X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Conceive Plus - Żel, lubrykant
Odpowiedz

Conceive Plus - Żel, lubrykant

Oceń ten wątek:
  • Alexiaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastii gratulacje !!! :-D rośnijcie zdrowo :-)
    Girl25 <3 były u nas piatek ,sobota,niedziela i poniedziałek a w poniedziałek była wlasnie owu :-) robiłam testy owulacyjne :-) polecam

rfxgvfxmlhof5yo3.png
    km5stv73t4xzfb4j.png
    ......
    Moje bliźniaczki Liwia <3 :-* i Adrianna (35 tc [*] :-( Nasz Aniołek...) - Z miłości powstałaś miłością pozostaniesz ... ;-( Dozobaczenia córeczko ...

• Edziuuuuuuuunia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasti GRATULACJE :)
    Jak się miewasz i jak beta?
    ściskam wszystkie starające się :*

2nn3hqvk90lv3v8r.png

04.12.2015 [*] 7tc
    Listopad 2015 - Profertil - słabe żołnierzyki
    Marzec 2016 wysoka PRL,żylaki i fatalne wyniki nasienia, Bromek+CLO+Androvit
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A badania nasienia robiliście ? Miał ok? Właśnie dużo słyszałam ze jak sie codziennie kochają to sie udaje zaskoczyć a jak co drugi dzień to nie. Czyli ok okresu tylko przez 4 dni?

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Alexiaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie robiliśmy badań nasienia ani za pierwszym razem co
    rok sie staraliśmy ani teraz prawie 1,5 roku .Chcialam do września poczekać i zrobić ale juz nie ma potrzeby :-)
    A jeszcze sprawdz chormony bo ja miałam lekko podwyższona prolaktynę i dostałam tabletki na zbicie. Po miesiącu spadła do 12,6 i wtedy zastosowaliśmy ten zel i poszło :-D
    A <3 były po okresie w 5 dc raz i pozniej w 10,11,12,13 dc i w 13 była owu. A jeszcze jako ciekawostkę to jak zaszłam w pierwsza ciąże to było tylko 2 razy bo mój wyjechał , <3 dzień prZed owu i dzień po :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 15:38

rfxgvfxmlhof5yo3.png
    km5stv73t4xzfb4j.png
    ......
    Moje bliźniaczki Liwia <3 :-* i Adrianna (35 tc [*] :-( Nasz Aniołek...) - Z miłości powstałaś miłością pozostaniesz ... ;-( Dozobaczenia córeczko ...

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok zrobię a w którym dniu cyklu prolaktyne sie robi?

dxomanli5dlutv4a.png
  • Alexiaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozesz zrobić od 2-4 dc lub jak masz cykl ok28 dniowe to od 21-23 dc.Chociaz zdania sa podzielone kiedy, najcześciej słyszałam opinie,ze można prolaktynę badać przez cały cykl a lekarz po wyniku i dniu cyklu w którym był robiony sprawdzi sobie sam wartość. Ja robiłam za pierwszym razem w 23 dc co wyszła mi przekroczona,pozniej miałam miesiąc kuracji parlodelem i sprawdziłam po miesiącu w 3 dc i był wynik juz dobry.

rfxgvfxmlhof5yo3.png
    km5stv73t4xzfb4j.png
    ......

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    Właśnie dużo słyszałam ze jak sie codziennie kochają to sie udaje zaskoczyć a jak co drugi dzień to nie.
    Jeśli zaczniecie 2-3 dni przed owulacją, to taka strategia ma sens :)
    Jeśli wcześniej... to różnie z tym może być ;)

Alexiaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexiaa wrote:
    słyszałam opinie,ze można prolaktynę badać przez cały cykl a lekarz po wyniku i dniu cyklu w którym był robiony sprawdzi sobie sam wartość.
    Norma prolaktyny (wg mojego laboratorium) jest jednakowa na cały cykl :)
    Robiłam w różnych dniach i endokrynolog nie pytała, w którym dniu cyklu była robiona ;)
    Jedynie miałam zadbać o odpowiednie przygotowanie do badania tak żeby nie zaburzyć wyniku :)

U mnie hormony wyrównane, test LH pozytywny, usg owulacji potwierdziło dominujący pęcherzyk ;) także żel idzie w ruch :P

