Będzie okres czy nie będzie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja to chyba nabawiłam się jakiegoś zapalenia bo jajnik z rana tak mi dał do wiwatu że az proszka musiałam wziąć 😳
Tedka trzymam kciukasy od samego ranaTedka lubi tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Hej Hej! No i ja już po
Testowanie za 10 dni. Statystyki niestety są wiadomo jakie, ale... moze bede w tych 10-20%
Staram się nie uśmiechać od ucha do ucha ;P choć jest trudno, bo później jak się nie uda, to będzie z kolei mega zjazd w dół, ale... no nie umiem wiara czyni cuda jak to mówią...
To teraz inny temat, czy znacie super tajne sposoby, ziołowe, czary mary, zaklęcia i tańce szamanów żeby pomóc w implantacji?
Jolcia90, atwysz lubią tę wiadomość
Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
Tedka wrote:Hej Hej! No i ja już po
Testowanie za 10 dni. Statystyki niestety są wiadomo jakie, ale... moze bede w tych 10-20%
Staram się nie uśmiechać od ucha do ucha ;P choć jest trudno, bo później jak się nie uda, to będzie z kolei mega zjazd w dół, ale... no nie umiem wiara czyni cuda jak to mówią...
To teraz inny temat, czy znacie super tajne sposoby, ziołowe, czary mary, zaklęcia i tańce szamanów żeby pomóc w implantacji?
Ja nie jestem az takim szamanem 🤣 nie pomogę 😋Tedka lubi tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Tedka wrote:Hej Hej! No i ja już po
Monokoncentrat z ananasa od 6 dpo przez 5 dni 😊 albo ananas tylko z całym tym twardym środkiem 😊Tedka lubi tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
BuBu90 wrote:Monokoncentrat z ananasa od 6 dpo przez 5 dni 😊 albo ananas tylko z całym tym twardym środkiem 😊
Dzięki!
a to jakieś w tabletkach jest, czy soczek? brzmi jak soczekStarania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Tedka wrote:Dzięki!
a to jakieś w tabletkach jest, czy soczek? brzmi jak soczek34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
pocahontas wrote:Trzymam kciuki za Was 🤞
Ja jednak zaczynam dzisiaj nowy cykl, oby na święta był prezent ^^Tedka lubi tę wiadomość
-
Dziewczynki co u was? U mnie ohydne bóle jajników, wczoraj prawy i lewy dziś tylko lewy. Lecę na nurofenie test owu negatywny, druga kreska blada bardzo więc może coś się wykluje szybciej niż za 2 tygodnie (tak mi apka przewiduję owulke według poprzedniego cyklu) aczkolwiek dziś 7 dzień cyklu dopiero więc na jakiekolwiek objawy owulacji stanowczo za wcześnie 😳 boję się że to faktycznie stan zapalny. Jak mi nie minie na dniach to chyba będę musiała wybrać się do gina 🙄
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Felinka94 wrote:Dziewczynki co u was? U mnie ohydne bóle jajników, wczoraj prawy i lewy dziś tylko lewy. Lecę na nurofenie test owu negatywny, druga kreska blada bardzo więc może coś się wykluje szybciej niż za 2 tygodnie (tak mi apka przewiduję owulke według poprzedniego cyklu) aczkolwiek dziś 7 dzień cyklu dopiero więc na jakiekolwiek objawy owulacji stanowczo za wcześnie 😳 boję się że to faktycznie stan zapalny. Jak mi nie minie na dniach to chyba będę musiała wybrać się do gina 🙄
Ja to teraz wznoszę modły o powodzenie mej IUI.
A może, skro to 7dc, to jeszcze jakieś pobolewania miesiączkowe? A może jajo się przygotowuje do wzrostu. Choć jeśli to taki poważny ból, to obserwuj i może faktycznie dobrze to z kimś skonsultować. Miałaś może zdiagnozowane jakieś problemy wcześniej?
Na test owu za wcześnie ja co prawda nie trzymam się tych tabelek, bo zauważyłam, że u mnie owulka w 12dc (według tabel z instrukcji dopiero tego dnia powinnam zacząć testować), a tego dnia to już bym nie zaobserwowała wzrostu LH a na tym mi zależało. Testowałam od 9 dc i pięknie widziałam, jak 10dc był negatywny, a 11 dc pięknie pozytywny Ba, nawet 10dc zrobiłam wieczorem drugi test, żeby zauważyć, czy aby nie wrosło w międzyczasie (wcześniej testowałam o 12:00 w południe).
Dzięk temu mogłam szybko dać znać 11dc ginekologowi, że jest pozytywny test owu i w 12dc mieć IUI. Mam nadzieję, że tajming był idealny! Na wszelki wypadek jeszcze po IUI, wieczorem się poprzytulaliśmy
A Ty się nic nie martw, rób testy i jak coś to migiem do gina. A może przy okazji gin na USG zrobiłby monitoring cyklu?
Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Tedka wrote:Ja to teraz wznoszę modły o powodzenie mej IUI.
A może, skro to 7dc, to jeszcze jakieś pobolewania miesiączkowe? A może jajo się przygotowuje do wzrostu. Choć jeśli to taki poważny ból, to obserwuj i może faktycznie dobrze to z kimś skonsultować. Miałaś może zdiagnozowane jakieś problemy wcześniej?
Na test owu za wcześnie ja co prawda nie trzymam się tych tabelek, bo zauważyłam, że u mnie owulka w 12dc (według tabel z instrukcji dopiero tego dnia powinnam zacząć testować), a tego dnia to już bym nie zaobserwowała wzrostu LH a na tym mi zależało. Testowałam od 9 dc i pięknie widziałam, jak 10dc był negatywny, a 11 dc pięknie pozytywny Ba, nawet 10dc zrobiłam wieczorem drugi test, żeby zauważyć, czy aby nie wrosło w międzyczasie (wcześniej testowałam o 12:00 w południe).
