Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Będzie okres czy nie będzie?
Odpowiedz

Będzie okres czy nie będzie?

Oceń ten wątek:
  • Matleena89 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik, doskonale rozumiem. Ja też odwlekam zrobienie testu, bo po pierwsze nie wierzę, że coś się zadziało w tym cyklu, a po drugie (paradoksalnie) boję się zobaczyć znów jedną kreskę. Oszaleć można z samą sobą 🙈😂

Kasia 03.12.2023 (39+6) | 3400g | 56cm ❤️
    age.png

Starania o pierwsze 👶 od 08.2018

08.2022 - start IVF -> 09.09. PUNKCJA -> mamy 6❄️ (zostały 4❄️)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2022, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena89, trzymam kciuki!🍀🍀mamy ten sam DPO, a ja juz zdazylam dwa testy zrobic!

Ja chyba juz czesciej uzywam tej apki od instagrama, ale za to moj maz i siotra maja wiecej spokoju :D

• xvwb1994 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymam mocne kciuki za was moje kochane 🍀

Ja przestałam mierzyć temp bo było super i nagle ten spadek mnie tak zdołował w styczniowym cyklu ze mówię nieee. Mnie temp bardzo nakręcała i potem za duży smutek miałam. :(

Marzec niech będzie owocny🤰🏻❤️

Ja 👩🏻1994
    Staramy się od pazdziernika 2021
    On 👦🏻1990
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2022, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba tez przestane… w tym cyklu kupilam nowy termometr, nie byl jakis najtanszy, a teraz weszlam go sprawdzic i jest na wyprzedazy za pol ceny z kilkoma negatywnymi komentarzami🙄 wolalam moj stary😒

Jakie termometry polecacie? Moze sie skusze jak ten cykl bedzie bezowocny.

• Tedka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewuszki! Ależ dawno mnie tu nie było, ile nowych twarzy ;) teraz to już ja jestem tutaj jak nowy gość ;)
    Trzymam kciuki za Was wszystkie, szczególnie te testujące i te w trakcie owu :) owocnych starań.

Ja jestem po zastrzyku z ovi, więc testuję co dwa dni sprawdzając jak się wypłukuje i niestety 7dpo a nadal widzę bladą kreskę. Mam nadzieję, że 10 dpo już będzie biało, bo 12dpo wybieram się na betę. Miałyście może zastrzyk z ovi i wypłukiwał się Wam długo?

Buziaki!

xvwb1994, Koala27, Magdak, Matleena89 lubią tę wiadomość

Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
    Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:
    Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.

🧑Mąż:
    Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.

Suplementy:
    Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2022, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Tedka! Rowniez powodzenia w testowaniu🍀🍀 ja juz trace nadzieje w tym cyklu, ale sporo sie dzialo, przyszly miesiac bedzie spokojniejszy bo zamet nie sprzyja plodnosci choc mniej wtedy o tym mysle🙄

Niestety z ovi nie pomoge bo nie mam doswiadczenia, moze jakas inna dziewczyna sie zglosic?

• Basik1234 Koleżanka

Wysłany: 3 marca 2022, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety z ovi też nie jestem w temacie :(
    Kupiłam test i postaram się jutro wznieść na wyżyny odwagi i go zrobić :D
    A wiecie, czemu ovufriend usunął mi owulację?

• Matleena89 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Tedka :) Ja brałam ovi, ale nie sprawdzałam jak się wypłukuje. Po prostu 14 dni po zastrzyku zrobiłam test i kolejnego dnia betę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2022, 09:08

Tedka lubi tę wiadomość

age.png

• Matleena89 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdak wrote:
    Ja chyba tez przestane… w tym cyklu kupilam nowy termometr, nie byl jakis najtanszy, a teraz weszlam go sprawdzic i jest na wyprzedazy za pol ceny z kilkoma negatywnymi komentarzami🙄 wolalam moj stary😒

Jakie termometry polecacie? Moze sie skusze jak ten cykl bedzie bezowocny.

Ja używam Micolife MT16C2. Nie narzekam :)

Magdak lubi tę wiadomość

age.png

• Matleena89 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdak wrote:
    Matleena89, trzymam kciuki!🍀🍀mamy ten sam DPO, a ja juz zdazylam dwa testy zrobic!