Alexiaa lubi tę wiadomość

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexxia robiłam prolaktyne 2 lata temu (jak zaczęliśmy stawiania a raczej pare mies. Pózniej ) i miałam wynik 8.55 wiec ok ale moze jeszcze raz zrobię, jest sens czy raczej nie powinna nagle wyskoczyć jak wtedy była ok?
    U mnie jest problem z długimi cyklami jak mam naturalne to trwają od 43-56 dni czasami 35-36 i niby hormony wyszły ok a cykle i tak długie wiec już nie mam pojęcia czym długość cykli jest spowodowana. Aczkolwiek całkowicie wszystkich badań nie robiłam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 09:38

dxomanli5dlutv4a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    Alexxia robiłam prolaktyne 2 lata temu (jak zaczęliśmy stawiania a raczej pare mies. Pózniej ) i miałam wynik 8.55 wiec ok ale moze jeszcze raz zrobię, jest sens czy raczej nie powinna nagle wyskoczyć jak wtedy była ok?
    przez dwa lata sporo się mogło zmienić ;)
    U mnie wystarczyło wprowadzenie leku na tarczycę, żeby prolaktyna zareagowała.
    Czasem wystarczy stres/ zmiana pracy/ inne sytuacje życiowe żeby wpłynąć na wynik prolaktyny.
    Jeśli przez dwa lata się nie udało z ciążą, to myślę, że warto powtórzyć badania, choćby tylko dla wykluczenia :)

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtusia wrote:
    Cześć Dziewczyny. 2 lata starań z uwagi na bardzo słabe nasienie męża. Pierwszy cykl z conceive plus i się udało :)

Super wiadomość! Gratulacje:) Używaliście żelu przez cały cykl czy tylko w okolicach owulacji? My zaczynamy z żelem w tym cyklu. Zobaczymy czy coś pomoże:)

pszczola2000 lubi tę wiadomość

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • vanessa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My raz urzyliśmy tego żelu kilka dni przed owulacją i po 7 latach sie udało. Czy pomógł akurat ten żel? Nie wiem... ale moim zdaniem tak bo skoro wcześniej sie nie udało a dopiero z żelikiem.

Jagah, nicka1234, Alexiaa, pszczola2000 lubią tę wiadomość

7 lat walki o Ciebie Kruszynko...

201701271765.png

(*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Używałam przez dwa cykle i nic. Chyba to zalezy od tego co jest problemem - jeśli mało i zła jakosć śluzu to jak znalazł :P

• flowerygirl Koleżanka

Wysłany: 15 lipca 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zamierzam sprawdzić żel w tym cyklu...może pomoże, trzymajcie kciuki

• ewcia187 Nowa

Wysłany: 28 lipca 2016, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :) staramy sie o dzidziusia od wrzesnia z tym, ze ostatnie 2 miesiace mielismy zakaz z powodu infekcji, w tym cyklu w końcu infekcja mi odpuscila i mozemy dzialac :) owulacja zbliza sie powoli a od dzisiaj zaczelismy stosowac ten zel :) zobaczymy czy sie uda :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    jeśli jest któraś zainteresowana, to odsprzedam NIEUŻYWANY, ORYGINALNIE ZAPAKOWANY Conceive Plus tubka 30 ml, termin ważności 09.2017 w cenie 25 zł (z przesyłką)
    Zamawiałam go pod koniec cyklu, ale jednak mi się nie przyda ze względu na ciążę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2016, 11:54

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda a w tym szczęśliwym cyklu tez go używałas?

dxomanli5dlutv4a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    Magda a w tym szczęśliwym cyklu tez go używałas?
    Conceive plus używam od listopada, ale przed zajściem w ciążę blokowała mnie najprawdopodobniej niedoczynność tarczycy :)
    Conceive plus był dla mnie jak znalazł, bo u mnie owulacja występuje po śluzie płodnym.
    Na pewno nie zaszkodził w zajściu w ciąże, a podejrzewam że sporo pomógł :)

pszczola2000 lubi tę wiadomość

• wvmvw Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też z małżonem zakupiliśmy ten oto specyfik i będziemy testować w tym cyklu. Kupiłam ten z aplikatorami żeby go zaaplikować jak najdokładniej. Zobaczymy ile jest wart :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2016, 12:37

Ballerina lubi tę wiadomość

ex2bi09kelfb8snq.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja tarczyce mam ok chyba ze coś sie zmieniło . Jak teraz sie nie udało to sobie zrobię zaś badanie na tarczyce. A ile sobie żelu aplikowalas ? Tyle ile jest na ulotce czy więcej ? Ja na początku 3 ml a teraz 5 ml bo jedna dziewczyna tez tyle dawała i jej sie udało . Dużo jest dziewczyn którym ten zel pomógł ale oczywiście problem musi tkwić w braku sluzu płodnego albo zbyt słabej jego jakości inaczej cudów nie zrobi.

dxomanli5dlutv4a.png
‹‹ 49 50 51 52 53 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