Będzie okres czy nie będzie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja to chyba nabawiłam się jakiegoś zapalenia bo jajnik z rana tak mi dał do wiwatu że az proszka musiałam wziąć 😳
Tedka trzymam kciukasy od samego ranaTedka lubi tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Hej Hej! No i ja już po
Testowanie za 10 dni. Statystyki niestety są wiadomo jakie, ale... moze bede w tych 10-20%
Staram się nie uśmiechać od ucha do ucha ;P choć jest trudno, bo później jak się nie uda, to będzie z kolei mega zjazd w dół, ale... no nie umiemwiara czyni cuda jak to mówią...
To teraz inny temat, czy znacie super tajne sposoby, ziołowe, czary mary, zaklęcia i tańce szamanówżeby pomóc w implantacji?
Jolcia90, atwysz lubią tę wiadomość
Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
Tedka wrote:Hej Hej! No i ja już po
Testowanie za 10 dni. Statystyki niestety są wiadomo jakie, ale... moze bede w tych 10-20%
Staram się nie uśmiechać od ucha do ucha ;P choć jest trudno, bo później jak się nie uda, to będzie z kolei mega zjazd w dół, ale... no nie umiemwiara czyni cuda jak to mówią...
To teraz inny temat, czy znacie super tajne sposoby, ziołowe, czary mary, zaklęcia i tańce szamanówżeby pomóc w implantacji?
Ja nie jestem az takim szamanem 🤣 nie pomogę 😋Tedka lubi tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Tedka wrote:Hej Hej! No i ja już po
Monokoncentrat z ananasa od 6 dpo przez 5 dni 😊 albo ananas tylko z całym tym twardym środkiem 😊Tedka lubi tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
Witaj maluszku ♥️ 13.02.2025 3220 g, 56 cm SN
-
BuBu90 wrote:Monokoncentrat z ananasa od 6 dpo przez 5 dni 😊 albo ananas tylko z całym tym twardym środkiem 😊
Dzięki!
a to jakieś w tabletkach jest, czy soczek?brzmi jak soczek
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Tedka wrote:Dzięki!
a to jakieś w tabletkach jest, czy soczek?brzmi jak soczek
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
Witaj maluszku ♥️ 13.02.2025 3220 g, 56 cm SN
-
pocahontas wrote:Trzymam kciuki za Was 🤞
Ja jednak zaczynam dzisiaj nowy cykl, oby na święta był prezent ^^trzymam kciuki za te prezenty
Tedka lubi tę wiadomość
-
Dziewczynki co u was? U mnie ohydne bóle jajników, wczoraj prawy i lewy dziś tylko lewy. Lecę na nurofenie
test owu negatywny, druga kreska blada bardzo więc może coś się wykluje szybciej niż za 2 tygodnie (tak mi apka przewiduję owulke według poprzedniego cyklu) aczkolwiek dziś 7 dzień cyklu dopiero więc na jakiekolwiek objawy owulacji stanowczo za wcześnie 😳 boję się że to faktycznie stan zapalny. Jak mi nie minie na dniach to chyba będę musiała wybrać się do gina 🙄
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Felinka94 wrote:Dziewczynki co u was? U mnie ohydne bóle jajników, wczoraj prawy i lewy dziś tylko lewy. Lecę na nurofenie
test owu negatywny, druga kreska blada bardzo więc może coś się wykluje szybciej niż za 2 tygodnie (tak mi apka przewiduję owulke według poprzedniego cyklu) aczkolwiek dziś 7 dzień cyklu dopiero więc na jakiekolwiek objawy owulacji stanowczo za wcześnie 😳 boję się że to faktycznie stan zapalny. Jak mi nie minie na dniach to chyba będę musiała wybrać się do gina 🙄
Ja to teraz wznoszę modły o powodzenie mej IUI.
A może, skro to 7dc, to jeszcze jakieś pobolewania miesiączkowe? A może jajo się przygotowuje do wzrostu. Choć jeśli to taki poważny ból, to obserwuj i może faktycznie dobrze to z kimś skonsultować. Miałaś może zdiagnozowane jakieś problemy wcześniej?
Na test owu za wcześnieja co prawda nie trzymam się tych tabelek, bo zauważyłam, że u mnie owulka w 12dc (według tabel z instrukcji dopiero tego dnia powinnam zacząć testować), a tego dnia to już bym nie zaobserwowała wzrostu LH a na tym mi zależało. Testowałam od 9 dc i pięknie widziałam, jak 10dc był negatywny, a 11 dc pięknie pozytywny
Ba, nawet 10dc zrobiłam wieczorem drugi test, żeby zauważyć, czy aby nie wrosło w międzyczasie (wcześniej testowałam o 12:00 w południe).
Dzięk temu mogłam szybko dać znać 11dc ginekologowi, że jest pozytywny test owu i w 12dc mieć IUI. Mam nadzieję, że tajming był idealny! Na wszelki wypadek jeszcze po IUI, wieczorem się poprzytulaliśmy
A Ty się nic nie martw, rób testy i jak coś to migiem do gina. A może przy okazji gin na USG zrobiłby monitoring cyklu?
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Tedka wrote:Ja to teraz wznoszę modły o powodzenie mej IUI.
A może, skro to 7dc, to jeszcze jakieś pobolewania miesiączkowe? A może jajo się przygotowuje do wzrostu. Choć jeśli to taki poważny ból, to obserwuj i może faktycznie dobrze to z kimś skonsultować. Miałaś może zdiagnozowane jakieś problemy wcześniej?
