Nowa na ovufriend
-
WIADOMOŚĆ
-
czesc dziewczyny,
dopiero zaczynam prowadzienie wykresow na ovufriend. Bardzo mi sie ta strona podoba.
Mialabym prosbe, moglybyscie zerknac na moj wykres czy dobrze wszystko wpisuje i czy w tym cyklu mam duze szanse na poczecie?
z gory dziekujeWiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2013, 11:02
rybka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
czesc Anoolka,
to byla laparoskopia a wiec malo inwazyjna metoda operowania. Lekarz mowil ze wszczepienie siatki nie przeszkadza pozniejszej ciazy. Ja czuje sie juz dobrze. Poza tym z endometrioza nie mam na co czekac:( Ta choroba postepuje jesli sie jej nie hamuje hormonami, ktore uniemozliwiaja zajscie w ciaze. I ponoc po laparoskopii latwiej zajsc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2013, 15:39
-
nick nieaktualny
-
ciesze sie ze jakies szanse na ciaze mam. dzis bylam u ginekologa. wyglada na to ze prawy jajnik jest juz w porzadku. zadnych cyst nie ma. i byla owulacja z lewego jajnika takze teraz czekam aby zrobic test ciazowy. W razie jesli w tym miesiacu nie zajde to mam sie zglosic miedzy 1-5 dniem cyklu na badanie FSH i E2. Czy mozna jakos te hormony wspomoc aby byly w normie i aby dochodzilo do jajeczkowania??
-
nick nieaktualny
-
hej liwia,
ja dopiero zaczynam przygode z wykresami takze ekspertka nie jestem. Ale dzis moja gina powiedziala ze bardzo dobrze ze prowadze te obserwacje i mam je nadal robic. Temperatura codziennie o tej samej porze, sluz jak i test owulacyjny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2013, 18:04
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej ja też jestem zupełnie nowa. Trafiłam tu przypadkiem ale podoba mi się to miejsce
W listopadzie 2012 musiałam odstawić tabletki bo zaczeł wpłwać na moją wątrobę. Na początku pomyślałam że tak ma być i zaczelismy starać się o bobaska. Ale zaczynam się martwić bo mija już 10 miesięcy i nic!!
Czy myślicie że powinnam sobie zrobić jakieś badania?? Kilka lat temu zaczęłam brać tabletki przez zbyt niski poziom progesteronu i bardzo nieregularne cykle, nawet do 60 dni. A teraz moja Pani ginekolog uspokaja mnie że do 12 miesiecy to nie mam sie czym martwić, no ale... Nie wiem co o tym myśleć.
Cykle nadal są niezbyt regularne. Od 26 do 40 dni. W tym miesiącu zaczęłam brać wiesiołka. Słyszałam że tylko do owulacji powinno się go brać. Kwas foliowy biorę od listopada. Zrobiłam też pierwszy raz test owulacyjny. Przez 5 dni wychodził negatywny, ale ze względu na moje nieregularne cykle to nie wiem czy robiłam go w dobrych dniach.
Poradzicie coś??Katha81, weronika86, MalutkaEve, rybka lubią tę wiadomość
-
Witam cie KaEm,
mi tez sie tu spodobalo, naprawde fajne sa te wykresy, pomagaja zrozumiec wlasny cykl miesiaczkowy.
Mi tez sie rozregulowaly cykle (byly za dlugie) i od razu poszlam do lekarza. Niby wszystko bylo w porzadku ale ja chodzilam nadal bo mnie to nipokoilo. W koncu gina zauwazyla niepekajace pecherzyki na jajniku, podejrzewala PCO, tarczyce i cukrzyce. W miedzy czasie wyszla mi przepuklina i musialam byc operowana. Zrobili laparoskopie i sprawdzili rowniez narzady rodne. No i sie okazalo ze mam endometrioze i cysty na jajnikach.
Ponoc do 12 miesiecy to norma, ale hormony mozna przeciez wczesniej zbadac. Zwlaszcze jesli mialam kiedys problemy z progesteronem. -
Witaj KaEm... otoz od 1-5dc najlepiej zrobic badania z krwai na lh, fsh, estradiol, testosteron, prolaktyne. Od 1-10dc najlepiej zrobic usg, zeby ogladnac pecherzyki. Mialam raz robione usg w 140dc i nie widac bylo pco , ale juz 9dc byly zawalone jajniki pecherzami... W polowie fazy lutealnej nalezy zrobic badanie z krwi na poziom progesteronu ( ok 5-8 dni po owulacji, skoku temperatury). Te dni badan zalecila mi ginekolog w angielskiej klinice nieplodnosci. Kazde cykle ktore przekraczaja 35 dni trzeba sprawdzic. Zrobilabym te badania na wlasna reke... 10 miesiecy, niby nie dlugo, ale ja i tak bym sprawdzila. Zawsze bedziesz wiedziala na czym stoisz.
-
Katha81 wrote:czesc dziewczyny,
dopiero zaczynam prowadzienie wykresow na ovufriend. Bardzo mi sie ta strona podoba.
Mialabym prosbe, moglybyscie zerknac na moj wykres czy dobrze wszystko wpisuje i czy w tym cyklu mam duze szanse na poczecie?
z gory dziekuje
Katha witaj w zacnym gronie i powodzenia!