Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Będzie okres czy nie będzie?
Odpowiedz

Będzie okres czy nie będzie?

Oceń ten wątek:
  • Basik1234 Koleżanka

Wysłany: 3 lutego 2022, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koala27 wrote:
    26DC a 10DPO
    Miałam beznadziejny dzień, nie wyspałam się od rana było mi niedobrze, do tego strasznie wszystko mnie wkurza.
    Poszłam do Rossmana kupiłam test i wyszedł negatywny. Jedyna dobra rzecz to jak mąż zobaczył jaka jestem dzisiaj podminowana to obiecał że pójdzie na badania nasienia i przeprosił że wcześniej to ignorował.

Jeszcze mogło być za wcześnie na test? Póki nie ma @ to jest nadzieja! A z mężem to bardzo dobra wiadomość!!

• Eedzia11 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik1234 wrote:
    Mam pytanko to Kobitek, które piją ziółka. Wpłynęły Wam one na miesiączkę? Ja mam pierwszy coś takiego, że jest 8 dzień cyklu, a dalej mam takie delikatne, brązowe plamienie. Ziółka biorę od 2 dc, stąd to ze sobą łączę. Ale może za krótkie je biorę, żeby miały mieć wpływ? 🤔
    W pierwszym cyklu piłam do owulacji, nie było różnic. Dopiero w drugim cyklu (piłam cały miesiąc) okres skrócił mi się do 5 dni, z czego 2 dni to plamienie a samo krwawienie dość skąpe jak na mnie. Była to zmiana ogromna. Zawsze miałam 6 dni i albo na szósty dzień plamienie albo szósty i siódmy. Poza tym też inne zmiany zaobserwowałam, nawet już myślałam o badaniach, a przy okazji i dwie kreseczki wpadły.

➡️ kwiecień 2021 pozytywny test ciążowy
    💔 maj 2021 - łyżeczkowanie (puste jajo)
    ➡️ 31 styczeń 2022 pozytywny test ciążowy
    ❤️ 11 październik 2022 - mamy synusia
    ➡️ 08 marzec 2024 pozytywny test ciążowy
    💔 11 kwiecień 2024 poronienie w domu (puste jajo)
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koala może jeszcze wcześnie na test? 🤔

Basia ja piłam zioła, nie wpłynęły na @ w żaden sposób

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Koala27 Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2022, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    Koala może jeszcze wcześnie na test? 🤔

Basia ja piłam zioła, nie wpłynęły na @ w żaden sposób
    Pewnie tak, popłynęłam z tym testem dzisiaj😂😂
    Ale nie będę robić więcej zaczekam aż przyjdzie @, a jak nie przyjdzie to wtedy zrobię. Nie chce mi się już patrzeć na tą jedną samotna kreskę.

Eedzia11, Felinka94, xvwb1994, Basik1234 lubią tę wiadomość

• drSylwia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia, 21:23

Eedzia11 lubi tę wiadomość

• xvwb1994 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koala27 mocne kciuki 🍀❤️
    Temperaturka fajnie poszła w górę !

Koala27 lubi tę wiadomość

Ja 👩🏻1994
    Staramy się od pazdziernika 2021
    On 👦🏻1990
  • Koala27 Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego 2022, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xvwb1994 wrote:
    Koala27 mocne kciuki 🍀❤️
    Temperaturka fajnie poszła w górę !
    Jesteś moim największym kibicem😘

xvwb1994 lubi tę wiadomość

• Eedzia11 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koala27 wrote:
    Jesteś moim największym kibicem😘
    Masz fajny wykres i chyba za wcześnie na testowanie, tempka jakby chce trzymać się wysoko, to dobry znak! Ja bym kolejny test zrobiła w niedzielę.

