badania męża. Moj idzie jutro na omówienie wyników. 🤯🤞🏻

Ja 👩🏻1994
    On 👦🏻1990
  • Koala27 Przyjaciółka

Wysłany: 6 lutego 2022, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xvwb1994 wrote:
    Przykro mi :( to będzie nasz cykl wierze w to 🍀
    Trzymam kciuki za badania męża. Moj idzie jutro na omówienie wyników. 🤯🤞🏻
    Trzymam kciuki za wyniki Twojego🤞

xvwb1994 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2022, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troche mnie tutaj nie bylo i zdecydowanie widze za duzo wrednych malp! Sama dostalam w zeszlym tygodniu i chociaz nadrobilam wszystkie spotkania %, mialam sie oszczedzac, ale mam nadzieje, ze to byly ostatnie na najblizsze 9 miesiecy☺️
    Oby to byl nasz cykl dziewczyny🍀❤️

• Tedka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdak wrote:
    Troche mnie tutaj nie bylo i zdecydowanie widze za duzo wrednych malp! Sama dostalam w zeszlym tygodniu i chociaz nadrobilam wszystkie spotkania %, mialam sie oszczedzac, ale mam nadzieje, ze to byly ostatnie na najblizsze 9 miesiecy☺️
    Oby to byl nasz cykl dziewczyny🍀❤️

Mnie też tutaj długo nie było, ale od czasu do czasu podczytuje. :) U mnie 10 dpo, nie testowałam, nie myślałam, ale podskórnie czuję, że chyba nic z tego, choć z drugiej strony mam wielkie nadzieje - jak co miesiąc :P
    Zioła Ojca Sroki bardzo na mnie działają, od owulacji pełne piersi, wszystko ładnie, o dziwo jeszcze cera nawet trzyma się, a przecież do @ już jakieś 5-6 dni. Wczoraj lekkie bóle okresowe, a dziś póki co cisza. I powiedzcie kochane, jak tu się nastawiać lub nie nastawiać. I tak i tak się nie da, więc wychodzi na to, że ciągle się nastawiam na coś :p i zaraz się za to ganię i próbuję nie nastawiać :P skomplikowane. Chyba jutro zrobię sobię test rano, dla rozrywki. Tyle będzie z tego mojego obserwowania chociaż co ta zabawa testami. :D

Kasiak89 lubi tę wiadomość

Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
    Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:
    Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.

🧑Mąż:
    Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.

Suplementy:
    Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.
  • xvwb1994 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,
    Moj już po wizycie u doktorka. Plemniki średniej szybkości ale po godzinnej pogadance i analizie mówi ze na luzie powinno nam pójść naturalnie. Mówi ze fertilman plus super dla mężczyzn. Rada taka ze po serduszkowaniu poleca poleżeć faktycznie i nie lecieć wycierać się czy myc/siku od razu. Bo plemniki potrzebują dobre pół godziny nawet. Tłumaczył to obszernie ale ciężko to powtórzyć 🙈
    Moja suplementacja fertistim, nac i dostinex mówi ze bardzo dobrze szczególnie nac.

Ja 👩🏻1994
    On 👦🏻1990
  • Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Mnie też tutaj długo nie było, ale od czasu do czasu podczytuje. :) U mnie 10 dpo, nie testowałam, nie myślałam, ale podskórnie czuję, że chyba nic z tego, choć z drugiej strony mam wielkie nadzieje - jak co miesiąc :P
    Zioła Ojca Sroki bardzo na mnie działają, od owulacji pełne piersi, wszystko ładnie, o dziwo jeszcze cera nawet trzyma się, a przecież do @ już jakieś 5-6 dni. Wczoraj lekkie bóle okresowe, a dziś póki co cisza. I powiedzcie kochane, jak tu się nastawiać lub nie nastawiać. I tak i tak się nie da, więc wychodzi na to, że ciągle się nastawiam na coś :p i zaraz się za to ganię i próbuję nie nastawiać :P skomplikowane. Chyba jutro zrobię sobię test rano, dla rozrywki. Tyle będzie z tego mojego obserwowania chociaż co ta zabawa testami. :D
    Dzisiaj mam dokładnie identycznie.
    No może z wyjątkiem robienia tego testu, okres wg aplikacji co prawda w czwartek, ale biorę luteinę i mam nadzieję, że będzie w niedzielę.
    Jak tu nie zwariować :/

