X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów czy jest szansa w tym miesiacu
Odpowiedz

czy jest szansa w tym miesiacu

Oceń ten wątek:
  • Aleksia85 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Mogą być plamienia przy duphastonie, ale to efekt uboczny leku. No chyba, że @ Ci przychodzi w trakcie brania :)

w zeszłym cyklu przyszła mi w czasie brania (przedostatniego dnia) ale też zaczęła się plamieniem.. dlatego w tym cyklu zwiekszyłam dawkę a i tak nic to nie dało bo znowu mam plamienie :( i to na dodatek jeszcze wczesniej bo do końca cyklu pozostało mi 6 dni.. do tego potwornie mnie klują jajniki, naprzemiennie..

oeuadzu5c56wlzo3.png
    bhywcwa1cs9d2clm.png
    w5wqcwa1bc3vq9f8.png
  • kubecek Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksia ja jako stara zjadaczka dupka :) powiem ci ze on powoduje plamienia wiec dopóki nie ma @ jest nadzieje wierz mi :*

Każdy człowiek jest jak księżyc - Ma swoją drugą stronę której nie pokazuje nikomu
    http://jpdwa.blogspot.de/2014/06/modlitwa-mazonkow-o-dar-potomstwa.html

0e3d986850.png
  • Aleksia85 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kubecek wrote:
    Aleksia ja jako stara zjadaczka dupka :) powiem ci ze on powoduje plamienia wiec dopóki nie ma @ jest nadzieje wierz mi :*

a oprócz tych plamień miałas jakieś inne objawy np. przedmiesiączkowe? W których dniach cyklu miałas obiady przy duphastonie? Ja mam jeszcze do miesiączki 6 dni a już mam objawy jak na okres i delikatne plamienie ale nie cały czas..

oeuadzu5c56wlzo3.png
    bhywcwa1cs9d2clm.png
    w5wqcwa1bc3vq9f8.png
  • kasia2601 Znajoma

Wysłany: 28 stycznia 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam dzisiaj test bo nie wytrzymalam i niestety kolejne rozczarowanie :( ehhh czy kiedy kolwiek mi się uda :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 08:43

• Aleksia85 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia2601 wrote:
    Zrobiłam dzisiaj test bo nie wytrzymalam i niestety kolejne rozczarowanie :( ehhh czy kiedy kolwiek mi się uda :(

tak mi przykro kochana :( chcialabym zeby nam wszystkim sie wreszcie udało... doskonale rozumiem Twoje rozczarowanie, ja po 4,5 roku starań na każdą kolejną @ reaguje już łzami :(

oeuadzu5c56wlzo3.png
    bhywcwa1cs9d2clm.png
    w5wqcwa1bc3vq9f8.png
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez dzisiaj temp spadla :( fakt mierzylam o 5 rano szybciej niz zawsze i nie wiem ... Okresu jeszcze nie mam kurde no :(

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • Aleksia85 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia nawet plamienia jeszcze nie masz więc trzymam mocno kciuki! :)

oeuadzu5c56wlzo3.png
    bhywcwa1cs9d2clm.png
    w5wqcwa1bc3vq9f8.png

Wysłany: 28 stycznia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksia85 wrote:
    Tysia nawet plamienia jeszcze nie masz więc trzymam mocno kciuki! :)

Nie mam narazie ale cos czuje ze jutro bedzie @ bo brzuch mnie boli i ta temp spadla ... Jakby byla ciaza to nie powinna spaść az tyle :( moze jutro sie podniesie no nie wiem ..

Wysłany: 28 stycznia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksia85 ale widze ze za to Tobie ladnie poszla w gore :) oby sie tak utrzymywala :) trzymam kciuki <3

• Aleksia85 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia :) wrote:
    Aleksia85 ale widze ze za to Tobie ladnie poszla w gore :) oby sie tak utrzymywala :) trzymam kciuki <3

poszła w górę ale bardzo mnie martwi to brązowe plamienie już drugi dzień :( dziś jest ciemniejsze i troszkę większe.. w zeszłym cyklu moja faza lutealna trwała 12 dni więc mozliwe że teraz będzie podobnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 10:03

oeuadzu5c56wlzo3.png
    bhywcwa1cs9d2clm.png
    w5wqcwa1bc3vq9f8.png

Wysłany: 28 stycznia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz zauwazylam u siebie brązowy raz wodnisty a raz ciągnący sie śluz ... Pierwszy raz tak mam ale chyba @ sie zaczyna :(

• kasia2601 Znajoma

Wysłany: 28 stycznia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zobaczcie co cykl człowiek ma takie wielkie nadzieje moze tym razem sie uda doszukuje sie jakich kolwiek oznak ciazy i za każdym razem bynajmniej u mnie rozczarowanie :( dlaczego nie mam w sobie siły żeby sobie odpuścić wtedy najwięcej dziewczyn zachodzi w ciążę. To nas niestety ale bardzo obciąża psychicznie i duzo w tym jest winy no i u mnie niestety tez brak owulacji :(
    Tak bym chciała zeby nam wszystkim sie wreszcie udało ehhh jakie to wszystko niesprawiedliwe :/

