Będzie okres czy nie będzie?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyxvwb1994 wrote:Magdak tak olej z wiesiołka to moj must Have 😂
Śluz piękny po nim. Ja biorę od 1dc do dnia pozytywnego testu owu. Kupuje ten w tabletkach i biorę 4 dziennie 😃
Tez sie chyba skusze. Wiesz moze czy mozna laczyc z ziolamia? Jak nie to poszukam w necie, ale wydaje mi sie, ze nie powinno byc problemu. -
xvwb1994 wrote:Jaka @ u ciebie idzie ładnie w górę ! Trzymam kciuki 🍀❤️
No właśnie dziś temp. zaczęła iść w górę. Nie wiem już co myśleć. Poczekam do piątku, jak dalej będzie rosła, to będę testowaćxvwb1994 lubi tę wiadomość
-
Magdak wrote:Tez sie chyba skusze. Wiesz moze czy mozna laczyc z ziolamia? Jak nie to poszukam w necie, ale wydaje mi sie, ze nie powinno byc problemu.
Myśle ze nie powinno być problemu ja zioła mam kupione od grudnia ale póki co nie mogę się przekonać do użycia ich. Boje się jakiejs niespodziewanej rewolucji w cyklu. 🙈Ja 👩🏻1994
Staramy się od pazdziernika 2021
On 👦🏻1990 -
nick nieaktualnyTez mi sie toa wydaje. U mnie tez siemie lniane sie sprawdzilo. Ja pije ziola od stycznia, czyli moj drugi cykl i na pewno poprawilo mi to cykle, mam je bardziej regularne. Jak masz regularne cykle i sie wahasz to moze faktycznie lepiej nie zaczynaj. Nie mniej jednak, ja polecam☺️
-
Magdak wrote:Tez mi sie toa wydaje. U mnie tez siemie lniane sie sprawdzilo. Ja pije ziola od stycznia, czyli moj drugi cykl i na pewno poprawilo mi to cykle, mam je bardziej regularne. Jak masz regularne cykle i sie wahasz to moze faktycznie lepiej nie zaczynaj. Nie mniej jednak, ja polecam☺️
Ja właśnie mam owulacje i cykle bardzo regularne. Powiedziałabym ze teoche jak w zegarku 27/28 dni
Dlatego wydaje mi się ze ziółka chyba sprawdza się bardziej u osób jeśli coś troszkę w tym temacie jest nie do końca super. Mogę się tez mylić
Póki co próbuje bez. W połowie marca idę na usg owu i ginekolog sugeruje luteinę pod język po owulacji. Nie wiem co myśleć. Boje się trochę 🙈Ja 👩🏻1994
On 👦🏻1990 -
nick nieaktualnyGdyby tutejsze ceny ginekologow nie byly tak wysokie to tez bym chodzila na monitoring owulacji, moja przyjaciolka od razu zaszla jak zaczela chodzic, a predzej nic.
Ja mam teraz idealnie - 29-30dni, predzej roznie. Caly czas sie dziwie, ze w cyklu kiedy mialam wszystko popieprzone - 22dc owulacja, czyli tydzien pozniej niz zazwyczaj to akurat wtedy udalo mi sie zajsc😅 chyba znak, ze u mnie lepiej jak nie dziala wszystko jak w zegarku😆
Ja mialam do wyboru luteine lub duphaston, moj lekarz w PL zapisal jakos po pol roku od czasu zaczecia staran. Zdecydowalam sie na duphaston ze wzgledu na wieksza wygode, ale luteina jest „naturalna”. W kazdym razie dzialanie podobno. Mozesz lekko puchnac i miec wiekszy biust, ale tak to raczej nie powinno sie nic dziac, a w razie czego podtrzyma Ci ciaze. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWieem, ale lepiej sprawdzic, zeby chociazby przestac jesc/pic produktow niewskazanych w ciazy😉
Wykres ciazowy moim zdaniem i juz ile dpo! ale nie chce bawic sie w jasnowidza i dokladac Ci dodatkowej nadziei, choc my staraczki juz do tego przywyklysmy.
U mnie dokladnie rok od rozpoczecia staran, a 8 cykl ze sprawdzaniem owu i caly czas w koncowej fazie cyklu probouje dopasowac moje objawy albo do ciazy albo do miesiaczki. Sprawdzam w google jak jakis detektyw🤣 mam nadzieje, ze nie tylko ja tak mam.
Przed chwila sprawdzilam czy wzdecia to objaw @ czy ciazy🥲Basik1234, xvwb1994, Matleena89 lubią tę wiadomość
-
Basik1234 wrote:Jakoś tak boję się stracić nadzieję, robiąc test... Ten wykres był taki nieklarowny. Niby śluz był wtedy, kiedy ovufriend wyliczyło owu, ale temperatura zaczęła rosnąć dopiero później...
