Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Będzie okres czy nie będzie?
Odpowiedz

Będzie okres czy nie będzie?

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2022, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xvwb1994 wrote:
    Magdak tak olej z wiesiołka to moj must Have 😂
    Śluz piękny po nim. Ja biorę od 1dc do dnia pozytywnego testu owu. Kupuje ten w tabletkach i biorę 4 dziennie 😃

Tez sie chyba skusze. Wiesz moze czy mozna laczyc z ziolamia? Jak nie to poszukam w necie, ale wydaje mi sie, ze nie powinno byc problemu.

• Matleena89 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2022, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xvwb1994 wrote:
    Jaka @ u ciebie idzie ładnie w górę ! Trzymam kciuki 🍀❤️

No właśnie dziś temp. zaczęła iść w górę. Nie wiem już co myśleć. Poczekam do piątku, jak dalej będzie rosła, to będę testować :)

xvwb1994 lubi tę wiadomość

Kasia 03.12.2023 (39+6) | 3400g | 56cm ❤️
    age.png

Starania o pierwsze 👶 od 08.2018

08.2022 - start IVF -> 09.09. PUNKCJA -> mamy 6❄️ (zostały 4❄️)
  • xvwb1994 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2022, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdak wrote:
    Tez sie chyba skusze. Wiesz moze czy mozna laczyc z ziolamia? Jak nie to poszukam w necie, ale wydaje mi sie, ze nie powinno byc problemu.

Myśle ze nie powinno być problemu :) ja zioła mam kupione od grudnia ale póki co nie mogę się przekonać do użycia ich. Boje się jakiejs niespodziewanej rewolucji w cyklu. 🙈

Ja 👩🏻1994
    Staramy się od pazdziernika 2021
    On 👦🏻1990
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2022, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mi sie toa wydaje. U mnie tez siemie lniane sie sprawdzilo. Ja pije ziola od stycznia, czyli moj drugi cykl i na pewno poprawilo mi to cykle, mam je bardziej regularne. Jak masz regularne cykle i sie wahasz to moze faktycznie lepiej nie zaczynaj. Nie mniej jednak, ja polecam☺️

• xvwb1994 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2022, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdak wrote:
    Tez mi sie toa wydaje. U mnie tez siemie lniane sie sprawdzilo. Ja pije ziola od stycznia, czyli moj drugi cykl i na pewno poprawilo mi to cykle, mam je bardziej regularne. Jak masz regularne cykle i sie wahasz to moze faktycznie lepiej nie zaczynaj. Nie mniej jednak, ja polecam☺️

Ja właśnie mam owulacje i cykle bardzo regularne. Powiedziałabym ze teoche jak w zegarku 27/28 dni :)

Dlatego wydaje mi się ze ziółka chyba sprawdza się bardziej u osób jeśli coś troszkę w tym temacie jest nie do końca super. Mogę się tez mylić :)

Póki co próbuje bez. W połowie marca idę na usg owu i ginekolog sugeruje luteinę pod język po owulacji. Nie wiem co myśleć. Boje się trochę 🙈

Ja 👩🏻1994
    On 👦🏻1990
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2022, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby tutejsze ceny ginekologow nie byly tak wysokie to tez bym chodzila na monitoring owulacji, moja przyjaciolka od razu zaszla jak zaczela chodzic, a predzej nic.
    Ja mam teraz idealnie - 29-30dni, predzej roznie. Caly czas sie dziwie, ze w cyklu kiedy mialam wszystko popieprzone - 22dc owulacja, czyli tydzien pozniej niz zazwyczaj to akurat wtedy udalo mi sie zajsc😅 chyba znak, ze u mnie lepiej jak nie dziala wszystko jak w zegarku😆

Ja mialam do wyboru luteine lub duphaston, moj lekarz w PL zapisal jakos po pol roku od czasu zaczecia staran. Zdecydowalam sie na duphaston ze wzgledu na wieksza wygode, ale luteina jest „naturalna”. W kazdym razie dzialanie podobno. Mozesz lekko puchnac i miec wiekszy biust, ale tak to raczej nie powinno sie nic dziac, a w razie czego podtrzyma Ci ciaze.