Koala27 lubi tę wiadomość

• Koala27 Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego 2022, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eedzia11 wrote:
    Masz fajny wykres i chyba za wcześnie na testowanie, tempka jakby chce trzymać się wysoko, to dobry znak! Ja bym kolejny test zrobiła w niedzielę.
    Dzięki, nie mam więcej testów żeby nie kusiły, sama wiesz jak jest😂😂😂 dzisiaj zrobiłam bo wczoraj wieczorem strasznie bolały mnie cycki szczególnie prawy takie jakby ciągnięcie, a że rozmiar mam konkretny to mocno to odczułam. Dzisiaj też mam takie uczucie ale dużo słabsze. A nigdy mnie cycki nie bolą na okres 🤔

• Eedzia11 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koala27 wrote:
    Dzięki, nie mam więcej testów żeby nie kusiły, sama wiesz jak jest😂😂😂 dzisiaj zrobiłam bo wczoraj wieczorem strasznie bolały mnie cycki szczególnie prawy takie jakby ciągnięcie, a że rozmiar mam konkretny to mocno to odczułam. Dzisiaj też mam takie uczucie ale dużo słabsze. A nigdy mnie cycki nie bolą na okres 🤔
    A bolą cię od strony pach w stronę sutków czy tak po całości?

• Koala27 Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego 2022, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eedzia11 wrote:
    A bolą cię od strony pach w stronę sutków czy tak po całości?
    Od pachy w stronę sutków

• Felinka94 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koala27 wrote:
    Od pachy w stronę sutków
    Mnie to bolały całe cycki + były fioletowo czerwone

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Eedzia11 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koala27 wrote:
    Od pachy w stronę sutków
    Lepszej odpowiedzi nie mogłaś dać 💙

• Eedzia11 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    Mnie to bolały całe cycki + były fioletowo czerwone
    Mogłaś nie wyczuć wstępnych zmian bo np nie miałaś gwałtownych skoków hormonów lub "tak masz", że wyczułaś dopiero jak już całe bolały a zmiany przedtem i tak zachodziły. Jeśli zmieniają się one skokowo to od startu już to czuć właśnie od strony pach do sutków i się zwiększa ból na całe cycki plus sutki.

• Felinka94 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eedzia11 wrote:
    Mogłaś nie wyczuć wstępnych zmian bo np nie miałaś gwałtownych skoków hormonów lub "tak masz", że wyczułaś dopiero jak już całe bolały a zmiany przedtem i tak zachodziły. Jeśli zmieniają się one skokowo to od startu już to czuć właśnie od strony pach do sutków i się zwiększa ból na całe cycki plus sutki.
    Mnie to nawet nie tyle bolały cycki od pach ale po prostu pachy, i skóra jakby na plecach mnie ciągnęła na wysokości piersi. Pachy to mnie tak bolały że się zastanawiałam czy to nie jakiś bakcyl, a potem po dwóch dniach zaczęły boleć piersi na bokach zewnętrznych a z godziny na godzinę to już tak konkretnie całe i zrobiły się właśnie czerwone (takie przekrwione) i żyły odrazu fioletowe wyszły ;)

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Eedzia11 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem porażona systemem jaki w tym roku jest w poradni gin (na NFZ). Rok temu dzwoniłam, powiedziałam że jestem w ciąży, umówiono termin i wsio.
    A teraz dzwonię, i tekst: podać datę ostatniego okresu i liczą dni, gada mi, że nie przyjmują prędzej niż 7-8 tydzień ciąży 😳 ja na to, że poroniłam rok temu i uważam, że jakaś kontrola powina być, do 7-8 tygodnia jakby coś było nie tak to mogą być jakieś opcje ratowania. Ona, że czy krwawię, źle się czuję? 😏 i że i tak jak przyjdę wcześniej to lekarz mnie odeśle na za dwa tygodnie, bo nic nie będzie widać .

Umówiły mnie ostatecznie na 23.02 (chciałam 17.02) i to u tej, która prowadziła mi poprzednią ciążę (nie chciałam do niej) a ta co chciałam, to przyjmnie mnie... w listopadzie.

Rok temu tak nie było, ciąża to ciąża a nie takie obliczenia czy się nadaję. Jednym słowem robią samoistne czystki. Jak coś się przytrafi do 7 tygodnia czego się nie czuje?

Cóż albo wytrzymam do 23.02 albo 17.02 pójdę raz prywatnie, i potem będę musiała chodzić co jakiś czas na kontrolę prywatnie tej co mnie będzie prowadzić, aby ją sprawdzać. Nie stać mnie aby całą ciążę prowadzić prywatnie. Chyba. Kto ma dobre opinie to i ceny. Jeszcze raz poszukam tej co chciałam czy przyjmuje też prywatnie.