Testuj ☘✊✊Basik1234 lubi tę wiadomość
10.2020r - początek starań o rodzeństwo 🤞
02.08.16 r 💓Wiktoria👧🏼👨👩👦
10.06.17 r 💏👰🏼♂️👨💼
09.11.22 r --- ⏸️
10.11.22 r --- beta 343,40
28.11.22 r --- mamy serduszko 🩷
04.01.23 r --- I prenatalne 🩷 niskie ryzyka, prawdopodobnie dziewczynka - Oliwia 🩷
01.03.23 r --- II prenatalne, 330g dziewczynki 🩷
26.04.23 r --- ✅️ 1 100g dziewczynki
12.05.23 r --- ✅️ III prenatalne, 1 600g Oliwii 🩷
24.05.23 r --- ✅️ 1 900 g niuńki 🩷
14.06.23 r --- ✅️ 2 400 g 🩷
05.07.23 r --- ✅️ niecałe 3 000 g 🩷
19.07.23 r --- ostatnia wizyta ✊️ - nie dotrwaliśmy
09.07.23 r --- Oliwia, 50 cm, 3120 g 🫶🩷 SN (z OM 39+0, z USG 38+3) -
Magdak wrote:Wieem, ale lepiej sprawdzic, zeby chociazby przestac jesc/pic produktow niewskazanych w ciazy😉
Wykres ciazowy moim zdaniem i juz ile dpo! ale nie chce bawic sie w jasnowidza i dokladac Ci dodatkowej nadziei, choc my staraczki juz do tego przywyklysmy.
U mnie dokladnie rok od rozpoczecia staran, a 8 cykl ze sprawdzaniem owu i caly czas w koncowej fazie cyklu probouje dopasowac moje objawy albo do ciazy albo do miesiaczki. Sprawdzam w google jak jakis detektyw🤣 mam nadzieje, ze nie tylko ja tak mam.
Przed chwila sprawdzilam czy wzdecia to objaw @ czy ciazy🥲
Hah, nie jesteś sama! Ja wszystkie strony dotyczące oeu, objawów itp. znam na pamięć 🙈 i cały czas szuk czegoś nowego, co mi potwierdzi lub zaprzeczy. Ile prościej byłoby zrobić ten test i wiedzieć...
Dzisiaj po ptakach z zakupem testu, więc kupię jutro i pewnie w piątek rano zrobię, jeśli do tego czasu nie przyjdzie 🐒Magdak lubi tę wiadomość
-
Basik1234 wrote:Hah, nie jesteś sama! Ja wszystkie strony dotyczące oeu, objawów itp. znam na pamięć 🙈 i cały czas szuk czegoś nowego, co mi potwierdzi lub zaprzeczy. Ile prościej byłoby zrobić ten test i wiedzieć...
Dzisiaj po ptakach z zakupem testu, więc kupię jutro i pewnie w piątek rano zrobię, jeśli do tego czasu nie przyjdzie 🐒
Daj znać koniecznie jak poszło -
No w końcu Basik zawitałas! Ja podglądam i podglądam a ty dalej bez testu🙈
Ale rozumiemy ten strach przed negatywem. Chociaż naprawdę pięknie u Ciebie to wyglada. Czekam z niecierpliwością na zielony koniec🍀❤️Basik1234 lubi tę wiadomość
Ja 👩🏻1994
On 👦🏻1990 -
xvwb1994 wrote:No w końcu Basik zawitałas! Ja podglądam i podglądam a ty dalej bez testu🙈
Ale rozumiemy ten strach przed negatywem. Chociaż naprawdę pięknie u Ciebie to wyglada. Czekam z niecierpliwością na zielony koniec🍀❤️
Dzisiaj jestem wstępnie przygotowana na zakup testu 😁❤️ -
nick nieaktualny
-
Magdak wrote:Basik1234 Ty chyba tez cwiczysz nasza cierpliwosc🤣 ja tu myslalam, ze dostaniemy info z rana, a jeszcze nie😅
Naprawde podziwiam, ale mnie chyba odwrotnie, zrobie test odstresowuje🙄
Trzymam kciuki🍀🍀🍀
Ja od 6 już zaglądam 😂😂 kawka i forum to moja rutyna. Podziwiam wszystkie za cierpliwość w testowaniu. Ja jej nie mam, walczę zawsze żeby nie testować już 7dpo 😂😂Koala27, Karola :), Magdak, Basik1234 lubią tę wiadomość
Ja 👩🏻1994
On 👦🏻1990