• Basik1234 Koleżanka

Wysłany: 2 marca 2022, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie wiem czy już testować? Trochę się boję rozczarowania :(

Koala27 lubi tę wiadomość

• Koala27 Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca 2022, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik1234 wrote:
    Dziewczyny, nie wiem czy już testować? Trochę się boję rozczarowania :(
    Testuj, testuj
    Gdybym miała taki wykres to już tydzien temu bym testowała
    ☘️

Basik1234, xvwb1994 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2022, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki Basik1234🍀🍀 ja to bym juz z 5 testow zmarnowala🤣 podziwiam za cierpliwosc, przy dzieciach na pewno sie przyda!

Basik1234, Koala27 lubią tę wiadomość

• Basik1234 Koleżanka

Wysłany: 2 marca 2022, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś tak boję się stracić nadzieję, robiąc test... Ten wykres był taki nieklarowny. Niby śluz był wtedy, kiedy ovufriend wyliczyło owu, ale temperatura zaczęła rosnąć dopiero później...

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2022, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wieem, ale lepiej sprawdzic, zeby chociazby przestac jesc/pic produktow niewskazanych w ciazy😉
    Wykres ciazowy moim zdaniem i juz ile dpo! ale nie chce bawic sie w jasnowidza i dokladac Ci dodatkowej nadziei, choc my staraczki juz do tego przywyklysmy.
    U mnie dokladnie rok od rozpoczecia staran, a 8 cykl ze sprawdzaniem owu i caly czas w koncowej fazie cyklu probouje dopasowac moje objawy albo do ciazy albo do miesiaczki. Sprawdzam w google jak jakis detektyw🤣 mam nadzieje, ze nie tylko ja tak mam.
    Przed chwila sprawdzilam czy wzdecia to objaw @ czy ciazy🥲

Basik1234, xvwb1994, Matleena89 lubią tę wiadomość

• Karola :) Autorytet

Wysłany: 2 marca 2022, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik1234 wrote:
    Jakoś tak boję się stracić nadzieję, robiąc test... Ten wykres był taki nieklarowny. Niby śluz był wtedy, kiedy ovufriend wyliczyło owu, ale temperatura zaczęła rosnąć dopiero później...
    No ja bym obstawiała owu na 19 dc +/-
    Testuj ☘✊✊

Basik1234 lubi tę wiadomość

age.png

10.2020r - początek starań o rodzeństwo 🤞

02.08.16 r 💓Wiktoria👧🏼👨‍👩‍👦
    10.06.17 r 💏👰🏼‍♂️👨‍💼

09.11.22 r --- ⏸️
    10.11.22 r --- beta 343,40
    28.11.22 r --- mamy serduszko 🩷
    04.01.23 r --- I prenatalne 🩷 niskie ryzyka, prawdopodobnie dziewczynka - Oliwia 🩷
    01.03.23 r --- II prenatalne, 330g dziewczynki 🩷
    26.04.23 r --- ✅️ 1 100g dziewczynki
    12.05.23 r --- ✅️ III prenatalne, 1 600g Oliwii 🩷
    24.05.23 r --- ✅️ 1 900 g niuńki 🩷
    14.06.23 r --- ✅️ 2 400 g 🩷
    05.07.23 r --- ✅️ niecałe 3 000 g 🩷
    19.07.23 r --- ostatnia wizyta ✊️ - nie dotrwaliśmy

09.07.23 r --- Oliwia, 50 cm, 3120 g 🫶🩷 SN (z OM 39+0, z USG 38+3)
  • Basik1234 Koleżanka

