Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Czy owulacja wystepuje tuz PRZED czy tuz PO skoku temperatury??
Odpowiedz

Czy owulacja wystepuje tuz PRZED czy tuz PO skoku temperatury??

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linia jest przerywana pewnie dlatego, że zaznaczyłaś test owulacyjny negatywny i OF wówczas nie robi ciągłej kreski, bo bierze wszystkie elementy związane z owulacją pod uwagę. Jeśli zabrakło pozytywnego testu to tak to zaznacza. Moim zdaniem jesteś już po owulacji. Czasem testy owulacyjne też się mylą. Możesz mieć też cykl bezowulacyjny, a temperatura mimo to wzrosła, to by wyjaśniało ujemne testy chyba.

• Dafne Koleżanka

Wysłany: 6 października 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze, czyli spokojnie od dziś mogę brać luteinę ?

lv8pusw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jestem lekarzem, ale uważam, że kierując się temperaturą powinnaś już wziąć lutke.

• Dafne Koleżanka

Wysłany: 6 października 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo biorę ją żeby przedłużyć fazę lutealną, bo mam za krótką i nie chciałabym zablokować sobie owulacji ... ale mi też się wydaje, że w razie co było już po owulacji, chociaż testy pokazywały na nie, także może być miesiąc bezowulacyjny ... i już sama nie wiem nic ...
    a czy jakby ten miesiąc był bezowulacyjny, to branie luteiny ma sens ?
    no już sama nic nie wiem :/
    czy testy mogły kłamać ?
    wydaje mi się, że nie ...

lv8pusw.png
  • paola1205 Koleżanka

Wysłany: 6 października 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi czy jestem przed czy raczej juz po ovu? Czy serduszkowanie w odpowiednim momencie?

km5stv73b57ghe1m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1808 wrote:
    ja dzsiaj byłma u gin i jak się pytałam o temperaturę, to powiedział że skok zawsze występuje po owu tylko wtedy ja miałą bym owulację 22 dnia a to jest nie realne przy 32 dniowych cyklach, cięzko powiedzieć chyba tak naprawdę jak to jest do końca

to jest realne, możesz po prostu mieć krótką fazę lutealną :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dafne wrote:
    a czy jakby ten miesiąc był bezowulacyjny, to branie luteiny ma sens ?
    no już sama nic nie wiem :/

Ma sens bo dzięki temu dostaniesz okres w jakimś sensownym terminie:) Poza tym, jeśli owulacja faktycznie była, to ewentualna ciąża będzie bezpieczna:)
    Dafne wrote:
    czy testy mogły kłamać ?
    wydaje mi się, że nie ...

Moim zdaniem mogło coś wpłynąć na wynik testu. Może jakieś leki, albo za dużo piłaś. A jak nie to, to w sumie test to tylko test i może się mylić. Czasem przecież nawet test ciążowy nie wykrywa długo ciąży mimo jej istnienia:)

• Dafne Koleżanka

Wysłany: 6 października 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sumie chora byłam, ale antybiotyków nie brałam ... pić to nie piłam ... może choroba wpłynęła na test ? zawsze robię o tej samej godzinie . Masz rację, nic nie jest nieomylne - warto wziąć luteinę ;)

lv8pusw.png
  • 3livka Ekspertka

Wysłany: 6 października 2014, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dafne testy owulacyjne jak najbardziej mogą kłamać. Nie oznaczałaś ostatnio śluzu, ale jeśli skończyły się cechy płodne to wygląda że owulacja była i spokojnie możesz brać luteinę.
    Ufaj swoim obserwacjom, testy czy ovufriend to tylko dodatek :)

c2b941820e548b3aa7ad88ba7fa9cdb0.png
  • Dafne Koleżanka

Wysłany: 7 października 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny :) od wczoraj biorę luteinę, bo myślę, że już po owulacji < jeśli była > :)
    3livka - śluz - przy serduszkowaniu - to czasami ciężko odróżnić od nasienia ...
    nie zawsze jestem pewna, czy to jedno, czy drugie - chociaż czytałam o pewnej metodzie rozpoznawania - mianowicie - jeśli na papierze pojawi Ci się śluz, to on zostaje, a nasienie wsiąka ... mam nadzieję, że głupot się nie naczytałam ;)

lv8pusw.png
  • Sol Koleżanka

Wysłany: 18 października 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    U mnie wygląda to tak.... 8 d.c wizyta w klinice, usg i na prawym jajniku kilka pęcherzyków ( że też nie zapytałam jakiej wielkości) żadnego dominującego, od 12 d.c. śluz płodny, w 15 d.c ból prawego jajnika i pleców, śluz jak najbardziej płodny i w ten dzień serduszkowanie. 16, 17 dzień nadal sluz płodny praktycznie bez objawów,lekkie czucie prawego jajnika. Wczoraj czyli 18 d.c ból pleców i podbrzusza jak na okres. Dziś skok temperatury, brak śluzu płodnego i ból pleców po prawej stronie. Temperatura przedskokiem 36,4 dziś 36,9. Więc wydaje mi się, że owulację miałam koło 15 d.c. tylko jakiej wielkości były pęcherzyki o ile owu była.
    Dość chaotycznie, ale mam nadzieję do zrozumienia.
    Pozdrawiam

• Kasi3nka Debiutantka

Wysłany: 21 października 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy powinno się zacząć zażywać luteinę ?? To znaczy w któym dc. ?

• Dafne Koleżanka

Wysłany: 21 października 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od 3 dnia wyższych temperatur, żeby wydłużyć fazę lutealną < w moim przypadku > :)

lv8pusw.png
  • Mag-ko Znajoma

Wysłany: 22 października 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, zawsze myślałam że wzrost następuje dopiero po owulacji, mój lekarze też tak mówił.
    Ten temat pozwolił mi inaczej spojrzeć na mój wykres.

22d3af4004de65e0ba03b0b67416c5d8.png

Synek: 25/10/2010
    [*]: 18/12/2014 (11tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://ovufriend.pl/graph/f3bdd89b8a43b4483701c2789485c775 dziewczyny czy moge prosić o zerkniecie na wykres? to mój pierwszy wykres z termometrem 4 z CLO i nie umiem rozszyfrowac tej tempki

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stawiałabym owulkę na 11 dzień, ale co z tym śluzem??..hmm badałaś wtedy?

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    stawiałabym owulkę na 11 dzień, ale co z tym śluzem??..hmm badałaś wtedy?
    śluz mam w sumie od paru dni płodny
    tylko ze w 8dc na USG nie było pęcherzyka dominującego sama drobnica( PCOs)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, zerknijcie na moj wykres. Czy faktycznie teraz byla owulacja? Bo temp wzrosla. Owulacja wyglada na to ze sie przesunela bo choroba mnie dopadla jak miala byc owu. I teraz zamiast okresu jest owu. Czy przy takim opoznieniu jest szansa zajsc w ciaze i utrzymac?

• mar Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwcia a jakie długie masz cykle?

ja też mam zagwostkę - mój cykl poniżej. Wczoraj skok temperatury i test owulacyjny pozytywny. Wczoraj działaliśmy...ale zastanawiam się czy to nie było już po owu. Czy któraś z Was działa z testami OWU? Czy są pozytywne po owulacji? LH podczas owulacji teoretycznie spada...

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja robiłam po owulacji i byl negatywny
    Bardzo bolał mnie jajnik bo pęcherzyk który pękł mial ponad 30 mm test przed bólem pozytywny po USG ( pare h po tym ataku bólu) test negatywny

1 2 3 4 5
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