Na test owu za wcześnieja co prawda nie trzymam się tych tabelek, bo zauważyłam, że u mnie owulka w 12dc (według tabel z instrukcji dopiero tego dnia powinnam zacząć testować), a tego dnia to już bym nie zaobserwowała wzrostu LH a na tym mi zależało. Testowałam od 9 dc i pięknie widziałam, jak 10dc był negatywny, a 11 dc pięknie pozytywny
Ba, nawet 10dc zrobiłam wieczorem drugi test, żeby zauważyć, czy aby nie wrosło w międzyczasie (wcześniej testowałam o 12:00 w południe).
Dzięk temu mogłam szybko dać znać 11dc ginekologowi, że jest pozytywny test owu i w 12dc mieć IUI. Mam nadzieję, że tajming był idealny! Na wszelki wypadek jeszcze po IUI, wieczorem się poprzytulaliśmy
A Ty się nic nie martw, rób testy i jak coś to migiem do gina. A może przy okazji gin na USG zrobiłby monitoring cyklu?
Niby pcos ale nie wiem faktycznie mam 🤷🏻♀️ badania są niejednoznaczne 🤔
No właśnie chyba będę musiała się udać bo niepokoi mnie ten ból nigdy w życiu tak nie miałam 🤔 no i właśnie może bym przy okazji sprawdziła czy w ogóle jakiekolwiek owulację mam czy nadal same torbiele...
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
A ja 3 dzień z @ i leje się ze mnie jak z kranu. Katastrofa jakaś
ale przynajmniej bólowo spoko. Jak nastroje?
-
Felinka94 wrote:Trzymam kciuki abyście wstrzelili się idealnie w czas 😁
Niby pcos ale nie wiem faktycznie mam 🤷🏻♀️ badania są niejednoznaczne 🤔
No właśnie chyba będę musiała się udać bo niepokoi mnie ten ból nigdy w życiu tak nie miałam 🤔 no i właśnie może bym przy okazji sprawdziła czy w ogóle jakiekolwiek owulację mam czy nadal same torbiele...
Koniecznie! Sprawdź nawet z samej ciekawości! Warto wiedzieć czy owulacje sie ma w ogólei wtedy juz na spokojnie starać sie dalej
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
atwysz wrote:A ja 3 dzień z @ i leje się ze mnie jak z kranu. Katastrofa jakaś
Trzymam kciuki za ten cykl
U mnie dziś nastrój taki o. Naczytałam sie wszystkiego i boje sie ze moja IUI była bez sensu. Ze nie ten termin, ze jajko nie pękło. W niedziele o 12:00 miałam pozytywny test owu, wiec teoretycznie za 24-36h powinna być owu. IUI miałam w poniedziałek po 10:00 wiec zasadniczo czas idealny. Wieczorem powtórzyliśmy przytulanki, no wiec jeszcze lepiej… a dziś jak głupia z ciekawości złapałam znowu za test owu i nadal pozytywny… dlaczego? LH sie utrzymuje tyle w piku? Wiecie coś moze na ten temat? W sumie chyba liczy sie moment wzrostu, a nie utrzymywanie. Ale juz sama nie wiem, nakręcam sie niepotrzebnie negatywnie tym razem!( pomóżcie
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Tedka wrote:Trzymam kciuki za ten cykl
U mnie dziś nastrój taki o. Naczytałam sie wszystkiego i boje sie ze moja IUI była bez sensu. Ze nie ten termin, ze jajko nie pękło. W niedziele o 12:00 miałam pozytywny test owu, wiec teoretycznie za 24-36h powinna być owu. IUI miałam w poniedziałek po 10:00 wiec zasadniczo czas idealny. Wieczorem powtórzyliśmy przytulanki, no wiec jeszcze lepiej… a dziś jak głupia z ciekawości złapałam znowu za test owu i nadal pozytywny… dlaczego? LH sie utrzymuje tyle w piku? Wiecie coś moze na ten temat? W sumie chyba liczy sie moment wzrostu, a nie utrzymywanie. Ale juz sama nie wiem, nakręcam sie niepotrzebnie negatywnie tym razem!( pomóżcie
Czekaj grzecznie do testowania, nie ma co sobie do głowy brać. Stres też nie sprzyja
atwysz wrote:A ja 3 dzień z @ i leje się ze mnie jak z kranu. Katastrofa jakaśale przynajmniej bólowo spoko. Jak nastroje?
Martwię się trochę tymi jajnikami, ale ból teraz jakby trochę zaczyna ustępować więc może faktycznie jajniki ruszyły z miejsca po ziołach stąd ten ból 🤔Tedka lubi tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
atwysz wrote:A ja 3 dzień z @ i leje się ze mnie jak z kranu. Katastrofa jakaś
starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb -
Kasiak89 wrote:Mam wrażenie że od roku to mam coraz bardziej skąpe okresy... I tym się martwię, że może endo nie rośnie jak trzeba, ostatnio było 7,1 mm, to takie minimum... może się robię za stara :p
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Jak poczytałam co jeść i jakimi witaminkami się wspomagać to doszłam do wniosku że bardzo zdrowo się odżywiamstarania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb -
Kasiak89 wrote:Jak poczytałam co jeść i jakimi witaminkami się wspomagać to doszłam do wniosku że bardzo zdrowo się odżywiam
Kasiak89 lubi tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
A ja ciagle mam wzdęcia jakieś, brzuch mnie boli, a nawet pojawiają sie jakieś delikatne okresowe pobolewanie, mimo ze do okresu dwa tygodnie niecałe. BleStarania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Tedka wrote:A ja ciagle mam wzdęcia jakieś, brzuch mnie boli, a nawet pojawiają sie jakieś delikatne okresowe pobolewanie, mimo ze do okresu dwa tygodnie niecałe. Ble
Moja 🐒 właśnie się skończyła i nie mogę się doczekać kulminacji tego cykluczy będzie pozytywny czy nie 🤔 podchodzę na luzie (jeszcze) 😂