Będzie okres czy nie będzie?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCzasami ludzie powinni ugryzc sie w jezyk, na szczescie tutaj gdzie mieszkam temat dzieci i ciaz jest bardziej prywatny.
Xvwb1994 moze to jest zwiazane z owulacja? Widze, ze w tym cyklu nie testujesz? Wlasciwie jak masz monitoring to chyba nie ma sensu raczej. Daj znac po wizycie! 🍀 -
Magdak wrote:Hej dziewczyny! Rowniez zycze milego weekendu❤️
Ja uzupelnilam zapasy i jestem gotowa na ten cykl🍀
https://zapodaj.net/5d6972c4a50b0.jpg.html
Pytanie meza “czy Ty to wszystko potrzebujesz?”, pewnie nie, ale moja ciekawosc bedzie zaspokojona🤣
Do ginekologa dopiero wybieram sie na poczatku maja, mam nadzieje, ze juz z kropkiem😁 bede jeszcze robic szczegolowe badani tarczycy, bo to musze byc u mnie problemem bo zenskie hormony i wszystko tam w srodku jest raczej takie jak powinno🤔 -
xvwb1994 wrote:Oo tez przed chwila to przeczytałam i sobie myśle.. taaaa zero w tym prawdy. Mówią to osoby które są już w ciąży, maja dziecko albo jeszcze się nie starają.
Ja w mojej rodzinie raz tak wybuchlam i skrytykowałam ten tekst ze nikt o nic na szczęście już nie pyta ani nie komentuje. Ja idę jutro na monitoring i cieszę się ze mam ta możliwość bo jestem spokojniejsza. Mi to pomaga akurat i nie nakręca. A komentarze oczywiście takie ze zamiast luzować to łażę.. 🤯
Ja miałam dziś taki ból sutkowy. Myślałam ze ktoś mi je pali zapalniczka🙈 -
Wydaje mi się ze owu dziś albo jutro
Testowałam ale nie wpisywałam bo nir lubię tych minusów 😂
Test z 9.30
https://zapodaj.net/29cba2e608ff6.jpg.html
Na 14.15 mma wizytę. Testowałam wczoraj bo miałam nadzieje ze załapie się już pozytyw jak w zeszłym cyklu ale dupa a dziś w nocy wyjeżdżamy na 2 dni 🤯
Ale jak ma być to i tak będzie 🍀Ja 👩🏻1994
Staramy się od pazdziernika 2021
On 👦🏻1990 -
Dziewczyny czy któraś miała przepisany zastrzyk ovitrelle ? Byłam właśnie na usg i pęcherzyk ma 20mm.
Ginekolog zapisał mi zastrzyk i żebym go zrobiła jutro wieczorem. Pecherzyki mi generalnie pękają ale mówi ze może pomoc a na pewno nie zaszkodzi. Chciał zrobić podglad po pęknięciu jak w styczniu ale akurat wyjeżdża wiec się nie uda.
Nie wiem teraz czy mimo ze pękają same brać zastrzyk czy nie. 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2022, 15:12
Ja 👩🏻1994
On 👦🏻1990 -
Ja miałam ovitrell, z tym, że u mnie było ryzyko, że pęcherzyk nie pęknie. Wg mnie zastrzyk nie powinien Ci zaszkodzić. Ale decyzja należy oczywiście do Ciebie
-
Matleena89 wrote:Ja miałam ovitrell, z tym, że u mnie było ryzyko, że pęcherzyk nie pęknie. Wg mnie zastrzyk nie powinien Ci zaszkodzić. Ale decyzja należy oczywiście do Ciebie
A to ovitrelle jest na pęknięcie i mimo tego Ci nie pękały?
Ja tam bardziej przerażona zastrzykiem ale to mąż mi zrobi. No właśnie ginekolog mówi ze nie zaszkodzi a może pomoc. Tak trochę nie rozumiem działanie tego zastrzyku. Zielona jestem.Ja 👩🏻1994
On 👦🏻1990 -
xvwb1994 wrote:A to ovitrelle jest na pęknięcie i mimo tego Ci nie pękały?
Ja tam bardziej przerażona zastrzykiem ale to mąż mi zrobi. No właśnie ginekolog mówi ze nie zaszkodzi a może pomoc. Tak trochę nie rozumiem działanie tego zastrzyku. Zielona jestem.
Nieee, naturalnie nie zawsze pękają, dlatego miałam ovitrelle przepisane Zastrzyk podaje się właśnie na pęknięcie pęcherzyka.
xvwb1994 lubi tę wiadomość
-
xvwb1994 wrote:Dziewczyny czy któraś miała przepisany zastrzyk ovitrelle ? Byłam właśnie na usg i pęcherzyk ma 20mm.
Ginekolog zapisał mi zastrzyk i żebym go zrobiła jutro wieczorem. Pecherzyki mi generalnie pękają ale mówi ze może pomoc a na pewno nie zaszkodzi. Chciał zrobić podglad po pęknięciu jak w styczniu ale akurat wyjeżdża wiec się nie uda.