Dzięk temu mogłam szybko dać znać 11dc ginekologowi, że jest pozytywny test owu i w 12dc mieć IUI. Mam nadzieję, że tajming był idealny! Na wszelki wypadek jeszcze po IUI, wieczorem się poprzytulaliśmy
A Ty się nic nie martw, rób testy i jak coś to migiem do gina. A może przy okazji gin na USG zrobiłby monitoring cyklu?
Niby pcos ale nie wiem faktycznie mam 🤷🏻♀️ badania są niejednoznaczne 🤔
No właśnie chyba będę musiała się udać bo niepokoi mnie ten ból nigdy w życiu tak nie miałam 🤔 no i właśnie może bym przy okazji sprawdziła czy w ogóle jakiekolwiek owulację mam czy nadal same torbiele...
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
A ja 3 dzień z @ i leje się ze mnie jak z kranu. Katastrofa jakaś ale przynajmniej bólowo spoko. Jak nastroje?
-
Felinka94 wrote:Trzymam kciuki abyście wstrzelili się idealnie w czas 😁
Niby pcos ale nie wiem faktycznie mam 🤷🏻♀️ badania są niejednoznaczne 🤔
No właśnie chyba będę musiała się udać bo niepokoi mnie ten ból nigdy w życiu tak nie miałam 🤔 no i właśnie może bym przy okazji sprawdziła czy w ogóle jakiekolwiek owulację mam czy nadal same torbiele...
Koniecznie! Sprawdź nawet z samej ciekawości! Warto wiedzieć czy owulacje sie ma w ogóle i wtedy juz na spokojnie starać sie dalejStarania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
atwysz wrote:A ja 3 dzień z @ i leje się ze mnie jak z kranu. Katastrofa jakaś ale przynajmniej bólowo spoko. Jak nastroje?
Trzymam kciuki za ten cykl
U mnie dziś nastrój taki o. Naczytałam sie wszystkiego i boje sie ze moja IUI była bez sensu. Ze nie ten termin, ze jajko nie pękło. W niedziele o 12:00 miałam pozytywny test owu, wiec teoretycznie za 24-36h powinna być owu. IUI miałam w poniedziałek po 10:00 wiec zasadniczo czas idealny. Wieczorem powtórzyliśmy przytulanki, no wiec jeszcze lepiej… a dziś jak głupia z ciekawości złapałam znowu za test owu i nadal pozytywny… dlaczego? LH sie utrzymuje tyle w piku? Wiecie coś moze na ten temat? W sumie chyba liczy sie moment wzrostu, a nie utrzymywanie. Ale juz sama nie wiem, nakręcam sie niepotrzebnie negatywnie tym razem! ( pomóżcieStarania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Tedka wrote:Trzymam kciuki za ten cykl
U mnie dziś nastrój taki o. Naczytałam sie wszystkiego i boje sie ze moja IUI była bez sensu. Ze nie ten termin, ze jajko nie pękło. W niedziele o 12:00 miałam pozytywny test owu, wiec teoretycznie za 24-36h powinna być owu. IUI miałam w poniedziałek po 10:00 wiec zasadniczo czas idealny. Wieczorem powtórzyliśmy przytulanki, no wiec jeszcze lepiej… a dziś jak głupia z ciekawości złapałam znowu za test owu i nadal pozytywny… dlaczego? LH sie utrzymuje tyle w piku? Wiecie coś moze na ten temat? W sumie chyba liczy sie moment wzrostu, a nie utrzymywanie. Ale juz sama nie wiem, nakręcam sie niepotrzebnie negatywnie tym razem! ( pomóżcie
Czekaj grzecznie do testowania, nie ma co sobie do głowy brać. Stres też nie sprzyja
atwysz wrote:A ja 3 dzień z @ i leje się ze mnie jak z kranu. Katastrofa jakaś ale przynajmniej bólowo spoko. Jak nastroje?
Martwię się trochę tymi jajnikami, ale ból teraz jakby trochę zaczyna ustępować więc może faktycznie jajniki ruszyły z miejsca po ziołach stąd ten ból 🤔Tedka lubi tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
atwysz wrote:A ja 3 dzień z @ i leje się ze mnie jak z kranu. Katastrofa jakaś ale przynajmniej bólowo spoko. Jak nastroje?starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb -
Kasiak89 wrote:Mam wrażenie że od roku to mam coraz bardziej skąpe okresy... I tym się martwię, że może endo nie rośnie jak trzeba, ostatnio było 7,1 mm, to takie minimum... może się robię za stara :p
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Jak poczytałam co jeść i jakimi witaminkami się wspomagać to doszłam do wniosku że bardzo zdrowo się odżywiamstarania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb -
Kasiak89 wrote:Jak poczytałam co jeść i jakimi witaminkami się wspomagać to doszłam do wniosku że bardzo zdrowo się odżywiam
Kasiak89 lubi tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
A ja ciagle mam wzdęcia jakieś, brzuch mnie boli, a nawet pojawiają sie jakieś delikatne okresowe pobolewanie, mimo ze do okresu dwa tygodnie niecałe. BleStarania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Tedka wrote:A ja ciagle mam wzdęcia jakieś, brzuch mnie boli, a nawet pojawiają sie jakieś delikatne okresowe pobolewanie, mimo ze do okresu dwa tygodnie niecałe. Ble
Moja 🐒 właśnie się skończyła i nie mogę się doczekać kulminacji tego cyklu czy będzie pozytywny czy nie 🤔 podchodzę na luzie (jeszcze) 😂