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
    u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
  • Koala27 Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego 2022, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xvwb1994 to bardzo dobre wiesci, tylko patrzeć aż zrobi się 🍀🤞
    Tedka oglądam codziennie twój cykl i trzymam kciuki🤞

Dzisiaj 2 dzień cyklu i wiecie czuje się wolna, nie mierze temp nie gonie króliczka, wczoraj długa kąpiel przy świecach dzisiaj piekłam brownie i oglądałam z mężem serial, dobrze czasami odetchnąć.
    W tym cyklu nie wariuje, mierze temp bo muszę ( mam premium za darmo na 3 miesiące ale muszę mierzyć temp i wpisywać dane) mąż robi badania, a tak to lecimy na spontanie

xvwb1994, Tedka lubią tę wiadomość

• Tedka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koala27 wrote:
    Xvwb1994 to bardzo dobre wiesci, tylko patrzeć aż zrobi się 🍀🤞
    Tedka oglądam codziennie twój cykl i trzymam kciuki🤞

Dzisiaj 2 dzień cyklu i wiecie czuje się wolna, nie mierze temp nie gonie króliczka, wczoraj długa kąpiel przy świecach dzisiaj piekłam brownie i oglądałam z mężem serial, dobrze czasami odetchnąć.
    W tym cyklu nie wariuje, mierze temp bo muszę ( mam premium za darmo na 3 miesiące ale muszę mierzyć temp i wpisywać dane) mąż robi badania, a tak to lecimy na spontanie

Dzięki :) mam nadzieję, że przyniosą Twoje kciuki szczęście :) Jak nie tym razem to kolejnym :) Również życzę powodzonka!

Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • xvwb1994 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka pięknie rośnie temperaturka! Trzymam kciuki 🍀❤️

Tedka lubi tę wiadomość

Ja 👩🏻1994
    On 👦🏻1990
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xvwb1994 wrote:
    Tedka pięknie rośnie temperaturka! Trzymam kciuki 🍀❤️
    Dziękuje. Ten duży wzrost spowodowany był zmiana miejsca pomiaru na pochwę, w ustach miałam dziwne pomiary. Mimo to sprawdzam co jakis czas tez jaka jest różnica miedzy ustami a pochwa :p oczywiście różnymi termometrami haha :p no i w ustach są również wyższe niż na początku drugiej fazy. Nie nakręcam sie bo upadki są bolesne bardzo :) czekam na termin @, ok 13.02.

xvwb1994 lubi tę wiadomość

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Aypis Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Dziękuje. Ten duży wzrost spowodowany był zmiana miejsca pomiaru na pochwę, w ustach miałam dziwne pomiary. Mimo to sprawdzam co jakis czas tez jaka jest różnica miedzy ustami a pochwa :p oczywiście różnymi termometrami haha :p no i w ustach są również wyższe niż na początku drugiej fazy. Nie nakręcam sie bo upadki są bolesne bardzo :) czekam na termin @, ok 13.02.

To będziemy czekać podobnie :) ja tez powinnam dostać @ 13/14.02. Oczywiście życzę nam obu aby nie dotarły ❌

Tedka lubi tę wiadomość

💊 udało się w 1 cyklu stymulowanym clo

⏸ 8.06
    ❌ 23.08 - podejrzenie monosomii chromosomu X (nifty pro)
    💗 8.09 - amniopunkcja wykluczyła zespół Turnera - zdrowa Łucja! 👧🏼

☀️ 27.01.23 - Lusia już z nami! 37+2 / 2750g / 55cm
    age.png
‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