Wysłany: 2 marca 2022, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdak wrote:
    Wieem, ale lepiej sprawdzic, zeby chociazby przestac jesc/pic produktow niewskazanych w ciazy😉
    Wykres ciazowy moim zdaniem i juz ile dpo! ale nie chce bawic sie w jasnowidza i dokladac Ci dodatkowej nadziei, choc my staraczki juz do tego przywyklysmy.
    U mnie dokladnie rok od rozpoczecia staran, a 8 cykl ze sprawdzaniem owu i caly czas w koncowej fazie cyklu probouje dopasowac moje objawy albo do ciazy albo do miesiaczki. Sprawdzam w google jak jakis detektyw🤣 mam nadzieje, ze nie tylko ja tak mam.
    Przed chwila sprawdzilam czy wzdecia to objaw @ czy ciazy🥲

Hah, nie jesteś sama! Ja wszystkie strony dotyczące oeu, objawów itp. znam na pamięć 🙈 i cały czas szuk czegoś nowego, co mi potwierdzi lub zaprzeczy. Ile prościej byłoby zrobić ten test i wiedzieć...
    Dzisiaj po ptakach z zakupem testu, więc kupię jutro i pewnie w piątek rano zrobię, jeśli do tego czasu nie przyjdzie 🐒

Magdak lubi tę wiadomość

• Basik1234 Koleżanka

Wysłany: 2 marca 2022, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam ogromnie! ❤️

• Koala27 Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca 2022, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik1234 wrote:
    Hah, nie jesteś sama! Ja wszystkie strony dotyczące oeu, objawów itp. znam na pamięć 🙈 i cały czas szuk czegoś nowego, co mi potwierdzi lub zaprzeczy. Ile prościej byłoby zrobić ten test i wiedzieć...
    Dzisiaj po ptakach z zakupem testu, więc kupię jutro i pewnie w piątek rano zrobię, jeśli do tego czasu nie przyjdzie 🐒
    Trzymamy kciuki żeby było zielono ☘️☘️☘️
    Daj znać koniecznie jak poszło

• Basik1234 Koleżanka

Wysłany: 2 marca 2022, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koala27 wrote:
    Trzymamy kciuki żeby było zielono ☘️☘️☘️
    Daj znać koniecznie jak poszło

Dam na pewno!

• xvwb1994 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2022, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w końcu Basik zawitałas! Ja podglądam i podglądam a ty dalej bez testu🙈

Ale rozumiemy ten strach przed negatywem. Chociaż naprawdę pięknie u Ciebie to wyglada. Czekam z niecierpliwością na zielony koniec🍀❤️

Ja 👩🏻1994
    On 👦🏻1990
  • Basik1234 Koleżanka

Wysłany: 3 marca 2022, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xvwb1994 wrote:
    No w końcu Basik zawitałas! Ja podglądam i podglądam a ty dalej bez testu🙈

Ale rozumiemy ten strach przed negatywem. Chociaż naprawdę pięknie u Ciebie to wyglada. Czekam z niecierpliwością na zielony koniec🍀❤️

Dzisiaj jestem wstępnie przygotowana na zakup testu 😁❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2022, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik1234 Ty chyba tez cwiczysz nasza cierpliwosc🤣 ja tu myslalam, ze dostaniemy info z rana, a jeszcze nie😅
    Naprawde podziwiam, ale mnie chyba odwrotnie, zrobie test odstresowuje🙄
    Trzymam kciuki🍀🍀🍀

• xvwb1994 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdak wrote:
    Basik1234 Ty chyba tez cwiczysz nasza cierpliwosc🤣 ja tu myslalam, ze dostaniemy info z rana, a jeszcze nie😅
    Naprawde podziwiam, ale mnie chyba odwrotnie, zrobie test odstresowuje🙄
    Trzymam kciuki🍀🍀🍀

Ja od 6 już zaglądam 😂😂 kawka i forum to moja rutyna. Podziwiam wszystkie za cierpliwość w testowaniu. Ja jej nie mam, walczę zawsze żeby nie testować już 7dpo 😂😂

Koala27, Karola :), Magdak, Basik1234 lubią tę wiadomość

Ja 👩🏻1994
    On 👦🏻1990
‹‹ 80 81 82 83 84 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