Wysłany: 28 stycznia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia2601 wrote:
    Dziewczyny zobaczcie co cykl człowiek ma takie wielkie nadzieje moze tym razem sie uda doszukuje sie jakich kolwiek oznak ciazy i za każdym razem bynajmniej u mnie rozczarowanie :( dlaczego nie mam w sobie siły żeby sobie odpuścić wtedy najwięcej dziewczyn zachodzi w ciążę. To nas niestety ale bardzo obciąża psychicznie i duzo w tym jest winy no i u mnie niestety tez brak owulacji :(
    Tak bym chciała zeby nam wszystkim sie wreszcie udało ehhh jakie to wszystko niesprawiedliwe :/

Dokladnie jest tak jak piszesz ... Im wiecej sie o tym mysli tworzy sie jakas blokada psychiczna ktora uniemozliwia zajscie w ciaze .. Tylko ze to myslenie jest czasami silniejsze od nas ...
    Ja tez mam czesto cykle bezowulacujne przez PCOS i to tez robi swoje ... Ale napewno nam sie uda, wierze w to <3

• kubecek Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksia85 wrote:
    a oprócz tych plamień miałas jakieś inne objawy np. przedmiesiączkowe? W których dniach cyklu miałas obiady przy duphastonie? Ja mam jeszcze do miesiączki 6 dni a już mam objawy jak na okres i delikatne plamienie ale nie cały czas..
    Aleksia były i plamienia i mocny ból jajników ogólnie czułam się jak na @ gdyby nie beta to te plamienia uznałabym za @ bo były jeden dzien słabe a nastepnego mocniejsze pamietam jak babci jeszcze wegiel w wiadrach nosiłam :)
    ale mimio wszytsko tą ciążę sie udało utrzymać
    trzymam mocno Kciuki kochana <3

Każdy człowiek jest jak księżyc - Ma swoją drugą stronę której nie pokazuje nikomu
    http://jpdwa.blogspot.de/2014/06/modlitwa-mazonkow-o-dar-potomstwa.html

0e3d986850.png
  • Aleksia85 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia2601 wrote:

Ja prawdopodobnie też rzadko mam owulacje a do tego mam jeden jajowód.. więc jak przeczytałam że zdrowa para ma w każdym cyklu 20% szans na poczęcie to ja mam chyba 1%...

To prawda że trzeba sobie odpuścić ale ja przez ok. 2 lata odpuściłam i zdałam się na naturę i nic to nie dało... choć fakt że miałam wodniaka jajowodu który mógł utrudniać zapłodnienie nawet ze zdrowego jajnika ale mimo to... nie myslalam o ciąży i nic z tego.. czasem jest jakaś przeszkoda i odpuszczenie nic nie da, trzeba się leczyć, czasem latami :(

oeuadzu5c56wlzo3.png
    bhywcwa1cs9d2clm.png
    w5wqcwa1bc3vq9f8.png
  • Aleksia85 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kubecek wrote:
    Aleksia były i plamienia i mocny ból jajników ogólnie czułam się jak na @ gdyby nie beta to te plamienia uznałabym za @ bo były jeden dzien słabe a nastepnego mocniejsze pamietam jak babci jeszcze wegiel w wiadrach nosiłam :)
    ale mimio wszytsko tą ciążę sie udało utrzymać
    trzymam mocno Kciuki kochana <3

dzięki, pocieszyło mnie to trochę i znów dało nadzieję heh.. ehh ale my kobiety już tak mamy że szukamy nadziei nawet w momencie gdy juz przyjdzie okres i test wyjdzie negatywny.. a nuż mimo wszystko.... :)

a pl;amienia miałas brązowe czy czerwone? jaki kolor? ja mam brązowe :(

oeuadzu5c56wlzo3.png
    bhywcwa1cs9d2clm.png
    w5wqcwa1bc3vq9f8.png
  • PePe Nowa

Wysłany: 28 stycznia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny; oto mój wykres https://ovufriend.pl/graph/24088af2ca6ad92de3d6795347362ae2 niby wszystko wskazuje na to, że się udało, w samobadaniu też na to wychodzi, @ nie nadchodzi, a na teście uparcie jedna krecha; dziś rano zrobiłam betę... boję się, że tam tez nic nie wykaże :(

24088af2ca6ad92de3d6795347362ae2.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 13:09

• Aleksia85 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciężko powiedzieć.. temperatura lekko spadła, musisz chyba poczekac na wynik bety ale trzymam kciuki mocno za wynik!

oeuadzu5c56wlzo3.png
    bhywcwa1cs9d2clm.png
    w5wqcwa1bc3vq9f8.png
  • PePe Nowa

Wysłany: 28 stycznia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie zauważyłam delikatne plamienie... ale nie takie jak zwykle mam na koniec miesiączki; to raczej różowawy śluz... miesiączka zawsze przychodzi rano... rany... ta niepewność mnie dobije :/

• Aleksia85 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PePe wrote:
    właśnie zauważyłam delikatne plamienie... ale nie takie jak zwykle mam na koniec miesiączki; to raczej różowawy śluz... miesiączka zawsze przychodzi rano... rany... ta niepewność mnie dobije :/

musisz poczekać, chociaz jesli to dopiero plamienie implantacyjne to beta jeszcze może nie wykazać ciąży.. ja powinno się robić 1-2 doby po implantacji

oeuadzu5c56wlzo3.png
    bhywcwa1cs9d2clm.png
    w5wqcwa1bc3vq9f8.png
‹‹ 2 3 4 5 6 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