Takiego obrotu się nie spodziewałam. Dobrze, że już dziś dzwoniłam bo ta mi już o połowie marca gadała... Czaicie? Pierwsza wizyta dopiero w marcu?

Edit: i jeszcze jedno: skąd wiem o ciąży. Dopiero jak powiedziałam, że zrobiłam betę to szła dalsza rozmowa o terminach.

Weźcie mi obliczcie, bo może źle liczę, który to będzie tydzień dla 17 lutego ( mi wychodzi początek 7go tyg) i dla 23 lutego. Pierwszy dzień ostatniej miesiączki 6 styczeń.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2022, 14:06

• Felinka94 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eedzia11 wrote:
    Dziewczyny, jestem porażona systemem jaki w tym roku jest w poradni gin (na NFZ). Rok temu dzwoniłam, powiedziałam że jestem w ciąży, umówiono termin i wsio.
    A teraz dzwonię, i tekst: podać datę ostatniego okresu i liczą dni, gada mi, że nie przyjmują prędzej niż 7-8 tydzień ciąży 😳 ja na to, że poroniłam rok temu i uważam, że jakaś kontrola powina być, do 7-8 tygodnia jakby coś było nie tak to mogą być jakieś opcje ratowania. Ona, że czy krwawię, źle się czuję? 😏 i że i tak jak przyjdę wcześniej to lekarz mnie odeśle na za dwa tygodnie, bo nic nie będzie widać .

Umówiły mnie ostatecznie na 23.02 (chciałam 17.02) i to u tej, która prowadziła mi poprzednią ciążę (nie chciałam do niej) a ta co chciałam, to przyjmnie mnie... w listopadzie.

Rok temu tak nie było, ciąża to ciąża a nie takie obliczenia czy się nadaję. Jednym słowem robią samoistne czystki. Jak coś się przytrafi do 7 tygodnia czego się nie czuje?

Cóż albo wytrzymam do 23.02 albo 17.02 pójdę raz prywatnie, i potem będę musiała chodzić co jakiś czas na kontrolę prywatnie tej co mnie będzie prowadzić, aby ją sprawdzać. Nie stać mnie aby całą ciążę prowadzić prywatnie. Chyba. Kto ma dobre opinie to i ceny. Jeszcze raz poszukam tej co chciałam czy przyjmuje też prywatnie.

Takiego obrotu się nie spodziewałam. Dobrze, że już dziś dzwoniłam bo ta mi już o połowie marca gadała... Czaicie? Pierwsza wizyta dopiero w marcu?

Edit: i jeszcze jedno: skąd wiem o ciąży. Dopiero jak powiedziałam, że zrobiłam betę to szła dalsza rozmowa o terminach.

Weźcie mi obliczcie, bo może źle liczę, który to będzie tydzień dla 17 lutego ( mi wychodzi początek 7go tyg) i dla 23 lutego. Pierwszy dzień ostatniej miesiączki 6 styczeń.
    Myślę że przez covid te cyrki.
    To jest nieprawdopodobne 🤦🏻‍♀️ też mi tak wychodzi jak wyliczam

Eedzia11 lubi tę wiadomość

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Koala27 Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego 2022, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    Myślę że przez covid te cyrki.
    To jest nieprawdopodobne 🤦🏻‍♀️ też mi tak wychodzi jak wyliczam
    A ja myślę że to przez te ostatnie sytuację w których kobiety zmarły w ciąży. Robi się naprawdę chora sytuacja w tym chorym kraju

• Eedzia11 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koala27 wrote:
    A ja myślę że to przez te ostatnie sytuację w których kobiety zmarły w ciąży. Robi się naprawdę chora sytuacja w tym chorym kraju
    Też tak myślę i dlatego jeśli z rozwojem ciąży będzie wszystko ok poważnie pomyślę nad tym, czy od razu nie wybrać cesarki. Bo z tego co rozumiem, to lekarz na kontroli pyta jak chce się rodzić (pewności nie mam). A o cesarce dlatego mówię, aby nie było, że będą czekać z tą decyzją aż dziecko umrze a ja z nim.

• Felinka94 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A też może tak być.
    Wiecie że jak poszłam pierwszy raz na betę prywatnie to mnie pytały czy ciąża jest już zarejestrowana? 😳

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
‹‹ 71 72 73 74 75 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