Nie wiem teraz czy mimo ze pękają same brać zastrzyk czy nie. 🙈
Wtrącę się żeby Ci pomóc 😊 u mnie pęcherzyki pękają ale miałam podane ovitrelle żeby nie przerosły mi bo u mnie rosną do dużych rozmiarów i później pękają 😊 nic mi nie dolega 😊xvwb1994 lubi tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
Ok to jestem spokojniejsza dzięki wam ☺️
Jeszcze napisałam do ginekologa i dziś jednak zastrzyk bo jutro jesteśmy w trasie i nie bedzie możliwości schłodzenia ovitrelle wiec przy dzisiejszym pęcherzyku 20mm wieczorem go zrobie.
Jak nie ma zaszkodzić a może coś pomoc to czemu nie próbować.Ja 👩🏻1994
On 👦🏻1990 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyŻelka1990 wrote:Te pojedyncze testy to są testy ciążowe? Zdjęcie wyświetla mi się dosłownie na chwilkę i znika wiec widzę ze masz owulacyjne clearblue tez je zakupiłam na ten cykl, ciekawe jak się sprawdza
Te pojedyncze to taka tansza wersja czulych testow clear blue, bo juz nie za duzo wydalam kasy na testy😅
Bardzo polecam te testy owulacyjne clearblue, wiem, ze sa drogie, ale pokazuja tez dni plodne. Ja pierwszy raz kupilam w grudniu i wtedy pierszy raz udalo nam sie zajsc. -
nick nieaktualnyxvwb1994 wrote:Dziewczyny czy któraś miała przepisany zastrzyk ovitrelle ? Byłam właśnie na usg i pęcherzyk ma 20mm.
Nie wiem teraz czy mimo ze pękają same brać zastrzyk czy nie. 🙈
Taak, raczej nic nie powinno sie stac, a moze tylko pomoc. Tak samo jak ja biore Duphaston. W maju mam wizyte i jak do tego czasu nie zajde to lekarka tez wspominala o tym zastrzyku jako o kolejnym etapie wiec daj znac jak sie czujesz.
Powodzenia kochana, ladne jajo wyhodowalas🍀xvwb1994 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNatka23 wrote:Ja tak dla info napiszę, że @ dziś dostałam, więc już nie testuję. Od jutra biorę tabletki antykoncepcyjne. A dziś zdycham, tak mnie brzuch boli
Nie lubie😒 ale zeby tabletki zaczely dzialac i obys po ich odstawieniu od razu zaszla! 🍀Natka23 lubi tę wiadomość
-
Ja póki co po zastrzyku dobrze się czuje. Ogólnie nie wiem czy to tez dobre ze nic kompletnie nie czuje? Póki co nic a nic z jajnikami. Wczoraj o 20 zastrzyk mąż mi zaaplikował 🙈
Jakoś nie pokładam nadzieji ze coś z tego wyjdzie ale zobaczymy☺️Ja 👩🏻1994
On 👦🏻1990 -
xvwb1994 wrote:Ja póki co po zastrzyku dobrze się czuje. Ogólnie nie wiem czy to tez dobre ze nic kompletnie nie czuje? Póki co nic a nic z jajnikami. Wczoraj o 20 zastrzyk mąż mi zaaplikował 🙈
Jakoś nie pokładam nadzieji ze coś z tego wyjdzie ale zobaczymy☺️
Do 36 h może być owulacja po podaniu zastrzyku 😊 czyli jak wieczorem miałaś zastrzyk to ona może być dopiero dzisiaj wieczorem albo jutro rano 😊 ja miałam jedną w niedzielę nad ranem jakieś 16h po zastrzyku a kolejną miałam 28 h po zastrzyku 😊 po stymulacji miałam 4 pęcherzyki i dlatego tak się rozdzieliło 😊34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
nick nieaktualnyxvwb1994 wrote:Ja póki co po zastrzyku dobrze się czuje. Ogólnie nie wiem czy to tez dobre ze nic kompletnie nie czuje? Póki co nic a nic z jajnikami. Wczoraj o 20 zastrzyk mąż mi zaaplikował 🙈
Dobrze, ze bez zadnych negatywnych skutkow ubocznych. Ja wszystko probuje co lekarka zaleci, a nuz sie uda☺️ Kciuki🍀 czekam na moja owulacje, jutro zrobie pierwszy test w tym miesiacu, sluz zaczyna juz sie zmieniac. Oby dojrzewalo tak porzadne jajo😁 -
xvwb1994 wrote:Ja póki co po zastrzyku dobrze się czuje. Ogólnie nie wiem czy to tez dobre ze nic kompletnie nie czuje? Póki co nic a nic z jajnikami. Wczoraj o 20 zastrzyk mąż mi zaaplikował 🙈
Ja bardzo rzadko czuję jajniki, po zastrzyku też nic nie czułam A owulacja była