Interpretacja wykresu :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny:) mam do was mała prośbę, czy mogłybyście mi pomóc (napewno wiecie o wykresach duzo więcej niż ja) w interpretacji mojego wykresu? Otóż OF wyznaczał mi owulacje juz 2 razy i 2 razy sie z tego "wycofał". Czy jest szansa ze owu juz była, albo czy sądzicie ze może jeszcze byc? Samej trochę mi cieżko obiektywnie podejść do sprawy... Szczególnie ze ostatnie dwa dni wychodziły mi testy owu pozytywne i wczoraj dość mocno pobolewalo mnie podbrzusze, dzisiaj juz lżej ale troszkę je czułam. Z góry dzięki za pomoc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 22:46
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
MałaCzarna ciężko mi tutaj próbować coś wywnioskować z wykresu skoro zaczęłaś temperaturę mierzyć od 21 czerwca więc nie mam wglądu w 17 czy 18. A jak śluz w tych dniach, kiedy był bardziej płodny? Test owulacyjny może pokazać fałszywie pozytywny wynik ponieważ to, że pokazało 2 krechy oznacza jedynie, że Twój organizm przygotowuje się do owulacji a nie, że ona nadeszła. Z różnych przyczyn mógł zmienić zdanie i przesunąć owulkę w czasie. Pewność kiedy owulacja miała miejsce jest tylko przy monitoringu u ginekologa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2014, 12:02
-
nick nieaktualnyNilakshi wrote:MałaCzarna ciężko mi tutaj próbować coś wywnioskować z wykresu skoro zaczęłaś temperaturę mierzyć od 21 czerwca więc nie mam wglądu w 17 czy 18. A jak śluz w tych dniach, kiedy był bardziej płodny? Test owulacyjny może pokazać fałszywie pozytywny wynik ponieważ to, że pokazało 2 krechy oznacza jedynie, że Twój organizm przygotowuje się do owulacji a nie, że ona nadeszła. Z różnych przyczyn mógł zmienić zdanie i przesunąć owulkę w czasie. Pewność kiedy owulacja miała miejsce jest tylko przy monitoringu u ginekologa
Ja w ogóle mam wrażenie że płodnego śluzu nie było, albo nie umiem go właściwie określić. Ale objawy mam jakby ciążowe, więc czekam,czekam i doczekać się nie mogę. Cieszę się w takim razie z temperaturki rosnącej. Dzięki za odpowiedź.
-
nick nieaktualny
-
Nilakshi śluz z tego co obserwowałam rozciągłiwy, wczoraj było go sporo , a dzisiaj miałam plamienie ale takie malutkie jakby kilka kropel krwi... Poza tym brzuch dzisiaj dokucza mi dość mocno, ale jakoś tak dziwnie, niby boli ale przy tym jest mocno wydety. Czy to wszystko to może byc owu? A dodam jeszcze ze dzisiaj robiłam test owulacyjny i wyszedł mi tak wyraźny jak chyba jeszcze nigdy, "moja" kreska była mega ciemna.
-
Czekoladko podejrzewam, że to może być owu. Jeśli chodzi o kropelki krwi to podczas jajeczkowania w organizmie kobiety gwałtownie spada poziom estrogenów. Obniżenie poziomu tych hormonów jest główną przyczyną krwawienia. A ponadto ten rozciągliwy śluz... Kochana mam nadzieję, że jakieś serduszkowanie było ostatnio
czekolada:) lubi tę wiadomość
-
Oczywiście:) w sumie to było przedwczoraj rano i wieczorem, dzisiaj rano i chyba na tym nie poprzestane wiec sądzisz ze owu powinna być lada chwila? Mam nadzieje ze przez to ze nie było wczoraj nie zepsulam wszystkiego powiedz mi czy śluz mógł być rozciągliwy przez wieczorne serduszkowanie czy nie ma to aż takiego znaczenia ? Wiem ze moje pytania mogą być nie za mądre ale wole sie upewnić i nie wkręcać sobie pozdrawiam
-
Kochana, dobre żołnierzyki to i kilka dni przetrwają Śluz wywołany serduszkowaniem może się utrzymać nawet do kilku godzin. Daje uczucie nawilżenia, ale jest bardziej wodnisty od tego płodnego więc jeśli nie sprawdzałaś zbyt szybko a był rozciągliwy to jest płodny jeśli tylko masz możliwość serduszkuj dalej do skoku temperatury albo i dłużej Nie ma głupich pytań. Nie jestem ekspertem ale jeśli coś wiem to mogę podpowiedzieć
-
Dziewczyny, ja też jestem nowicjuszem w obserwacji własnego ciała, aż wstyd się przyznać mając ponad 30 lat. Mam pytanie, kupiłam testy owu na allegro, takie najtańsze, testuje od kilku dni i dziś pierwszy raz zobaczyłam drugą kreskę nie wytężając wzroku. Wiem, że to jeszcze negatywny test ale do tego dość intensywnie odczuwałam dzisiaj ból z prawej strony podbrzusza, śluz zaczął się już zagęszczać, szyjka dzisiaj nadal miękka i wyjątkowo wysoko ( o ile potrafię to określić - to mój pierwszy cykl badania szyjki ) temp. nadal w dole. Cykle mam 28/29 dniowe. Myślicie, że owulacja jeszcze przede mną ? Nigdy nie zaobserwowałam u siebie bólu owulacyjnego. Proszę o opinie.
czekolada wydaje mi się, że u Ciebie wszystko wskazuje na owulacje ale jeszcze ze 2 - 3 dni serduszkowania nie zaszkodzą. Powodzenia -
Kluska dziękuje za opinie, mój mąż za takie rady napewno chętnie by Cie ozłocił jeżeli chodzi o Twoja sprawę to wydaje mi sie ze może być podobnie jak u mnie i takie pobilewanie może sie przeciągnąć do kilku dni:) zrób tez test jutro, bo u mnie tez wychodziły przez dwa dni testy z wyraźna "moja" kreska, a na trzeci dzien (czyli dzisiaj) kreska wyszła mega ciemna powodzenia
-
nick nieaktualny