Ja chyba juz czesciej uzywam tej apki od instagrama, ale za to moj maz i siotra maja wiecej spokoju :D

Ja już postanowiłam, że jak do niedzieli 🐒 nie przyjdzie, to zrobię test w poniedziałek.

age.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2022, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena89 wrote:
    Ja używam Micolife MT16C2. Nie narzekam :)

Dzieki! Wlasnie moj poprzedni byl bardzo podobny i bardzo go lubilam. Teraz wzielam jakis z elastyczna koncowka, ktory mial byc niby lepszy, a jest gorszy😒

Powodzenia🍀 dawaj znac! ☺️

• Basik1234 Koleżanka

Wysłany: 4 marca 2022, 05:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negatywne oba :(

• Matleena89 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2022, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się od wczoraj czuję jak napompowany balon i ogólnie beznadziejnie. Ewidentnie 🐒 się zbliża.

Basik, przykro mi :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2022, 09:07

age.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2022, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik1234 wrote:
    Negatywne oba :(

Basik przykro mi ❤️. Byłam pewna, że temperatury ciążowe. Nie nadziębiłaś się?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2022, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi Basik🥺🥺

U mnie tez negatywny test niestety😒

• xvwb1994 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2022, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nieee co tu tak negatywnie :(
    Myślałam ze już sama zostanę tu na forum a takie słabe wiadomości z rana. Przykro mi :(

Ktoś jeszcze jest przed testowaniem?☺️🍀

Ja 👩🏻1994
    Staramy się od pazdziernika 2021
    On 👦🏻1990
  • Jbe Debiutantka

Wysłany: 4 marca 2022, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Jestem nowa, w sumie się nie udzielam ale obserwuję Was cały czas. Może była któraś w podobnej sytuacji. Ten cykl już 36 dni, na 🐒 się nie zapowiada. Owulacja według objawów pasowała mi na dwa razy w tym cyklu, co się nie zdarza. Żadnych objawów ciąży, nic mi nie jest, piersi nieznacznie mnie bolą, a w każdym poprzednim cyklu ból piersi był ogromny. Test wczoraj w dzień negatywny ale szyjka miękka, dość wysoko ale wyczuwalna, zamknięta jak nigdy wcześniej. Starania od dwóch lat, wyniki dobre. Tsh troszke wyższe 1.69. Najbardziej mnie zastanawia tą szyjka. Zawsze jakieś 4/5dni przed 🐒 była twarda i otwarta. Może miał ktoś podobną sytuację i skończyła się 🤰? Pozdrawiam wszystkie staraczki i życzę sukcesu ❤️🤰

Basik1234 lubi tę wiadomość

• Basik1234 Koleżanka

Wysłany: 4 marca 2022, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka23 wrote:
    Basik przykro mi ❤️. Byłam pewna, że temperatury ciążowe. Nie nadziębiłaś się?

Kochane, bardzo Wam dziękuję za słowa wsparcia.
    Zastanawiam się, skąd aż 7 dni spóźnienia? I nic się nie zanosi na okres...
    I zastawiam się czy jakbym miała torbiel to też by progesteron był wysoki i temp.? Bo raczej nie, bo nie byłoby ciałka żółtego...

• Basik1234 Koleżanka

Wysłany: 4 marca 2022, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jbe wrote:
    Hej dziewczyny. Jestem nowa, w sumie się nie udzielam ale obserwuję Was cały czas. Może była któraś w podobnej sytuacji. Ten cykl już 36 dni, na 🐒 się nie zapowiada. Owulacja według objawów pasowała mi na dwa razy w tym cyklu, co się nie zdarza. Żadnych objawów ciąży, nic mi nie jest, piersi nieznacznie mnie bolą, a w każdym poprzednim cyklu ból piersi był ogromny. Test wczoraj w dzień negatywny ale szyjka miękka, dość wysoko ale wyczuwalna, zamknięta jak nigdy wcześniej. Starania od dwóch lat, wyniki dobre. Tsh troszke wyższe 1.69. Najbardziej mnie zastanawia tą szyjka. Zawsze jakieś 4/5dni przed 🐒 była twarda i otwarta. Może miał ktoś podobną sytuację i skończyła się 🤰? Pozdrawiam wszystkie staraczki i życzę sukcesu ❤️🤰

Hej!! To jest w sumie podobna sytuacja do mojej i niestety nie wiem jak pomóc, bo sama nie wiem, co tu myśleć z tym brakiem @...

• Koala27 Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2022, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo mi przykro że testy negatywne, ale puki nie ma okresu to wszytsko możliwe

‹‹ 81 82 83 84 85 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