Czy owulacja wystepuje tuz PRZED czy tuz PO skoku temperatury??
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLinia jest przerywana pewnie dlatego, że zaznaczyłaś test owulacyjny negatywny i OF wówczas nie robi ciągłej kreski, bo bierze wszystkie elementy związane z owulacją pod uwagę. Jeśli zabrakło pozytywnego testu to tak to zaznacza. Moim zdaniem jesteś już po owulacji. Czasem testy owulacyjne też się mylą. Możesz mieć też cykl bezowulacyjny, a temperatura mimo to wzrosła, to by wyjaśniało ujemne testy chyba.
-
nick nieaktualny
-
bo biorę ją żeby przedłużyć fazę lutealną, bo mam za krótką i nie chciałabym zablokować sobie owulacji ... ale mi też się wydaje, że w razie co było już po owulacji, chociaż testy pokazywały na nie, także może być miesiąc bezowulacyjny ... i już sama nie wiem nic ...
a czy jakby ten miesiąc był bezowulacyjny, to branie luteiny ma sens ?
no już sama nic nie wiem
czy testy mogły kłamać ?
wydaje mi się, że nie ... -
nick nieaktualnysylwia1808 wrote:ja dzsiaj byłma u gin i jak się pytałam o temperaturę, to powiedział że skok zawsze występuje po owu tylko wtedy ja miałą bym owulację 22 dnia a to jest nie realne przy 32 dniowych cyklach, cięzko powiedzieć chyba tak naprawdę jak to jest do końca
to jest realne, możesz po prostu mieć krótką fazę lutealną -
nick nieaktualnyDafne wrote:a czy jakby ten miesiąc był bezowulacyjny, to branie luteiny ma sens ?
no już sama nic nie wiem
Ma sens bo dzięki temu dostaniesz okres w jakimś sensownym terminie:) Poza tym, jeśli owulacja faktycznie była, to ewentualna ciąża będzie bezpieczna:)
Dafne wrote:czy testy mogły kłamać ?
wydaje mi się, że nie ...
Moim zdaniem mogło coś wpłynąć na wynik testu. Może jakieś leki, albo za dużo piłaś. A jak nie to, to w sumie test to tylko test i może się mylić. Czasem przecież nawet test ciążowy nie wykrywa długo ciąży mimo jej istnienia:) -
dzięki dziewczyny od wczoraj biorę luteinę, bo myślę, że już po owulacji < jeśli była >
3livka - śluz - przy serduszkowaniu - to czasami ciężko odróżnić od nasienia ...
nie zawsze jestem pewna, czy to jedno, czy drugie - chociaż czytałam o pewnej metodzie rozpoznawania - mianowicie - jeśli na papierze pojawi Ci się śluz, to on zostaje, a nasienie wsiąka ... mam nadzieję, że głupot się nie naczytałam
-
Witajcie
U mnie wygląda to tak.... 8 d.c wizyta w klinice, usg i na prawym jajniku kilka pęcherzyków ( że też nie zapytałam jakiej wielkości) żadnego dominującego, od 12 d.c. śluz płodny, w 15 d.c ból prawego jajnika i pleców, śluz jak najbardziej płodny i w ten dzień serduszkowanie. 16, 17 dzień nadal sluz płodny praktycznie bez objawów,lekkie czucie prawego jajnika. Wczoraj czyli 18 d.c ból pleców i podbrzusza jak na okres. Dziś skok temperatury, brak śluzu płodnego i ból pleców po prawej stronie. Temperatura przedskokiem 36,4 dziś 36,9. Więc wydaje mi się, że owulację miałam koło 15 d.c. tylko jakiej wielkości były pęcherzyki o ile owu była.
Dość chaotycznie, ale mam nadzieję do zrozumienia.
Pozdrawiam -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitajcie, zerknijcie na moj wykres. Czy faktycznie teraz byla owulacja? Bo temp wzrosla. Owulacja wyglada na to ze sie przesunela bo choroba mnie dopadla jak miala byc owu. I teraz zamiast okresu jest owu. Czy przy takim opoznieniu jest szansa zajsc w ciaze i utrzymac?
-
Iwcia a jakie długie masz cykle?
ja też mam zagwostkę - mój cykl poniżej. Wczoraj skok temperatury i test owulacyjny pozytywny. Wczoraj działaliśmy...ale zastanawiam się czy to nie było już po owu. Czy któraś z Was działa z testami OWU? Czy są pozytywne po owulacji? LH podczas owulacji teoretycznie spada... -
nick nieaktualny